• Waardering: 9.8/10 bij Webwinkelkeur
 • Gratis verzending én gratis retour
 • Handgemaakt in Nederland
 • Gratis proefslapen
 • Showroom in Doetinchem

Verzwaringsdeken kind

Hoe een verzwaringsdeken je kind kan helpen om beter te slapen

Een verzwaringsdeken kan een goede oplossing zijn voor kinderen die moeite hebben met slapen en niet van een licht donzen dekbed houden. Door het gewicht van de deken ervaart het kind een lichte druk op het lichaam, wat vergelijkbaar is met een knuffel.

Dit gevoel van geborgenheid zorgt ervoor dat het kind makkelijker in slaap valt en dieper slaapt. Bovendien kan een verzwaringsdeken overdag helpen om stress te verminderen en beter tegen prikkels te kunnen.

In dit artikel bekijken we de beste kinder verzwaringsdekens en gaan we in op vragen over het gebruik en onderhoud van deze verzwaringsdekens.


Beste verzwaringsdeken kind top 5

Ella® Verzwaringsdeken Kind 2,4kg - 90 x 120cm

Ella® Verzwaringsdeken Kind 2,4kg – 90 x 120cm

De Ella 2,4kg Verzwaringsdeken Kind 2,4kg is een verzwaringsdeken die speciaal ontworpen is voor kinderen tussen de 15 en 25kg. Deze deken kan helpen bij verschillende slaapproblemen en concentratieproblemen.

Door de overdaad aan informatie die kinderen dagelijks te verwerken krijgen, kunnen ze last krijgen van mentale of fysieke klachten. De verzwaringsdeken kan helpen om het lichaam tot rust te brengen en zorgt voor een gevoel van veiligheid. De deken is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een gewicht van 2,4kg.

Een verzwaringsdeken werkt door het aanmaken van serotonine en melatonine in het lichaam, hormonen die zorgen voor ontspanning en rust. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker in slaap valt, dieper slaapt en ‘s ochtends beter uitgerust wakker wordt. Ook kan de deken helpen bij stressklachten en angststoornissen en bij het verbeteren van de concentratie gedurende de dag.

De Ella verzwaringsdeken heeft verschillende voordelen. Zo heeft het een goede prijs-kwaliteitverhouding, dankzij schaalvoordelen en jarenlange samenwerkingen in de productieketen. Daarnaast biedt de deken het meeste comfort en de beste gewichtsverdeling dankzij de 7-laagse structuur en de kleine, hypoallergene glasparels.

Ook is de deken duurzaam geproduceerd en zijn alle logistieke processen zo efficiënt mogelijk ingericht om de uitstoot per product te minimaliseren.

Als klant kun je altijd bij de productexperts van Ella terecht voor vragen en advies. De dekens zijn verkrijgbaar in verschillende maten en gewichten, waardoor er voor elk lichaamsgewicht een geschikte deken te vinden is. Mocht je niet direct beter slapen met de deken, dan kan er sprake zijn van een gewenningsperiode. Dit is normaal en duurt meestal 1 tot 2 weken.

De Ella 2,4kg kinderdeken wordt geleverd met een nette kleurrijke opberg-/draagtas en een handleiding. De deken heeft een afmeting van 90x120cm en is bedrukt met een Ruimte & Astronauten thema. Kortom, de Ella verzwaringsdeken is een goede keuze voor kinderen met slaapproblemen, concentratieproblemen of stressklachten.

Simply Cosy Verzwaringsdeken Kind 2,5KG

De Simply Cosy® verzwaringsdeken is dé oplossing voor kinderen die moeite hebben met in slaap vallen of slecht slapen. Deze deken zorgt voor een diepe en ontspannen slaap, waardoor het lichaam optimaal tot rust kan komen en herstellen.

Jouw kind zal uitgerust wakker worden en vol energie aan de dag beginnen. De verzwaringsdeken is geschikt voor ieder seizoen dankzij de combinatie van katoen en polyester.

Deze verzwaringsdeken is de nieuwste generatie in zijn soort en is ontwikkeld in samenwerking met experts. Het dubbele diamant stiksel zorgt ervoor dat het gewicht goed op zijn plek blijft en de effecten van de verzwaringsdeken optimaal tot zijn recht komen. Daarnaast is deze deken bijna geruisloos, dankzij een nieuwe techniek die is toegepast.

