Rugkussen

Een rugkussen om je rug te ondersteunen en in de juiste positie te houden

De kans is groot dat je zit terwijl je dit leest. Dat we meer zitten dan ooit tevoren is een feit. Op kantoor of achter je laptop thuis. Op school tijdens de les en thuis achter de playstation. Maar ook roadtrips en lange vliegreizen zorgen ervoor dat we soms urenlang in een verkeerde houding zitten. Het gevolg hiervan is dat zowel ouderen als jongeren steeds vaker klagen over rugpijn.

Wil je niet alleen rugpijn maar ook de kans dat het jouw leven gaat beïnvloeden voorkomen? Dan is een ergonomisch rugkussen een onmisbaar item in jouw leven. In dit artikel helpen we je graag bij het kopen van een geschikt rugkussen zodat jij de ondersteuning in de rug krijgt die je verdient.

Andere interessante artikelen:

Rugklachten

Door onze leefomstandigheden belasten we onze rug vaak op een verkeerde manier waardoor rugklachten ontstaan. We zitten veel, tillen op een verkeerde manier en slapen op te harde of zachte matrassen met een verkeerd kussen. (Tip: Kijk direct op onze website voor hoofdkussens en dekbedden!)

Rugpijn is een veelgehoorde klacht. Bij lage rugpijn heb je een zeurend gevoel of stekende pijn in het gebied tussen je onderste ribben en je billen. De pijn kan, met name wanneer je beweegt, hevig zijn. Lage rugpijn komt voor in leeftijdscategorieën en wanneer je er vaak last van rugpijn is het verstandig om daar wat aan te doen. Je wilt voorkomen dat je bang wordt voor de pijn en bewegingsangst gaat ontwikkelen.

Vaak wordt gedacht dat rugpijn altijd op ernstige schade aan de rug wijst, maar dat is niet het geval. Ook bestaat het idee dat bewegingen moeten vermeden totdat de pijn is verdwenen maar ook dat is een misverstand: rust werkt zelfs averechts. Uit onderzoek is gebleken dat door actief te blijven de klachten sneller verdwijnen dan wanneer je in bed blijft liggen. Veel mensen passen hun leven op een verkeerde manier aan de rugpijn aan door het vermijden activiteit en beweging. Hierdoor kan je zelfs, onbedoeld, de rugpijn in stand houden. De beste manier om rugpijn aan te pakken is zoveel mogelijk actief te blijven en op een normale manier te blijven bewegen.

Wat is een rugkussen

Gelukkig kan je zelf ook actie ondernemen om rugpijn tegen te gaan. Daarbij begint het met goede ondersteuning. Zorg ervoor dat je rechtop zit en je onderrug goed ondersteund is en in de juiste positie gehouden wordt. Wanneer je onderrug de juiste anatomische houding aanneemt zal er de minste druk op je rug worden uitgeoefend.

Een rugkussen is een ergonomisch kussen dat de natuurlijke stand en juiste houding van je rug ondersteunt. Een orthopedisch rugkussen zorgt ervoor dat je comfortabel en tegelijkertijd op een ergonomisch verantwoorde manier zit. Dit voorkomt rugklachten.

De belangrijkste functie van een rugkussen is ondersteuning geven op de juiste plek in je rug. Met name de lordose, de holling in je onderrug, moet goed ondersteund worden. Een goed rugkussen zorgt ervoor dat jij in een correcte anatomische houding zit waardoor rugklachten worden voorkomen of pijnklachten worden vermindert.

COMFYCENTRE ergonomisch rugkussen

Comfycentre rugkussen

Dit ergonomisch rugkussen van COMFYCENTRE biedt optimale ondersteuning bij het zitten. Het ergonomisch ontwerp zorgt ervoor dat je altijd in een natuurlijke zithouding terechtkomt en de perfecte uitlijning van je ruggengraat wordt gegarandeerd.

Het rugkussen helpt pijn te voorkomen en te verlichten op kantoor of in de auto en biedt daarnaast ook nog eens comfort.

Het kussen is gemaakt van Ultra-Dense traagschuim wat ervoor zorgt dat het kussen exact de vorm van jouw lichaam aanneemt. Ultra-Dense traagschuim is een slijtvast en hoogwaardig traagschuim wat luchtdoorlatend is voor langdurig comfort. Het is officieel getest op schadelijke stoffen en daardoor vrij van irritaties, allergische reacties en chemische geuren.

