Ganzendons Dekbed 140x220 cm

Keuzehulp
 • Filter op prijs
 • Filters

   

  Afmeting
 • Onze ganzendons dekbed 140x220 cm staat bekend om de aangepaste temperatuurregeling, wat betekent dat ze zowel warm en comfortabel zijn in de winter als verkoelend in de zomer.

  Vind hier het fijnste ganzendonzen dekbed in 140x220 cm voor één persoon, om jezelf lekker warm te houden tijdens de nacht.

  Toont alle 10 resultaten

  Better Nights biedt de ultieme slaapervaring met het ganzendons dekbed 140x220 cm. Gemaakt in Nederland volgens traditionele ambachtsmethoden en van dons afkomstig van eerlijke, vrije-uitloopboerderijen. Slapen onder een ganzendons dekbed 140x220 is een luxe ervaring, dankzij de uitstekende isolatie en ventilatie. Voel je als op een wolkje, want het dons is Europees gecertificeerd en komt van tevreden, vrij levende ganzen. Slaap je beste nachten ooit met Better Nights.

  Een ganzendons dekbed 140×220 cm is een premium product dat beschouwd wordt als één van de beste dekbedden ooit gemaakt voor één persoon. Het is een heerlijk licht product en wordt gezien als warm en knisperend in de winter en dun en koel in de zomer.

  Ganzendons is een materiaal in de vorm van ronde clusters en verliest niet zijn vorm met de tijd, wat betekent dat het langer meegaat dan producten gemaakt van veren.

  Veren hebben een stijf midden en stekelige slierten, maar hebben de neiging om aan elkaar te plakken en te vervormen. Na verloop van tijd prikken deze uit de kussens en dekbedden, waardoor ze oncomfortabel worden. Ganzendons is een betere optie omdat het warm en comfortabel is en zijn vorm behoudt.

  Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed - Better Nights

  Het Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed is een zeer luxe 4-seizoenen dekbed dat je het hele jaar om de juiste slaaptemperatuur zal houden.

  Product merk: Nuvaro

  Valuta product: EUR

  Prijs product: 699

  Product op voorraad: InStock

  Editor's Rating:
  5

  Pros

  • Geschikt voor het hele jaar lang
  • Veel warmte met weinig gewicht

  Cons

  • Met dons moet iets voorzichtiger om worden gegaan dan wol of tencel. Je moet bijvoorbeeld geen zware tas op het dekbed zetten of erop gaan zitten.
  • Een exclusief dekbed vergt ook investeringen in de slaapomgeving.

  Wanneer kies ik voor dit dekbed?

  Kies voor dit dekbed als je op zoek bent naar een luxe 100% ganzendons dekbed, dat bruikbaar is voor het hele jaar en iets minder gewicht heeft dan ons populairste ganzendons dekbed terwijl het dezelfde warmte biedt. Het dekbed bestaat uit een zomergedeelte (warmteklasse 4) en een herfstgedeelte (warmteklasse 2). Deze dekbedden zijn aan elkaar te maken door koppelknopen, waardoor je een lekker dik winterdekbed krijgt (warmteklasse 1).

  In dezelfde prijscategorie vallen ook de Nuvaro Gold en de Nuvaro Exclusive. Wanneer kies ik waarvoor?

  De Nuvaro Gold kies je als je een iets lager budget hebt of toch net iets meer gewicht op je wil voelen met een donzen dekbed. De Nuvaro Exclusive kies je als je een iets ruimer budget hebt en nóg meer luxe en luchtigheid wil van een dekbed.

  Waar komt dit dons vandaan?

  Het dons wat in dit Nuvaro dekbed zit, is van Siberische oorsprong. Het dekbed is gemaakt van 100% Ganzendons, klasse 1A. Klasse 1A houdt in dat het verse, niet gerecyclede dons is. Het dons dat wij uit Siberië halen, is afkomstig van ganzen die in vrijheid geleefd hebben. Het is niet afkomstig van levende pluk, en de dieren zijn altijd goed behandeld. Zo is er nooit sprake geweest van dwangvoeding, mishandeling of ongezonde omstandigheden. Het is Europees gecertificeerd en op een milieuvriendelijke wijze verwerkt.

