• Waardering: 9.8/10 bij Webwinkelkeur
  • Gratis verzending én gratis retour
  • Handgemaakt in Nederland
  • Gratis proefslapen
  • Showroom in Doetinchem

Alternatieve slaap manieren

Misschien heb je wel eens overwogen andere slaap manieren te proberen, of verlang je terug naar de dagen dat je bijvoorbeeld op een festival of kamp geslapen hebt. Misschien wil je gewoon andere (slaap)meubelen uitproberen, of buiten slapen.

Met deze alternatieve slaap manieren heb je weer eens wat variatie in je slaapgewoonten, en misschien wordt het wel je vaste manier van slapen.

alternatieve slaap manieren hangmat
Alternatieve slaap manieren: De duo hangmat

Daybed

Er zijn verschillende webshops waar je voor tuinmeubelen kunt winkelen, zoals Tuinmeubelshop. Zo kan je op een luie dag buiten relaxt liggen in je tuinstoel met kussens en een deken. Een ligbed doet het hier ook goed.

Je kan echter ook voor binnen of voor in de tuin een ‘day bed’ kopen. Je kan loungen gedurende de dag, en een dutje doen in de middag. Mocht je ook ‘s nachts op je ‘daybed’ willen slapen, voeg dan een matras toe. Je kan je ‘daybed’ trouwens decoreren met sierkussens en een plaid. 

alternatieve slaap manieren

Buiten slapen

Mocht je last hebben van slaapproblemen, dan kan je er voor kiezen om buiten te slapen. Je kan een tent met slaapzak kopen , maar je kan ook gewoon in de tuin slapen (met misschien nog een deken erbij).

Maak een lege, warme, droge plek en kies een meubel waar jij je comfortabel in voelt. Er zijn veel voordelen van buiten slapen. Je slaaphormoon werkt beter en dit heeft een positief effect op je bloedsuikerspiegel. Je wordt ook meer uitgerust wakker doordat je dieper slaapt.

Ook komt er meer zuurstof in je longen, en dit heeft ook weer een positief effect op je immuunsysteem. En het is niet weg te denken dat het ook goed is voor je hersenen en je spieren. Het is de ideale oplossing om angst en stress te verlichten.

Wat tips voor het buiten slapen: zet een bedje neer waar deze een tijdje kan blijven staan. Het is niet handig om deze af te moeten breken en weer op te bouwen als je meerdere nachten buiten wilt slapen. Een hangmat of veldbed zijn ook handige opties.

alternatieve slaap manieren

Samen is gezelliger

Een alternatief voor alleen slapen is samen met anderen slapen. Denk bijvoorbeeld aan het delen van een tent op een festival of het verblijven in een herberg waar meerdere mensen in dezelfde kamer of zaal verblijven.

Dit is niet alleen gezelliger, maar het biedt ook de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen. Probeer activiteiten te plannen gedurende de dag met dezelfde mensen waarmee je samen slaapt, zodat er een echt kampeergevoel ontstaat. Bij een festival is er natuurlijk al een activiteit, maar zorg er dan voor dat je bijvoorbeeld samen kunt eten.

Als je jezelf te oud vindt om met anderen te slapen (omdat het je nachtrust kan verstoren en je niet laat wilt opblijven), kun je altijd nog kiezen voor een hotelovernachting en overdag samen met anderen optrekken.

Reacties op: Alternatieve slaap manieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blog geschreven door: Kay van den Bosch

Kay van den Bosch heeft gedurende ruim 5 jaar een solide loopbaan opgebouwd als Customer Service Manager en Slaapexpert binnen de slaapindustrie.

Met een achtergrond in klantenservicebeheer en slaapexpertise blijft Kay een waardevolle bron van begeleiding voor mensen die worstelen met slaapproblemen, zijn voortdurende inzet om anderen te helpen getuigt van zijn toewijding aan het welzijn van anderen.

Meer weten over slapen? Onze Kennisbank
22 februari 2024 Slecht Slapen Overgang – Wat zijn effectieve oplossingen?

De overgang is een natuurlijke fase in het leven van een vrouw, waarin haar hormoonniveaus en lichamelijke processen veranderen. Een veelvoorkomend probleem dat veel vrouwen ervaren tijdens de overgang is slecht slapen. De verstoring van de hormoonbalans kan leiden tot opvliegers, nachtelijk zweten en stemmingswisselingen, die allemaal van invloed kunnen zijn op de kwaliteit van […]

Lees artikel
Twee eenpersoons dekbedden of een tweepersoons dekbed?

De keuze tussen twee eenpersoons dekbedden of één tweepersoons dekbed is een interessante kwestie die veel stellen en individuen bezighoudt bij het inrichten van hun slaapkamer. Deze beslissing kan invloed hebben op de kwaliteit van de slaap, het comfort, en zelfs de relatie tussen partners. In dit artikel verkennen we de voor- en nadelen van […]

Lees artikel
19 februari 2024 Welk dekbed is het warmst? Een uitgebreide gids voor maximale warmte en comfort

In de donkere wintermaanden is er niets zo geruststellend als het knusse gevoel van onder een warm dekbed kruipen. Maar met de overvloed aan keuzes op de markt kan het selecteren van het juiste dekbed een uitdaging zijn. Het kiezen van het juiste dekbed speelt een grote rol bij jouw goede nachtrust. Welk dekbed is […]

Lees artikel
De bedsprei

Waarom nog een bedsprei gebruiken en welke zijn het beste? Een bedsprei heeft misschien een stoffig en ouderwets imago. Misschien denk je direct aan een gehaakte sprei die bij je grootouders op bed lag. Wis deze gedachte en vervang deze door het beeld van een bed in een luxe hotelkamer. Een bedsprei is weer helemaal […]

Lees artikel
Beste slaaphouding

Wat is de beste slaaphouding en wat zijn de voordelen? Laten we eerlijk zijn, je slaapt een groot deel van je leven, zelfs wanneer je geen 8 uur per nacht maakt. Je staat er misschien niet bij stil maar je slaaphouding speelt een grote rol in je slaapkwaliteit. Dit betekent dat het misschien tijd is […]

Lees artikel
Hoe val je snel in slaap?

Hoe val je snel in slaap zodat je niet meer slapeloos wakker hoeft te liggen? Iedereen droomt ervan om, direct nadat je hoofd het kussen raakt en je onder je dekbed ligt, in een diepe slaap te vallen. Gebeurt jou dat avond na avond? Geniet er dan van want in de meeste gevallen kost het […]

Lees artikel
De waardering van www.betternights.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 216 reviews.