Het ergonomisch design van het kussen is ontworpen in samenwerking met orthopedische experts en zorgt ervoor dat jouw ruggengraat in een perfecte houding staat wanneer je zit. Deze anatomisch juiste houding voorkomt rugpijn en zorgt voor een betere doorbloeding.

Het kussen heeft een verstelbare band waarmee je het kussen eenvoudig aan de stoel vast maakt. Hierdoor glijdt het kussen niet weg en bepaal jij zelf de hoogte voor optimale steun.

Het is belangrijk dat je rechtop zit met je schouders naar achteren. Deze houding zorgt voor een natuurlijke uitlijning van je ruggenwervel.

Het rugkussen beschikt over een verwijderbare hoes die je eenvoudig los kan ritsen en wassen. Wassen kan tot 50 graden maar aangeraden wordt de hoes niet in de droger te stoppen.

Het COMFYCENTRE ergonomisch rugkussen is verkrijgbaar in een L-variant en een XL-variant. De L-variant zorgt voor meer ondersteuning in de midden- en onderrug. De XL-variant zorgt voor meer ondersteuning aan de bovenkant van je rug en aan de achterkant van je schouders.


COMFYCENTRE ergonomisch rugkussen voor de auto

Comfycentre rugkussen

Lange autoritten hebben een flinke impact op je rug. Met dit COMFYCENTRE ergonomische rugkussen voor in de auto helpt pijn te verlichten en maakt jouw autoritten een stuk comfortabeler.

Voordelen op een rij

  • Verlicht rug- en heuppijn
  • Bevordert jouw zitpositie
  • Brengt je ruggenwervel in een natuurlijke positie
  • Bevordert je bloedsomloop en vitaliteit
  • Het traagschuim vormt zich naar jouw lichaam
  • Het rugkussen is in hoogte verstelbaar met de band
  • Het rugkussen is eenvoudig mee te nemen

Het ergonomische ontwerp van het rugkussen biedt optimale ondersteuning en zorgt voor een perfecte uitlijning van jouw ruggengraat. Het design is ontworpen in samenwerking met orthopedische experts. Met dit rugkussen zit je altijd in een natuurlijke houding en voorkom je pijn in je rug, benen of heupen door langdurig zitten of rijden.

Het rugkussen is gemaakt van Ultra-Dense traagschuim en neemt exact de vorm van jouw lichaam aan. Hierdoor biedt het de perfecte ondersteuning voor je rug. Ultra-Dense traagschuim is een hoogwaardig en luchtdoorlatend traagschuim dat slijtvast is.

De ademende en vochtregulerende hoes zorgt ervoor dat de lucht blijft circuleren waardoor er geen zweet of vocht in het kussen blijft zitten. Zo heb je altijd een comfortabel kussen zonder dat deze klam wordt of gaat jeuken. De hoes is eenvoudig los te ritsen waarna je deze kan wassen op maximaal 50 graden.

Omdat het rugkussen gemaakt is van CertiPUR-US traagschuim is het officieel getest op schadelijke stoffen. Het kussen is daarom vrij van irritatie, allergische reacties of chemische geuren.

Het rugkussen van COMFYCENTRE is eenvoudig te gebruiken door het op de juiste hoogte te bevestigen op de stoel et de verstelbare band. Ga vervolgens rechtop zitten met je schouders naar achteren zodat je wervelkolom op een natuurlijke manier wordt uitgelijnd.


Voor wie is een rugkussen geschikt

De kans dat je ooit te maken hebt gehad met rugklachten is groot. Ongeveer 80% van de Nederlandse bevolking heeft ooit klachten ondervonden. Het kan zijn dat dit van korte duur was maar bij minder geluk kan rugpijn lange tijd je leven beïnvloeden.

De gevolgen van rugklachten kunnen zeer uiteenlopend zijn. Van een ongemakkelijk gevoel wanneer je bepaalde bewegingen maakt tot intense pijn bij alles wat je doet. Het kan daardoor een flinke impact hebben op je werk maar ook op je sociale leven.

