Anti-Snurk Kussen

Wist je dat Nederland meer dan 6 miljoen snurkers telt? Helemaal niets om je voor te schamen dus! Maar omdat snurken een geluid tot wel 90 decibel kan produceren kan het wel zijn dat de nachtrust van jou of je partner er onder lijdt. Er zijn meerdere hulpmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat je minder snurkt. Een daarvan is een anti-snurk kussen.

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten als je op zoek bent naar een anti-snurk kussen.

Wat is snurken en hoe wordt dat veroorzaakt

Een goede nachtrust is belangrijk voor een goede gezondheid. Helaas kan het gesnurk van jou of je partner jullie beiden ’s nachts wakker houden. Wanneer je snurkt produceer je een rochelend geluid. Van echt snurken spreken we als het rochelende geluid meer dan 40 decibel betreft.

40 decibel lijkt nog niet zo luid, het is te vergelijken met zacht geroezemoes in een klaslokaal. Het aantal decibel van iemand die snurkt kan echter oplopen tot wel 90 decibel. Dat volume is te vergelijken met het geluid van een vrachtwagen die langs je rijdt.

Dat snurken vaak voor komt betekent niet dat het normaal is. Sterker nog, in sommige gevallen kan snurken een symptoom zijn van onderliggende gezondheidsklachten. Zo komt snurken vaak voor bij mensen met slaapapneu, een aandoening waarbij je kort stopt met ademhalen in je slaap. Ongeveer 28% van de mensen die snurken ervaart een vorm van slaapapneu.

Het is vooral belangrijk om eerst te onderzoeken wat de oorzaak is van het feit dat je snurkt. Daarna kan je bepalen of een anti-snurk kussen een effectief middel is om het snurken tegen te gaan.

Snurken kan twee oorzaken hebben:

  • Vernauwing of blokkade in de keelholte
  • Vernauwing of blokkade in de neusholte

Vernauwing of blokkade van de keelholte

Snurken kan ontstaan doordat een geblokkeerde luchtweg in het keelgebied. Tijdens het slapen verslappen niet alleen de spieren in je lichaam maar ook de spieren in je mond en keel. Het kan zijn dat de spieren zo erg verslappen dat de tong en het zachte gehemelte naar achteren zakken en de keelholte (gedeeltelijk) afsluiten.

Tijdens het ademhalen moet de lucht zich door zo’n kleine en nauwe opening persen waardoor er trillingen ontstaan. Deze trillingen zorgen voor het snurkgeluid. Dit wordt ook wel ‘tongsnurken’ genoemd.

Een vernauwing in de keelholte is de meest voorkomende oorzaak van snurken en gebeurt vaak wanneer je op je rug slaapt.  Tongsnurken komt vaker voor naarmate we ouder worden omdat onze spieren dan meer verslappen. Maar ook medicijngebruik en alcohol kunnen ervoor zorgen dat deze spieren verslappen.

Een anti-snurk kussen kan een oplossing zijn voor je snurk probleem wanneer deze wordt veroorzaakt door een verkeerde houding waardoor je keel geblokkeerd wordt. Het kussen zorgt ervoor dat je in de juiste houding komt te liggen en je luchtweg vrij ligt.

Vernauwing of blokkade in de neusholte

Snurken kan ook veroorzaakt worden door een blokkade van de luchtweg in de neus. Dit kan veroorzaakt worden door een scheve neusschot, maar ook een verkoudheid of een allergie kan de oorzaak zijn van neussnurken.

Wanneer de neusingang is geblokkeerd word je geforceerd om door je mond te ademen. Dit zorgt voor een negatieve druk op het keelgebied met als resultaat dat er een snurkgeluid ontstaat.

Deze vorm van snurken heeft niets met je slaaphouding te maken en een anti-snurk kussen zal helaas geen uitkomst beiden.

Slaapapneu vermoeid

Gevolgen van snurken

Af en toe snurken is misschien vervelend voor degene naast je in bed maar heeft geen ernstige gevolgen. Dat ligt anders wanneer je regelmatig of elke nacht snurkt.

