Verzwaringsdeken kind

Hoe een verzwaringsdeken je kind kan helpen om beter te slapen

Een verzwaringsdeken kan een goede oplossing zijn voor kinderen die moeite hebben met slapen en niet van een licht donzen dekbed houden. Door het gewicht van de deken ervaart het kind een lichte druk op het lichaam, wat vergelijkbaar is met een knuffel.

Dit gevoel van geborgenheid zorgt ervoor dat het kind makkelijker in slaap valt en dieper slaapt. Bovendien kan een verzwaringsdeken overdag helpen om stress te verminderen en beter tegen prikkels te kunnen.

In dit artikel bekijken we de beste kinder verzwaringsdekens en gaan we in op vragen over het gebruik en onderhoud van deze verzwaringsdekens.


Beste verzwaringsdeken kind top 5

Ella® Verzwaringsdeken Kind 2,4kg - 90 x 120cm

Ella® Verzwaringsdeken Kind 2,4kg – 90 x 120cm

De Ella 2,4kg Verzwaringsdeken Kind 2,4kg is een verzwaringsdeken die speciaal ontworpen is voor kinderen tussen de 15 en 25kg. Deze deken kan helpen bij verschillende slaapproblemen en concentratieproblemen.

Door de overdaad aan informatie die kinderen dagelijks te verwerken krijgen, kunnen ze last krijgen van mentale of fysieke klachten. De verzwaringsdeken kan helpen om het lichaam tot rust te brengen en zorgt voor een gevoel van veiligheid. De deken is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een gewicht van 2,4kg.

Een verzwaringsdeken werkt door het aanmaken van serotonine en melatonine in het lichaam, hormonen die zorgen voor ontspanning en rust. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker in slaap valt, dieper slaapt en ’s ochtends beter uitgerust wakker wordt. Ook kan de deken helpen bij stressklachten en angststoornissen en bij het verbeteren van de concentratie gedurende de dag.

De Ella verzwaringsdeken heeft verschillende voordelen. Zo heeft het een goede prijs-kwaliteitverhouding, dankzij schaalvoordelen en jarenlange samenwerkingen in de productieketen. Daarnaast biedt de deken het meeste comfort en de beste gewichtsverdeling dankzij de 7-laagse structuur en de kleine, hypoallergene glasparels.

Ook is de deken duurzaam geproduceerd en zijn alle logistieke processen zo efficiënt mogelijk ingericht om de uitstoot per product te minimaliseren.

Als klant kun je altijd bij de productexperts van Ella terecht voor vragen en advies. De dekens zijn verkrijgbaar in verschillende maten en gewichten, waardoor er voor elk lichaamsgewicht een geschikte deken te vinden is. Mocht je niet direct beter slapen met de deken, dan kan er sprake zijn van een gewenningsperiode. Dit is normaal en duurt meestal 1 tot 2 weken.

De Ella 2,4kg kinderdeken wordt geleverd met een nette kleurrijke opberg-/draagtas en een handleiding. De deken heeft een afmeting van 90x120cm en is bedrukt met een Ruimte & Astronauten thema. Kortom, de Ella verzwaringsdeken is een goede keuze voor kinderen met slaapproblemen, concentratieproblemen of stressklachten.

Simply Cosy Verzwaringsdeken Kind 2,5KG

De Simply Cosy® verzwaringsdeken is dé oplossing voor kinderen die moeite hebben met in slaap vallen of slecht slapen. Deze deken zorgt voor een diepe en ontspannen slaap, waardoor het lichaam optimaal tot rust kan komen en herstellen.

Jouw kind zal uitgerust wakker worden en vol energie aan de dag beginnen. De verzwaringsdeken is geschikt voor ieder seizoen dankzij de combinatie van katoen en polyester.

Deze verzwaringsdeken is de nieuwste generatie in zijn soort en is ontwikkeld in samenwerking met experts. Het dubbele diamant stiksel zorgt ervoor dat het gewicht goed op zijn plek blijft en de effecten van de verzwaringsdeken optimaal tot zijn recht komen. Daarnaast is deze deken bijna geruisloos, dankzij een nieuwe techniek die is toegepast.