Rugklachten zijn dan misschien wel fysiek, het kan uitmonden in mentale klachten. Er zijn onderzoeken die uitwijzen dat rugpijn gevoelens van angst, depressie en isolement veroorzaken.

Behalve de fysieke en mentale gevolgen van rugpijn zijn er ook nog de financiële gevolgen. De behandeling voor rugpijn kan aardig in de papieren lopen. Zeker wanneer je lange tijd rond blijft lopen met klachten zonder dat je dat je een arts bezoekt.

Gelukkig is er een goedkope en makkelijke manier om lage rugpijn te verlichten. Door een rugkussen te gebruiken kan je niet alleen de pijn in je onderrug verminderen, het kan ook rugpijn voorkomen.

Veel mensen denken pas na over de aanschaf van een rugkussen op het moment dat ze rugpijn hebben. Een rugkussen kan in dat geval pijn verlichtend werken. Maar zou het niet veel prettiger zijn wanneer je de pijnklachten voor bent? Voor iedereen, en dus ook voor jou, geldt dat wanneer je veel en langdurig zit een goede ondersteuning van je rug van essentieel belang is. Of je nu wel of geen rugpijn hebt.

Ja ken een ergonomische stoel aanschaffen maar hier hangt een flink prijskaartje aan. Een rugkussen is veel goedkoper dan een ergonomische stoel en ook nog eens overal mee naartoe te nemen en zowel thuis, op kantoor of in de auto te gebruiken.

Roadtrips kunnen je het gevoel van volledige vrijheid geven maar wanneer je na een paar uur zitten pijn in je onderrug voelt kan het een hoop verpesten. Een rugkussen kan ervoor zorgen dat je tijdens de reis in een optimale houding blijft zitten.

Rugkussens ideaal zijn wanneer je een kantoorbaan hebt, chauffeur bent of om een andere reden veel tijd zittend doorbrengt. Maar ook in het geval van een blessure of bij een aandoening als artritis is kan een rugkussen verlichting bieden.

Comfycentre Rugkussen

Waarom is het gebruik van een rugkussen belangrijk

Een van de oorzaken van rugpijn is – je raadt het al – zitten.

Dit komt omdat het menselijk lichaam eigenlijk helemaal niet gemaakt is om langdurig in dezelfde positie te zitten. Onderzoeken hebben aangetoond dat langdurig zitten een negatief effect heeft op je gezondheid heeft. Je lichaam zit vol met spieren en pezen en is gemaakt om te bewegen. Je bloedsomloop rekent erop dat je beweegt zodat je bloed goed circuleert en het jouw organen voorziet van zuurstof.

Ongemerkt zit je vaak in een houding waarbij je rug gebogen is en je schouders gekromd zijn. Een rechte rug vergt namelijk veel meer energie en focus. Een gekromde rug zorgt echter voor een meer druk op je tussenwervelschijven, je ruggengraat en de spieren daaromheen. Op lange termijn kan deze houding zorgen voor onomkeerbare schade in je rug en nek.

Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je zorgt voor een goede zithouding. Hierbij is het gebruik van een rugkussen een goede optie. Een rugkussen zorgt ervoor dat je rug de natuurlijke kromming behoudt wanneer jij zit. Daarnaast zal het de druk verminderen en de bloedsomloop verbeteren.

Een rugkussen zorgt niet alleen voor pijnverlichting in je onderrug. Een juiste zithouding zorgt voor uitlijning van je volledige wervelkolom. Je bovenrug en schouders zullen hierdoor minder gespannen aanvoelen.

Materiaal rugkussen

Rugkussens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen. We hebben hieronder de meest voorkomende materialen voor je uitgelicht.  

Traagschuim

Vrijwel de meeste kussens zijn gemaakt van traagschuim. Traagschuim rugkussens bieden een goede ondersteuning en voelen toch zacht aan. Ze zorgen voor een goede ondersteuning van je onderrug en houden de lichte holling in stand. Op het moment dat traagschuim warm wordt zal het zich naar je lichaam gaan vormen. Dit zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling.

Traagschuim is een erg duurzaam materiaal wat warmte goed vasthoudt en is hypoallergeen.