Waarom zou je kiezen voor de Simply Cosy® verzwaringsdeken? Ten eerste heeft deze deken het Ökotex 100 keurmerk, wat betekent dat het product op kwaliteit en veiligheid is getest. Ten tweede kun je deze deken het hele jaar door gebruiken, dankzij de tweezijdige deken.

Één kant bestaat uit 100% katoen en de andere kant is gemaakt van zacht polyester. In de tussenlaag zitten hypoallergene glazen korreltjes die de deken het juiste gewicht geven.

Daarnaast ziet het dubbele diamant stiksel er niet alleen goed uit, maar zorgt ook dat de effecten van de deken optimaal tot zijn recht komen. Tot slot is deze deken ontwikkeld door experts op het gebied van slaap en design.

Hoe werkt een verzwaringsdeken precies? Een verzwaringsdeken is een deken met een hoger gewicht dan normale dekens. Het gewicht zorgt voor een lichte druk op het lichaam, waardoor het lichaam ontspant en je het gevoel krijgt dat je een knuffel krijgt.

Bij het juiste gewicht bevordert dit de afgifte van het gelukshormoon serotonine en het slaaphormoon melatonine, terwijl het gehalte van het stresshormoon cortisol wordt verlaagd. Dit resulteert in een euforisch gevoel van volledige ontspanning van je lichaam en zenuwstelsel.

Wat zijn de voordelen van de Simply Cosy® verzwaringsdeken? Allereerst zorgt de lichte druk van de deken voor een geborgen en veilig gevoel, waardoor jouw kind sneller in slaap valt en dieper en rustiger slaapt.

Ten tweede kan het lichaam en de geest beter ontspannen en tot rust komen, waardoor jouw kind beter herstelt. Ten derde merken veel gebruikers dat angsten en negatieve gedachten afnemen na het gebruik van deze deken.

Tot slot verbetert deze deken de focus en concentratie van jouw kind, omdat hij of zij uitgerust aan de dag kan beginnen en langer gefocust kan werken zonder snel afgeleid te raken.

Diley Dreams Verzwaringsdeken Kind 4.5KG

Heeft jouw kind moeite met slapen of concentreren? Dan hebben wij de oplossing voor jou! De Diley Dreams verzwaringsdeken biedt jouw kind de rust en ontspanning die hij of zij nodig heeft in deze drukke digitale wereld.

Ieder kind gaat op zijn of haar eigen manier om met de informatieprikkeling van deze tijd. Teveel prikkels kunnen leiden tot fysieke en mentale klachten. Met de Diley Dreams verzwaringsdeken komt jouw kind tot rust en ervaart hij of zij weer een veilig en geborgen gevoel.

Eigenschappen en voordelen

Onze verzwaringsdeken is ontworpen volgens wetenschappelijk bewezen technologie. Een hogere druk op de zenuwen zorgt voor de afgifte van gelukshormonen, zoals serotonine en melatonine. Dit resulteert in een verlaging van stress, hartslag en bloeddruk.

De Diley Dreams verzwaringsdeken is gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals gerecycled katoen, microvezel en glaskralen, die zorgen voor een perfect verdeelde druk op het lichaam.

De gebruiksvriendelijkheid van deze deken is zeer hoog. Hij is gemaakt van 100% biologisch katoen en geeft jouw kind een extra knus gevoel. Hierdoor zal hij of zij gemakkelijker in slaap vallen en een diepere REM-slaap ervaren. Daarnaast vermindert de deken angst en negatieve gedachten, en verbetert hij de focus en concentratie.

Bij de deken krijg je een handige tas en een zachte minky hoes meegeleverd. Beiden zijn machinewasbaar.

Litollo Verzwaringsdeken kind 3 kg

De verzwaringsdeken voor kinderen van Litollo is een therapeutische deken met een gewicht van 3,0 kilogram die uw kind helpt om als een blok in slaap te vallen. Het gebruik van de deken geeft je het gevoel geknuffeld te worden, de verzwaringsdeken valt letterlijk en figuurlijk als een zware deken om het lichaam heen waardoor je lichaam zich geborgen en beschermd voelt.