Regelmatig snurken kan het slaappatroon van jou en je partner verstoren. Dit kan op lange termijn leiden tot vermoeidheid overdag, concentratieproblemen, prikkelbaarheid en in sommige gevallen zelfs tot depressie.

In sommige gevallen is snurken niet de oorzaak maar het symptoom van een onderliggend gezondheidsprobleem. Wanneer de keelholte volledig wordt afgesloten in je slaap en je ademhaling hierdoor tijdelijk stopt spreken we van slaapapneu. In het geval dit minstens 10 seconden duurt en minstens 5 keer per nacht voorkomt en je klachten ondervindt van deze verstoorde slaap spreken we van slaapapneu-syndroom.

In het geval je ernstige klachten ondervindt van het snurken of denkt dat jij of je partner slaapapneu heeft, raadpleeg dan je huisarts.

Wat is een anti-snurk kussen

Snurken kan zowel voor jouzelf als voor je partner vervelend zijn. Uit een onderzoek blijkt zelfs dat 30% van de koppels, waarvan de een snurkt, apart slaapt. In dat geval kan een anti-snurk kussen misschien een oplossing bieden. 

Het is wetenschappelijk bewezen dat de slaaphouding een van de belangrijkste oorzaken van snurken is. Een anti-snurk kussen is een ergonomisch kussen dat ervoor zorgt dat je slaaphouding wordt gecorrigeerd waardoor de kans op snurken afneemt.

Neussnurken wordt veroorzaakt door en bepaalde positie van je hoofd, nek en kaak. Een anti-snurk kussen kan ervoor zorgen dat je hoofd, nek en kaak in een andere positie liggen waardoor je luchtwegen niet geblokkeerd worden en je minder snurkt.

Een anti-snurk kussen is verkrijgbaar in vele vormen en maten, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

Een anti-snurk kussen ziet er misschien een beetje vreemd uit. Het heeft een afwijkende vorm ten opzichte van een normaal kussen. Dit kan even wennen zijn maar eenmaal gewend zorgt de vorm ervoor dat jij in de juiste houding blijft liggen.

Stoppen-met-snurken

Soorten anti-snurk kussens

Misschien herken je het wel; je bent ver weg in dromeland en ineens word je ruw op je zij geduwd door je partner. Of misschien ben jij wel degene die jouw partner op zijn of haar zij duwt wanneer je gek wordt van het gesnurk.

Snurken komt vaker voor wanneer je op je rug slaapt. Een logisch gevolg is dan om ervoor te zorgen dat diegene die snurkt op zijn of haar zij gaat liggen.

Dit is precies wat een anti-snurk kussen dat speciaal ontworpen is voor rug slapers doet.

Dit kussen is zo ontworpen dat je niet lekker op je rug ligt. Het kussen heeft een verhoging in het midden (zie het als een W-vorm) waardoor je automatisch naar links of naar rechts draait.

Het kussen ondersteunt je hoofd en verlicht de druk op je nek. Het resultaat is een comfortabele slaaphouding zonder snurken.

Alhoewel keelsnurken vaker voorkomt bij mensen die op de rug slapen wil dat niet zeggen

dat het niet voor kan komen wanneer je op je zij slaapt. Ook dan kan je tong achterin je keel glijden en je luchtwegen blokkeren.

In dit geval kan een anti-snurk kussen dat speciaal ontworpen is voor zijslapers een uitkomst bieden.

Dit kussen zorgt ervoor dat je hoofd niet te ver naar achteren ligt maar juist een beetje naar voren wordt gekanteld. Dit voorkomt dat je tong naar achteren glijdt en je luchtweg blokkeert.

Populaire anti-snurk kussens

 

Best Life orthopedisch en ergonomisch hoofdkussen

Best Life Orthopedisch Hoofdkussen

Dit ergonomische hoofdkussen van Best Life zorgt ervoor dat jij in de juiste slaappositie komt te liggen. Het kussen is zo ontworpen dat het je hoofd en nek in rechte en natuurlijke lijn met je wervelkolom brengt waardoor je luchtweg vrij ligt. Dit voorkomt dat je gaat snurken.

