Infrarood deken

De Kracht van Ontspanning: Ontdekking en Voordelen van Infrarood Dekens

In de moderne wereld, waar stress en hectiek overheersen, zoeken mensen constant naar manieren om hun lichaam en geest te ontspannen. Een opmerkelijke ontwikkeling op het gebied van wellness is de opkomst van infrarood dekens.

Deze technologie heeft de aandacht getrokken van mensen die streven naar een diepere vorm van ontspanning en welzijn. In dit artikel gaan we dieper in op wat infrarood dekens zijn, hoe ze werken en welke voordelen ze kunnen bieden voor de gezondheid en het algemene welzijn.


Infrarood Straling: Een Introductie

Infraroodstraling, ook wel bekend als IR-straling, behoort tot het elektromagnetische spectrum en ligt net onder het zichtbare lichtspectrum. Hier hebben we het reeds eerder over gehad in ons artikel over infrarood lampen.

Het menselijk lichaam absorbeert en straalt op natuurlijke wijze infraroodstraling uit. Dit vormt de basis voor het concept van infrarood therapie, dat wordt toegepast in verschillende medische en wellness-toepassingen.

Wat Zijn Infrarood Dekens?

Een infrarood deken is een geavanceerd wellness-apparaat dat gebruikmaakt van infraroodstraling om warmte diep in het lichaam te laten doordringen. Dit wordt bereikt door middel van infrarood-emitterende elementen die in de deken zijn ingebed.

Het resultaat is een gelijkmatige warmte die vergelijkbaar is met zonnestralen, maar zonder de schadelijke ultraviolette straling.

Hoe Werken Ze?

Infrarood dekens werken door gebruik te maken van drie soorten infraroodstraling: nabij-infrarood, midden-infrarood en ver-infrarood. Deze straling dringt diep door in de huid en bereikt de onderliggende spieren en weefsels.

Dit stimuleert de bloedcirculatie en verhoogt de lichaamstemperatuur, wat op zijn beurt kan leiden tot verschillende gezondheidsvoordelen.

De Voordelen voor de Gezondheid

 1. Ontspanning en Stressvermindering: De diepe warmte van infrarood dekens kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Het kan ook bijdragen aan een betere slaapkwaliteit door het creëren van een rustgevende omgeving.
 2. Pijnverlichting: De warmte van infraroodstraling kan spierspanning verminderen en pijnlijke gewrichten kalmeren. Dit maakt infrarood dekens populair bij mensen met spier- en gewrichtsproblemen.
 3. Detoxificatie: De verhoogde lichaamstemperatuur die wordt veroorzaakt door infraroodstraling kan helpen bij het activeren van zweetklieren en het bevorderen van ontgifting door het vrijkomen van opgebouwde toxines.
 4. Verbeterde Circulatie: De verwijding van bloedvaten als gevolg van infraroodstraling kan de bloedcirculatie stimuleren, wat kan bijdragen aan een betere zuurstof- en voedingsstofvoorziening van cellen en weefsels.
 5. Gewichtsbeheersing: Hoewel geen vervanging voor lichaamsbeweging en een gezond dieet, wordt beweerd dat infrarood dekens kunnen helpen bij het verbranden van calorieën door de verhoogde lichaamstemperatuur.

De top 4 beste infrarood dekens

Soft & Silky - Infrarood deken - 200cm

Soft & Silky – Infrarood deken – 200cm

De Soft & Silky infrarood warmte deken biedt een veelbelovende benadering van ontspanning en welzijn. Met zijn draagbaarheid en reeks gezondheidsvoordelen, heeft deze deken de aandacht getrokken van mensen die op zoek zijn naar natuurlijke manieren om stress te verminderen en spier- en gewrichtspijn te verlichten.

Deze infrarood warmte deken wordt geadverteerd als een middel om directe verlichting te bieden bij spier- en gewrichtspijn. De diepgaande warmte doordringt het lichaam en lijkt spanning in de spieren te verminderen, wat een ontspannend effect heeft.

