De Beste Reiskussens van 2023 voor Optimaal Reiscomfort

De beste reiskussens om heerlijk te kunnen uitrusten in het vliegtuig, thuis of zelfs op het werk zodat je zonder nekpijn de dag door komt

Heb je ook als je in een vliegtuig zit, dat je je nooit helemaal kunt ontspannen of comfortabel kunt zitten? De ruimte is al zo benauwd en de rugleuning zit ook niet helemaal op maat. Met een reiskussen heb je meer ondersteuning achter je nek en kun he veel meer ontspannen tijdens he reis.

Maar dit is niet alleen voor het vliegtuig zo, ook tijdens het rijden kan het heerlijk zijn om wat extra ondersteuning in de nek te hebben. Zo krijg je minder snel nekpijn en kun je ontspannen op je bestemming aankomen. Zelfs in huis of tijdens het werk kan een reiskussen handig zijn, er zijn dus genoeg toepassingen in het dagelijks leven hiervoor.

Er zijn verschillende soorten en maten reiskussens op de markt, waar grote verschillen tussen zitten qua comfort, draagbaarheid, gebruiksgemak en prijs. Daarom nemen wij hier de beste reiskussens door, zodat je een goed overzicht hebt van de diverse soorten kussens en je eenvoudig kunt kiezen welk type reiskussen het beste bij jou past.

Hond-reiskussen

Wat zijn de voordelen van een reiskussen?

Kussens met een hoefijzer of U-vorm zijn voornamelijk ontworpen voor gebruik in een voertuig om het hoofd en de nek te ondersteunen tijdens het reizen. Deze kussens zijn ondersteunend en kunnen het reizen voor de nek vergemakkelijken. Dezekussens kunnen ook thuis worden gebruikt om te lezen, tv te kijken of te relaxen.

Ze zijn niet alleen handig voor op reis of zittend, veel van deze reiskussens kunnen liggend op je rug worden gebruikt.

Sommige van deze reiskussens lijken meer op het nekkussen van een auto en helpen het hoofd van de bestuurder of passagier van een auto of vrachtwagen te ondersteunen en kunnen vermoeidheid bij het rijden voorkomen, wat het bewustzijn verhoogt, de nekpijn verlicht en je nek helpt te beschermen. Dit zijn geweldige kussens/steunen omdat ze de veiligheid kunnen verhogen bij het reizen in een voertuig.

Er zijn kussens die gebruikt worden om te slapen als je eenmaal op je bestemming bent aangekomen of om te overnachten. Net als nekkussens zijn ze ontworpen om een normale nekhouding te behouden tijdens het slapen of rusten. Deze reisslaapkussens zijn compacte maten van grotere nekkussens die speciaal zijn ontworpen om mee te reizen.

Het kleinere formaat handhaaft het voordeel van het grote kussen in een functioneel ontwerp, terwijl het lichter en makkelijker op te bergen is voor op reis. Niet alle grote kussens zijn verkrijgbaar in reismaten, maar er is voldoende variatie om zowel de rug- als de zijslapers comfortabel te laten slapen.

Reiskussen-overal

Wat zijn de beste reiskussens van 2023?

Zoals gezegd zijn er veel verschillende typen reiskussens. Sommige reiskussens vormen mee met het lichaam, andere zijn opblaasbaar en makkelijk mee te nemen. Andere bieden weer ruimte om ook je armen kwijt te kunnen of zelfs muziek aan te zetten. Bekijk hieronder de lijst met onze favoriete reiskussens voor dit jaar!

Onze top 5 beste reiskussens voor 2023:

  1. Traagschuim Reiskussen voor overal
  2. Multifunctioneel Opblaasbaar Reiskussen
  3. Traagschuim Reiskussen met Cool Gel en Bamboe
  4. Traagschuim Reiskussen Set
  5. Cuddlebug Kussen
Traagschuim-Beste-Reiskussen

Traagschuim Reiskussen voor overal

Dit reiskussen voor overal is gemakkelijk om de hals te wikkelen, zodat de hele nek wordt ondersteund. Door het ergomische design, waarbij de twee achterste punten hoger zijn, kan het hele hoofd erop rusten en wordt de druk op de nek verlicht.