Gel gecombineerd met traagschuim

Warmtebehoud is een van de voordelen van traagschuim maar niet iedereen houdt van een warm kussen op de stoel. Op warme zomerdagen of wanneer je het snel warm hebt of overmatig zweet is het niet prettig om ook nog eens tegen een kussen te zitten dat warme opzuigt als een spons.

In dat geval is een rugkussen dat gemaakt is van met gel doordrenkt traagschuim een goede keuze. Terwijl gewoon traagschuim de warmte juist absorbeert, voert met gel doordrenkt traagschuim de warmte juist af.

Opblaasbare rugkussens

Er zijn ook opblaasbare varianten verkrijgbaar. Deze zijn met name geschikt wanneer je veel op reis bent en je niet altijd een volledig kussen mee wilt nemen. De opblaasbare rugkussens kan je eenvoudig opblazen op het moment dat jij extra steun in je rug nodig hebt. Daarna laat je het kussen eenvoudig leeglopen en heb je een compact pakketje wat makkelijk in je tas past.

Gebruik je regelmatig een rugkussen dan is de opblaasbare variant niet aan te raden. Het geeft namelijk niet de ondersteuning die de andere kussens wel doen doordat ze niet volledig naar je rug vormen.

Comfycentre rugkussen

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een rugkussen

Ben je op zoek naar een geschikt rugkussen die jou de ondersteuning kan bieden die je nodig hebt? Dan hebben we hieronder enkele aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

Luchtcirculatie

Hiermee wordt het ademend vermogen van het kussen bedoeld. In het geval je het rugkussen dagelijks meerdere uren achter elkaar gebruikt dan kan een ademend rugkussen prettig zijn. Een kussen dat goed ventileert voelt minder snel klam aan.

Veelzijdigheid

Als je het rugkussen in meerdere situaties wil gebruiken dan is het verstandig een kussen te kiezen dat goed zit, ongeacht de stoel waar je in zit. Het is belangrijk dat het kussen niet te dik of te dun is zodat je het rugkussen in zowel de autostoel, je bureaustoel of je keukenstoel kan gebruiken.

Kwaliteit

Het klinkt misschien als een cliché maar hoe beter de kwaliteit van het rugkussen, hoe langer plezier jij eraan kan beleven. Kies je voor een goedkoop kussen dan is de kans aanwezig dat het niet de juiste ondersteuning biedt. Goedkopere kussens zijn vaak zacht en verliezen snel hun vorm.

Het lezen van recensies kan je helpen bij het maken van je keuze. Ook is het aan te raden om een rugkussen te kopen bij een betrouwbare leverancier en de productbeschrijving goed te lezen.

Ondersteuning en stevigheid

Het doel van een rugkussen is het geven van de juiste ondersteuning aan je rug. Hierbij is het belangrijk dat het kussen stevig genoeg is maar niet te hard. Indien het kussen te zacht is zak je er in weg en biedt het geen ondersteuning. Je wilt echter ook geen hard kussen dat oncomfortabel zit.

Materiaal

Elk materiaal heeft weer andere eigenschappen. Het is aan jou om te bepalen welk materiaal jij het prettigst vindt zitten. Ben je een koukleum dan is een rugkussen dat warmt vasthoud heerlijk, maar wanneer je veel zweet dan zit je niet te wachten op een kussen dat snel klam aanvoelt.

Verstelbare bandjes

Je wilt natuurlijk het liefst dat het kussen goed op zijn plek blijft zitten. Verstelbare bandjes zijn hierbij een must. Zorg er daarbij oor dat de bandjes niet te kort zijn zodat je het kussen ook op grotere stoelen kan gebruiken.

Wasbare hoes

Bij dagelijks gebruik van het rugkussen kan het prettig zijn om het kussen zo nu en dan te wassen. Let bij de aanschaf van een kussen daarom op of er een afneembare en wasbare hoes om het kussen zit. Een schoon en fris kussen zit wel zo lekker.


Conclusie rugkussen

Ons leven is zo ingericht dat we veel en lang zitten. Daar kunnen je niet altijd even makkelijk wat aan veranderen. Wel kan je ervoor zorgen dat wanneer je zit je rug in een juiste positie wordt geplaats met behulp van een rugkussen. Door een juiste zithouding voorkom of verlicht je rugpijn. Een rugkussen is een goedkope manier om jouw rug gezond te houden tijdens het zitten op kantoor, op school of onderweg.