Het draagbare aspect van de deken is een aantrekkelijk kenmerk, waardoor gebruikers het overal mee naartoe kunnen nemen en kunnen genieten van de voordelen van infraroodtherapie, zelfs onderweg.

Een van de kenmerken die de Soft & Silky infrarood warmte deken onderscheidt, is het vermogen om ontgifting te bevorderen.

De diepe warmte van infraroodstraling kan bijdragen aan het stimuleren van de bloedcirculatie en het bevorderen van het vrijkomen van opgebouwde toxines, wat wordt gezien als een manier om het lichaam te zuiveren.

Soft & Silky - Infrarood deken - 200cm

Bovendien worden positieve effecten op het immuunsysteem, nier- en huidfuncties genoemd. Het idee achter deze voordelen is dat de warmte en de diepgaande werking van de infraroodstraling het lichaam helpen om optimaal te functioneren en te herstellen.

Voor sporters wordt de Soft & Silky infrarood warmte deken aangeprezen als een hulpmiddel voor een soepeler herstel. Het geleidelijk opwarmen van de spieren kan helpen om blessures te voorkomen en de kans op spierpijn te verminderen na intensieve trainingen.

Het product wordt geleverd met een afstandsbediening waarmee gebruikers de temperatuur en warmtezones kunnen aanpassen aan hun voorkeuren. Bovendien is een veiligheidssysteem ingebouwd om oververhitting te voorkomen, waardoor de gebruikersgeruststelling wordt versterkt.

Al met al biedt de Soft & Silky infrarood warmte deken een interessante combinatie van draagbaarheid, ontspanning en mogelijke gezondheidsvoordelen.

Hoewel individuele ervaringen kunnen variëren, lijkt dit product aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke en gemakkelijke manier om stress te verminderen, spier- en gewrichtspijn te verlichten en algemeen welzijn te bevorderen.

Anpan - Infrarood deken

Anpan – Infrarood deken

Ervaar diepgaande pijnverlichting en ontspanning met de geavanceerde Infrarood FIR Warmte Deken.

Deze doordachte creatie is ontworpen om de voordelen van superieure Ver-Infrarode straling te benutten, die dieper doordringt en een natuurlijkere interactie heeft met de lichaamscellen dan gewone infraroodstraling.

De krachtige Ver-Infrarode stralingswarmte biedt verlichting bij diverse aandoeningen, zoals artrose, reumatische pijnen, fybromyalgie, gewrichtspijnen en zelfs na het sporten. Het werkt samen met uw lichaam om de pijn te verminderen en de flexibiliteit te vergroten.

Deze deken is veilig en gemakkelijk te gebruiken, met een instelbare temperatuursregelaar van 35 tot 50 graden Celsius en een timer tot 90 minuten. Je kunt de temperatuur per minuut aanpassen naar uw behoeften.

De afmetingen van 60 x 150 cm bieden comfort en veelzijdigheid. Of je nu specifieke plekken wilt behandelen of het volledige lichaam wilt verwennen, deze deken past perfect in verschillende situaties.

Infrarode straling gaat diep en biedt voordelen voor spieren, pezen en gewrichten die verder gaan dan oppervlakkige behandelingen. Je kunt ontspannen en genieten terwijl de infrarode warmte weldadige effecten heeft op je lichaam.

De anti-allergene eigenschappen van het gebruikte materiaal zorgen ervoor dat dit een geschikte keuze is voor mensen en zelfs dieren. De buitenkant wordt nooit te heet, wat zorgt voor een veilige ervaring.

De positieve effecten van de Infrarood FIR Warmte Deken omvatten pijnverlichting, bevordering van soepele spieren en gewrichten, stimulatie van de afvoer van afvalstoffen, ondersteuning van het herstel van lichaamscellen, ontspanning, verbeterde slaap en bevordering van een goede doorbloeding.

Met zijn zorgvuldig ontworpen structuur straalt de gehele deken ver infrarode stralingswarmte uit, zonder losse verwarmingselementen die slechts een deel van de deken verwarmen. Deze deken is geschikt voor gebruik in salons, spa’s en zeker ook voor thuis.

