• Waardering: 9.8/10 bij Webwinkelkeur
  • Gratis verzending én gratis retour
  • Handgemaakt in Nederland
  • Gratis proefslapen
  • Showroom in Doetinchem

Waarom is het Nuvaro Gold 4-seizoenen donzen dekbed NIET het beste dekbed volgens de Consumentenbond?

In onze beste dekbed gids vertellen we over de diverse dekbedden die we aanbieden en dat we het Nuvaro Gold 4-seizoenen Donzen dekbed als beste dekbed voor dit jaar hebben gekozen.

Vaak krijgen we echter de vraag of opmerking “hoe kan het dat de Consumentenbond dit dekbed niet noemt in hun gids voor het beste donzen dekbed?” ondanks de zeer hoge kwaliteit van het dekbed.

Dit vroegen we onszelf ook af, daarom hebben we contact opgenomen met de Consumentenbond en hen deze vraag voorgelegd. We zouden graag willen dat ze ons dekbed ook zouden testen en beoordelen, de Consumentenbond test ons dekbed echter niet.

Nuvaro Gold 4-seizoenen 160x220 Donzen dekbed Donzen dekbed - NIET beste dekbed Consumentenbond

Waarom wordt de Nuvaro Gold 4-seizoenen niet getest voor de Beste Dekbed Consumentenbond test?

De Consumentenbond heeft hierop aangegeven dat het niet alleen gaat om het beste dekbed algemeen, maar dat het wel aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Een letterlijk citaat uit de reactie van de Consumentenbond op onze vraag:

“Onze onderzoeken voeren wij vrijwel altijd uit naar aanleiding van ledenenquêtes, marktverkenning en actuele ontwikkelingen. Hieruit blijkt voor welke onderwerpen of categorieën binnen een bepaalde productgroep de meeste behoefte aan informatie bestaat.

Soms betekent dit dat wij ons beperken tot een bepaalde productreeks of prijsklasse en dat er producten buiten de test vallen. Rekening houdend met budget en middelen moeten we ons soms beperken tot een bepaalde productreeks of prijsklasse en vallen er producten buiten de test.”

Nuvaro Gold Winterdekbed Dons

Wat houdt de beste dekbed test van de Consumentenbond echt in?

Het beste dekbed bij de Consumentenbond betekent dus eigenlijk “het beste dekbed binnen een bepaalde prijscategorie“. Dit is echter niet het enige, aangezien ik naar aanleiding van de mail telefonisch contact heb opgenomen om meer opheldering.

Naast de prijsrange moet het product voldoen aan een minimaal aantal verkopen om te worden meegenomen in de test, waar we ook zien dat in deze test alleen grote namen worden meegenomen die aan massaverkoop doen: IKEA, Ducky Dons, HEMA, Jysk, Cinderella, Yumeko, Auping en Vandyck.

Nog verder gefilterd dus, de test betekent eigenlijk “het beste dekbed binnen een bepaalde prijscategorie dat grote aantallen verkoopt“.

Alleen grote winkelketens en merken komen dus in aanmerking voor de beste dekbed test bij de Consumentenbond, een kleinere specialist als Better Nights kán dus niet worden meegenomen in deze test.

De beste dekbed test gaat dus niet over hoge kwaliteit handgemaakte dekbedden, maar over de beste voordeligere massageproduceerde dekbedden, een heel ander inzicht dan de algemene titel van de test doet voorkomen.

ganzendonzen-winter-dekbedden

Probeer zelf het Nuvaro Gold 4-seizoenen dekbed uit en voel het verschil met andere dekbedden. Daarom bieden we ook het proefslapen aan, zodat je de tijd hebt om het dekbed zelf uit te proberen.

Het wisselen van dekbed is altijd een verschil en één nacht is niet voldoende om dit al te merken, dus probeer het een week uit en voel de luxe en geniet van een goede nachtrust!

De Consumentenbond kiest dus producten uit op basis van andere factoren dan alleen kwaliteit, dat is waarom het Nuvaro Gold 4-seizoenen donzen dekbed NIET het beste dekbed is volgens de Consumentenbond.

Vind hier meer informatie over de manier waarop de Consumentenbond tot de keuze van producten komt.

Veel gestelde vragen over dit artikel

Waarom wordt het Nuvaro Gold 4-seizoenen dekbed niet getest voor de Beste Dekbed Consumentenbond test?

De Consumentenbond voert tests uit op basis van verschillende criteria, waaronder ledenenquêtes, marktverkenning en actuele ontwikkelingen.

Deze selectiemethoden kunnen resulteren in de focus op bepaalde productreeksen of prijsklassen, waardoor sommige producten, zoals het Nuvaro Gold 4-seizoenen dekbed, buiten de test vallen.

Wat houdt de beste dekbed test van de Consumentenbond echt in?

