• Waardering: 9.8/10 bij Webwinkelkeur
 • Gratis verzending én gratis retour
 • Handgemaakt in Nederland
 • Gratis proefslapen
 • Showroom in Doetinchem

De 5 beste wake-up lights van 2024

Met de beste wake-up lights sta je makkelijker op en ben je de hele dag minder vermoeid!

Wakker worden met licht kan je helpen om geleidelijk aan wakker te worden, in plaats van abrupt in uw slaap te worden gestoord door een luid alarm. Zo beseft uw hele lichaam langzaam dat het dag is en wordt het makkelijker om vroeger op te staan.

We hebben allemaal toch wel een hekel aan het luide alarm waarvan je wakker schrikt, waarna je met pijnlijke ogen de wekker probeert te vinden en deze uit wil zetten.

Met een wake-up light is dit verleden tijd.

Het rustiger wakker worden zorgt voor een verbeterde gemoedstoestand en zal invloed hebben op het verdere functioneren de rest van de dag.

Onze top 5 beste wake-up lights

Wat doet een wake-up light?

In de vroege ochtenduren zijn onze ogen gevoeliger voor licht dan wanneer we wakker zijn.

Het licht van een wake-up light neemt 30 minuten voor het ontwaken geleidelijk toe en bereidt het lichaam zachtjes voor op het ontwaken terwijl je nog slaapt.

Je kunt ook audio, zoals natuurgeluiden of een FM-radio, toevoegen aan je alarmbeleving.

Hierdoor worden de natuurlijke wekmechanismen van uw lichaam op de juiste manier geactiveerd.

De voordelen van Wake-Up Lights

Wakker worden met licht en rustige natuurgeluiden helpt uw hele lichaam langzaam ontwaken waardoor je minder vermoeid wakker wordt.

Een aantal voordelen van het hebben van een wake-up light:

 • Omdat je op een natuurlijke manier wakker wordt heb je meer energie
 • Door het gewenste geluid in te stellen word je vrolijk wakker
 • Optie om met je favoriete radiozender wakker te worden
 • Kan ook worden gebruikt als nachtlamp

De 5 beste wake-up lights van 2024

Philips Somneo HF3654 01

1. Philips Somneo – Sleep & Wake-Up Light

De Philips Somneo Sleep & Wake-Up Light heeft een apart design en is volgens ons het ultieme wake-up light.

De Philips Somneo (ook bekend als SmartSleep) is een van de beste wake up lights die we getest hebben, met een zachte en realistische zonsopgang die je geleidelijk wekt, faserend door rood, dan oranje, geel en wit om te voorkomen dat je wakker schrikt. De ongewone vorm zorgt voor een zachte, gelijkmatige verlichting die de kamer vult.

We waren vooral onder de indruk van de sluimerfunctie (iets wat bij de meeste wake-up lights ontbreekt), waarmee je negen minuten extra kunt dommelen voor je weer gewekt wordt.

De bediening gebeurt met een aanraakscherm aan de onderkant van de lamp, dat verdwijnt als hij niet gebruikt wordt. Hier kun je de wektijd en -duur instellen, een geluid kiezen om wakker te worden, en het helderheidsniveau kiezen.

Je kunt ook een alarmgeluid toevoegen. Er zijn er verschillende om uit te kiezen, of je kunt in plaats daarvan kiezen voor FM radio. Je kunt twee alarmprofielen aanmaken (een voor doordeweeks en een voor in het weekend, bijvoorbeeld).

Dit model is zeer fijn omdat, zoals de titel al zegt, de Somneo behalve ‘s ochtends wakker worden ook nog eens geschikt is om mee in slaap te vallen.

De RelaxBreath slaaphulp helpt door middel van licht en geluid om makkelijker in slaap te vallen met behulp van ademhalingsoefeningen. Zie hier een afbeelding hoe dit werkt:

Philips Somneo HF3654-012

Ontwerp

Het ontwerp van de Philips Somneo onderscheidt hem van andere wake-up lights, met een retro stijl die de vorm van de zon nabootst. Het futuristische ontwerp is wit van kleur en voegt een element van funky kunst toe aan je slaapkamer; het weegt ongeveer 0,9 kg en is dus stevig genoeg om alleen op te staan zonder tegen een muur te hoeven leunen.