Veiligheid staat voorop: de deken maakt gebruik van normale AC-stroom met waterdicht en flexibel materiaal dat voldoet aan UL-specificaties. De verwarmingsdraden zijn ontworpen om mee te rekken en te buigen, waardoor duurzaamheid wordt gegarandeerd.

Met zijn elegante zilvergrijze buitenkant en zachtgroene binnenkant, is deze deken niet alleen functioneel, maar ook stijlvol. Het materiaal is eenvoudig af te nemen met een vochtige doek, en het waterbestendige ontwerp verhoogt de duurzaamheid.

Met de afmetingen van 60 x 150 cm en een snoerlengte van 195 cm biedt deze deken je veel ruimte en flexibiliteit.

Houd er rekening mee dat deze deken geen alternatief is voor een elektrische deken voor in bed. De FIR infrarood warmte heeft een therapeutische werking die anders is dan die van een elektrische deken, en biedt diepgaande voordelen voor uw welzijn.

Kies voor de Infrarood FIR Warmte Deken en omarm de weldadige effecten van Ver-Infrarode straling voor een verbeterd gevoel van welzijn en ontspanning.

Niceey Infrarood Sauna Deken

Niceey Infrarood Sauna Deken


Ontdek Jouw Ultieme Wellness Ervaring met het Infrarood Sauna Deken van Niceey!

Stap in de wereld van ontspanning en wellness met het revolutionaire Infrarood Sauna Deken van Niceey! Dit handige en geavanceerde deken brengt de weldadige voordelen van een sauna naar jouw eigen comfortabele omgeving.

Of je nu net een intensieve sportsessie achter de rug hebt of snakt naar een goede nachtrust, met slechts 30 minuten in dit sauna-deken kun je je volledig ontspannen en herladen.

Waarom Kiezen voor het Sauna Deken van Niceey?

Met zijn scala aan voordelen en gebruiksgemak, is het Sauna Deken van Niceey de ideale keuze voor iedereen die een dosis ontspanning en welzijn in zijn leven wil brengen.

Voordelen in Overvloed:

Ervaar de positieve effecten van dit sauna-deken, waaronder:

 • Versterking van het immuunsysteem.
 • Verlichting van spier- en gewrichtspijn.
 • Ideaal voor sporters bij opwarmen of afkoelen.
 • Bevordering van gewichtsverlies en afvoer van afvalstoffen.
 • Ontgifting van het lichaam.
 • Stressverlichting.

Diepwerkende Warmtestraling:

Dit deken maakt gebruik van geavanceerde infrarood warmtestraling die dieper doordringt in de huid en spieren dan traditionele warmtebronnen. Hierdoor blijft de opgebouwde warmte langer behouden, wat leidt tot een stijging van de lichaamstemperatuur, hartslag en bloedcirculatie.

Deze reacties bevorderen niet alleen gewichtsverlies, maar stimuleren ook de stofwisseling. Het resultaat? Minder spier- en gewrichtspijn, en een snellere afvoer van afvalstoffen.

Ontspanning en Pijnverlichting:

Het Sauna Deken biedt directe warmte aan de huid, wat zorgt voor diepgaande ontspanning van de spieren. De therapeutische infrarood warmte dringt diep door in het lichaam en verbetert de bloedcirculatie, wat resulteert in soepelere spieren.

Voor mensen met rugklachten, fibromyalgie en gewrichtspijnen kan dit een verlichtende ervaring zijn die zelfs een positieve invloed heeft op de nachtrust.

Bye Bye Cellulite:

De warmtestraling van infrarood kan ook helpen bij het verminderen en zelfs verwijderen van cellulite. Door het stimuleren van de bloedcirculatie en het overmatig zweten worden vastzittende vetcellen, vocht en afvalstoffen onder de huid aangepakt.

Hierdoor kan cellulite worden verminderd en kun je je zelfvertrouwen een boost geven.