Waarom zou je kiezen voor de Simply Cosy® verzwaringsdeken? Ten eerste heeft deze deken het Ökotex 100 keurmerk, wat betekent dat het product op kwaliteit en veiligheid is getest. Ten tweede kun je deze deken het hele jaar door gebruiken, dankzij de tweezijdige deken.

Één kant bestaat uit 100% katoen en de andere kant is gemaakt van zacht polyester. In de tussenlaag zitten hypoallergene glazen korreltjes die de deken het juiste gewicht geven.

Daarnaast ziet het dubbele diamant stiksel er niet alleen goed uit, maar zorgt ook dat de effecten van de deken optimaal tot zijn recht komen. Tot slot is deze deken ontwikkeld door experts op het gebied van slaap en design.

Hoe werkt een verzwaringsdeken precies? Een verzwaringsdeken is een deken met een hoger gewicht dan normale dekens. Het gewicht zorgt voor een lichte druk op het lichaam, waardoor het lichaam ontspant en je het gevoel krijgt dat je een knuffel krijgt.

Bij het juiste gewicht bevordert dit de afgifte van het gelukshormoon serotonine en het slaaphormoon melatonine, terwijl het gehalte van het stresshormoon cortisol wordt verlaagd. Dit resulteert in een euforisch gevoel van volledige ontspanning van je lichaam en zenuwstelsel.

Wat zijn de voordelen van de Simply Cosy® verzwaringsdeken? Allereerst zorgt de lichte druk van de deken voor een geborgen en veilig gevoel, waardoor jouw kind sneller in slaap valt en dieper en rustiger slaapt.

Ten tweede kan het lichaam en de geest beter ontspannen en tot rust komen, waardoor jouw kind beter herstelt. Ten derde merken veel gebruikers dat angsten en negatieve gedachten afnemen na het gebruik van deze deken.

Tot slot verbetert deze deken de focus en concentratie van jouw kind, omdat hij of zij uitgerust aan de dag kan beginnen en langer gefocust kan werken zonder snel afgeleid te raken.

Diley Dreams Verzwaringsdeken Kind 4.5KG

Heeft jouw kind moeite met slapen of concentreren? Dan hebben wij de oplossing voor jou! De Diley Dreams verzwaringsdeken biedt jouw kind de rust en ontspanning die hij of zij nodig heeft in deze drukke digitale wereld.

Ieder kind gaat op zijn of haar eigen manier om met de informatieprikkeling van deze tijd. Teveel prikkels kunnen leiden tot fysieke en mentale klachten. Met de Diley Dreams verzwaringsdeken komt jouw kind tot rust en ervaart hij of zij weer een veilig en geborgen gevoel.

Eigenschappen en voordelen

Onze verzwaringsdeken is ontworpen volgens wetenschappelijk bewezen technologie. Een hogere druk op de zenuwen zorgt voor de afgifte van gelukshormonen, zoals serotonine en melatonine. Dit resulteert in een verlaging van stress, hartslag en bloeddruk.

De Diley Dreams verzwaringsdeken is gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals gerecycled katoen, microvezel en glaskralen, die zorgen voor een perfect verdeelde druk op het lichaam.

De gebruiksvriendelijkheid van deze deken is zeer hoog. Hij is gemaakt van 100% biologisch katoen en geeft jouw kind een extra knus gevoel. Hierdoor zal hij of zij gemakkelijker in slaap vallen en een diepere REM-slaap ervaren. Daarnaast vermindert de deken angst en negatieve gedachten, en verbetert hij de focus en concentratie.

Bij de deken krijg je een handige tas en een zachte minky hoes meegeleverd. Beiden zijn machinewasbaar.

Litollo Verzwaringsdeken kind 3 kg

De verzwaringsdeken voor kinderen van Litollo is een therapeutische deken met een gewicht van 3,0 kilogram die uw kind helpt om als een blok in slaap te vallen. Het gebruik van de deken geeft je het gevoel geknuffeld te worden, de verzwaringsdeken valt letterlijk en figuurlijk als een zware deken om het lichaam heen waardoor je lichaam zich geborgen en beschermd voelt.

