• Waardering: 9.8/10 bij Webwinkelkeur
 • Gratis verzending én gratis retour
 • Handgemaakt in Nederland
 • Gratis proefslapen
 • Showroom in Doetinchem

De beste daglichtlamp van 2024

Een goede daglichtlamp helpt je overdag goed wakker te houden en geeft je extra energie, hoe donker de dagen ook zijn

Voel je je overdag vermoeid door een gebrek aan daglicht? Een daglichtlamp kan helpen bij het voorkomen van medische aandoeningen die worden veroorzaakt door een gebrek aan licht.

Vooral in de wintermaanden klagen veel mensen dat ze zich moe en versleten voelen ondanks de luxe van een heerlijk donzen dekbed elke nacht. In de koudere periodes van het jaar is er een gebrek aan daglicht, wat een negatief effect kan hebben op ons welzijn.

Daglichtlampen kunnen hierbij helpen en zijn daarnaast ook nog eens uiterst gunstig voor het voorkomen van oogletsel.

Het natuurlijke licht van een daglichtlamp komt het zicht ten goede en vermindert de belasting van de ogen die wordt veroorzaakt door het licht dat wordt geproduceerd door computer- en telefoonschermen.

zonlicht dekbed

Wat is een daglichtlamp?

Een daglichtlamp zorgt voor perfect natuurlijk licht op elk moment van de dag. Dit wordt bereikt door het type en de specificatie van de lampen die in daglichtlampen (6.000°K kleurtemperatuur) worden gebruikt, aangezien ze een vergelijkbaar niveau van verlichting bieden als natuurlijk daglicht (6.500°K). De gebruikte lamptypes zijn LED en fluorescerend.

Deze lampen worden ook wel vaker lichttherapielampen genoemd. Gebruik de lichttherapielamp ‘s morgens 20 tot 60 minuten, afhankelijk van de individuele behoeften.

Begin elke ochtend met 20 tot 30 minuten met de lamp om te zien of dat helpt om je stemming en energie te stimuleren. Als het geen verschil maakt, probeer dan langere periodes, tot 60 minuten per ochtend.

Een daglichtlamp hoeft echter niet alleen in de ochtend gebruikt te worden. Zo kan deze ook op kantoor worden gebruikt op donkere dagen, zodat je altijd daglicht hebt en je energieker en vrolijker voelt. Dit bevordert de productiviteit en de sfeer binnen het kantoor.

Wakker-worden-zonsopgang

Wat zijn de voordelen van een daglichtlamp?

Volgens het Lighting Research Center zijn de voordelen van daglichtlampen als volgt:

 • Verbetert de kleurwaarneming
 • Verbetert de visuele helderheid
 • Verbetert de stemming
 • Verbetert de productiviteit
 • Verbetert het mentale bewustzijn
 • Verbetert de verkoop in de detailhandel
 • Verbetert de plantengroei
 • Verbetert de resultaten van lichttherapie bij de behandeling van seizoensgebonden affectieve stoornissen (SAS)
 • Verbetert de resultaten van lichttherapie voor slaapstoornissen
 • Verbetert de schoolprestaties van studenten
 • Verbetert de vitamine D-synthese in het lichaam
JD Quality Wake-Up Light Daglichtlamp

Wat zijn de beste daglichtlampen van 2024?

Er zijn veel verschillende daglichtlampen. Sommigen zijn een combinatie met een wake-up light, anderen zijn weer alleen bedoeld voor lichttherapie en andere weer voor gebruik gedurende de hele dag. Hieronder onze 5 favoriete daglichtlampen met uitleg over hun functies.

Onze top 5 daglichtlampen voor 2024:

 1. Medisana DG 100 Daglichtbril – Lichttherapie
 2. Beurer TL30 Daglichtlamp
 3. Philips Somneo Sleep & Wake-up Light
 4. Medisana LT 460 – Daglichtlamp
 5. Philips LED lamp 4-32W E27 350lm 6500K Daglicht
Medisan-DG-100-Daglichtbril

Medisana DG 100 Daglichtbril

De Medisana DG 100 Daglichtbril mag in deze top 5 absoluut niet ontbreken, al is het maar omdat deze een unieke oplossing biedt voor diverse gezondheidsproblemen en de meest draagbare oplossing is die echt overal gebruikt kan worden.