Innovatieve Kenmerken:

Het Sauna Deken van Niceey is ontworpen met jouw comfort en gemak in gedachten. Met een dubbele rits kunnen beide armen vrij bewegen, zodat je kunt lezen of je telefoon kunt gebruiken terwijl je ontspant. De afstandsbediening maakt het aanpassen van instellingen moeiteloos, zonder dat je het deken hoeft te verlaten.

Haal de Sauna in Huis:

Dankzij dit draagbare infrarood sauna-deken hoef je geen wellness-spa te bezoeken om te genieten van de voordelen van een sauna. Compact en eenvoudig in gebruik, biedt dit deken een heerlijke wellness-ervaring, waar je ook bent.

Pas de Warmte aan Jouw Wensen Aan:

Met temperaturen tussen 20°C en 80°C en twee afzonderlijk regelbare warmtezones, kun je het deken precies afstemmen op jouw behoeften. Geniet van vetverbranding en ontgifting door de voor- en achterkant van het deken in te schakelen. Met vier ingebouwde veiligheidsthermostaten hoef je je geen zorgen te maken over oververhitting.

Samenvattend:

Het Sauna Deken van Niceey biedt niet alleen een comfortabele ervaring, maar ook een scala aan voordelen voor jouw welzijn. Met een ingebouwde timer, duurzaam ontwerp en gebruiksvriendelijke eigenschappen, is dit deken een investering in ontspanning en vitaliteit.

Calmenta infrarood deken

Niemand wil onnodige pijn of stress ervaren. Met de geavanceerde Calmenta® Infrarood Deken kun je niet alleen ontspannen, maar werkt je lichaam ook actief aan herstel en vetverbranding.

Met meerdere voordelen in één, brengt deze deken welzijn binnen handbereik. Hier zijn enkele redenen waarom je de Calmenta® Infrarood Deken in huis wilt halen:

Maximaliseer Ontspanning en Welzijn:

 • Verlicht Spier- en Gewrichtspijn
 • Geschikt voor Sporters bij Opwarmen en Afkoelen
 • Gewichtsverlies en Afvoer van Afvalstoffen
 • Ontgifting van het Lichaam
 • Stressverlichting
 • Verbetert het Immuunsysteem
 • Voorkomt Droge Brandwonden
 • Bevordert een Goede Nier- en Huidfunctie

Geniet van Gemak en Comfort:

 • Dubbele Rits voor Volledige Bewegingsvrijheid
 • Ervaar een Eigen Sauna-ervaring Thuis
 • Herstel Sneller met Pijnverlichtende Effecten
 • Verbeterde Bloedcirculatie en Gewichtsverlies
 • Persoonlijke Pijnverlichting en Ontspanning
 • Tussen 35°C en 75°C met 2 Warmtezones

Innovatieve Kenmerken van de Calmenta® Infrarood Deken:

 • Zachtheid en Comfort bij Gebruik
 • Instelbare Timer voor Jouw Gemak
 • Duurzaamheid die Lang meegaat
 • Draagbaarheid en Eenvoudig Dragen
 • Diepwerkende Infrarood Warmtestralen
 • Snelle Opwarmtijd voor Direct Comfort
 • Geschikt voor Mensen van Verschillende Lengtes
 • Ontspanning in Ligpositie
 • Verwijdert Cellulite met Therapeutische Warmte

Veiligheid voorop:

 • Automatisch Uitschakelen bij Abnormale Situaties
 • Gebruiksvriendelijk met Afstandsbediening
 • Specialistisch Getest en Geselecteerd
 • Wetenschappelijk Bewezen en Huidvriendelijk

Met de Calmenta® Infrarood Deken kies je voor jouw welzijn en gezondheid, zonder concessies te doen. Ervaar zelf het verschil dat deze deken kan maken in jouw leven. Haal vandaag nog de ultieme bron van ontspanning en herstel in huis!