Voordelen:

 • Ademend, absorberend materiaal: De Litollo verzwaringsdeken is gemaakt van bamboevezel, een stof die van nature koel aanvoelt en ademend is. Hierdoor blijft het lichaam koel gedurende de warme nachten in de lente- en zomermaanden.
 • Prettig formaat dat het lichaam volledig omsluit: De verzwaringsdeken heeft een formaat van 100cm x 150cm, wat het lichaam van het kind volledig omsluit. Dit zorgt voor een gevoel van geborgenheid en veiligheid.
 • Ideaal voor lente- en zomermaand: De bamboevezel werkt als een thermische isolator die ervoor zorgt dat er een perfecte scheiding wordt gelegd tussen warme en koude lucht. Hierdoor blijft het lichaam koel gedurende de warme nachten in de lente- en zomermaanden.
 • Stimuleert aanmaak van melatonine en serotonine: Door de tegendruk van de verzwaringsdeken komt het lichaam tot rust en maakt het lichaam melatonine en serotonine aan. Melatonine zorgt voor een slaperig gevoel en serotonine brengt het stress- en angstniveau omlaag.

Daarnaast kan een verzwaringsdeken helpen bij slaapproblemen, concentratieproblemen, ADHD, autisme, Asperger, syndroom van Tourette, depressies, prikkelverwerking en hooggevoeligheid.

De Litollo verzwaringsdeken is ook geschikt voor warme en koude maanden. De stof is antistatisch en absorbeert vocht, waardoor het lichaam koel blijft tijdens warme nachten in de lente- en zomermaanden. De deken heeft een extra dierprint buitenhoes, wat zorgt voor een extra leuke uitstraling.

Nadelen:

Een nadeel van de Litollo verzwaringsdeken kan zijn dat het gewicht van de deken niet geschikt is voor alle kinderen. Het is belangrijk om het juiste gewicht te kiezen, zodat het gewicht van de deken niet te zwaar is en het kind zich nog comfortabel kan bewegen. Ook kan het wennen zijn aan het gewicht en de druk van de deken.

Calmzy Kids 2.3 KG – Verzwaringsdeken Kind

De Calmzy Kids 2.3 KG is een verzwaringsdeken die speciaal gemaakt is voor kinderen. Deze donkergrijze deken is ideaal voor prikkelgevoelige kinderen die moeite hebben om in slaap te vallen of rustig te blijven tijdens het slapen.

De verzwaringsdeken is gemaakt van 100% ademend katoen en heeft een gewicht van 2,3 kg. De afmetingen zijn 90 cm x 120 cm, waardoor hij perfect past op het bed van een kind.

Voordelen:

 • Helpt kinderen beter te slapen: De verzwaringsdeken helpt kinderen te kalmeren en te ontspannen, waardoor ze sneller in slaap vallen en beter slapen.
 • Geschikt voor prikkelgevoelige kinderen: De deken is ideaal voor kinderen die overprikkeld raken en daardoor moeite hebben met slapen.
 • Ademend materiaal: De deken is gemaakt van 100% ademend katoen, waardoor hij niet te warm wordt tijdens het slapen.
 • Geschikt voor jongens en meisjes: De Calmzy Kids verzwaringsdeken is geschikt voor zowel jongens als meisjes.

Nadelen:

 • Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar: De deken is niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar vanwege het risico op verstikking.
 • Kan zwaar aanvoelen: Sommige kinderen vinden het gewicht van de deken misschien te zwaar en kunnen het als oncomfortabel ervaren.

Kortom, als je kind moeite heeft met slapen en overprikkeld raakt, kan de Calmzy Kids 2.3 KG verzwaringsdeken een goede oplossing zijn. Het ademende katoenen materiaal zorgt ervoor dat je kind niet te warm wordt en de deken is geschikt voor zowel jongens als meisjes. Houd er wel rekening mee dat de deken niet geschikt is voor kinderen onder de 3 jaar en sommige kinderen het gewicht als oncomfortabel kunnen ervaren.


Welk gewicht verzwaringsdeken voor kinderen?

Er zijn verschillende gewichten verzwaringsdekens beschikbaar voor kinderen. Het advies is om een deken te kiezen die even zwaar is als 10% van het lichaamsgewicht van het kind.