Een goed rugkussen zorgt voor de juiste ondersteuning in de holling van je onderrug. Je ruggengraat wordt daarbij volledig uitgelijnd. Als je niet wilt dat rugpijn een onderdeel van je leven wordt is het belangrijk daar wat aan te doen voordat je klachten krijgt. Zorg ervoor dat jouw rug goed wordt ondersteund als je zit, een rugkussen kan je daarbij helpen.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel laat dan gerust hieronder een comment achter. Je kan ons ook volgen op Facebook

Veel gestelde vragen over rugkussens

Wat is een ergonomisch rugkussen?

Een ergonomisch rugkussen is een speciaal ontworpen kussen dat bedoeld is om de natuurlijke houding van je rug te ondersteunen en te behouden terwijl je zit.

Het kussen is ontworpen om comfortabel en ergonomisch verantwoord zitten te bevorderen, en het kan helpen bij het voorkomen van rugklachten en pijn.

Waarom zou ik een ergonomisch rugkussen gebruiken?

Langdurig zitten in een verkeerde houding kan leiden tot rugklachten en andere gezondheidsproblemen.

Een ergonomisch rugkussen helpt je om een goede zithouding te behouden, ondersteunt de natuurlijke kromming van je rug en vermindert druk op je wervelkolom en spieren. Hierdoor kun je rugpijn voorkomen en verminderen.

Wie kan baat hebben bij een rugkussen?

Iedereen die regelmatig langere tijd zit, zoals mensen met een kantoorbaan, chauffeurs, studenten en reizigers, kan baat hebben bij een ergonomisch rugkussen.

Ook mensen met rugklachten, blessures of aandoeningen zoals artritis kunnen verlichting vinden door gebruik te maken van een rugkussen.

Hoe werkt een ergonomisch rugkussen?

Een ergonomisch rugkussen is ontworpen om de natuurlijke kromming van je onderrug te ondersteunen. Het helpt je om in een rechte en comfortabele houding te zitten, waarbij de druk op je wervelkolom en spieren wordt verminderd.

Het kussen kan worden bevestigd aan je stoel en biedt ondersteuning aan je onderrug en rugspieren.

Welke materialen worden gebruikt voor ergonomische rugkussens?

Ergonomische rugkussens kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, maar traagschuim is een veelvoorkomende keuze. Traagschuim biedt goede ondersteuning, past zich aan de vorm van je lichaam aan en verlicht drukpunten.

Er zijn ook varianten met gel doordrenkt traagschuim die warmte beter afvoeren. Daarnaast zijn er opblaasbare varianten die handig zijn voor op reis.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een ergonomisch rugkussen?

Bij het kiezen van een rugkussen is het belangrijk om te letten op de luchtcirculatie (ademend vermogen), veelzijdigheid (geschikt voor verschillende stoelen), kwaliteit (duurzaamheid), ondersteuning en stevigheid (niet te zacht of te hard), materiaalvoorkeur, verstelbare bandjes (voor bevestiging) en of de hoes wasbaar is.

Hoe kan ik een ergonomisch rugkussen gebruiken?

Plaats het rugkussen op je stoel, zorg ervoor dat het goed aansluit op de holte van je onderrug en bevestig het indien mogelijk met verstelbare bandjes.

Ga zitten met je rug recht, schouders naar achteren en voel hoe het kussen je natuurlijke houding ondersteunt.

Kan een ergonomisch rugkussen rugpijn volledig voorkomen?

Hoewel een ergonomisch rugkussen kan helpen bij het voorkomen en verminderen van rugpijn, is het geen garantie voor volledige preventie.

Het is belangrijk om ook andere gezonde gewoonten aan te nemen, zoals regelmatig opstaan en bewegen, goede zithouding behouden en regelmatige lichaamsbeweging.

Waar kan ik een ergonomisch rugkussen kopen?

Ergonomische rugkussens zijn verkrijgbaar bij diverse winkels en online retailers die gespecialiseerd zijn in ergonomische hulpmiddelen. Je kunt ze vinden op websites zoals Bol.com, Amazon, ergonomische speciaalzaken en gezondheidswinkels.

Is een ergonomisch rugkussen geschikt voor langdurig gebruik?