Voorzorgsmaatregelen en Conclusie

Hoewel infrarood dekens tal van voordelen kunnen bieden, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen, vooral voor mensen met medische aandoeningen.

Raadpleeg altijd een zorgverlener voordat je gebruik maakt van infrarood therapie, vooral als je zwanger bent, een hartaandoening hebt of een andere medische aandoening.

Infrarood dekens vertegenwoordigen een intrigerende samensmelting van technologie en welzijn. Ze bieden een moderne benadering van ontspanning en gezondheid, maar moeten verstandig worden gebruikt.

Als onderdeel van een algehele gezonde levensstijl kunnen deze dekens een waardevolle toevoeging zijn voor degenen die op zoek zijn naar een diepere vorm van ontspanning en welzijn in de drukke wereld van vandaag.

Veel gestelde vragen over infrarood dekens

Wat is een infrarood deken en hoe werkt het?

Een infrarood deken is een draagbaar apparaat dat gebruikmaakt van infrarode warmtestraling om diepgaande ontspanning en diverse gezondheidsvoordelen te bieden.

Deze warmtestraling dringt dieper door in het lichaam dan gewone warmtebronnen, waardoor het verschillende fysiologische reacties in het lichaam opwekt, zoals verbeterde bloedcirculatie, ontgifting en pijnverlichting.

Welke voordelen biedt een infrarood deken?

Infrarood dekens worden geroemd om hun vermogen om spier- en gewrichtspijn te verlichten, het immuunsysteem te versterken, stress te verminderen, gewichtsverlies te bevorderen, ontgifting te ondersteunen en een goede nachtrust te bevorderen.

Ze kunnen ook helpen bij het verwijderen van cellulite en het bevorderen van soepele spieren.

Hoe verschilt infrarood warmte van gewone warmtebronnen?

Infrarood warmte dringt dieper door in het lichaam dan traditionele warmtebronnen, waardoor het therapeutische effecten heeft op spieren, gewrichten en zelfs cellen.

Dit diepgaande effect kan leiden tot een verbeterde bloedcirculatie, ontspanning en een betere afvoer van afvalstoffen.

Voor wie is een infrarood deken geschikt?

Infrarood dekens zijn geschikt voor een breed scala aan mensen, waaronder mensen met spier- en gewrichtspijn, atleten die herstel na inspanning zoeken, mensen met stress en spanning, en degenen die willen genieten van de voordelen van een sauna-achtige ervaring in hun eigen omgeving.

Hoe wordt een infrarood deken gebruikt?

Het gebruik van een infrarood deken is eenvoudig. Je spreidt de deken uit op een comfortabele plek, zoals een bed of een brede stoel, en stelt de gewenste temperatuur en tijd in. Je kunt dan ontspannen en genieten van de diepgaande warmtestraling.

Is een infrarood deken veilig?

Ja, infrarood dekens zijn over het algemeen veilig in gebruik. Ze zijn ontworpen met ingebouwde veiligheidsmechanismen om oververhitting te voorkomen.

Het is echter belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en de deken niet onbeheerd achter te laten tijdens gebruik.

Kan een infrarood deken worden gebruikt door mensen met medische aandoeningen?

Mensen met medische aandoeningen wordt geadviseerd om voor gebruik van een infrarood deken advies in te winnen bij een medische professional.

Hoewel infrarood warmte veel voordelen kan bieden, kunnen er specifieke overwegingen zijn voor mensen met bepaalde gezondheidsproblemen.

Hoe vaak kan ik een infrarood deken gebruiken?

Dit varieert afhankelijk van individuele behoeften en comfortniveaus. Over het algemeen wordt aanbevolen om niet meer dan 30-60 minuten per sessie te gebruiken, en niet meer dan 2-3 sessies per week. Raadpleeg de instructies van de fabrikant voor specifieke richtlijnen.

Kan ik de deken delen met anderen?

Hoewel het deken kan worden gedeeld, is het raadzaam om hygiënische maatregelen te nemen, zoals het gebruik van een schone doek of handdoek tussen de huid en het deken.