In tegenstelling tot andere reiskussens biedt deze uitvoering ook een ondersteuning voor de kin, zodat ook bij het voorover leunen van het hoofd wordt beperkt. De fluwelen stof is zeer zacht en zal de huid zeker niet irriteren, de hoes kan ook gemakkelijk eraf worden geritst en worden gewassen.

Dat het kussen uit traagschuim bestaat, zoals we bij volgende kussens wel vaker zullen zien, betekent dat het kussen met je meevormt. Zo sluit het altijd fijn aan en lig je niet op een bobbel. Na gebruik gaat het traagschuim weer terug naar de oorspronkelijke vorm, zodat het nooit uit model raakt.

Dit traagschuim reiskussen voor overal wordt geleverd met een handige reistas om het op te bergen en mogelijk om de nek te hangen om het makkelijk mee te dragen. Als extra ontvang je ook nog een oogmasker, zodat je ook van licht geen last meer hebt.

Multifunctioneel opblaasbaar reiskussen

Multifunctioneel Opblaasbaar Reiskussen

Een heel andere vorm heeft dit multifunctioneel opblaasbaar reiskussen, met gaten waar je je armen doorheen kunt stoppen en een gat bovenin waar je je gezicht in kunt leggen. Deze zien we vaker terug in verschillende maten, de uitvoeringen hieronder zijn 34 x 31 x 43 cm (links) en 55 x 30 x 30 cm (rechts).

Omdat deze kussens opblaasbaar zijn kun je ze ook makkelijk weer opvouwen en in het meegeleverde reistasje stoppen. De buitenkant van de kussens is heerlijk zacht en je hoeft je geen zorgen meer te maken over wat je met je armen aan moet.

Het fijnste is natuurlijk dat je in het vliegtuig voorover leunend kunt slapen, iets dat geen ander reiskussen kan bieden. Zowel je nek, hoofd als bovenlichaam worden door dit handige kussen ondersteund. Mocht je daar behoefte aan hebben dan kun je binnen deze kubus ook makkelijk je telefoon gebruiken en de Netflix-serie die je hebt gedownloadt bekijken, zonder lichtinval!

Nadeel van dit kussen is dat het niet overal gebruikt kan worden, maar als je op zoek bent naar een reikussen voor uitsluitend het vliegtuig / de trein, dan is dit een zeer fijne oplossing.

Traagschuim Reiskussen met Cool Gel en Bamboe

Traagschuim Reiskussen met Cool Gel en Bamboe

Wederom een traagschuim kussen, maar dit keer in een meer standaard vorm. Dit is waar de meeste mensen aan denken bij het woord reiskussen. De kwaliteit is echter zeer hoog, door de cool gel en bamboe in het kussen wordt de temperatuur gereguleerd en lig je niet met een zwetend hoofd op je kussen.

Het traagschuim biedt ook hier weer een goede ondersteuning voor nek, hoofd en schouders en vormt goed met de vorm van het lichaam mee. De afritsbare hoes is heerlijk zacht en kan eenvoudig worden gewassen, zodat je voor de volgende reis weer een schoon kussen hebt.

Dit kussen kan door de simpele vorm ook op veel plekken worden gebruikt en is qua traditionele kussens het fijnste door het gebruikte materiaal. Heb je het snel warm en vind je een normaal kussen in het vliegtuig gebruiken te warm? Kies dan voor dit handige traagschuim kussen met cool gel en bamboe.