Deze bril kan door middel van USB worden opgeladen en maakt gebruikt van blauw lichttechnologie. Zo kun je gewoon doorgaan met je dagelijkse bezigheden terwijl de daglichtbril helpt met een positief effect op de energiebalans.

Omdat de bril licht en schokbestendig is kan deze in veel situaties worden toegepast. Zo hoef je bijvoorbeeld geen daglichtlamp op het hele kantoor te zetten, maar heb alleen jij het licht. Bovendien wordt het geconcentreerd op de ogen en heeft het dus sneller effect.

Door het gebruik van LED wordt het licht gelijkmatig verdeeld en is het energiegebruik van de bril laag. Het blauwe licht vermindert de aanmaak van melatonine overdag, waardoor je minder snel moe wordt en voel je je overdag energieker.

Beurer-Daglichtlamp

Beurer TL30 Daglichtlamp

Beurer is een groot merk op het gebied van daglichtlampen, we kunnen wel stellen dat ze hier een echte expert in zijn met de grote verscheidenheid aan modellen die ze op de markt brengen.

De Beurer TL30 Daglichtlamp is veruit de populairste en meest verkochte versie van deze daglichtlamp.

De lamp heeft een kleurtemperatuur van 6500 K en een lichtintensiteit van 10.000 lux, waarmee zonlicht wordt gesimuleerd.

Door het compacte formaat (23.6 x 15.6 x 2.6 cm) kan het eenvoudig worden meegenomen naar het werk of kantoor en kan het daar worden gebruikt als een oppepper in de middag. (Een opbergtas is inbegrepen bij de lamp)

Met slechts één knop om het te bedienen is het extreem eenvoudig om gebruik te maken van deze daglichtlamp.

De Beurer TL30 Daglichtlamp heeft ook een standaard, waarmee deze horizontaal of verticaal kan worden neergezet. Zo heb je altijd licht in de richting waar je dat wil.

Voor een hoge kwaliteit daglichtlamp is de Beurer TL30 ook nog eens vrij voordelig en zal deze zeker helpen bij het verbeteren van moeheid en inzinkingen overdag.

Philips Somneo beste wake up light

Philips Somneo Sleep & Wake Up Light

Uiteraard kan er in een top 5 van beste daglichtlampen geen Philips lamp ontbreken. Deze Philips Somneo Sleep & Wake Up Light hebben we eerder gekozen als beste wake up light en logischerwijs staat deze lamp dan ook hoog in deze lijst.

Omdat je ‘s ochtends wakker wordt met langzaam opkomend daglicht is dit ideaal, vooral tijdens donkere dagen of als je bijvoorbeeld nachtdienst hebt. De Somneo helpt ook nog eens met in slaap vallen ‘s avonds, waardoor het een handige dubbele functie heeft.

Je kunt kiezen uit acht geluids- en muziekopties, 25 helderheidsinstellingen, 20 volumeniveaus, tot 4 zonthema’s en een aanpasbare zonsopkomstduur van 10-50 minuten.

Zo weet je zeker dat je ‘s ochtends goed en vrolijk wakker wordt.

Door middel van de AmbiTrack sensor in de lamp krijg je meer inzicht in je slaapomgeving zoals de hoeveelheid licht, geluid en de temperatuur.

Deze gegevens kun je inzien met de SleepManner app, zodat je ook mogelijke aanpassingen aan je slaapomgeving kunt maken om je slaap te verbeteren.

Medisana-LT-460-Daglichtlamp

Medisana LT 460 Daglichtlamp

De Medisana LT 460 daglichtlamp doet op het eerste oog veel denken aan de Beurer TL30 lamp, door dezelfde tablet look.

