Donzen Dekbed 240x220 cm

Voor een heerlijk lang, breed en extreem luxe donzen dekbed 240 x 220 cm moet je absoluut een donzen dekbed van Better Nights uitproberen. Door de ventilerende en isolerende eigenschappen van het dons blijf je de hele nacht op de perfecte slaaptemperatuur en lig je niet zwetend wakker omdat het dekbed alleen maar isoleert, zoals bij synthetische materialen vaak het geval is. Met een afmeting van 240 x 220 cm heb je natuurlijk een heerlijk groot en fijn dekbed, dat extra lang is zodat ook je voeten altijd bedekt blijven. Een donzen dekbed 240 x 220 cm is verkrijgbaar als zomerdekbed, winterdekbed of 4-seizoenen dekbed.

Bij Better Nights zijn we trots op onze donzen dekbedden en zetten we ons in om alleen de allerbeste kwaliteit aan te bieden. Onze selectie van AAA donzen dekbedden, hoofdkussens en andere slaapaccessoires zijn zorgvuldig geselecteerd en grondig gecontroleerd.

Om ervoor te zorgen dat onze producten altijd van de hoogste kwaliteit zijn, worden onze donzen dekbedden pas op bestelling gemaakt. Dit betekent dat jouw donzen dekbed 240×220 cm nooit in een stoffige opslagruimte ligt te wachten op verzending. Bovendien worden al onze producten ambachtelijk vervaardigd door hand en atelier.

Bij Better Nights staan we achter onze producten en we waarborgen eerlijke vergaring van het dons. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat u altijd een topkwaliteit donzen dekbed 240×220 cm krijgt.

Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed - Better Nights

Het Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed is een zeer luxe 4-seizoenen dekbed dat je het hele jaar om de juiste slaaptemperatuur zal houden.

Product merk: Nuvaro

Valuta product: EUR

Prijs product: 699

Product op voorraad: InStock

Waardering redacteur
5

Pros

  • Geschikt voor het hele jaar lang
  • Veel warmte met weinig gewicht

Cons

  • Met dons moet iets voorzichtiger om worden gegaan dan wol of tencel. Je moet bijvoorbeeld geen zware tas op het dekbed zetten of erop gaan zitten.
  • Een exclusief dekbed vergt ook investeringen in de slaapomgeving.

Wanneer kies ik voor dit dekbed?

Kies voor dit dekbed als je op zoek bent naar een luxe 100% ganzendons dekbed, dat bruikbaar is voor het hele jaar en iets minder gewicht heeft dan ons populairste ganzendons dekbed terwijl het dezelfde warmte biedt. Het dekbed bestaat uit een zomergedeelte (warmteklasse 4) en een herfstgedeelte (warmteklasse 2). Deze dekbedden zijn aan elkaar te maken door koppelknopen, waardoor je een lekker dik winterdekbed krijgt (warmteklasse 1).

In dezelfde prijscategorie vallen ook de Nuvaro Gold en de Nuvaro Exclusive. Wanneer kies ik waarvoor?

De Nuvaro Gold kies je als je een iets lager budget hebt of toch net iets meer gewicht op je wil voelen met een donzen dekbed. De Nuvaro Exclusive kies je als je een iets ruimer budget hebt en nóg meer luxe en luchtigheid wil van een dekbed.

Waar komt dit dons vandaan?

Het dons wat in dit Nuvaro dekbed zit, is van Siberische oorsprong. Het dekbed is gemaakt van 100% Ganzendons, klasse 1A. Klasse 1A houdt in dat het verse, niet gerecyclede dons is. Het dons dat wij uit Siberië halen, is afkomstig van ganzen die in vrijheid geleefd hebben. Het is niet afkomstig van levende pluk, en de dieren zijn altijd goed behandeld. Zo is er nooit sprake geweest van dwangvoeding, mishandeling of ongezonde omstandigheden. Het is Europees gecertificeerd en op een milieuvriendelijke wijze verwerkt.

Wat is het verschil in donsgebieden?

Om dit te begrijpen, is het belangrijk om je te ‘verplaatsen’ in een gans die daar leeft. Bij Better Nights verkopen we dons uit de volgende gebieden: > Duitsland > Polen > Mazurische regio (Pools premium) > IJsland > Siberië

Probeer nu te kijken naar de temperaturen gedurende het jaar. Om Siberië als voorbeeld te nemen. Daar kan het in de winter tot -40 graden worden. In de zomer is het er echter + 30 graden. Een gans die hier leeft, moet in de winter voldoende warmte kunnen vasthouden, en in zomer voldoende kunnen ventileren om te overleven.

De stelregel is dus: hoe groter het temperatuurverschil tussen de zomer en winter, hoe beter het dons.

