Veel mensen denken bij hulp bij het in slaap vallen direct aan kruiden en medicatie die kunnen helpen om in slaap te vallen. Maar denk er de volgende keer dat u weer ligt te woelen aan dat u (behalve uw donzen dekbed) een geweldig hulpmiddel heeft om u te helpen om in slaap te vallen: Uw adem.

Waarom in slaap vallen met uw adem?

De adem-geest verbinding is ongelooflijk krachtig. Wetenschappers hebben verbanden gevonden tussen ademhalingspatronen en emoties, wat betekent dat u uw adem kunt gebruiken om uw gemoedstoestand te reguleren.
Denk er eens over na: Wat is het eerste dat u doet als uw hart sneller gaat kloppen of als u zich angstig voelt? Adem diep in. Als u zenuwachtig bent voor een groot interview, wat is dan het meest gebruikelijke advies dat u krijgt? “Haal diep adem.”
Dit komt omdat de ademhaling helpt uw hartslag te verlagen, wat u gemoedsrust kan brengen en u kan helpen om slaap te vinden. (U kunt uw adem ook gebruiken voor energie, maar dat bewaren we voor een andere keer.)
Hier zijn een paar ademhalingsoefeningen om te proberen de volgende keer dat u niet in slaap komt.

De 4-7-8 Methode

Dit eenvoudige ademhalingspatroon, waarschijnlijk geboren uit de oude Indiase filosofie, helpt het zenuwstelsel tot rust te brengen en helpt u om te slapen. Dit is hoe het werkt:

  1. Adem volledig uit door uw mond.
  2. Adem voor vier tellen in door uw neus. Het tempo waarmee u telt is aan u, maar haast u niet.
  3. Houd uw adem zeven tellen in. (Nogmaals, probeer niet te versnellen, maar probeer ook niet te overdrijven.)
  4. Neem nu achter volle tellen de tijd om uit te ademen door uw mond. Adem uit met enige kracht en voel de lucht langs uw lippen bewegen.

Herhaal dit tot u in slaap valt – het zal niet lang meer duren.

Ujjjayi Ademhaling

De meeste beoefenaars van Yoga zijn bekend met ujjjayi, of “diepe keel” ademhaling, een vorm van Pranayama adem die vaak gebruikt wordt bij asana gebaseerde yoga oefeningen waarbij u de achterkant van uw keel vernauwt terwijl u uitademt. Deze zelfde techniek kan u ook helpen om te slapen.

Dit is hoe het werk: Ga op uw rug in bed liggen met uw benen op heup-afstand uit elkaar.
Neem ten minste drie (of misschien vijf – doe wat goed voelt) volle, diepe inademingen door uw neus, waarbij u elke keer uw longen volledig leegt.
Als u klaar bent om met de oefening te beginnen, adem dan vier tellen lang in en houdt het daarna vier tellen lang vast.
Bij het uitademen, ook vier tellen lang, vernauwt u de achterkant van uw keel, bijna alsof u door een rietje ademt.
Het zou een soort laag gromgeluid moeten maken, zoals het geluid van de oceaan. Probeer het eens – het is een stuk minder ingewikkeld dan het lijkt.

Herhaal nu dezelfde oefening, deze keer houdt u elk deel van de adem zes tellen vast in plaats van vier; probeer de volgende ronde acht.

Ga door met het verlengen van de duur met twee keer totdat u de adem niet langer kunt vasthouden.

Ga dan terug naar beneden tot u terugkeert naar vier. Herhaal dit tot de sluimerfase (maar hopelijk hoeft dat niet).

Adem de spanning uit

Als u in het verleden enige vorm van ademhalingsoefeningen heeft gedaan, bent u misschien bekend met het idee van “het sturen van uw adem” in bepaalde delen van uw lichaam.
Deze ontspanningsoefening gebruikt hetzelfde concept. Dit is wat u doet.
Dit is hoe het werk: Ga op uw rug in bed liggen met uw benen op heup-afstand uit elkaar.
Neem ten minste drie (of misschien vijf – doe wat goed voelt) volle, diepe inademingen door uw neus, waarbij u elke keer uw longen volledig leegt.
Als u klaar bent om met de oefening te beginnen, adem dan vier tellen lang in en houdt het daarna vier tellen lang vast.
Bij het uitademen, ook vier tellen lang, vernauwt u de achterkant van uw keel, bijna alsof u door een rietje ademt.
Het zou een soort laag gromgeluid moeten maken, zoals het geluid van de oceaan. Probeer het eens – het is een stuk minder ingewikkeld dan het lijkt.