Deze heeft echter een iets minder mooie afwerking dan de Beurer en de vrij grote knop zit op de voorkant, waar deze bij de Beurer subtieler op de zijkant is geplaatst.

Ook de Medisana wordt geleverd met een handige opbergtas zodat deze overal gebruikt kan worden, net als een standaard om de daglichtlamp horizontaal of verticaal neer te zetten.

Een goed alternatief voor de Beurer TL30 maar door het minder mooie design minder populair en minder verkocht.

Philips-Daglichtlamp

Philips LED lamp 4-32W E27 350lm 6500K Daglicht

Natuurlijk hoef je niet altijd een speciale daglichtlamp aan te schaffen als je niet heel erg veel last hebt van vermoeidheidsverschijnselen.

Bij lichte vermoeidheid kan het vervangen van het peertje in de huidige lamp door een LED lamp op de kleurtemperatuur van daglicht ook al helpen.

Let echter wel op dat er dan geen dikke kap om de lamp heen zit, dan helpt dit immers niet meer omdat de kleurtemperatuur wordt verminderd door de kap.

Tevens is de afstand ook een stuk groter tussen een lamp aan het plafond en zal het dus niet zo effectief zijn als een daglichtlamp.

In gebruik in bijvoorbeeld een bureaulamp of nachtlamp kan dit wel behulpzaam zijn, aangezien deze dichterbij staan.

De low-budget optie voor het creëren van daglicht in een ruimte waarbij geen nieuwe lamp hoeft te worden aangeschaft, maar wel iets minder effectief.

Conclusie beste daglichtlamp 2024

Zoals hierboven te zien is zijn er veel verschillende soorten opties voor daglichtlampen.

Met een daglichtbril zoals op plek 1 te zien is kun je werkelijk overal gebruik maken van lichttherapie om zo je moeheid te verminderen en opgewekter te zijn overdag.

Een handige daglichtlamp zoals de Beurer TL30 of de Medisana LT 460 zijn ook zeer draagbaar en kunnen makkelijk worden meegenomen naar bijvoorbeeld het werk.

De Philips Somneo Sleep & Wake Up Light helpt bij het wakker worden en in slaap komen. Als je vooral met die twee aspecten problemen hebt is dat de ultieme aanrader daarvoor.

De laatste optie zoals aangegeven is simpelweg je peertje vervangen door een peertje op daglichttemperatuur, om zo meer sfeer te creëren en wakkerder aan het werk te zijn.

Hopelijk kun je met deze tips een geschikte daglichtlamp vinden en overdag minder vaak vermoeid zijn en nog energieker aan de slag gaan!

Veel gestelde vragen over de beste daglichtlamp

Wat is een daglichtlamp en waarom zou ik er een nodig hebben?

Een daglichtlamp is een lamp die natuurlijk daglicht simuleert met behulp van specifieke lampen met een kleurtemperatuur van ongeveer 6.000°K.

Deze lampen worden vaak gebruikt voor lichttherapie en kunnen helpen om vermoeidheid te verminderen, de stemming te verbeteren en de productiviteit te verhogen, vooral op donkere dagen of tijdens de wintermaanden.

Hoe werkt een daglichtlamp?

Een daglichtlamp werkt door het uitstralen van helder en natuurlijk licht dat vergelijkbaar is met daglicht.

Dit helpt om de biologische klok van het lichaam te reguleren en de productie van melatonine (het slaaphormoon) overdag te verminderen, wat kan helpen om alerter en energieker te zijn.

Hoe lang moet ik een daglichtlamp gebruiken?

De aanbevolen gebruiksduur varieert van persoon tot persoon, maar over het algemeen wordt aanbevolen om ‘s ochtends tussen de 20 en 60 minuten blootgesteld te worden aan de daglichtlamp, afhankelijk van individuele behoeften. Begin met kortere sessies en verleng deze indien nodig.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een daglichtlamp?