Best Life heeft in samenwerking met verschillende slaap- en orthopedische experts een ergonomisch kussen ontwikkeld dat een optimale ondersteuning biedt aan de nek en schouders. Het kussen volgt exact de contouren van de nek en schouders waardoor je nekwervel in een natuurlijke positie komt te liggen. Dit zorgt voor optimale ondersteuning en vermindert nek- en rugpijn.

Het kussen is gemaakt gevuld met traagschuim wat een druk verlagende werking heeft. Dit ontlast je lichaam en optimaliseert de bloedsomloop.

Het kussen is zo gevormd dat het geschikt is voor zowel rug- als zijslapers. In beide gevallen biedt dit kussen een optimale ondersteuning. Daarbij kan je ook nog eens kiezen voor een lage- of hoge slaapligging doordat de ene kant van het kussen dikker is dan de andere kant.

Het kussen van Best Life, met een afmeting van 60 cm x 30 cm, heeft een ademende en vochtregulerende hoes die ervoor zorgt dat de lucht gecirculeerd wordt en de warmte goed wordt afgevoerd. De hoes is afneembaar en wasbaar op 30 graden. Zo blijft je kussen altijd fris.

Een nieuwe kussen is altijd even wennen en daarom geeft Best Life je 30 dagen om te proefslapen. Hierdoor heb jij de tijd om te ontdekken of dit kussen voor jou de beste keuze is. En indien dat niet het geval is dan kan je het kussen binnen 30 dagen gewoon gratis retourneren.

Als extra wordt het kussen geleverd met een gratis E-boek waarin je praktische tips kan vinden voor een betere nachtrust.

Best Life orthopedisch ergonomisch hoofdkussen voor de zijslaper

Best Life orthopedisch ergonomisch hoofdkussen voor de zijslaper

Traditionele hoofdkussens kunnen zorgen dat je nekwervel in een te hoge of te lage positie ligt. Dit kan ertoe leiden dat je tong of het zachte gedeelte van je gehemelte naar achteren glijdt en de luchtweg in je keel blokkeert.

Dit orthopedische kussen van Best Life zorgt voor ultieme ondersteuning van je nekwervel waardoor je nek in een natuurlijk positie komt te liggen waarbij je luchtweg vrij gehouden wordt. Het kussen brengt je wervelkolom een neutrale houding en je hoofd ligt in rechte lijn met je wervelkolom. Hierdoor ontspan jij je nek en rug waardoor je heerlijk ontspannen slaapt zonder snurken.

Diverse slaaponderzoeken hebben aangetoond dat er behoefte is aan een ergonomisch kussen dat optimale ondersteuning biedt aan de nek en aan de schouders. Daarom heeft Best Life in samenwerking met slaap- en orthopedische experts een hoofdkussen ontwikkeld dat zorgt voor optimale ondersteuning omdat het exact de contouren van je nek en schouders volgt.

Doordat het kussen je wervelkolom in een neutrale positie brengt zorgt het voor opening van de luchtwegen. Je kan vrijer ademen waardoor de kans op snurken afneemt en je beter slaapt. De druk verlagende werking van het traagschuim zorgt er daarnaast ook voor dat je bloedsomloop optimaliseert.

Het Best Life kussen heeft een afmeting van 60 cm x 34 cm. De afneembare kussenhoes kan op 30 graden gewassen worden waardoor jij je kussen schoon en fris houdt. Let wel op dat je de hoes niet in de wasdroger stopt. Dit kan de kwaliteit van de hoes beïnvloeden.

Haal alles uit je kussen met het gratis E-book dat vol met tips staat voor een betere nachtrust. En mocht je na de 30 dagen proefslapen toch niet tevreden zijn dan kan je het kussen gratis retourneren.

Kussenslopen speciaal voor anti-snurk kussens

Anti-snurk kussen hebben een afwijkende vorm van reguliere hoofdkussens. Dit maakt dat de gewone kussenhoezen niet passen.