Lees eens de uitgebreide reviews van Bol.com over dit fijne reiskussen

Traagschuim Reiskussen Set

Traagschuim Reiskussen Set

Ben je op zoek naar een complete reisset, inclusief oordoppen en slaapmasker? Dan zijn deze U-vormige kussens die geleverd worden in een complete set een handige optie voorjou. Het rkussen werkt net als andere traagschuim kussens en ondersteunt de nek, schouder en hoofd tijdens het reizen.

Beide versies die we hieronder laten zien hebben een afritsbare hoes en zijn eenvoudig te wassen. De zachte stof zorgt ervoor dat je heerlijk kunt ontspannen en achterover kunt leunen. De rechter versie die je ziet heeft wel een iets fijnere vorm qua ondersteuning door de hogere punten aan de achterkant.

Het zijn niet de beste slaapmaskers of de beste slaap oordoppen die worden meegeleverd, maar dat is voor deze lage prijs ook niet te verwachten. Heb je geen zin om los nog oordoppen en een slaapmasker aan te moeten schaffen naast een traagschuim reiskussen, dan is dit een mooie bundel.

Cuddlebug-XL-Kussen

Cuddlebug kussen

Nog eenvoudiger dan het ontwerp van het Cuddlebug kussen kan simpelweg niet. Dit cilindervormige kussen is 31 cm lang en 17 cm dik, wat voor een heerlijke ondersteuning zorgt waar en wanneer je maar wil.

Het grote voordeel van dit simpele ontwerp is dat het niet alleen voor de nek kan worden gebruikt, maar overal waar je maar wil. Wil je extra ondersteuning onder je benen/knieën om lekker achterover te leunen, dan is dit het enige kussen waarmee dit ook mogelijk is.

Een ergonomisch en comfortabel kussen, dat is gevuld met ultra micro-polystyrene bolletjes. De buitenkant is van microvezel stof die fijn meevormt met de huid. Heb je liever een kleiner kussen dan de 50 cm lange Cuddlebug? Deze is ook beschikbaar in een lengte van slechts 17 cm.

Dapoda orthopedisch reiskussen

Dapoda Orthopedisch Reiskussen

Een goede extra vermelding is het Dapoda Orthopedisch Reiskussen. Let op: op de foto zie jegeen drie reiskussens op elkaar, dit is één kussen! Dit ondersteunt je gehele nek, van onder tot boven, zodat de natuurlijke houding wordt behouden.

Doordat je door middel van het bijbehorende pompje zelf kunt kiezen hoeveel lucht je erin wilt pompen bepaal je wat voor jou comfortabel is. Liever een zacht of een hard kussen? Dat is eenvoudig zelf te kiezen.

Dit orthopedisch kussen is niet opgenomen in de top 5 omdat het product wordt aangeraden voor gebruik van 15 tot 30 minuten per sessie, wat natuurlijk tijdens een vliegreis of autoreis niet handig is. Maar wil je tussendoor je nek ontlasten en ontspannen, dan is dit kussen een mooie extra.

3D Comfort Reiskussen Speakers

3D Comfort Reiskussen met Speakers

Een andere speciale optie is dit 3D Comfort Reiskussen met Speakers, zodat je rustgevende geluiden of muziek op kunt zetten om extra te ontspannen. Toegegeven, in de trein of vliegtuig is dit iets minder sociaal, dus hebben we dit kussen ook niet opgenomen in de top 5.

In de auto of andere plekken waar je alleen zit is dit heerlijk om mee te ontspannen. Met je favoriete muziek lekker wegdommelen terwijl je nek wordt ondersteund en je ligt op een heerlijk zacht oppervlak, fijner kan het toch niet?

Conclusie beste reiskussen 2023

Hierboven heb je verschillende soorten reiskussens gezien, met zeer verschillende vormen en functies.

Het eerste dat je moet bedenken is het waar je het reiskussen voor wil gebruiken. Is het alleen voor in het vliegtuig, voor in de auto of wil je er ook thuis of op kantoor gebruik van maken?