De “beste dekbed” test van de Consumentenbond richt zich in feite op de beste dekbedden binnen een bepaalde prijscategorie en populariteit.

Producten moeten niet alleen aan kwaliteitsnormen voldoen, maar ook aan criteria zoals prijsklasse en verkoopvolume om in aanmerking te komen voor de test.

Waarom komen alleen grote winkelketens en merken in aanmerking voor de test van de Consumentenbond?

De test van de Consumentenbond richt zich vaak op dekbedden van grote winkelketens en merken omdat deze doorgaans grote aantallen verkopen en binnen een specifieke prijscategorie vallen.

Hierdoor kunnen kleinere specialisten, zoals Better Nights, uitgesloten worden van deelname aan de test.

Betekent de test van de Consumentenbond alleen dat de beste voordelige massaproductie dekbedden worden getest?

Ja, de test van de Consumentenbond richt zich voornamelijk op de beste dekbedden binnen een specifieke prijscategorie die veel verkocht worden.

Hierdoor kan de test niet altijd de hoge kwaliteit handgemaakte dekbedden omvatten die specialistische merken zoals Nuvaro aanbieden.

Hoe kan ik het Nuvaro Gold 4-seizoenen dekbed zelf ervaren?

Je kunt het Nuvaro Gold 4-seizoenen dekbed zelf ervaren door gebruik te maken van het proefslapen aanbod van Better Nights. Dit stelt je in staat om het dekbed gedurende een week uit te proberen en het verschil met andere dekbedden te voelen, zodat je kunt genieten van een goede nachtrust.

Reacties op: Waarom is het Nuvaro Gold 4-seizoenen donzen dekbed NIET het beste dekbed volgens de Consumentenbond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blog geschreven door: Kay van den Bosch

Kay van den Bosch heeft gedurende ruim 5 jaar een solide loopbaan opgebouwd als Customer Service Manager en Slaapexpert binnen de slaapindustrie.

Met een achtergrond in klantenservicebeheer en slaapexpertise blijft Kay een waardevolle bron van begeleiding voor mensen die worstelen met slaapproblemen, zijn voortdurende inzet om anderen te helpen getuigt van zijn toewijding aan het welzijn van anderen.

Meer weten over slapen? Onze Kennisbank
22 februari 2024 Slecht Slapen Overgang – Wat zijn effectieve oplossingen?

De overgang is een natuurlijke fase in het leven van een vrouw, waarin haar hormoonniveaus en lichamelijke processen veranderen. Een veelvoorkomend probleem dat veel vrouwen ervaren tijdens de overgang is slecht slapen. De verstoring van de hormoonbalans kan leiden tot opvliegers, nachtelijk zweten en stemmingswisselingen, die allemaal van invloed kunnen zijn op de kwaliteit van […]

Lees artikel
Twee eenpersoons dekbedden of een tweepersoons dekbed?

De keuze tussen twee eenpersoons dekbedden of één tweepersoons dekbed is een interessante kwestie die veel stellen en individuen bezighoudt bij het inrichten van hun slaapkamer. Deze beslissing kan invloed hebben op de kwaliteit van de slaap, het comfort, en zelfs de relatie tussen partners. In dit artikel verkennen we de voor- en nadelen van […]

Lees artikel
19 februari 2024 Welk dekbed is het warmst? Een uitgebreide gids voor maximale warmte en comfort

In de donkere wintermaanden is er niets zo geruststellend als het knusse gevoel van onder een warm dekbed kruipen. Maar met de overvloed aan keuzes op de markt kan het selecteren van het juiste dekbed een uitdaging zijn. Het kiezen van het juiste dekbed speelt een grote rol bij jouw goede nachtrust. Welk dekbed is […]

Lees artikel
De bedsprei

Waarom nog een bedsprei gebruiken en welke zijn het beste? Een bedsprei heeft misschien een stoffig en ouderwets imago. Misschien denk je direct aan een gehaakte sprei die bij je grootouders op bed lag. Wis deze gedachte en vervang deze door het beeld van een bed in een luxe hotelkamer. Een bedsprei is weer helemaal […]

Lees artikel
Beste slaaphouding

Wat is de beste slaaphouding en wat zijn de voordelen? Laten we eerlijk zijn, je slaapt een groot deel van je leven, zelfs wanneer je geen 8 uur per nacht maakt. Je staat er misschien niet bij stil maar je slaaphouding speelt een grote rol in je slaapkwaliteit. Dit betekent dat het misschien tijd is […]

Lees artikel
Hoe val je snel in slaap?

Hoe val je snel in slaap zodat je niet meer slapeloos wakker hoeft te liggen? Iedereen droomt ervan om, direct nadat je hoofd het kussen raakt en je onder je dekbed ligt, in een diepe slaap te vallen. Gebeurt jou dat avond na avond? Geniet er dan van want in de meeste gevallen kost het […]

Lees artikel
De waardering van www.betternights.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 216 reviews.