Er zijn geen fysieke bedieningsknoppen; in plaats daarvan wordt de lamp geheel bediend via een aanraakscherm dat verschijnt als je op het onderste deel van de lamp tikt, en vervaagt als deze niet in gebruik is.

Andere handige functies zijn:
– Mogelijkheid om de telefoon op te laden aan het wake-up light
– Kan gebruikt worden als speaker door middel van de AUX-ingang
– 10 verschillende geluidsopties om mee wakker te worden
– Te gebruiken als leeslamp of nachtlamp door de aanpasbare lichtsterkte
– Eenvoudige touchscreen bediening



2. Philips HF3520/01 – Wake-up light

Het Philips HF3520/01 wake-up light is het meest verkochte model en heeft veel enthousiaste fans.

De Philips HF3520 heeft vijf verschillende wekkergeluiden: twee vogelgeluiden, kalmerende muziek, golven, en de FM radio. Het volume geeft je opties tot niveau 20, net als de helderheidsniveaus, zodat je veel verschillende mogelijkheden hebt om je alarm aan te passen.

Een nadeel is echter dat we het alarm pas konden instellen nadat we de alarmtest hadden uitgevoerd, waarvoor we de alarmknop op de rand drie seconden ingedrukt moesten houden. Deze functie demonstreert het hele alarmproces door over een interval van 90 seconden door alle alarmen te fietsen, maar schakelt zichzelf gek genoeg pas uit als je de alarmknop nog eens drie seconden ingedrukt houdt.

Een leuke eigenschap van de HF3520 is dat de lichtjes niet automatisch aangaan als het alarm afgaat; in plaats daarvan worden ze geleidelijk helderder met behulp van de kenmerkende rode, oranje en gele tinten tot je gekozen geluiden beginnen op het moment dat het alarm afgaat. De geluidskwaliteit zou iets scherper en fijner afgesteld kunnen zijn, maar het is nog steeds een aangenaam, helder geluid dat minder hard is dan de schelle alarmen waaraan je waarschijnlijk gewend bent.

We waren ook dol op het feit dat een tikje op de bovenkant van de rand het alarm negen minuten extra op snooze zet, zodat je de perfecte tijd hebt om even te genieten van het licht dat tijdens snooze blijft branden. Na negen minuten begint de muziek geleidelijk opnieuw, in volume toenemend tot het vooraf ingestelde niveau bereikt is.

Door de gekleurde zonsopgang word je elke ochtend vrolijk wakker en op een natuurlijke manier.

Handige opties van deze wake-up light:
– 20 helderheidsinstellingen voor gebruik als leeslamp of nachtlamp
– Automatische dimmer op display als het donker wordt in de kamer
– 5 verschillende geluidsopties om mee wakker te worden
– Met inslaapfunctie waarbij geluid en licht langzaam afnemen

3. Philips HF3531/01 – Wake-Up-Light

Philips HF3531 01 wake-up light

De Philips HF3531/01 wake-up light heeft hetzelfde design als de HF3520/01 maar biedt net iets meer opties dan de bovenstaande wake-up light.

Zo zijn er meer geluidsopties en kan de smartphone worden opgeladen aan dit model. De prijs ligt dan wel weer aardig wat hoger voor deze opties en dat vinden we qua prijs-kwaliteitsverhouding wel iets teveel.

Dit model biedt een helder, sterk spectrum van licht, van het diepe rood van de vroegste ochtend tot het heldere wit wanneer het tijd is om wakker te worden. Velen genieten van deze zonsopgangsimulatie. De grootte van het ronde licht op het gezicht helpt hierbij. Het is ook mogelijk om het licht een beetje aan te passen.

Er zijn 20 intensiteitsinstellingen, voor het geval het licht te fel is voor mensen met een dienende conditie. Dan is er de zonsondergangmodus, die omgekeerd werkt om mensen te helpen afdrijven. Deze eindigt met de kleinste hoeveelheid licht die zichtbaar is als een “middernachtlampje”. Dit moet mensen helpen om in het donker hun weg door de kamer te vinden, zonder een licht aan te doen.