Omdat het moeilijker is voor een gans om in deze condities te overleven, is het dons exclusiever en dus duurder. Tegelijkertijd is er veel minder dons nodig om jou warm te houden in de winter. De meest exclusieve dekbedden bij Better Nights hebben dus minder dons in plaats van meer.

Hoe onderhoud ik dit dekbed?

Dagelijks even opschudden en open laten liggen
Niet te vaak wassen, eens per 2 jaar is ruim voldoende
Bij voorkeur bij de stomerij laten reinigen (lees donzen dekbed onderhoud)
Nooit buiten of uit het raam hangen, alleen op bed met open ramen
Dons heeft een hoog absorptievermogen en zelfreinigend vermogen door het natuurlijke vetlaagje op de veren

Wat is een NM 130 tijk?

Een tijk is simpel gezegd de buitenste laag van een dekbed, het omhulsel dus waar de dons in zit. Een goede tijk is te herkennen aan de NM waarde.

Dit is de technische benaming van hoeveel garen er gebruikt zijn bij het produceren van een dekbed. Hoe hoger het NM getal, hoe luxer de tijk.

Alle tijken vanaf 100 NM worden gezien als “zeer hoge kwaliteit” tijk. De tijken vanaf 200 NM worden gezien als “superieure tijken”.

De tijk van dit dekbed is de NM 140, wat valt onder de zeer hoge kwaliteit tijken.

De waarde NM uitleggen kunnen we het beste aan de hand van een voorbeeld. > Stel je hebt een tijk van NM 130. In dat geval is één gram garen 130 meter lang. > Bij een tijk met NM 240 is één gram garen maar liefst 240 meter lang.

Wat betekent circa 200 mm vulkracht?

Vulkracht is hoe goed het dons de warmte isoleert, weergegeven in cijfers. Hoe hoger de vulkracht, hoe beter het dons is en hoe minder dons er nodig is om warm te blijven.

Dons met een vulkracht van circa 140/150 mm wordt gekwalificeerd als “Goed”. Dons met een vulkracht van 150 tot 190mm wordt gekwalificeerd als “Zeer goed”. Dons met een vulkracht hoger dan 190mm en 200mm + wordt gekwalificeerd als “Superieur”.

De vulkracht van dit dekbed is circa 200mm, wat onder de superieure dekbedden valt.

De hoogste vulkracht biedt altijd het hoogste comfort, dus het minste gewicht en de beste warmte en ventilatie. Heb je echter liever het gevoel van wat meer gewicht op u, dan kunt u ook kiezen voor een iets zwaarder dekbed.

Wat is de levertijd van dit dekbed?

Je bent er misschien al wel aan gewend: “vandaag besteld is morgen is huis”. Wij werken anders, en dat doen we voor jou. Pas nadat je een bestelling hebt geplaatst, gaan we jouw dekbed klaarmaken. Alles wordt vers en met de hand gemaakt in ons atelier in Doetinchem.

Zoals je zult begrijpen, duurt dit langer dan wanneer we een dekbed uit het schap halen en naar je toesturen. Afhankelijk van hoe druk dit is, versturen wij binnen 1 – 3 werkdagen jouw dekbed.

Van welke keurmerken zijn jullie dekbedden voorzien?

Dit product voldoet aan de Europese certificering van dons (DIN EN 12934). Ook bevat het een NOMITE keurmerk (anti-allergeen) en een Öko-Tex (vertrouwen in textiel) keurmerk. Wij zijn (bewust) niet in het bezit van het RDS-keurmerk.

Waarom vind ik online 100% ganzendonzen dekbedden die veel goedkoper zijn?

Veel bedrijven maken misbruik van het gebrek aan kennis bij klanten. Door met 100% ganzendons te adverteren, zullen ze je misschien wel over de streep trekken. Er zit namelijk een enorm verschil in (te) goedkope dekbedden en écht dons. We hebben hier een artikel over geschreven, waarin we hier uitgebreid op terugkomen. Lees hier het artikel wat het verschil is tussen een Better Nights dekbed en een goedkoper alternatief. Mocht je nog steeds twijfelen, denk dan aan het volgende. In een donzen dekbed zit soms ruim een kilo dons (let op: GEEN veren). Dit is toch onmogelijk om voor minder dan €150 te kunnen maken? Laat je niet misleiden.

Alleen het allerbeste dons

Het populaire donzen dekbed 240×220 cm is de perfecte keuze voor zowel de koudste winters als de warmste zomers. Hoe is dit mogelijk?

De Siberische gans moet zichzelf warm kunnen houden bij temperaturen onder de -50 graden en tegelijkertijd kunnen ventileren bij temperaturen boven de 30 graden.