Herhaal nu dezelfde oefening, deze keer houdt u elk deel van de adem zes tellen vast in plaats van vier; probeer de volgende ronde acht.

Ga door met het verlengen van de duur met twee keer totdat u de adem niet langer kunt vasthouden.

Ga dan terug naar beneden tot u terugkeert naar vier. Herhaal dit tot de sluimerfase (maar hopelijk hoeft dat niet).

Terwijl u dit doet, scant u uw lichaam mentaal van top tot teen. Als u een spanningsveld opmerkt, stel u dan voor dat u uw adem naar die plek stuurt en de spanning die daar zit uitademt.

Laat het helemaal door uw lichaam laat gaan, keer dan terug naar de diepe buikademhaling totdat u in slaap valt.

Meer informatie over slapen

Vond u dit artikel interessant? Lees dan ook een van de volgende berichten:

Dikke Oostenrijkse dekbedden

Bijna iedereen is wel een keer op wintersport geweest in Oostenrijk en heeft onder een dik warm dekbed gelegen. Misschien heeft u nog wel zeer fijne herinneringen hier aan en wilt u nu zelf zo’n dik Oostenrijks dekbed. Dikke Oostenrijkse dekbedden staan bekend als zeer warme dekbedden die u zelfs in de koudste nachten warm houden. Tijdens de wintersport is dit natuurlijk ideaal, maar eenmaal thuis is het minder koud en hoeft zo’n Oostenrijks dekbed lang niet altijd zo fijn te zijn als uw nostalgische gevoel u laat denken. Tenzij u een échte koukleum bent. Waarom staan Oostenrijkse dekbedden bekend als zo warm? Deze dekbedden zorgen voor zoveel warmte omdat de dekbedden vol zitten met veren. Dit zorgt ervoor dat u heel wat gewicht op u heeft liggen en de warmte wordt vastgehouden. Het nadeel hiervan is echter dat het dekbed geen ventilatie biedt omdat het alleen uit veren bestaat, waardoor u nog wel eens zwetend wakker kunt komen te liggen. Als u een dergelijk gewicht wil dat toch net iets meer ventilatie biedt raden we u aan om een wollen dekbed aan te schaffen. Vocht wordt hierdoor beter afgevoerd en er is meer ventilatie dan bij een dekbed dat alleen uit veren bestaat. -38% ★ Beste keus voor een landdons 4-seizoenen dekbed Loiva Silver 4-seizoenen Donzen dekbed 4-seizoenen dekbed 100% Landdons (7) Waardering 5.00 uit 5 Vanaf: €449€289 Levertijd: 2 - 3 werkdagen -25% ★ Beste keus voor een Ganzendons 4-seizoenen dekbed Nuvaro Gold 4-seizoenen Donzen dekbed 4-seizoenen dekbed 100% Ganzendons (3) Waardering 5.00 uit 5 Vanaf: €639€479 Levertijd: 2 - 3 werkdagen Loiva Premium 4-seizoenen Donzen dekbed 4-seizoenen dekbed 90% Ganzendons (1) Waardering 5.00 uit 5 Vanaf: €419 Levertijd: 2 - 3 werkdagen Nuvaro Exclusive 4-seizoenen Donzen dekbed 4-seizoenen dekbed 100% Ganzendons Vanaf: €999 Levertijd: 5 werkdagen Alternatief voor Oostenrijkse dekbedden Een beter alternatief voor dikke Oostenrijkse dekbedden is een donzen dekbed. Dit houdt u lekker warm in de winter, maar ook koel in de zomer. Dit komt door de ruimte die overblijft tussen het dons, waardoor er een betere ventilatie is. Hierdoor wordt u niet alleen maar warm gehouden, maar komt er ook nog frisse lucht binnen zodat u niet zwetend wakker ligt onder een te dik dekbed. Mocht u wel alleen maar warm willen blijven en geen behoefte hebben aan ventilatie, dan kunnen we u een wollen dekbed aanraden.

