• Waardering: 9.3/10 bij Webwinkelkeur
 • Gratis verzending én gratis retour
 • Handgemaakt in Nederland
 • Gratis proefslapen
 • Showroom in Doetinchem

Nuvaro Gold 4-seizoenen Donzen dekbed

Schrijf een review| (18)
Aanbieding!
(18 klantbeoordelingen)
Levertijd: 2 - 3 werkdagen

 529,00

 • Gratis verzenden én retourneren
 • Betalen zoals je wilt, vooraf of achteraf
 • 7 dagen proefslapen!
 • Onze klanten geven ons een
dekbedafmeting Twijfel je over de dekbedafmeting? Klik hier

proefslapen 7 dagen gratis thuis proefslapen. Lees meer

bezoek showroom Persoonlijk advies? Kom langs in onze showroom!

Productinfo

hymke van betternights
Het Nuvaro Gold 4-seizoenen dekbed is het best verkochte dekbed van Better Nights. Daardoor kunnen we de dons en de tijk hiervoor in grotere volumes inkopen, waardoor we dit donzen dekbed zeer voordelig aan u kunnen aanbieden. Daarom is de prijs/kwaliteitverhouding van dit dekbed zeer interessant en raden we dit dekbed ook graag aan.

Verreweg ons meest verkochte dekbed, de Nuvaro Gold 4-seizoenen. Luxe 100% Poolse ganzendons, verwerkt in twee koppelbare dekbedden.

De Nuvaro Gold bestaat uit een zomerdekbed en een herfstdekbed, die je kunt koppelen door middel van de knopen in de versterkte knoopsgaten. Op die manier haal je een dekbed in huis met warmteklasse 4 (zomer), warmteklasse 2 (herfst) én warmteklasse 1 (winter).

Het dekbed is gevuld met 100% Poolse 1A ganzendons. Dit is milieuvriendelijke én diervriendelijke dons uit een van de mooiste regio’s van Europa. Het dekbed wordt in ons atelier in Doetinchem met de hand voor je klaargemaakt, pas ná een bestelling. Zo weet je zeker dat je geen dekbed uit een stoffige fabriekshal krijgt, maar een die handgemaakt voor jou is geprepareerd.

Een tijk van formaat

Wat men vaak vergeet, maar zeker niet onbelangrijk is bij de aanschaf van een dekbed, is de tijk. Het 100% katoenen ‘omhulsel’ van Nuvaro Gold beschikt over fijne NM130 tijk, wat betekent dat deze van zeer hoge kwaliteit is.

De tijk is zo dichtgestikt dat het anti-allergeen is en je dus prima met een huisstofmijtallergie hieronder kan slapen.

Dons waar je op kan vertrouwen

Niemand wil onder een dekbed liggen waarvan hij weet dat de dieren die de dons hebben geleverd, onder erbarmelijke omstandigheden hebben geleefd. Bij Better Nights zijn we zeer streng in de selectie van ons dons.

Dit dons is afkomstig van een Poolse boerderij waar de ganzen in vrijheid hebben geleefd. Er is hier nooit sprake van levende pluk. De ganzen zijn op natuurlijke wijze volgroeid en hebben een goed leven gehad.

Verder is het dons volledig gereinigd op milieuvriendelijke wijze en is het 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar.

Plus- en minpunten
 • Geschikt voor het hele jaar lang
 • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Met dons moet iets voorzichtiger om worden gegaan dan wol of tencel. Je moet bijvoorbeeld geen zware tas op het dekbed zetten of erop gaan zitten.
Specificaties
levertijd Levertijd 2-3 werkdagen
warmteklasse Warmteklasse Samengeknoopt: warmteklasse 1. Zomergedeelte: herfstklasse 4. Herfstgedeelte: warmteklasse 2
vulling Vulling 100% Poolse 1A ganzendons
vulkracht Vulkracht Ca. 200 mm
tijk Tijk NM 130, 100% fijne katoenen donsdichte tijk, verdeeld in donscarrées
Onderhoud Onderhoud Wasbaar (tot maximaal 40 graden) en recyclebaar
anti-allergeen Anti-allergeen Ja
certificering Certificering Europese norm voor Dons, Anti-allergie keurmerk en textiel keurmerk
garantie Garantie 15 jaar op productie, constructie en materialen
Vulgewicht
Maat Vulgewicht Vlakken
140 x 200 300 + 500 gram 5x7 + 8x10
140 x 220 350 + 550 gram 5x7 + 8x11
160 x 220 400 + 600 gram 7x7 + 10x10
200 x 200 425 + 700 gram 7x7 + 10x11
200 x 220 450 + 800 gram 7x7 + 10x11
240 x 200 500 + 800 gram 8x7 + 12x10
240 x 220 550 + 900 gram 8x7 + 10x9
260 x 220 700 + 925 gram 9x7 + 12x11
Diervriendelijk & duurzaam