  Wat is het verschil in donsgebieden?

  Om dit te begrijpen, is het belangrijk om je te ‘verplaatsen’ in een gans die daar leeft. Bij Better Nights verkopen we dons uit de volgende gebieden: > Duitsland > Polen > Mazurische regio (Pools premium) > IJsland > Siberië

  Probeer nu te kijken naar de temperaturen gedurende het jaar. Om Siberië als voorbeeld te nemen. Daar kan het in de winter tot -40 graden worden. In de zomer is het er echter + 30 graden. Een gans die hier leeft, moet in de winter voldoende warmte kunnen vasthouden, en in zomer voldoende kunnen ventileren om te overleven.

  De stelregel is dus: hoe groter het temperatuurverschil tussen de zomer en winter, hoe beter het dons.

  Omdat het moeilijker is voor een gans om in deze condities te overleven, is het dons exclusiever en dus duurder. Tegelijkertijd is er veel minder dons nodig om jou warm te houden in de winter. De meest exclusieve dekbedden bij Better Nights hebben dus minder dons in plaats van meer.

  Hoe onderhoud ik dit dekbed?

  Dagelijks even opschudden en open laten liggen
  Niet te vaak wassen, eens per 2 jaar is ruim voldoende
  Bij voorkeur bij de stomerij laten reinigen (lees donzen dekbed onderhoud)
  Nooit buiten of uit het raam hangen, alleen op bed met open ramen
  Dons heeft een hoog absorptievermogen en zelfreinigend vermogen door het natuurlijke vetlaagje op de veren

  Wat is een NM 130 tijk?

  Een tijk is simpel gezegd de buitenste laag van een dekbed, het omhulsel dus waar de dons in zit. Een goede tijk is te herkennen aan de NM waarde.

  Dit is de technische benaming van hoeveel garen er gebruikt zijn bij het produceren van een dekbed. Hoe hoger het NM getal, hoe luxer de tijk.

  Alle tijken vanaf 100 NM worden gezien als “zeer hoge kwaliteit” tijk. De tijken vanaf 200 NM worden gezien als “superieure tijken”.

  De tijk van dit dekbed is de NM 140, wat valt onder de zeer hoge kwaliteit tijken.

  De waarde NM uitleggen kunnen we het beste aan de hand van een voorbeeld. > Stel je hebt een tijk van NM 130. In dat geval is één gram garen 130 meter lang. > Bij een tijk met NM 240 is één gram garen maar liefst 240 meter lang.

  Wat betekent circa 200 mm vulkracht?

  Vulkracht is hoe goed het dons de warmte isoleert, weergegeven in cijfers. Hoe hoger de vulkracht, hoe beter het dons is en hoe minder dons er nodig is om warm te blijven.

  Dons met een vulkracht van circa 140/150 mm wordt gekwalificeerd als “Goed”. Dons met een vulkracht van 150 tot 190mm wordt gekwalificeerd als “Zeer goed”. Dons met een vulkracht hoger dan 190mm en 200mm + wordt gekwalificeerd als “Superieur”.

  De vulkracht van dit dekbed is circa 200mm, wat onder de superieure dekbedden valt.

  De hoogste vulkracht biedt altijd het hoogste comfort, dus het minste gewicht en de beste warmte en ventilatie. Heb je echter liever het gevoel van wat meer gewicht op u, dan kunt u ook kiezen voor een iets zwaarder dekbed.

  Wat is de levertijd van dit dekbed?

  Je bent er misschien al wel aan gewend: “vandaag besteld is morgen is huis”. Wij werken anders, en dat doen we voor jou. Pas nadat je een bestelling hebt geplaatst, gaan we jouw dekbed klaarmaken. Alles wordt vers en met de hand gemaakt in ons atelier in Doetinchem.

  Zoals je zult begrijpen, duurt dit langer dan wanneer we een dekbed uit het schap halen en naar je toesturen. Afhankelijk van hoe druk dit is, versturen wij binnen 1 – 3 werkdagen jouw dekbed.

