• Waardering: 9.8/10 bij Webwinkelkeur
  • Gratis verzending én gratis retour
  • Handgemaakt in Nederland
  • Gratis proefslapen
  • Showroom in Doetinchem

Wollen dekbed

Wollen dekbedden bieden een unieke slaapervaring, waarbij ze u warm houden tijdens koude nachten en tegelijkertijd zorgen voor een goede ventilatie om oververhitting te voorkomen.

De natuurlijke vezels van wol hebben een uitstekend vochtregulerend vermogen, waardoor ze vocht afvoeren en u droog en comfortabel houden gedurende de nacht.

Keuzehulp Keuzehulp 4-Seizoenen 4-Seizoenen Zomer Zomer Winter Winter Showroom Showroom Wol 240x220 cm Wol 240x220 cm

Toont alle 5 resultaten

Wollen dekbedden bieden een unieke slaapervaring, waarbij ze u warm houden tijdens koude nachten en tegelijkertijd zorgen voor een goede ventilatie om oververhitting te voorkomen.

De natuurlijke vezels van wol hebben een uitstekend vochtregulerend vermogen, waardoor ze vocht afvoeren en u droog en comfortabel houden gedurende de nacht.

Wollen dekbedden zijn de afgelopen jaren weer steeds populairder geworden, en niet zomaar. Wol is een duurzaam, isolerend maar toch ook heerlijk ventilerend product. Doordat wol 100% te recyclen is en een lange levensduur heeft, is het een milieuvriendelijke keus. Ieder jaar kiest Better Nights zijn wol met zorg uit, bij alleen de beste schapen van de wereld.

Bij wol denkt men al snel aan dikke, zware dekbedden. Het schaap wordt geschoren, de tijk wordt gevuld en daar lig je dan onder.

Niets in minder waar.  Wol verwerken is niet zomaar iets. Het begint al bij het scheren.

Tijdens het scheren wordt er door onze experts namelijk al een onderscheid gemaakt tussen de vuile en schone delen.

Met de hand wordt een selectie gemaakt, waarbij gekeken wordt naar onder andere kleur, fijnheid, de krul en de fijnheid. Dan start het proces van verwerking.

Ons wol:

  • 100% diervriendelijk, afkomstig van blije schapen
  • Duurzaam en ecologische productie
  • Geschikt voor ieder seizoen van het jaar

Blije schapen

Bij Better Nights kiezen we voor alleen de beste kwaliteit wol. Wol dat afkomstig is van blije schapen, die een goed leven hebben.

Vlak voor de zomer worden onze prachtige Merino schapen (die wereldwijd geprezen wordt voor zijn kwaliteitswol) geschoren, zodat zij het tijdens de warmste dagen van het jaar ook aangenaam hebben.

Na een flinke (ecologische) reiniging is deze klaar om in een hele dunne laagjes in het dekbed te verwerken. Dit arbeidsintensieve proces zorgt ervoor dat je uiteindelijk een heerlijk dekbed hebt dat niet alleen warm is in de winter, maar ook ventileert in de zomer. Wel zo lekker!

Veel gestelde vragen over een Wollen dekbed

Wat is het voordeel van een wollen dekbed?

Een dekbed met vulling van schapenwol biedt een optimale ventilatie en vochtregulatie, waardoor het perfect is voor zowel de koude winter als de warme zomer. Bovendien zijn wollen dekbedden zelfreinigend. Ook zijn wollen dekbedden een duurzame en diervriendelijke optie, goed voor het milieu.

WWat is warmer een dons of wol dekbed?

Dons is een uitstekend isolatiemateriaal, waardoor het warmte in koudere nachten efficiënt vasthoudt. Hoe hoger het percentage dons in een dekbed, hoe lichter en warmer het dekbed is en hoe groter de isolatie-effect is. Dit komt doordat dons lucht vasthoudt. Ook wol heeft een hoge isolatie-waarde en is daarom in staat om warmte efficiënt vast te houden.

Wat is de levensduur van een wollen dekbed?

Een kwalitatief goed wollen dekbed kan ongeveer 5 tot 10 jaar meegaan bij frequent gebruik. Als u het dekbed alleen gebruikt tijdens specifieke seizoenen, zoals de zomer of winter, is de levensduur waarschijnlijk langer.
De waardering van www.betternights.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 216 reviews.