Geen paniek, gelukkig zijn er kussenshoezen die speciaal gemaakt zijn zodat je om anti-snurk kussens passen.

anti-snurk kussen

Best Life hoofdkussen hoes 60 x 34 cm

Deze hoes is gemaakt van 100% polyester en houdt jouw kussen schoon en fris. De kussensloop kan je makkelijk verwisselen door de rits te openen en de traagschuimvulling eruit te duwen. Plaats de nieuwe kussensloop om het traagschuim, sluit de rits en jij kan weer heerlijk slapen op een schoon en fris kussen.

Het wordt afgeraden om de kussensloop in de wasdroger te stoppen. Dit komt de kwaliteit niet ten goede.

anti-snurk kussen

Best Life hoofdkussen hoes 60 x 30 cm

Heb jij een Best Life orthopedisch hoofdkussen met een afmeting van 60 x 30 cm dan is ook voor dit model een vervangbare hoes beschikbaar.

De hoes is makkelijk afneembaar en gemaakt van 100% polyester. Voor optimale hygiëne wordt aanbevolen om de hoes een keer per maand te wassen op 30 graden. Laat daarnaast het kussen en de hoes om de zoveel tijd luchten in de buitenlucht. Het wordt afgeraden om de hoe is de wasdroger te stoppen.

Voor- en nadelen anti-snurk kussen

Een anti-snurk kussen is een van de bekendste producten dat gebruikt wordt om snurken tegen te gaan. Wanneer snurken veroorzaakt wordt doordat de luchtweg in je keel vernauwd is kan dit vaak verholpen worden door anders te liggen. En daar komt het anti-snurk kussen om de hoek kijken.

Een van de grootste voordelen van een anti-snurk kussen is dat het een betaalbare oplossing is voor het snurk probleem. Daarbij geldt wel dat, net als bij normale kussens, de prijzen uiteen kunnen lopen. De prijs van een anti-snurk kussen varieert van de €40 tot €200.

Een ander voordeel van een anti-snurk kussen is dat het de meest voorkomende oorzaak van snurken aanpakt. Snurken wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een verkeerde slaaphouding. Bij deze verkeerde houding zakt de tong en het zachte gedeelte van je gehemelte naar beneden tijdens je slaap waardoor het de luchtweg blokkeert.

Vaak gebeurt dit bij mensen die hun rug slapen, de zogenoemde rug slapers. Een anti-snurk kussen dat speciaal ontwikkeld is voor rug slapers heeft vaak een verhoging in het midden waardoor je automatisch op je zij gaat liggen.

Een antisnurk kussen zorgt ervoor dat je nek- en wervelkolom in een natuurlijke rechte lijn komen te liggen waardoor je luchtweg vrij is. In het geval je op je zij slaapt ligt je hoofd vaak iets te ver naar achteren. Het kussen voorkomt dit en zorgt ervoor dat je hoofd in de juiste houding ligt.

Helaas is het nadeel van een anti snurk dat het kussen niet geschikt is voor alle type snurkers die er zijn. In sommige gevallen wordt snurken veroorzaakt door een blokkade of vernauwing van de luchtweg in de neus. Dit kan komen door een verkoudheid of allergie. Ook kan een scheef neusschot snurken veroorzaken. In deze gevallen heeft je slaaphouding dus niets te maken met het snurken. Een anti snurk kussen zal het snurk probleem dan helaas ook niet oplossen.

Net als vaak met een nieuw kussen moet je er even aan wennen. In tegenstelling tot een normaal kussen forceert een anti snurk kussen in veel gevallen jou een andere houding aan te nemen. Dit is even wennen en kan de eerste paar nachten zorgen voor een minder goede nachtrust.

Gerelateerde berichten

Conclusie Anti-Snurk Kussen

Iedereen snurkt wel eens. De één alleen wat vaker dan de ander en in sommige gevallen kan het vervelende gevolgen hebben voor jou of je partner.