Voor kinderen tussen de 25 en 35 kilo wordt een verzwaringsdeken van 2,5 kg aanbevolen, voor kinderen tussen de 35 en 45 kilo een deken van 3,5 kg en voor kinderen die te zwaar zijn voor deze dekens is er een deken van 4,5 kg beschikbaar.

Deze laatste heeft ook een volwassenen formaat van 140 x 200 en is geschikt voor kinderen van 1,50 m of langer.

Een goede nachtrust is essentieel voor kinderen, omdat zij overdag veel indrukken opdoen die zij ‘s nachts verwerken. Een verzwaringsdeken kan helpen om dit proces te ondersteunen en het kind op een comfortabele manier in slaap te laten vallen.

Voordelen van een verzwaringsdeken voor kinderen

Een verzwaringsdeken voor kinderen heeft verschillende voordelen:

 • Het gewicht zorgt voor een ontspannende werking en kan helpen om beter in slaap te vallen.
 • Door het gewicht biedt de deken tegendruk aan bewegingen in de slaap, waardoor het kind minder gestoord wordt in de slaap.
 • Verschillende studies tonen aan dat verzwaringsdekens een positief effect hebben op kinderen met ADHD. Dit kan niet alleen tijdens het slapen helpen, maar ook tijdens de schooldag zorgen voor een betere concentratie.
 • Een verzwaringsdeken geeft kinderen een veilig en geborgen gevoel, waardoor stress en gevoelens van angst kunnen afnemen.
 • Een verzwaringsdeken kan ook overdag helpen om stress te verminderen en beter tegen prikkels te kunnen.

Wetenschap achter slapen onder gewicht

Er zijn verschillende onderzoeken die het positieve effect van verzwaringsdekens voor kinderen onderschrijven. Zo toonde een Amerikaans onderzoek aan dat verzwaarde vesten een significant positief effect hebben op de concentratie en het controleren van impulsen bij kinderen met ADHD.

Ook onderzoek naar ernstige slaapproblemen onder kinderen met autisme laat positieve resultaten zien. Hoewel de slaapkwaliteit niet significant verbeterde, hadden de kinderen wel een grote voorkeur voor het slapen onder een verzwaringsdeken.

kind-slapen-vanaf-welke-leeftijd-dekbed-gebruiken (2)

Conclusie verzwaringsdeken kind

In conclusie is een verzwaringsdeken voor kinderen een nuttig hulpmiddel voor kinderen die overprikkeld zijn en moeite hebben met slapen.

Het gewicht van de deken helpt het lichaam te kalmeren en te ontspannen, waardoor kinderen beter kunnen slapen.

Bij het kiezen van een verzwaringsdeken is het belangrijk om de juiste maat en het juiste gewicht te kiezen en om de deken op de juiste manier te gebruiken.

Hoewel het belangrijk is om toezicht te houden op het gebruik van de deken, kan het kind de deken zelf gebruiken.

Met de juiste zorg en onderhoud kan een verzwaringsdeken een waardevolle investering zijn in de slaap van je kind.

Veel gestelde vragen over verzwaringsdeken kind

Wat is een verzwaringsdeken voor kinderen?

Een verzwaringsdeken voor kinderen is een deken die gevuld is met kleine plastic of glazen bolletjes om het gewicht te geven. Het gewicht van de deken helpt om het lichaam te kalmeren en te ontspannen, waardoor kinderen beter kunnen slapen.

Voor welke kinderen is een verzwaringsdeken geschikt?

Een verzwaringsdeken is vooral geschikt voor kinderen die overprikkeld zijn en moeite hebben om in slaap te vallen of rustig te blijven tijdens het slapen. Het kan ook nuttig zijn voor kinderen met een sensorische verwerkingsstoornis, ADHD, angststoornissen of autismespectrumstoornissen.

Is een verzwaringsdeken veilig voor kinderen?

Ja, een verzwaringsdeken is veilig voor kinderen als hij op de juiste manier wordt gebruikt. Het is belangrijk om de juiste maat en het juiste gewicht te kiezen voor het kind en om ervoor te zorgen dat de deken niet over het hoofd van het kind kan komen. Het wordt niet aanbevolen voor kinderen onder de 3 jaar vanwege het risico op verstikking.

Hoe kies ik de juiste maat en gewicht voor mijn kind?