Hierdoor heeft het donzen materiaal een uitstekend vermogen om te ventileren en is het altijd behaaglijk, nooit te warm of te koud.

Bovendien is ons dons 100% diervriendelijk, Europees gecertificeerd en milieuvriendelijk verwerkt met een ambachtelijke touch.Lees meer over onze verantwoorde aanpak in ons verhaal.

We raden in vrijwel alle gevallen een 4-seizoenen donzen dekbed 240×220 cm aan, zodat je het hele jaar kunt slapen zonder het te warm of te koud te krijgen gedurende de nacht.

In de zomer lig je onder een lekker dun donzen zomerdekbed dat het vocht snel afvoert en ademt, maar het grootste gedeelte van het jaar lig je onder het wintergedeelte.

Voor de écht koude winternachten kun je de beide gedeeltes aan elkaar knopen voor een extra dik donzen dekbed in 240×220 cm, maar dit zal bijna nooit nodig zijn omdat het winterdekbed je al warm genoeg houdt.

Dons zorgt ook voor een goede vochtopname, zodat je als je ’s nachts toch even uit bed gaat terugkomt bij een droge deken.

Een donzen dekbed 240×220 is ook nog eens eenvoudig in het onderhoud, laat het ’s ochtends op bed liggen met de ramen open zodat het vocht weer afgevoerd kan worden.

Lees hier meer over op onze pagina onderhoud donzen dekbed.

Dons is de lichte, pluizige coating onder de veren van ganzen, eenden en andere watervogels die hen beschermt tegen de elementen.

Dons is warmer dan synthetische isolatie, is zeer licht en met de juiste verzorging kunnen donzen dekbedden tientallen jaren meegaan.

Donzen dekbedden zijn ook het hele jaar door een goede oplossing, omdat ze ademend zijn voor optimaal comfort bij warmere temperaturen, terwijl de donsisolatie ook zorgt voor optimale warmte bij kouder weer.

De kwaliteit van het dons staat in direct verband met de vulkracht: hoe hoger de vulkracht, hoe beter het dons isoleert. Dons van hoge kwaliteit heeft een hoge vulkracht en is veel luchtiger dan dons van een lagere kwaliteit. Donzen dekbedden met een hoge vulkracht hebben dus minder grammen dons nodig om een lichtgewicht dekbed te maken dat evenveel warmte geeft.

Als je nog twijfelt over het juiste dekbed voor jouw wensen, is niet alleen de afmeting van het dekbed van belang. Ook de soort dons, vulkracht en tijk van het dekbed zijn erg belangrijk bij de keuze voor een donzen dekbed.

Als je hier meer informatie over wilt inwinnen kan onze adviespagina een hele goede bron van informatie vormen. Hier worden deze zaken en ook het bepalen van de juiste warmteklasse en afmetingen van het dekbed uitgebreid besproken.

Ook de dekbedwijzer op deze website kan je uitstekend helpen om het juiste donzen dekbed te bestellen. Als je er met behulp van deze hulpmiddelen niet uitkomt, of gewoon wel wat extra adviezen kunt gebruiken, is het uiteraard ook nog mogelijk om contact op te nemen met onze dekbedexperts.

Je kunt de experts bereiken door op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 te bellen naar  085 001 3114 of door te mailen naar info@betternights.nl. Op deze manier kun je ook vragen stellen over onze producten of diensten zoals de laagsteprijsgarantie.

Soorten dons

Wij gebruiken veel Pools en Siberisch dons voor onze dekbedden omdat de omstandigheden in deze landen uitstekend dons opleveren. Door het koude weer hebben inheemse eenden en ganzen extra warm dons, perfect voor behaaglijke dekbedden.

Een deel van ons beste dons halen we uit het noorden van Polen en uit Siberië, waar het zeer koude klimaat voor heerlijk warm dons zorgt.

Een veren- en donzen dekbed gaat bij een goede behandeling vele jaren mee. Wij geven een geruststellende garantie van 15 jaar, maar weten dat een goed behandeld veren- en donzen dekbed veel langer mee kan gaan met goed onderhoud.

Synthetische dekbedden werken heel anders dan donzen dekbedden, net als kleding van synthetische materialen zijn ze niet ademend. Als je last hebt van hevig zweten of het erg warm hebt in bed, kun je beter voor een donzen dekbed.

Lees hier meer over het materiaal dons.

Een donzen dekbed kan verschillende warmteklassen hebben, warmteklasse 1 is het warmste (een 4-seizoenendekbed waarvan beide delen zijn gecombineerd) en warmteklasse 4 is het minst warm (zomerdekbed). Warmteklasse 2 en warmteklasse 3 zijn herfst/winterdekbedden en geschikt voor het grootste gedeelte van het jaar.