Voordelen:

 • Ademend, absorberend materiaal: De Litollo verzwaringsdeken is gemaakt van bamboevezel, een stof die van nature koel aanvoelt en ademend is. Hierdoor blijft het lichaam koel gedurende de warme nachten in de lente- en zomermaanden.
 • Prettig formaat dat het lichaam volledig omsluit: De verzwaringsdeken heeft een formaat van 100cm x 150cm, wat het lichaam van het kind volledig omsluit. Dit zorgt voor een gevoel van geborgenheid en veiligheid.
 • Ideaal voor lente- en zomermaand: De bamboevezel werkt als een thermische isolator die ervoor zorgt dat er een perfecte scheiding wordt gelegd tussen warme en koude lucht. Hierdoor blijft het lichaam koel gedurende de warme nachten in de lente- en zomermaanden.
 • Stimuleert aanmaak van melatonine en serotonine: Door de tegendruk van de verzwaringsdeken komt het lichaam tot rust en maakt het lichaam melatonine en serotonine aan. Melatonine zorgt voor een slaperig gevoel en serotonine brengt het stress- en angstniveau omlaag.

Daarnaast kan een verzwaringsdeken helpen bij slaapproblemen, concentratieproblemen, ADHD, autisme, Asperger, syndroom van Tourette, depressies, prikkelverwerking en hooggevoeligheid.

De Litollo verzwaringsdeken is ook geschikt voor warme en koude maanden. De stof is antistatisch en absorbeert vocht, waardoor het lichaam koel blijft tijdens warme nachten in de lente- en zomermaanden. De deken heeft een extra dierprint buitenhoes, wat zorgt voor een extra leuke uitstraling.

Nadelen:

Een nadeel van de Litollo verzwaringsdeken kan zijn dat het gewicht van de deken niet geschikt is voor alle kinderen. Het is belangrijk om het juiste gewicht te kiezen, zodat het gewicht van de deken niet te zwaar is en het kind zich nog comfortabel kan bewegen. Ook kan het wennen zijn aan het gewicht en de druk van de deken.

Calmzy Kids 2.3 KG – Verzwaringsdeken Kind

De Calmzy Kids 2.3 KG is een verzwaringsdeken die speciaal gemaakt is voor kinderen. Deze donkergrijze deken is ideaal voor prikkelgevoelige kinderen die moeite hebben om in slaap te vallen of rustig te blijven tijdens het slapen.

De verzwaringsdeken is gemaakt van 100% ademend katoen en heeft een gewicht van 2,3 kg. De afmetingen zijn 90 cm x 120 cm, waardoor hij perfect past op het bed van een kind.

Voordelen:

 • Helpt kinderen beter te slapen: De verzwaringsdeken helpt kinderen te kalmeren en te ontspannen, waardoor ze sneller in slaap vallen en beter slapen.
 • Geschikt voor prikkelgevoelige kinderen: De deken is ideaal voor kinderen die overprikkeld raken en daardoor moeite hebben met slapen.
 • Ademend materiaal: De deken is gemaakt van 100% ademend katoen, waardoor hij niet te warm wordt tijdens het slapen.
 • Geschikt voor jongens en meisjes: De Calmzy Kids verzwaringsdeken is geschikt voor zowel jongens als meisjes.

Nadelen:

 • Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar: De deken is niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar vanwege het risico op verstikking.
 • Kan zwaar aanvoelen: Sommige kinderen vinden het gewicht van de deken misschien te zwaar en kunnen het als oncomfortabel ervaren.

Kortom, als je kind moeite heeft met slapen en overprikkeld raakt, kan de Calmzy Kids 2.3 KG verzwaringsdeken een goede oplossing zijn. Het ademende katoenen materiaal zorgt ervoor dat je kind niet te warm wordt en de deken is geschikt voor zowel jongens als meisjes. Houd er wel rekening mee dat de deken niet geschikt is voor kinderen onder de 3 jaar en sommige kinderen het gewicht als oncomfortabel kunnen ervaren.


Welk gewicht verzwaringsdeken voor kinderen?

Er zijn verschillende gewichten verzwaringsdekens beschikbaar voor kinderen. Het advies is om een deken te kiezen die even zwaar is als 10% van het lichaamsgewicht van het kind.