De maat van de deken moet passen op het bed van het kind en het gewicht moet ongeveer 10% van het lichaamsgewicht van het kind zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat het gewicht van de deken niet te zwaar mag zijn, anders kan het kind zich oncomfortabel voelen.

Kan mijn kind de verzwaringsdeken zelf gebruiken of is het nodig om toezicht te houden?

Kinderen kunnen de verzwaringsdeken zelf gebruiken, maar het is belangrijk om toezicht te houden en ervoor te zorgen dat de deken niet over het hoofd van het kind kan komen. Het is ook aanbevolen om de deken niet te gebruiken tijdens het spelen, omdat het kind de deken niet kan zien en zichzelf of anderen kan verwonden.

Hoe maak ik de verzwaringsdeken schoon?

De meeste verzwaringsdekens hebben een afneembare hoes die in de wasmachine kan worden gewassen. Controleer de wasinstructies op het label van de hoes voordat je hem wast. De bolletjes in de deken zelf kunnen niet gewassen worden, dus het wordt aanbevolen om de deken af en toe te luchten en eventuele vlekken schoon te maken met een vochtige doek.

Andere interessante artikelen:

Geen gevonden

Reacties op: Verzwaringsdeken kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blog geschreven door: Kay van den Bosch

Kay van den Bosch heeft gedurende ruim 5 jaar een solide loopbaan opgebouwd als Customer Service Manager en Slaapexpert binnen de slaapindustrie.

Met een achtergrond in klantenservicebeheer en slaapexpertise blijft Kay een waardevolle bron van begeleiding voor mensen die worstelen met slaapproblemen, zijn voortdurende inzet om anderen te helpen getuigt van zijn toewijding aan het welzijn van anderen.

Meer weten over slapen? Onze Kennisbank
22 februari 2024 Twee eenpersoons dekbedden of een tweepersoons dekbed?

De keuze tussen twee eenpersoons dekbedden of één tweepersoons dekbed is een interessante kwestie die veel stellen en individuen bezighoudt bij het inrichten van hun slaapkamer. Deze beslissing kan invloed hebben op de kwaliteit van de slaap, het comfort, en zelfs de relatie tussen partners. In dit artikel verkennen we de voor- en nadelen van […]

Lees artikel
19 februari 2024 Welk dekbed is het warmst? Een uitgebreide gids voor maximale warmte en comfort

In de donkere wintermaanden is er niets zo geruststellend als het knusse gevoel van onder een warm dekbed kruipen. Maar met de overvloed aan keuzes op de markt kan het selecteren van het juiste dekbed een uitdaging zijn. Het kiezen van het juiste dekbed speelt een grote rol bij jouw goede nachtrust. Welk dekbed is […]

Lees artikel
De bedsprei

Waarom nog een bedsprei gebruiken en welke zijn het beste? Een bedsprei heeft misschien een stoffig en ouderwets imago. Misschien denk je direct aan een gehaakte sprei die bij je grootouders op bed lag. Wis deze gedachte en vervang deze door het beeld van een bed in een luxe hotelkamer. Een bedsprei is weer helemaal […]

Lees artikel
Beste slaaphouding

Wat is de beste slaaphouding en wat zijn de voordelen? Laten we eerlijk zijn, je slaapt een groot deel van je leven, zelfs wanneer je geen 8 uur per nacht maakt. Je staat er misschien niet bij stil maar je slaaphouding speelt een grote rol in je slaapkwaliteit. Dit betekent dat het misschien tijd is […]

Lees artikel
Hoe val je snel in slaap?

Hoe val je snel in slaap zodat je niet meer slapeloos wakker hoeft te liggen? Iedereen droomt ervan om, direct nadat je hoofd het kussen raakt en je onder je dekbed ligt, in een diepe slaap te vallen. Gebeurt jou dat avond na avond? Geniet er dan van want in de meeste gevallen kost het […]

Lees artikel
Praten in je slaap

Waardoor ga je praten in je slaap en wat kan je eraan doen? Is jou verteld dat je ’s nachts hele verhalen kan afsteken? Of dat je lacht in je slaap? Dat kan heel goed mogelijk zijn en je bent zeker niet de enige. En wanneer jouw partner praat in zijn of haar slaap, probeer […]

Lees artikel
De waardering van www.betternights.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 216 reviews.