• Waardering: 9.8/10 bij Webwinkelkeur
  • Gratis verzending én gratis retour
  • Handgemaakt in Nederland
  • Gratis proefslapen
  • Showroom in Doetinchem

Kameelhaar dekbed

Kameelhaar dekbedden worden gemaakt van het zachte en fijne haar van kamelen, die gedijen in de extreme omstandigheden van droge en koude woestijnen.

Het haar van kamelen heeft natuurlijke thermische eigenschappen die hen beschermen tegen zowel de verzengende hitte als de bittere kou. Deze eigenschappen maken het haar ideaal voor het creëren van dekbedden die zowel in de zomer als in de winter voor de perfecte temperatuurregulatie zorgen.

Keuzehulp Keuzehulp Showroom Showroom 240x220 cm 240x220 cm

Toont alle 4 resultaten

Kameelhaar dekbedden worden gemaakt van het zachte en fijne haar van kamelen, die gedijen in de extreme omstandigheden van droge en koude woestijnen.

Het haar van kamelen heeft natuurlijke thermische eigenschappen die hen beschermen tegen zowel de verzengende hitte als de bittere kou. Deze eigenschappen maken het haar ideaal voor het creëren van dekbedden die zowel in de zomer als in de winter voor de perfecte temperatuurregulatie zorgen.

Als je op zoek bent naar een lekker warm dekbed dat de temperatuur goed kan reguleren, iets meer gewicht heeft dan een donzen dekbed en toch dun is, dan is een kameelhaar dekbed voor jou zeker geschikt.

Deze dekbedden bieden met een dunnere laag materiaal net zo veel isolatie als een wollen dekbed, met als extra voordeel dat een kameelhaar dekbed wel anti-allergisch is omdat de huisstofmijt zich hier niet in kan nestelen.

Elk dekbed en hoofdkussen wordt door ons op maat gemaakt in ons atelier in Doetinchem nadat het is besteld. Zo ben je verzekerd van het beste kameelhaar, dat nooit opgeslagen is geweest in een stoffige fabriekshal en weet je zeker dat je een gloednieuw en vers kameelhaar dekbed zult ontvangen.

Een kameelhaar dekbed zorgt voor een natuurlijke warmteregulatie. Wist je dat kamelen bloot staan aan temperatuurverschillen van van 60˚C?

Daarom zorgt kameelhaar voor een uitstekende slaapervaring. Warmte wordt goed vastgehouden, maar er wordt ook voldoende ventilatie geboden.

Een kameelhaar dekbed biedt daardoor een fantastisch slaapcomfort, het hele jaar lang.
Kameelhaar is lichter dan een wollen dekbed, simpelweg omdat de kameelharen beter isoleren dan wol. Kameelhaar klinkt dan misschien alsof het hard en prikkelig is, maar in werkelijkheid is het heerlijk zacht en soepel en biedt het veel warmte.
Het 100% katoenen tijk zorgt ervoor dat het kameelhaar optimaal kan functioneren en ventileren, zodat je niet wakker wordt op een kussen dat nat is van het zweet.

Veel gestelde vragen over een Kameelhaar dekbed

Waarom een kameelhaar dekbed?

De kameel is een uniek dier dat zich aanpast aan de meest extreme weersomstandigheden, en dit is te danken aan zijn uitzonderlijke vacht. Deze vacht is speciaal ontworpen om het dier te beschermen tegen de hitte van de woestijn en de koude nachten. Kameelhaar is daarom een van de meest veelzijdige en efficiënte isolatiematerialen die er bestaan. Het houdt niet alleen warmte vast, maar is ook in staat om overtollige warmte af te voeren. Dit maakt het zeer geschikt voor een dekbed. Het is als een beschermende omhulsel voor uw lichaam en zorgt voor een perfecte balans tussen warmte en ventilatie. De eigenschappen van kameelhaar zijn vergelijkbaar met die van schapenwol, maar nog veelzijdiger en efficiënter. Een dekbed van kameelhaar is de ultieme keuze voor een comfortabele en gezonde slaap.

Hoe verschilt een kameelhaar dekbed van andere dekbedden?

Kameelhaar dekbedden zijn dunner dan veel andere dekbedden, maar bieden dezelfde isolatiewaarde. Ze zijn lichter dan wollen dekbedden en hebben het voordeel dat ze anti-allergisch zijn omdat huisstofmijt zich niet in kameelhaar kan nestelen.

Is kameelhaar prikkelig om op te liggen?

Nee, kameelhaar voelt zacht en soepel aan. Het is niet prikkelig en biedt een comfortabele slaapervaring.

Hoe wordt een kameelhaar dekbed gemaakt?

Elk kameelhaar dekbed wordt op maat gemaakt in een atelier. Het kameelhaar wordt zorgvuldig geselecteerd en verwerkt tot een dekbed. Dit zorgt ervoor dat je een vers en gloednieuw dekbed ontvangt.

Hoe reguleert een kameelhaar dekbed de temperatuur?

Kameelhaar staat bekend om zijn natuurlijke warmteregulatie. Het houdt warmte goed vast, maar biedt ook voldoende ventilatie, waardoor het geschikt is voor gebruik gedurende het hele jaar.

Is een kameelhaar dekbed geschikt voor mensen met allergieën?

Ja, kameelhaar dekbedden zijn anti-allergisch omdat huisstofmijt zich er niet in kan nestelen. Ze zijn een goede keuze voor mensen met allergieën.

Hoe onderhoud ik een kameelhaar dekbed?

Kameelhaar dekbedden kunnen meestal worden gereinigd door ze af en toe buiten te luchten. In geval van vlekken of ernstige vervuiling, raadpleeg de instructies van de fabrikant of laat het dekbed professioneel reinigen.

Kan ik een kameelhaar dekbed gebruiken in combinatie met een dekbedovertrek?

Ja, je kunt een dekbedovertrek gebruiken met een kameelhaar dekbed om het schoon te houden en je slaapkamerstijl aan te passen.

Is kameelhaar duurzaam?

Kameelhaar is een natuurlijk materiaal en kan lang meegaan bij goed onderhoud. Het is een duurzame keuze voor mensen die op zoek zijn naar hoogwaardige dekbedden.

Waar kan ik een kameelhaar dekbed kopen?

Je kunt kameelhaar dekbedden vinden bij gespecialiseerde beddengoedwinkels, online retailers en soms in warenhuizen. Zorg ervoor dat je een betrouwbare bron kiest om de kwaliteit te waarborgen.
De waardering van www.betternights.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 216 reviews.