Voor kinderen tussen de 25 en 35 kilo wordt een verzwaringsdeken van 2,5 kg aanbevolen, voor kinderen tussen de 35 en 45 kilo een deken van 3,5 kg en voor kinderen die te zwaar zijn voor deze dekens is er een deken van 4,5 kg beschikbaar.

Deze laatste heeft ook een volwassenen formaat van 140 x 200 en is geschikt voor kinderen van 1,50 m of langer.

Een goede nachtrust is essentieel voor kinderen, omdat zij overdag veel indrukken opdoen die zij ’s nachts verwerken. Een verzwaringsdeken kan helpen om dit proces te ondersteunen en het kind op een comfortabele manier in slaap te laten vallen.

Voordelen van een verzwaringsdeken voor kinderen

Een verzwaringsdeken voor kinderen heeft verschillende voordelen:

 • Het gewicht zorgt voor een ontspannende werking en kan helpen om beter in slaap te vallen.
 • Door het gewicht biedt de deken tegendruk aan bewegingen in de slaap, waardoor het kind minder gestoord wordt in de slaap.
 • Verschillende studies tonen aan dat verzwaringsdekens een positief effect hebben op kinderen met ADHD. Dit kan niet alleen tijdens het slapen helpen, maar ook tijdens de schooldag zorgen voor een betere concentratie.
 • Een verzwaringsdeken geeft kinderen een veilig en geborgen gevoel, waardoor stress en gevoelens van angst kunnen afnemen.
 • Een verzwaringsdeken kan ook overdag helpen om stress te verminderen en beter tegen prikkels te kunnen.

Wetenschap achter slapen onder gewicht

Er zijn verschillende onderzoeken die het positieve effect van verzwaringsdekens voor kinderen onderschrijven. Zo toonde een Amerikaans onderzoek aan dat verzwaarde vesten een significant positief effect hebben op de concentratie en het controleren van impulsen bij kinderen met ADHD.

Ook onderzoek naar ernstige slaapproblemen onder kinderen met autisme laat positieve resultaten zien. Hoewel de slaapkwaliteit niet significant verbeterde, hadden de kinderen wel een grote voorkeur voor het slapen onder een verzwaringsdeken.

Conclusie verzwaringsdeken kind

In conclusie is een verzwaringsdeken voor kinderen een nuttig hulpmiddel voor kinderen die overprikkeld zijn en moeite hebben met slapen.

Het gewicht van de deken helpt het lichaam te kalmeren en te ontspannen, waardoor kinderen beter kunnen slapen.

Bij het kiezen van een verzwaringsdeken is het belangrijk om de juiste maat en het juiste gewicht te kiezen en om de deken op de juiste manier te gebruiken.

Hoewel het belangrijk is om toezicht te houden op het gebruik van de deken, kan het kind de deken zelf gebruiken.

Met de juiste zorg en onderhoud kan een verzwaringsdeken een waardevolle investering zijn in de slaap van je kind.

Veel gestelde vragen over verzwaringsdeken kind

Wat is een verzwaringsdeken voor kinderen?

Een verzwaringsdeken voor kinderen is een deken die gevuld is met kleine plastic of glazen bolletjes om het gewicht te geven. Het gewicht van de deken helpt om het lichaam te kalmeren en te ontspannen, waardoor kinderen beter kunnen slapen.

Voor welke kinderen is een verzwaringsdeken geschikt?

Een verzwaringsdeken is vooral geschikt voor kinderen die overprikkeld zijn en moeite hebben om in slaap te vallen of rustig te blijven tijdens het slapen. Het kan ook nuttig zijn voor kinderen met een sensorische verwerkingsstoornis, ADHD, angststoornissen of autismespectrumstoornissen.

Is een verzwaringsdeken veilig voor kinderen?

Ja, een verzwaringsdeken is veilig voor kinderen als hij op de juiste manier wordt gebruikt. Het is belangrijk om de juiste maat en het juiste gewicht te kiezen voor het kind en om ervoor te zorgen dat de deken niet over het hoofd van het kind kan komen. Het wordt niet aanbevolen voor kinderen onder de 3 jaar vanwege het risico op verstikking.