Het gebruik van een daglichtlamp kan diverse voordelen bieden, waaronder het verbeteren van de kleurwaarneming, visuele helderheid, stemming, productiviteit, mentaal bewustzijn, verkoopresultaten in de detailhandel, plantengroei, behandeling van seizoensgebonden affectieve stoornissen (SAS) en slaapstoornissen, schoolprestaties van studenten, vitamine D-synthese in het lichaam, en het verminderen van oogletsel veroorzaakt door computers en telefoonschermen.

Kan ik gewoon een normale lamp met daglichttemperatuur gebruiken in plaats van een speciale daglichtlamp?

Je kunt een normale lamp met daglichttemperatuur gebruiken om een vergelijkbaar effect te bereiken, maar het kan minder effectief zijn, vooral als de lamp ver van je af staat of als er een dikke lampenkap omheen zit.

Speciale daglichtlampen zijn ontworpen om het licht gelijkmatig te verspreiden en zijn vaak krachtiger voor lichttherapie.

Andere interessante artikelen:

Reacties op: De beste daglichtlamp van 2024

Eén reactie op “De beste daglichtlamp van 2024”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blog geschreven door: Kay van den Bosch

Kay van den Bosch heeft gedurende ruim 5 jaar een solide loopbaan opgebouwd als Customer Service Manager en Slaapexpert binnen de slaapindustrie.

Met een achtergrond in klantenservicebeheer en slaapexpertise blijft Kay een waardevolle bron van begeleiding voor mensen die worstelen met slaapproblemen, zijn voortdurende inzet om anderen te helpen getuigt van zijn toewijding aan het welzijn van anderen.

Meer weten over slapen? Onze Kennisbank
22 februari 2024 Twee eenpersoons dekbedden of een tweepersoons dekbed?

De keuze tussen twee eenpersoons dekbedden of één tweepersoons dekbed is een interessante kwestie die veel stellen en individuen bezighoudt bij het inrichten van hun slaapkamer. Deze beslissing kan invloed hebben op de kwaliteit van de slaap, het comfort, en zelfs de relatie tussen partners. In dit artikel verkennen we de voor- en nadelen van […]

Lees artikel
19 februari 2024 Welk dekbed is het warmst? Een uitgebreide gids voor maximale warmte en comfort

In de donkere wintermaanden is er niets zo geruststellend als het knusse gevoel van onder een warm dekbed kruipen. Maar met de overvloed aan keuzes op de markt kan het selecteren van het juiste dekbed een uitdaging zijn. Het kiezen van het juiste dekbed speelt een grote rol bij jouw goede nachtrust. Welk dekbed is […]

Lees artikel
De bedsprei

Waarom nog een bedsprei gebruiken en welke zijn het beste? Een bedsprei heeft misschien een stoffig en ouderwets imago. Misschien denk je direct aan een gehaakte sprei die bij je grootouders op bed lag. Wis deze gedachte en vervang deze door het beeld van een bed in een luxe hotelkamer. Een bedsprei is weer helemaal […]

Lees artikel
Beste slaaphouding

Wat is de beste slaaphouding en wat zijn de voordelen? Laten we eerlijk zijn, je slaapt een groot deel van je leven, zelfs wanneer je geen 8 uur per nacht maakt. Je staat er misschien niet bij stil maar je slaaphouding speelt een grote rol in je slaapkwaliteit. Dit betekent dat het misschien tijd is […]

Lees artikel
Hoe val je snel in slaap?

Hoe val je snel in slaap zodat je niet meer slapeloos wakker hoeft te liggen? Iedereen droomt ervan om, direct nadat je hoofd het kussen raakt en je onder je dekbed ligt, in een diepe slaap te vallen. Gebeurt jou dat avond na avond? Geniet er dan van want in de meeste gevallen kost het […]

Lees artikel
Praten in je slaap

Waardoor ga je praten in je slaap en wat kan je eraan doen? Is jou verteld dat je ’s nachts hele verhalen kan afsteken? Of dat je lacht in je slaap? Dat kan heel goed mogelijk zijn en je bent zeker niet de enige. En wanneer jouw partner praat in zijn of haar slaap, probeer […]

Lees artikel
De waardering van www.betternights.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 216 reviews.