• Waardering: 9.8/10 bij Webwinkelkeur
  • Gratis verzending én gratis retour
  • Handgemaakt in Nederland
  • Gratis proefslapen
  • Showroom in Doetinchem

Vloerkleed voor in de slaapkamer: waar op letten?

De slaapkamer is een plek die gewoon zo comfortabel mogelijk moet zijn. De manier waarop je je kamer inricht heeft wel degelijk invloed op je slaapkwaliteit. Het is daarom echt verstandig om er voldoende aandacht aan te besteden en het op een prettige manier in te richten.

Een belangrijk onderdeel hiervan is het kiezen van een vloerkleed voor in de slaapkamer. In dit artikel zullen we bespreken waarom het slim is om een vloerkleed voor in de slaapkamer te hebben.

vloerkleed voor in de slaapkamer
Ga jij voor een mega groot vloerkleed voor in de slaapkamer?

Waarom vloerbedekking in de slaapkamer?

Vloerbedekking van Volero is erg populair voor in de slaapkamer. Het is heerlijk om ‘s ochtends uit bed te stappen en met blote voeten op een warm en zacht tapijt te staan. Tapijt kan ook zorgen voor een ontspannen sfeer, afhankelijk van de hoogte van de pool en de kleuren die je kiest.

Het is ook goed om te weten dat een tapijt geluid dempt. Loopgeluiden worden gedempt, waardoor de kans kleiner is dat je partner wakker wordt als je ‘s nachts de kamer verlaat om naar het toilet te gaan.

Tapijt dempt contactgeluiden, iets wat harde vloeren zoals PVC niet gemakkelijk kunnen doen. Bovendien hoor je op vloerbedekking geen tikgeluiden zoals bij harde vloeren wel het geval is.

vloerkleed voor in de slaapkamer
Of vind je een kleiner vloerkleed voor in de slaapkamer bij het voeteneind wel voldoende?

Het is natuurlijk gezellig!

Een vloerkleed zorgt voor een gezellige en warme sfeer in je slaapkamer. Door het gebruik van zachte materialen zoals wol en andere stoffen krijgt de ruimte vanzelf een zachte en warme uitstraling.

Vooral als je een strakke vloer hebt, kan een grof wollen vloerkleed een mooi contrast creëren en een fijne sfeer brengen. Als je een kleine slaapkamer hebt met weinig ruimte voor extra decoratie, is een rond vloerkleed een ideale manier om wat extra gezelligheid toe te voegen.

Speelse vormen

In de slaapkamer zie je vaak veel rechte lijnen en vormen. Dat is begrijpelijk, want de meeste kamers in huis zijn nu eenmaal rechthoekig. Het bed is meestal ook een rechte vorm, en ook de kasten en nachtkastjes hebben vaak rechte lijnen.

Maar om een beetje afwisseling te brengen in al die rechte vormen, kan een rond vloerkleed in de slaapkamer perfect zijn. Hiermee maak je de kamer wat zachter, en op een speelse manier doorbreek je de rechte lijnen.

Vloerkleed-voor-in-de-slaapkamer

Makkelijk te combineren

Als je graag verschillende vloerkleden combineert, dan is een rond vloerkleed een goede keuze. De ronde vorm past mooi bij vloerkleden met rechthoekige vormen. Je kunt het bijvoorbeeld combineren met een groot rechthoekig vloerkleed of met een smalle loper die je aan het voeteneinde van het bed legt.

Je kunt meerdere vloerkleden combineren en deze vloerkleden regelmatig afwisselen (denk aan seizoensgebonden). Een rond kleed in een neutrale kleur is handig omdat je het gemakkelijk kunt stylen en veranderen.

Reacties op: Vloerkleed voor in de slaapkamer: waar op letten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blog geschreven door: Kay van den Bosch

Kay van den Bosch heeft gedurende ruim 5 jaar een solide loopbaan opgebouwd als Customer Service Manager en Slaapexpert binnen de slaapindustrie.

Met een achtergrond in klantenservicebeheer en slaapexpertise blijft Kay een waardevolle bron van begeleiding voor mensen die worstelen met slaapproblemen, zijn voortdurende inzet om anderen te helpen getuigt van zijn toewijding aan het welzijn van anderen.

Meer weten over slapen? Onze Kennisbank
22 februari 2024 Twee eenpersoons dekbedden of een tweepersoons dekbed?

De keuze tussen twee eenpersoons dekbedden of één tweepersoons dekbed is een interessante kwestie die veel stellen en individuen bezighoudt bij het inrichten van hun slaapkamer. Deze beslissing kan invloed hebben op de kwaliteit van de slaap, het comfort, en zelfs de relatie tussen partners. In dit artikel verkennen we de voor- en nadelen van […]

Lees artikel
19 februari 2024 Welk dekbed is het warmst? Een uitgebreide gids voor maximale warmte en comfort

In de donkere wintermaanden is er niets zo geruststellend als het knusse gevoel van onder een warm dekbed kruipen. Maar met de overvloed aan keuzes op de markt kan het selecteren van het juiste dekbed een uitdaging zijn. Het kiezen van het juiste dekbed speelt een grote rol bij jouw goede nachtrust. Welk dekbed is […]

Lees artikel
De bedsprei

Waarom nog een bedsprei gebruiken en welke zijn het beste? Een bedsprei heeft misschien een stoffig en ouderwets imago. Misschien denk je direct aan een gehaakte sprei die bij je grootouders op bed lag. Wis deze gedachte en vervang deze door het beeld van een bed in een luxe hotelkamer. Een bedsprei is weer helemaal […]

Lees artikel
Beste slaaphouding

Wat is de beste slaaphouding en wat zijn de voordelen? Laten we eerlijk zijn, je slaapt een groot deel van je leven, zelfs wanneer je geen 8 uur per nacht maakt. Je staat er misschien niet bij stil maar je slaaphouding speelt een grote rol in je slaapkwaliteit. Dit betekent dat het misschien tijd is […]

Lees artikel
Hoe val je snel in slaap?

Hoe val je snel in slaap zodat je niet meer slapeloos wakker hoeft te liggen? Iedereen droomt ervan om, direct nadat je hoofd het kussen raakt en je onder je dekbed ligt, in een diepe slaap te vallen. Gebeurt jou dat avond na avond? Geniet er dan van want in de meeste gevallen kost het […]

Lees artikel
Praten in je slaap

Waardoor ga je praten in je slaap en wat kan je eraan doen? Is jou verteld dat je ’s nachts hele verhalen kan afsteken? Of dat je lacht in je slaap? Dat kan heel goed mogelijk zijn en je bent zeker niet de enige. En wanneer jouw partner praat in zijn of haar slaap, probeer […]

Lees artikel
De waardering van www.betternights.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 216 reviews.