Ja, een goed gemaakt ergonomisch rugkussen is geschikt voor langdurig gebruik. Zorg ervoor dat je een kussen van goede kwaliteit kiest dat comfortabel is en voldoende ondersteuning biedt. Het regelmatig bewegen en afwisselen van houding blijft echter ook belangrijk voor een gezonde rug.

Productcategorieën

Meest verkocht

betternights
Reacties op: Rugkussen

Eén reactie op “Rugkussen”

  1. Bedankt voor het delen van deze informatie over verschillende kussens die mijn rugklachten wellicht kunnen verminderen. Ik merk dat ik voornamelijk last heb van klachten wanneer ik veel moet zitten. Wellicht kan ik een ergonomisch kussen kopen die ik mee naar kantoor kan nemen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blog geschreven door: Kay van den Bosch

Kay van den Bosch heeft gedurende ruim 5 jaar een solide loopbaan opgebouwd als Customer Service Manager en Slaapexpert binnen de slaapindustrie.

Met een achtergrond in klantenservicebeheer en slaapexpertise blijft Kay een waardevolle bron van begeleiding voor mensen die worstelen met slaapproblemen, zijn voortdurende inzet om anderen te helpen getuigt van zijn toewijding aan het welzijn van anderen.

Meer weten over slapen? Onze Kennisbank
27 september 2023 Rolkussen

Rolkussen: Een Revolutie in Comfort en Stijl Als je ooit een massage hebt ondergaan, dan ken je het heerlijke gevoel van volledige ontspanning en welzijn. Maar heb je wel eens stilgestaan bij de kleine details die deze ervaring verbeteren? Eén zo’n detail dat een groot verschil kan maken, is het gebruik van een rolkussen. Hier […]

Lees artikel
14 september 2023 Humidifier of Luchtbevochtiger: De Weg naar een Comfortabele en Gezonde Leefomgeving

In de wereld van comfort en gezondheid in huis is er een kleine, maar krachtige metgezel die vaak over het hoofd wordt gezien – de luchtbevochtiger, ook wel bekend als de humidifier. Dit bescheiden apparaat heeft de capaciteit om een groot verschil te maken in de kwaliteit van de lucht die we inademen en de […]

Lees artikel
11 september 2023 CO2-Meters: Het belang hiervan en de Beste C02-Meters

In de afgelopen jaren zijn CO2-meters steeds meer in opkomst gekomen als essentieel hulpmiddel voor het meten van de luchtkwaliteit in binnenruimtes. Deze kleine, maar krachtige apparaten meten het gehalte aan koolstofdioxide (CO2) in de lucht en bieden cruciale inzichten in de luchtkwaliteit. Hoewel CO2-meters nuttig zijn in verschillende omgevingen, waaronder scholen, kantoren en woonkamers, […]

Lees artikel
4 september 2023 Infrarood deken

De Kracht van Ontspanning: Ontdekking en Voordelen van Infrarood Dekens In de moderne wereld, waar stress en hectiek overheersen, zoeken mensen constant naar manieren om hun lichaam en geest te ontspannen. Een opmerkelijke ontwikkeling op het gebied van wellness is de opkomst van infrarood dekens. Deze technologie heeft de aandacht getrokken van mensen die streven […]

Lees artikel
31 augustus 2023 Ruimtebesparing en Comfort: De Voordelen van een Opklapbed in Moderne Woonruimtes

In de dynamische wereld van vandaag, waar stedelijke gebieden steeds voller raken en de behoefte aan efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte steeds groter wordt, is het opklapbed een innovatieve en praktische oplossing die aan populariteit wint. Dit veelzijdige meubelstuk biedt niet alleen een slimme oplossing voor ruimtegebrek, maar biedt ook een scala aan voordelen […]

Lees artikel
28 augustus 2023 Wigkussen – Wat is het en waar is het goed voor?

Een wigkussen om je zithouding te verbeteren en comfortabeler te zitten We zitten wat af als Nederlanders. Dit kan komen door je werk, omdat je lange dagen maakt op kantoor of veel met de auto moet reizen. Het kan ook zijn dat je langdurig zit voor je plezier, omdat je een verre reis met het […]

Lees artikel
De waardering van www.betternights.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 191 reviews.