  Van welke keurmerken zijn jullie dekbedden voorzien?

  Dit product voldoet aan de Europese certificering van dons (DIN EN 12934). Ook bevat het een NOMITE keurmerk (anti-allergeen) en een Öko-Tex (vertrouwen in textiel) keurmerk. Wij zijn (bewust) niet in het bezit van het RDS-keurmerk.

  Waarom vind ik online 100% ganzendonzen dekbedden die veel goedkoper zijn?

  Veel bedrijven maken misbruik van het gebrek aan kennis bij klanten. Door met 100% ganzendons te adverteren, zullen ze je misschien wel over de streep trekken. Er zit namelijk een enorm verschil in (te) goedkope dekbedden en écht dons. We hebben hier een artikel over geschreven, waarin we hier uitgebreid op terugkomen. Lees hier het artikel wat het verschil is tussen een Better Nights dekbed en een goedkoper alternatief. Mocht je nog steeds twijfelen, denk dan aan het volgende. In een donzen dekbed zit soms ruim een kilo dons (let op: GEEN veren). Dit is toch onmogelijk om voor minder dan €150 te kunnen maken? Laat je niet misleiden.

  Alleen het allerbeste ganzendons voor onze dekbedden

  Onze ganzendons dekbed 140×220 cm staat bekend om de aangepaste temperatuurregeling, wat betekent dat ze zowel warm en comfortabel zijn in de winter als verkoelend in de zomer.

  Dit wordt mogelijk gemaakt door de unieke eigenschappen van Siberische ganzendons, die zich aan temperaturen moeten aanpassen van -50°C tot +30°C.

  Hierdoor heeft het dons een uitstekende ventilatie, wat resulteert in een optimale slaapervaring. Ons dons is 100% dierenvriendelijk en milieuvriendelijk verwerkt, volgens Europese normen.

  Leer meer over ons verhaal en waarom onze ganzendons dekbedden echt het beste zijn.

  Ganzendons afkomstig van gelukkige ganzen

  Bij Better Nights willen we alleen het beste voor onze klanten, en daarom bieden we enkel ganzendons dekbedden van eerlijke afkomst aan.

  Het welzijn van de ganzen staat bij ons hoog in het vaandel, en daarom garanderen wij dat onze ganzendonzen enkel afkomstig zijn van regio’s waar er geen sprake is van levend plukken, mishandeling, dwangvoeding of ongezonde omstandigheden.

  Onze selectieve aankoopprocedure zorgt ervoor dat je bij ons kunt slaap op een donsdekbed zonder je zorgen te maken over de afkomst van het product. Slaap gerust, met een gerust hart!

  Dan ben je zeker van het welzijn van de ganzen en eenden. Slaapt toch een stukje lekkerder, nietwaar?

  Veel gestelde vragen over een Ganzendons Dekbed 140x220 cm

  Wat is het beste ganzendons dekbed 140×220 cm?

  Met de Nuvaro Gold 4-seizoenen dekbed haal je een luxueuze en veelzijdige slaapoplossing in huis. Gemaakt van 100% Poolse ganzendons, verwerkt in twee koppelbare dekbedden, is dit veruit ons meest populaire product.

  Het zomerdekbed en herfstdekbed zijn met elkaar te verbinden door middel van stevige knoopsgaten en knopen, waardoor je een dekbed krijgt met warmteklassen 4 (zomer), 2 (herfst) en 1 (winter). Slaap comfortabel, in elke seizoen, met de Nuvaro Gold 4-seizoenen dekbed.

  Is een ganzendons dekbed 140×220 cm warm?

  Het comfort en warmtegehalte van een donzen dekbed is het resultaat van diverse factoren, waaronder de soort dons, het dons-veer verhouding en het totale vulgewicht. Ganzendons is een populaire keuze voor de vulling van een donzen dekbed vanwege zijn uitstekende warmte-isolatie en vochtregulatie, hoewel het duurder is dan eendendons.

  Hierdoor zul je je zowel in de winter als zomer comfortabel voelen onder je ganzendons dekbed 140×220. Een dekbed met ganzendons is een investering in je slaapkwaliteit en biedt een luxe die je verdient. Geniet van een nachtrust die zo comfortabel is, dat je elke dag uitgerust wakker wordt.