Het is duidelijk dat Phillips met de functies op dit toestel de gebruiker nog meer wil aanspreken – buiten de basis van de zonsopgang/ondergang. De eerste toevoeging is het gebruik van geluid. Dit is geen zeldzaamheid bij wake-up light, aangezien velen alarmpiepjes en vogelgezang gebruiken om te helpen met wat aangename auditieve stimulatie.

Er zijn 7 verschillende natuurlijke geluiden beschikbaar en een radiofunctie. Een andere interessante toevoeging is het gebruik van de USB-poort. Het idee hierachter is dat gebruikers hun telefoon kunnen opladen terwijl ze slapen.

Dan is er nog het idee van de effectiviteit van deze zonsopgangsimulator. Phillips belooft dat dit licht ideaal zal zijn voor veel mensen die lijden aan SAD en soortgelijke aandoeningen. Ze zeggen dat de meeste gebruikers het gemakkelijker vinden om elke dag op te staan met deze helpende hand. Dit betekent dat er een kleine minderheid is die geen verschil merkt.

Handige opties van deze wake-up light:
– 20 verschillende lichtinstellingen voor gebruik als leeslamp of nachtlamp
– Dubbelalarm functie voor het instellen van twee verschillende alarmtijden
– Mogelijk om de telefoon op te laden aan het wake-up light
– 7 verschillende geluidsopties om mee wakker te worden
– Automatische dimmer op display als het donker wordt in de kamer

4. Living Nine – Wake-up light

Living Nine Wake Up Light

Durven wij het aan om een wake-up light van een andere merk in onze top 5 voor 2024 te zetten? Jazeker!

Hoewel Philips natuurlijk hét merk is voor wake-up lights, komen er steeds meer (en voordeligere) alternatieven.

Dit wake-up light van Living Nine is voor minder dan de helft van de prijs van een Philips wake-up light verkrijgbaar en biedt veel opties die de Philips lampen ook hebben.

Deze lamp eenvoudig te bedienen en heeft deze 7 verschillende kleuren en geluiden als opties om mee wakker te worden.

Met de online handleiding kun je in enkele minuten de wekker en het alarm eenvoudig instellen, waardoor je ‘s ochtends heerlijk wakker wordt met het gewenste geluid en het gewenste licht.

Andere handige opties van deze wake-up light:
– Dubbelalarm functie voor het instellen van twee verschillende alarmtijden
– Mogelijk om de telefoon op te laden aan het wake-up light
– Met inslaapfunctie waarbij licht en geluid langzaam afnemen
– Handige bediening met knoppen aan de zijkant

5. Philips HF3505/01 – Wake-up light

Philips Wake-Up Light HF3505

Het Philips HF3505/01 Wake-up Light heeft weer een andere vorm dan de bovenstaande wake-up lights en is iets meer een budget model.

Zo zijn er slechts 2 mogelijke geluiden om mee wakker te worden en is er geen inslaapfunctie, maar betaalt u wel een stuk lagere prijs dan voor de andere modellen.

Om het alarmgeluid in te stellen, is er een schakelaar met drie modellen – het eerste alarmgeluid, een tweede, en de FM-radio-optie. Technisch gezien zijn dit drie verschillende audio-opties. Het alarmgeluid dat Philips levert, bestaat echter uit twee vogelgeluiden, waardoor de alarmen niet gevarieerd zijn.

Omdat de wekker alleen geluid van vogels produceert, moeten kattenbezitters oppassen: hun harige vrienden zullen het niet op prijs stellen om om 5 uur ‘s ochtends vogels in de slaapkamer te horen, zoals wij hebben ontdekt. Deze klok heeft ook geen USB-aansluiting voor de telefoon en geen audio-aansluiting.