Veel gestelde vragen over een Donzen Dekbed 240x220 cm

Wat is een goed donzen dekbed 240×220 cm?

Een kwalitatief donzen dekbed zorgt voor een onvergetelijke slaapbeleving dankzij het luchtige en warmte-isolerende materiaal. Tegelijkertijd blijft het dekbed goed ademen voor een comfortabele nachtrust. Het Nuvaro Gold 4-seizoenen dekbed is een uitstekend voorbeeld hiervan en biedt het hele jaar door een goede slaap.

Waarom een donzen dekbed 240×220?

Dons is een zacht en pluizig materiaal, afkomstig uit de onderste laag veren van vogels. Vogels beschermen zichzelf tegen de kou met behulp van dons en daarom is het een geliefd vulmateriaal voor dekbedden.

Dankzij de zachte en pluizige clusters zonder scherpe stekels, is een donzen dekbed 240×220 ultrazacht en comfortabel. Bovendien zijn de donsvlokken licht en ademend, waardoor u zich warm en comfortabel voelt zonder te zweten.

Welk donzen dekbed 240×220 cm kopen?

Er zijn veel verschillende soorten donzen dekbedden, en de keuze voor het juiste hangt af van persoonlijke voorkeur en omgevingsfactoren.

Onze dekbed keuzehulp kan je helpen om het beste donzen dekbed 240×220 te vinden dat aansluit bij je warmtebehoefte en slaapomgeving.

Wat is beter: eenden of ganzendons?

Er zijn twee soorten donzen dekbedden beschikbaar op de markt, namelijk ganzendons en eendendons. Ganzendons bevat grotere donsvlokken en is effectiever in het vasthouden van warmte, waardoor het populairder is. Echter, ganzendons dekbedden zijn ook duurder. Eendendons daarentegen bevat kleinere donsvlokken en isoleert minder, maar is goedkoper. Voor mensen met een beperkt budget die op zoek zijn naar een donzen dekbed, is eendendons een uitstekende optie.
Meer weten over slapen? Onze Kennisbank
31 mei 2023 4 Seizoenen Dekbed: Het Perfecte Allround Comfort

Een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en welzijn, en het juiste dekbed speelt hierbij een belangrijke rol. Een 4 seizoenen dekbed is een uitstekende keuze voor mensen die het hele jaar door comfort en gemak willen ervaren. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat een 4 seizoenen dekbed precies is, de […]

Lees artikel
29 mei 2023 Dekbed maten: Welke maat dekbed is het beste voor jou?

Bij het creëren van een comfortabele en gezellige slaapomgeving is het kiezen van het juiste dekbed essentieel. De juiste dekbed maten kiezen zorgt niet alleen voor voldoende warmte en comfort, maar kan ook bijdragen aan de algehele esthetiek van je slaapkamer. In dit artikel zullen we de verschillende dekbed maten bespreken, zodat je het perfecte […]

Lees artikel
26 mei 2023 Ultiem comfort en elegantie: Ontdek de voordelen van een donzen lits-jumeaux dekbed

Een goede nachtrust is essentieel voor ons welzijn en het kiezen van het juiste dekbed is een belangrijk onderdeel van het creëren van een comfortabele slaapomgeving. Voor wie op zoek is naar ultiem comfort en luxe, is een donzen dekbed lits jumeaux een uitstekende keuze. Met zijn zachte, lichte en warme eigenschappen biedt dit type […]

Lees artikel
24 mei 2023 Het perfecte 1 persoons dekbed: Ultiem comfort en warmte

Het hebben van een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Een belangrijk element voor een goede nachtrust is het juiste beddengoed, en een hoogwaardig donzen dekbed kan een wereld van verschil maken. In dit artikel zullen we ons richten op één persoons donzen dekbedden, en waarom ze een uitstekende keuze zijn voor […]

Lees artikel
23 maart 2023 Vouwbed

Het Vouwbed: Compacte En Praktische Slaapoplossing Voor Kleine Ruimtes Een goede nachtrust is van vitaal belang voor onze gezondheid en welzijn. Helaas hebben niet alle huizen genoeg ruimte voor een permanent bed. Als je een kleine slaapkamer hebt, kan het zijn dat je niet genoeg ruimte hebt om een bed neer te zetten en je […]

Lees artikel
22 maart 2023 Verzwaringsdeken kind

Hoe een verzwaringsdeken je kind kan helpen om beter te slapen Een verzwaringsdeken kan een goede oplossing zijn voor kinderen die moeite hebben met slapen en niet van een licht donzen dekbed houden. Door het gewicht van de deken ervaart het kind een lichte druk op het lichaam, wat vergelijkbaar is met een knuffel. Dit […]

Lees artikel
De waardering van www.betternights.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 184 reviews.