  Waarom een ganzendons dekbed 140×220?

  Ganzendons is een wonderbaarlijk materiaal dat je slaap naar een hoger niveau tilt. Het vermogen om transpiratie en verdampingswarmte op te nemen zorgt voor een frissere en meer comfortabele nachtrust.

  Dankzij de uitstekende isolatie-eigenschappen voel je je snel warm en comfortabel, zelfs tijdens de koudste nachten. Dit materiaal omringt je als een beschermende cocon en maakt je elke nacht heerlijk koning of koningin. Kies voor ganzendons als je houdt van comfort en een uitstekende nachtrust.

  Wat is het verschil tussen dons en veren?

  In vergelijking met de veerkracht van dons, hebben veren een stijvere structuur door hun vastere kern. Dit kan resulteren in een stijver gevoel bij dekbedden en kussens die met beide materialen zijn gevuld.

  Hoewel dit voor sommige mensen als aangenaam wordt ervaren, heeft dons de voorkeur als het gaat om zachtheid en comfort. Het is namelijk veel zachter en plooibaarder en past zich aan aan de vorm van je lichaam, voor een ongeëvenaard slaapcomfort en warmte.

  Meer weten over slapen? Onze Kennisbank
  23 maart 2023 Vouwbed

  Het Vouwbed: Compacte En Praktische Slaapoplossing Voor Kleine Ruimtes Een goede nachtrust is van vitaal belang voor onze gezondheid en welzijn. Helaas hebben niet alle huizen genoeg ruimte voor een permanent bed. Als je een kleine slaapkamer hebt, kan het zijn dat je niet genoeg ruimte hebt om een bed neer te zetten en je […]

  Lees artikel
  22 maart 2023 Verzwaringsdeken kind

  Hoe een verzwaringsdeken je kind kan helpen om beter te slapen Een verzwaringsdeken kan een goede oplossing zijn voor kinderen die moeite hebben met slapen en niet van een licht donzen dekbed houden. Door het gewicht van de deken ervaart het kind een lichte druk op het lichaam, wat vergelijkbaar is met een knuffel. Dit […]

  Lees artikel
  17 maart 2023 Donzen dekbed 200×220: Ultiem slaapcomfort voor alle seizoenen

  Een goede nachtrust begint bij het juiste dekbed. Bij Better Nights hebben we een uitgebreid assortiment dekbedden van verschillende merken en materialen. Of je nu op zoek bent naar een donzen dekbed 200×220, een wollen dekbed 200×220, een tencel dekbed 200×220 of een kameelhaar dekbed 200×220, bij ons vind je het allemaal. In deze tekst […]

  Lees artikel
  Hydrofiele slaapzak

  Hydrofiele Slaapzak: Een Must-Have voor de Comfortabele Slaap van je Baby Als ouder ben je altijd op zoek naar manieren om ervoor te zorgen dat je baby veilig en comfortabel slaapt. Een hydrofiele slaapzak is de perfecte oplossing om je baby warm te houden tijdens de nacht. Een hydrofiele slaapzak is een speciaal soort slaapzak […]

  Lees artikel
  13 maart 2023 Opvouwbaar matras

  Een opvouwbaar matras Als slaapspecialist begrijpen we dat een goede nachtrust essentieel is voor de gezondheid en het welzijn van onze klanten. Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan een goede nachtrust is een comfortabel matras (naast je heerlijke donzen dekbed natuurlijk 😉). Echter, soms kan het moeilijk zijn om een matras te vinden […]

  Lees artikel
  8 maart 2023 Lattenbodem: alles wat je moet weten

  Een goede nachtrust begint niet alleen bij een goed donzen dekbed, maar ook bij een goede lattenbodem. Een lattenbodem is een essentieel onderdeel van je bed en zorgt ervoor dat je matras goed ondersteund wordt. Maar wat is een lattenbodem precies? En waar moet je op letten bij het kiezen van een lattenbodem? In dit […]

  Lees artikel
  De waardering van www.betternights.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 172 reviews.