Het Traagschuim Reiskussen voor overal hebben we op de eerste plek gezet omdat het aan al deze voorwaarden voldoet en overal voor gebruikt kan worden.

Voor specifieke vereisten kun je voor een van de andere handige reiskussens kiezen, zoals het multifunctioneel opblaasbaar reiskussen als je het uitsluitend in het vliegtuig of in de trein wil gebruiken en je graag voorover leunt bij het slapen.

Heb je het snel warm met een reiskussen en heb je liever wat extra verkoeling? Dan is juist het traagschuim reiskussen met cool gel en bamboe de beste optie.

Zo heeft iedereen een andere voorkeur en stelt iedereen andere eisen aan een reiskussen.

Bedenk wat voor jou persoonlijk de belangrijkste factoren zijn en maak op basis daarvan je keuze, zodat je zeker weet dat je comfortabel kunt reizen.

Andere interessante artikelen:

Meest verkocht

betternights
Reacties op: De Beste Reiskussens van 2023 voor Optimaal Reiscomfort

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blog geschreven door: Kay

Expert op het gebied van dekbedden, hoofdkussens en meer op het gebied van slapen.

Meer weten over slapen? Onze Kennisbank
31 mei 2023 4 Seizoenen Dekbed: Het Perfecte Allround Comfort

Een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en welzijn, en het juiste dekbed speelt hierbij een belangrijke rol. Een 4 seizoenen dekbed is een uitstekende keuze voor mensen die het hele jaar door comfort en gemak willen ervaren. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat een 4 seizoenen dekbed precies is, de […]

Lees artikel
29 mei 2023 Dekbed maten: Welke maat dekbed is het beste voor jou?

Bij het creëren van een comfortabele en gezellige slaapomgeving is het kiezen van het juiste dekbed essentieel. De juiste dekbed maten kiezen zorgt niet alleen voor voldoende warmte en comfort, maar kan ook bijdragen aan de algehele esthetiek van je slaapkamer. In dit artikel zullen we de verschillende dekbed maten bespreken, zodat je het perfecte […]

Lees artikel
26 mei 2023 Ultiem comfort en elegantie: Ontdek de voordelen van een donzen lits-jumeaux dekbed

Een goede nachtrust is essentieel voor ons welzijn en het kiezen van het juiste dekbed is een belangrijk onderdeel van het creëren van een comfortabele slaapomgeving. Voor wie op zoek is naar ultiem comfort en luxe, is een donzen dekbed lits jumeaux een uitstekende keuze. Met zijn zachte, lichte en warme eigenschappen biedt dit type […]

Lees artikel
24 mei 2023 Het perfecte 1 persoons dekbed: Ultiem comfort en warmte

Het hebben van een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Een belangrijk element voor een goede nachtrust is het juiste beddengoed, en een hoogwaardig donzen dekbed kan een wereld van verschil maken. In dit artikel zullen we ons richten op één persoons donzen dekbedden, en waarom ze een uitstekende keuze zijn voor […]

Lees artikel
23 maart 2023 Vouwbed

Het Vouwbed: Compacte En Praktische Slaapoplossing Voor Kleine Ruimtes Een goede nachtrust is van vitaal belang voor onze gezondheid en welzijn. Helaas hebben niet alle huizen genoeg ruimte voor een permanent bed. Als je een kleine slaapkamer hebt, kan het zijn dat je niet genoeg ruimte hebt om een bed neer te zetten en je […]

Lees artikel
22 maart 2023 Verzwaringsdeken kind

Hoe een verzwaringsdeken je kind kan helpen om beter te slapen Een verzwaringsdeken kan een goede oplossing zijn voor kinderen die moeite hebben met slapen en niet van een licht donzen dekbed houden. Door het gewicht van de deken ervaart het kind een lichte druk op het lichaam, wat vergelijkbaar is met een knuffel. Dit […]

Lees artikel
De waardering van www.betternights.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 184 reviews.