Het gebruik van de wekker in de ochtend was heel eenvoudig. 30 minuten voor de wektijd wordt de geelgekleurde LED-lamp van de HF3505 geleidelijk helderder, van 0% helderheid tot maximaal. Er zijn in totaal 10 helderheidsniveaus. Hoewel ze geweldig zijn voor het alarm zelf, waren ze ook handig als nachtlampje en als eenvoudig, zij het zwak leeslampje.

Als het alarm afgaat, begint het geluid te spelen – we hebben ze alle drie getest – en het geluid werd 90 seconden lang steeds luider totdat het ingestelde volume was bereikt. De vogelzangalarmen klonken helder en duidelijk door de kamer. Bij het testen van het FM-radioalarm en de algemene FM-radio-optie werd het geluid echter een beetje onduidelijk.

We hebben geprobeerd de draadantenne die aan de achterkant is bevestigd aan te passen, maar dit hielp het geluid niet. Vooral muziek werd niet zo goed overgebracht als we zouden willen.

Snoozen was ook gemakkelijk. Als je op de bovenkant van het alarm tikt, wordt het geluid negen minuten lang zachter. Na negen minuten keert het geluid terug en neemt het weer toe tot het oorspronkelijke volume. Uitschakelen was ook eenvoudig, tik gewoon op de alarmknop, die weliswaar klein is, maar fel verlicht met oranje licht.

Door er eenmaal op te tikken wordt het volledig uitgeschakeld, wat betekent dat je het alarm elke nacht opnieuw moet instellen. Dit is echter gemakkelijk, aangezien de alarmstatus een klokvormig licht zal tonen in het midden van de interface, rechts van de tijd.

Handige opties van deze wake-up light:
– 10 helderheidsinstellingen voor gebruik als leeslamp of nachtlamp
– 2 verschillende geluidsopties om mee wakker te worden

Conclusie beste wake-up light 2024

Zoals verwacht domineren de Philips wake-up lights de top 5, maar zijn de modellen zeer divers en hebben ze verschillende functionaliteiten.

Het jammere van de Philips wake-up lights is dat ze niet met de smartphone te bedienen zijn, waar wel steeds meer behoefte aan is.

De wake-up light van Living Nine biedt veel van dezelfde opties, maar voor een veel lagere aanschafprijs. Daarmee is deze lamp dus zeker de moeite waard.

Verder is het opvallend dat steeds meer wake-up lights ook een optie aanbieden die helpt om in slaap te vallen, waarbij de Philips Somneo het met de RelaxBreath slaaphulp geweldig doet.

Maar welk wake-up light je ook kiest, zolang het functioneert zal het je zeker helpen met natuurlijk wakker worden en vrolijker opstaan.

Probeer zeker eens een wake-up light en kijk of het jou ook kan helpen, je zult versteld staan van het verschil in wakker worden.

Ben je op zoek naar meer manieren om in slaap te vallen? Lees dan eens onze artikel over 7 gadgets om in slaap te komen in 2024.

Andere interessante blogartikelen:

Veel gestelde vragen over Wake-Up Lights

Werken wake-up light echt?

Wake-up lights kunnen effectief zijn omdat ze gebruik maken van het aangeboren bioritme van het lichaam. Er zijn aanwijzingen dat natuurlijk ochtendlicht het lichaam kan helpen zich voor te bereiden op het ontwaken.

Heeft de Philips Wake Up Light een back-up batterij?

De wekker heeft een groot aantal verschillende wekkergeluiden, een tweede wekker, stroomvoorziening en een slanke vormgeving. Een van de coolste kenmerken van deze lichtwekker is dat hij ook dienst doet als bedlampje. De manier waarop de Philips Wake-Up Light werkt, is eenvoudig en gemakkelijk.

Wat is de beste kleur licht om mee wakker te worden?

Om de helderheid van de zon na te bootsen, zijn de meeste wake-up lampen geel. Deze opwekkende kleur is er een die je lichaam van nature geneigd is te associëren met de ochtend. Kleuren als paars en rood worden vaak gebruikt om de zonsondergang te simuleren, en kunnen meer bevorderlijk zijn voor het in slaap vallen.

Hoe werken wake-up lights?