Vegan Dekbed

Heeft u een veganistische levensstijl omarmd en wenst u geen dierlijke producten meer te gebruiken? Dan is een vegan dekbed van tencel een uitstekende aanvulling op de vegan levensstijl. In tegenstelling tot donzen en wollen dekbedden zijn tencel dekbedden van 100% plantaardig materiaal gemaakt. Wat is tencel? Tencel is een cellulosevezel, die wordt gemaakt door houtpulp van de eucalyptusboom op te lossen en een speciaal droogproces te gebruiken dat spinnen wordt genoemd. Voordat het wordt gedroogd, worden houtsnippers gemengd met een oplosmiddel om een ​​nat mengsel te produceren. Het mengsel wordt vervolgens door kleine gaten geduwd om draden te vormen, die vervolgens chemisch worden behandeld en de lengtes van vezels worden tot garen gesponnen en tot een doek geweven. De stof die er ontstaat is fluweelzacht en absorbeert veel meer vocht dan katoen. U kunt uw tencel dekbed direct online bestellen {{ vc_btn: link=url%3A%252Ftencel-dekbed%252F%7Ctitle%3ATencel%2520dekbed%7C%7C&title=Bekijk+hier+alle+tencel+dekbedden&style=modern&gradient_color_1=turquoise&gradient_color_2=blue&gradient_custom_color_1=%23dd3333&gradient_custom_color_2=%23eeee22&gradient_text_color=%23ffffff&custom_background=%23ededed&custom_text=%23666&outline_custom_color=%23666&outline_custom_hover_background=%23666&outline_custom_hover_text=%23fff&shape=rounded&color=grey&size=md&align=inline&i_align=left&i_type=fontawesome&i_icon_fontawesome=fa+fa-adjust&i_icon_openiconic=vc-oi+vc-oi-dial&i_icon_typicons=typcn+typcn-adjust-brightness&i_icon_entypo=entypo-icon+entypo-icon-note&i_icon_linecons=vc_li+vc_li-heart&i_icon_monosocial=vc-mono+vc-mono-fivehundredpx&i_icon_material=vc-material+vc-material-cake&i_icon_pixelicons=vc_pixel_icon+vc_pixel_icon-alert }} Nuvaro Tencel de Luxe 4 seizoenen dekbed 4-seizoenen dekbed 100% Tencel Vanaf: €329 Levertijd: 2 - 3 werkdagen Nuvaro Tencel de Luxe zomerdekbed Zomerdekbed 100% Tencel Vanaf: €189 Levertijd: 2 - 3 werkdagen Nuvaro Tencel de Luxe Winterdekbed Winterdekbed 100% Tencel Vanaf: €199 Levertijd: 2 - 3 werkdagen Eigenschappen van tencel Tencel heeft ongelooflijke absorptie-eigenschappen en is 50% meer absorberend dan katoen. Omdat tencel dekbedden beter ademend zijn en minder vatbaar zijn voor geurige bacteriegroei, zijn deze stoffen perfect voor beddengoed. Naast beddengoed wordt tencel ook steeds vaker voor kleding gebruikt door deze zeer goede absorberende eigenschappen en het ademend vermogen. De invloed van tencel op het milieu Net als katoen en bamboe is tencel gemaakt van plantaardig materiaal. De productie van tencel vereist minder energie en water dan katoen. Als een natuurlijk afgeleide vezel is tencel ook biologisch afbreekbaar. Dit maakt tencel niet alleen een vegan dekbed, maar ook een milieuvriendelijker dekbed dan andere materialen. Tencel dekbedden Ten opzichte van donzen en wollen dekbedden is de (katoenen) tijk van een tencel dekbed ook net iets anders gestikt. Hierdoor vormt het dekbed zich goed om de contouren van het lichaam heen en sluit het hier perfect op aan. Hierdoor slaapt u nog lekkerder onder uw fantastische tencel vegan dekbed. Door het ventilerende vermogen van het dekbed zult u het niet snel te warm of te koud hebben in bed. De voordelen van een tencel vegan dekbed op een rijtje: Vochtregulerend – heerlijk voor een zwoele zomernacht Duurzaam, biologisch, plantaardig 100% Diervrij Anti-allergisch Zacht als satijn  

Dit bericht is gepost in Wiki. Bookmark de link.

Geef een reactie

De waardering van www.betternights.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 19 reviews.