Het persoonlijke comfort en hygiëne moeten worden overwogen bij het delen van het deken.

Waar kan ik een infrarood deken kopen?

Infrarood dekens zijn verkrijgbaar bij verschillende retailers, zowel online als in fysieke winkels. Het is raadzaam om productrecensies en informatie te onderzoeken voordat je een aankoop doet, om ervoor te zorgen dat je een kwaliteitsproduct kiest dat voldoet aan jouw behoeften.

Productcategorieën

Meest verkocht

betternights
Reacties op: Infrarood deken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blog geschreven door: Kay van den Bosch

Kay van den Bosch heeft gedurende ruim 5 jaar een solide loopbaan opgebouwd als Customer Service Manager en Slaapexpert binnen de slaapindustrie.

Met een achtergrond in klantenservicebeheer en slaapexpertise blijft Kay een waardevolle bron van begeleiding voor mensen die worstelen met slaapproblemen, zijn voortdurende inzet om anderen te helpen getuigt van zijn toewijding aan het welzijn van anderen.

Meer weten over slapen? Onze Kennisbank
27 september 2023 Rolkussen

Rolkussen: Een Revolutie in Comfort en Stijl Als je ooit een massage hebt ondergaan, dan ken je het heerlijke gevoel van volledige ontspanning en welzijn. Maar heb je wel eens stilgestaan bij de kleine details die deze ervaring verbeteren? Eén zo’n detail dat een groot verschil kan maken, is het gebruik van een rolkussen. Hier […]

Lees artikel
14 september 2023 Humidifier of Luchtbevochtiger: De Weg naar een Comfortabele en Gezonde Leefomgeving

In de wereld van comfort en gezondheid in huis is er een kleine, maar krachtige metgezel die vaak over het hoofd wordt gezien – de luchtbevochtiger, ook wel bekend als de humidifier. Dit bescheiden apparaat heeft de capaciteit om een groot verschil te maken in de kwaliteit van de lucht die we inademen en de […]

Lees artikel
11 september 2023 CO2-Meters: Het belang hiervan en de Beste C02-Meters

In de afgelopen jaren zijn CO2-meters steeds meer in opkomst gekomen als essentieel hulpmiddel voor het meten van de luchtkwaliteit in binnenruimtes. Deze kleine, maar krachtige apparaten meten het gehalte aan koolstofdioxide (CO2) in de lucht en bieden cruciale inzichten in de luchtkwaliteit. Hoewel CO2-meters nuttig zijn in verschillende omgevingen, waaronder scholen, kantoren en woonkamers, […]

Lees artikel
4 september 2023 Infrarood deken

De Kracht van Ontspanning: Ontdekking en Voordelen van Infrarood Dekens In de moderne wereld, waar stress en hectiek overheersen, zoeken mensen constant naar manieren om hun lichaam en geest te ontspannen. Een opmerkelijke ontwikkeling op het gebied van wellness is de opkomst van infrarood dekens. Deze technologie heeft de aandacht getrokken van mensen die streven […]

Lees artikel
31 augustus 2023 Ruimtebesparing en Comfort: De Voordelen van een Opklapbed in Moderne Woonruimtes

In de dynamische wereld van vandaag, waar stedelijke gebieden steeds voller raken en de behoefte aan efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte steeds groter wordt, is het opklapbed een innovatieve en praktische oplossing die aan populariteit wint. Dit veelzijdige meubelstuk biedt niet alleen een slimme oplossing voor ruimtegebrek, maar biedt ook een scala aan voordelen […]

Lees artikel
28 augustus 2023 Wigkussen – Wat is het en waar is het goed voor?

Een wigkussen om je zithouding te verbeteren en comfortabeler te zitten We zitten wat af als Nederlanders. Dit kan komen door je werk, omdat je lange dagen maakt op kantoor of veel met de auto moet reizen. Het kan ook zijn dat je langdurig zit voor je plezier, omdat je een verre reis met het […]

Lees artikel
De waardering van www.betternights.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 191 reviews.