Hoe kies ik de juiste maat en gewicht voor mijn kind?

De maat van de deken moet passen op het bed van het kind en het gewicht moet ongeveer 10% van het lichaamsgewicht van het kind zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat het gewicht van de deken niet te zwaar mag zijn, anders kan het kind zich oncomfortabel voelen.

Kan mijn kind de verzwaringsdeken zelf gebruiken of is het nodig om toezicht te houden?

Kinderen kunnen de verzwaringsdeken zelf gebruiken, maar het is belangrijk om toezicht te houden en ervoor te zorgen dat de deken niet over het hoofd van het kind kan komen. Het is ook aanbevolen om de deken niet te gebruiken tijdens het spelen, omdat het kind de deken niet kan zien en zichzelf of anderen kan verwonden.

Hoe maak ik de verzwaringsdeken schoon?

De meeste verzwaringsdekens hebben een afneembare hoes die in de wasmachine kan worden gewassen. Controleer de wasinstructies op het label van de hoes voordat je hem wast. De bolletjes in de deken zelf kunnen niet gewassen worden, dus het wordt aanbevolen om de deken af en toe te luchten en eventuele vlekken schoon te maken met een vochtige doek.

Andere interessante artikelen:

Meest verkocht

betternights
Reacties op: Verzwaringsdeken kind

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blog geschreven door: Kay

Expert op het gebied van dekbedden, hoofdkussens en meer op het gebied van slapen.

Meer weten over slapen? Onze Kennisbank
31 mei 2023 4 Seizoenen Dekbed: Het Perfecte Allround Comfort

Een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en welzijn, en het juiste dekbed speelt hierbij een belangrijke rol. Een 4 seizoenen dekbed is een uitstekende keuze voor mensen die het hele jaar door comfort en gemak willen ervaren. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat een 4 seizoenen dekbed precies is, de […]

Lees artikel
29 mei 2023 Dekbed maten: Welke maat dekbed is het beste voor jou?

Bij het creëren van een comfortabele en gezellige slaapomgeving is het kiezen van het juiste dekbed essentieel. De juiste dekbed maten kiezen zorgt niet alleen voor voldoende warmte en comfort, maar kan ook bijdragen aan de algehele esthetiek van je slaapkamer. In dit artikel zullen we de verschillende dekbed maten bespreken, zodat je het perfecte […]

Lees artikel
26 mei 2023 Ultiem comfort en elegantie: Ontdek de voordelen van een donzen lits-jumeaux dekbed

Een goede nachtrust is essentieel voor ons welzijn en het kiezen van het juiste dekbed is een belangrijk onderdeel van het creëren van een comfortabele slaapomgeving. Voor wie op zoek is naar ultiem comfort en luxe, is een donzen dekbed lits jumeaux een uitstekende keuze. Met zijn zachte, lichte en warme eigenschappen biedt dit type […]

Lees artikel
24 mei 2023 Het perfecte 1 persoons dekbed: Ultiem comfort en warmte

Het hebben van een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Een belangrijk element voor een goede nachtrust is het juiste beddengoed, en een hoogwaardig donzen dekbed kan een wereld van verschil maken. In dit artikel zullen we ons richten op één persoons donzen dekbedden, en waarom ze een uitstekende keuze zijn voor […]

Lees artikel
23 maart 2023 Vouwbed

Het Vouwbed: Compacte En Praktische Slaapoplossing Voor Kleine Ruimtes Een goede nachtrust is van vitaal belang voor onze gezondheid en welzijn. Helaas hebben niet alle huizen genoeg ruimte voor een permanent bed. Als je een kleine slaapkamer hebt, kan het zijn dat je niet genoeg ruimte hebt om een bed neer te zetten en je […]

Lees artikel
22 maart 2023 Verzwaringsdeken kind

Hoe een verzwaringsdeken je kind kan helpen om beter te slapen Een verzwaringsdeken kan een goede oplossing zijn voor kinderen die moeite hebben met slapen en niet van een licht donzen dekbed houden. Door het gewicht van de deken ervaart het kind een lichte druk op het lichaam, wat vergelijkbaar is met een knuffel. Dit […]

Lees artikel
De waardering van www.betternights.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 184 reviews.