Het idee achter wake up lights is dat ze geleidelijk beginnen te gloeien gedurende ongeveer een half uur voordat het alarm afgaat. Met een gestage toename van het licht, proberen deze dubbele lamp-en-wekker combinaties de zonsopgang na te bootsen.

Reacties op: De 5 beste wake-up lights van 2024

2 reacties op “De 5 beste wake-up lights van 2024”

 1. Ik heb er eentje gekocht maar sindsdien sliep ik minder goed. Dat was wel een goedkope, niet eentje van Philips. Op een gegeven moment merkte ik dat er steeds een zeer hoge pieptoon uit kwam waar ik last van had, hebben meer mensen dit ervaren?

  • Ik heb exact hetzelfde gehad. Ik ging voor goedkoper model en heb dit precies ook ervaren. Heb op dit moment ook niet de allerduurste maar wel een van de betere. uply wake up light, gevonden op bol.com!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blog geschreven door: Kay van den Bosch

Kay van den Bosch heeft gedurende ruim 5 jaar een solide loopbaan opgebouwd als Customer Service Manager en Slaapexpert binnen de slaapindustrie.

Met een achtergrond in klantenservicebeheer en slaapexpertise blijft Kay een waardevolle bron van begeleiding voor mensen die worstelen met slaapproblemen, zijn voortdurende inzet om anderen te helpen getuigt van zijn toewijding aan het welzijn van anderen.

Meer weten over slapen? Onze Kennisbank
29 februari 2024 Baby gadgets in 2024 die ouders meer rust geven

Met deze baby gadgets kun je als ouder iets meer ontspannen en ouderlijke taken makkelijker uitvoeren Een pasgeboren baby kan voor veel stress zorgen. Natuurlijk brengt het veel geluk en positiviteit in huis, maar voor je slaapcyclus zal het minder fijn zijn. Daarom laten wij je hieronder een aantal handige baby gadgets zien om als […]

Lees artikel
Kussen voor nekklachten

Een kussen voor nekklachten om pijnvrij wakker te worden Niets is zo vervelend als wakker worden met nekpijn. Het kan je hele dag en je humeur flink in de weg zitten. In dat geval is het hoog tijd om eens goed naar je kussen te kijken. Het kiezen van het juiste kussen en het aannemen […]

Lees artikel
De beste slaapmaskers van 2024

Met deze beste slaapmaskers komt er geen licht meer binnen en zal jouw dutje niet meer worden verstoord Als kind wilden we eigenlijk nooit gaan slapen, maar nu kun je niet wachten tot je een dutje kunt doen. De slaap die je ‘s nachts mist omdat je ligt te woelen en te piekeren wil je […]

Lees artikel
Verzwaringsdeken kind

Hoe een verzwaringsdeken je kind kan helpen om beter te slapen Een verzwaringsdeken kan een goede oplossing zijn voor kinderen die moeite hebben met slapen en niet van een licht donzen dekbed houden. Door het gewicht van de deken ervaart het kind een lichte druk op het lichaam, wat vergelijkbaar is met een knuffel. Dit […]

Lees artikel
Hoofdkussen Onderhoud en je Hoofdkussen Wassen: Houd Je Nachtrust Fris en Gezond

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde levensstijl en algemeen welzijn. En een van de sleutelfactoren voor een goede nachtrust is het regelmatig wassen van je hoofdkussen. Hoofdkussens bieden niet alleen comfort en ondersteuning, maar kunnen ook een broedplaats worden voor vuil, allergenen en bacteriën als ze niet regelmatig worden gewassen en onderhouden. In […]

Lees artikel
Eco-vriendelijk Slapen: Tencel dekbed of Bamboe dekbed?

In de zoektocht naar een goede nachtrust en duurzaamheid zijn natuurlijke materialen als Tencel en bamboe dekbedden steeds populairder geworden. Beide materialen beloven een comfortabele slaapervaring en zijn milieuvriendelijk. Maar wat zijn precies de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee? En nog belangrijker, welk type dekbed is het meest geschikt voor jou? Laten we deze […]

Lees artikel
De waardering van www.betternights.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 216 reviews.