Alternatieve slaap manieren

Misschien heb je wel eens overwogen andere slaap manieren te proberen, of verlang je terug naar de dagen dat je bijvoorbeeld op een festival of kamp geslapen hebt. Misschien wil je gewoon andere (slaap)meubelen uitproberen, of buiten slapen.

Met deze alternatieve slaap manieren heb je weer eens wat variatie in je slaapgewoonten, en misschien wordt het wel je vaste manier van slapen.

alternatieve slaap manieren hangmat
Alternatieve slaap manieren: De duo hangmat

Daybed

Er zijn verschillende webshops waar je voor tuinmeubelen kunt winkelen, zoals Tuinmeubelshop. Zo kan je op een luie dag buiten relaxt liggen in je tuinstoel met kussens en een deken. Een ligbed doet het hier ook goed.

Je kan echter ook voor binnen of voor in de tuin een ‘day bed’ kopen. Je kan loungen gedurende de dag, en een dutje doen in de middag. Mocht je ook ‘s nachts op je ‘daybed’ willen slapen, voeg dan een matras toe. Je kan je ‘daybed’ trouwens decoreren met sierkussens en een plaid. 

alternatieve slaap manieren

Buiten slapen

Mocht je last hebben van slaapproblemen, dan kan je er voor kiezen om buiten te slapen. Je kan een tent met slaapzak kopen , maar je kan ook gewoon in de tuin slapen (met misschien nog een deken erbij).

Maak een lege, warme, droge plek en kies een meubel waar jij je comfortabel in voelt. Er zijn veel voordelen van buiten slapen. Je slaaphormoon werkt beter en dit heeft een positief effect op je bloedsuikerspiegel. Je wordt ook meer uitgerust wakker doordat je dieper slaapt.

Ook komt er meer zuurstof in je longen, en dit heeft ook weer een positief effect op je immuunsysteem. En het is niet weg te denken dat het ook goed is voor je hersenen en je spieren. Het is de ideale oplossing om angst en stress te verlichten.

Wat tips voor het buiten slapen: zet een bedje neer waar deze een tijdje kan blijven staan. Het is niet handig om deze af te moeten breken en weer op te bouwen als je meerdere nachten buiten wilt slapen. Een hangmat of veldbed zijn ook handige opties.

alternatieve slaap manieren

Samen is gezelliger

Een alternatief voor alleen slapen is samen met anderen slapen. Denk bijvoorbeeld aan het delen van een tent op een festival of het verblijven in een herberg waar meerdere mensen in dezelfde kamer of zaal verblijven.

Dit is niet alleen gezelliger, maar het biedt ook de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen. Probeer activiteiten te plannen gedurende de dag met dezelfde mensen waarmee je samen slaapt, zodat er een echt kampeergevoel ontstaat. Bij een festival is er natuurlijk al een activiteit, maar zorg er dan voor dat je bijvoorbeeld samen kunt eten.

Als je jezelf te oud vindt om met anderen te slapen (omdat het je nachtrust kan verstoren en je niet laat wilt opblijven), kun je altijd nog kiezen voor een hotelovernachting en overdag samen met anderen optrekken.

Productcategorieën

Meest verkocht

betternights
Reacties op: Alternatieve slaap manieren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blog geschreven door: Kay van den Bosch

Kay van den Bosch heeft gedurende ruim 5 jaar een solide loopbaan opgebouwd als Customer Service Manager en Slaapexpert binnen de slaapindustrie.

Met een achtergrond in klantenservicebeheer en slaapexpertise blijft Kay een waardevolle bron van begeleiding voor mensen die worstelen met slaapproblemen, zijn voortdurende inzet om anderen te helpen getuigt van zijn toewijding aan het welzijn van anderen.

Meer weten over slapen? Onze Kennisbank
27 september 2023 Rolkussen

Rolkussen: Een Revolutie in Comfort en Stijl Als je ooit een massage hebt ondergaan, dan ken je het heerlijke gevoel van volledige ontspanning en welzijn. Maar heb je wel eens stilgestaan bij de kleine details die deze ervaring verbeteren? Eén zo’n detail dat een groot verschil kan maken, is het gebruik van een rolkussen. Hier […]

Lees artikel
14 september 2023 Humidifier of Luchtbevochtiger: De Weg naar een Comfortabele en Gezonde Leefomgeving

In de wereld van comfort en gezondheid in huis is er een kleine, maar krachtige metgezel die vaak over het hoofd wordt gezien – de luchtbevochtiger, ook wel bekend als de humidifier. Dit bescheiden apparaat heeft de capaciteit om een groot verschil te maken in de kwaliteit van de lucht die we inademen en de […]

Lees artikel
11 september 2023 CO2-Meters: Het belang hiervan en de Beste C02-Meters

In de afgelopen jaren zijn CO2-meters steeds meer in opkomst gekomen als essentieel hulpmiddel voor het meten van de luchtkwaliteit in binnenruimtes. Deze kleine, maar krachtige apparaten meten het gehalte aan koolstofdioxide (CO2) in de lucht en bieden cruciale inzichten in de luchtkwaliteit. Hoewel CO2-meters nuttig zijn in verschillende omgevingen, waaronder scholen, kantoren en woonkamers, […]

Lees artikel
4 september 2023 Infrarood deken

De Kracht van Ontspanning: Ontdekking en Voordelen van Infrarood Dekens In de moderne wereld, waar stress en hectiek overheersen, zoeken mensen constant naar manieren om hun lichaam en geest te ontspannen. Een opmerkelijke ontwikkeling op het gebied van wellness is de opkomst van infrarood dekens. Deze technologie heeft de aandacht getrokken van mensen die streven […]

Lees artikel
31 augustus 2023 Ruimtebesparing en Comfort: De Voordelen van een Opklapbed in Moderne Woonruimtes

In de dynamische wereld van vandaag, waar stedelijke gebieden steeds voller raken en de behoefte aan efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte steeds groter wordt, is het opklapbed een innovatieve en praktische oplossing die aan populariteit wint. Dit veelzijdige meubelstuk biedt niet alleen een slimme oplossing voor ruimtegebrek, maar biedt ook een scala aan voordelen […]

Lees artikel
28 augustus 2023 Wigkussen – Wat is het en waar is het goed voor?

Een wigkussen om je zithouding te verbeteren en comfortabeler te zitten We zitten wat af als Nederlanders. Dit kan komen door je werk, omdat je lange dagen maakt op kantoor of veel met de auto moet reizen. Het kan ook zijn dat je langdurig zit voor je plezier, omdat je een verre reis met het […]

Lees artikel
De waardering van www.betternights.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 191 reviews.