Een anti snurk kussen kan een uitkomst bieden als snurken wordt veroorzaakt door een verkeerde houding. Een anti snurk kussen zorgt er namelijk voor dat je als rug slaper op je zij gaat slapen en als zij slaper dat je hoofd in rechte lijn met je wervelkolom komt te liggen.

Hierdoor is een anti snurk kussen een betaalbare en makkelijke oplossing voor het snurk probleem. Een anti snurk kussen kan echter alleen uitkomst bieden als je last hebt van snurken dat veroorzaakt wordt door een blokkade van de luchtweg in je keel. Dit is de meest voorkomende oorzaak van snurken.

Snurk jij echter doordat de luchtweg van je neus geblokkeerd is, wat voorkomt bij een verkoudheid of allergie dan zal een anti snurk kussen helaas niet helpen.

Ondanks dat snurken vaak voorkomt kan het in enkele gevallen een teken zijn van een ernstiger onderliggend gezondheidsprobleem zoals slaapapneu. In dat geval is het belangrijk om je huisarts te raadplegen.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel laat dan gerust hieronder een comment achter. Je kan ons ook volgen op Facebook

Meest verkocht

betternights
Reacties op: Anti-Snurk Kussen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blog geschreven door: Kay

Expert op het gebied van dekbedden, hoofdkussens en meer op het gebied van slapen.

Meer weten over slapen? Onze Kennisbank
5 oktober 2022 Welke matras past bij mij?

Welke matras past bij mij? – Een checklist voor het uitkiezen van een goed matras Wil jij je gezondheid behouden en verbeteren? Dan is goed slapen belangrijk! Een matras speelt daarbij een grote rol. Niet alleen voor het liggen, maar bijvoorbeeld ook voor ventilatie, waarbij een donzen dekbed ook een grote rol speelt. Toch zien […]

Lees artikel
28 september 2022 Slaapspray – Wat is het en werkt dit wel echt?

Niet is zo irritant als naar je wekker staren en de tijd zien wegtikken terwijl je maar niet in slaap kan vallen onder je heerlijke donzen dekbed. Als je moeite hebt om in slaap te vallen, kan een slechte bedtijdroutine de boosdoener zijn. Een consistente routine en een optimale slaapomgeving zijn manieren om op natuurlijke […]

Lees artikel
21 september 2022 Slaap App – Welke zijn handig om te gebruiken en waarbij helpen ze?

De smartphone is niet meer weg te denken uit ons wakkere leven, en meer dan 90% van de volwassen Nederlandse bevolking is in het bezit van een of meerdere mobiele telefoons. Maar ook als we slapen kan onze smartphone een belangrijke rol spelen. Behalve voor sociale media, games en agenda’s gebruiken we de smartphone voor […]

Lees artikel
14 september 2022 De slaapbank, een goed alternatief voor een bed?

Waarom is een slaapbank zo fijn en wat is de beste slaapbank? Krijg jij vaak vrienden over de vloer maar heb je geen ruimte voor een extra bed? Dan is een slaapbank al jarenlang een veel gebruikte oplossing voor dit probleem. Ondanks het feit dat er vele slaapbanken te vinden zijn, lijkt het vinden van […]

Lees artikel
7 september 2022 Slaappillen – Welke zijn er en moet ik deze wel gebruiken?

Is het niet heerlijk om ’s ochtends uitgerust wakker te worden na een lange nacht goed slapen? Helaas is dit niet altijd het geval. Slecht slapen komt vaker voor dan je denkt en kan je dag goed verpesten. Veel mensen hebben last van slaapproblemen en chronische slapeloosheid. Heb jij hier last van, dan is het […]

Lees artikel
24 augustus 2022 Veel zweten in je slaap

Hoe kun je veel zweten in je slaap zo goed mogelijk voorkomen? Je valt in slaap op een aangename temperatuur – niet te warm, niet te koud – om een ​​paar uur later badend in het zweet wakker te worden. Soms is je pyjama doorweekt en heb je misschien zelfs de behoefte om je lakens […]

Lees artikel
De waardering van www.betternights.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 141 reviews.