De dons wordt op een duurzame, diervriendelijke manier gewonnen. Alle dieren hebben in vrijheid geleefd op vrije-uitloopboerderijen.

Anti-allergisch

Het is onmogelijk voor de huisstofmijt om zich te vestigen in een donzen dekbed. 100% anti-allergeen dus.

Warm en koel

Dons is met afstand het beste materiaal om zowel warmte vast te houden, als te reguleren. Warme zomers of koude winters zijn vanaf nu geen probleem meer.

Heerlijk zacht

Dons is een vederlicht en zacht product wat je bijna niet voelt op je huid. Heerlijk dus om ’s avonds onder te kruipen.

Veerkrachtig

Dons staat bekend als een geweldig veerkrachtig product. Druk het dekbed maar eens plat en kijk wat er gebeurt.

Veel vochtopname

Dons heeft een hoog absorptievermogen. Het neemt eenvoudig vocht op en laat het ook weer snel verdampen.

100% tevredenheidsgarantie

Als dit niet het lekkerste dekbed is waar je ooit onder gelegen hebt, kun je deze zonder opgaaf van reden kosteloos retourneren.

Belangrijke vragen over dit Dekbed Atelier- en handgemaakt
Kies voor dit dekbed als je op zoek bent naar een luxe 100% ganzendons dekbed, dat bruikbaar is voor het hele jaar. Het dekbed bestaat uit een zomergedeelte (warmteklasse 4) en een herfstgedeelte (warmteklasse 2).
Deze dekbedden zijn aan elkaar te maken door koppelknopen, waardoor je een lekker dik winterdekbed krijgt (warmteklasse 1).

Dit dekbed is ons meest verkochte ganzendons dekbed. We bieden deze voordeliger aan omdat we het 100% Poolse ganzendons groter in kunnen kopen door de enorme vraag.
Kies voor een Loiva Silver 4-seizoenen als je op zoek bent naar een voordeligere optie. Dit dekbed is gemaakt van landdons, een combinatie van ganzendons en eendendons.

Kies voor de Nuvaro Excellent als je een lichter dekbed prettig vindt. Dit dons komt bovendien uit Siberië en is dus luxer. Dit product is ook iets duurder in aanschaf.
Het dons wat in dit Nuvaro dekbed zit, is van Poolse komaf. Het dekbed is gemaakt van 100% Ganzendons, klasse 1A. Klasse 1A houdt in dat het verse, niet gerecyclede dons is.

Het dons dat wij uit Polen halen, is afkomstig van ganzen die in vrijheid geleefd hebben. Het is niet afkomstig van levende pluk, en de dieren zijn altijd goed behandeld.

Zo is er nooit sprake geweest van dwangvoeding, mishandeling of ongezonde omstandigheden. Het is Europees gecertificeerd en op een milieuvriendelijke wijze verwerkt. Lees hier meer over ons dons.
Om dit te begrijpen, is het belangrijk om je te ‘verplaatsen’ in een gans die daar leeft. Bij Better Nights verkopen we dons uit de volgende gebieden: > Duitsland > Polen > Mazurische regio (Pools premium) > IJsland > Siberië

Probeer nu te kijken naar de temperaturen gedurende het jaar. Om Siberië als voorbeeld te nemen. Daar kan het in de winter tot -40 graden worden. In de zomer is het er echter + 30 graden. Een gans die hier leeft, moet in de winter voldoende warmte kunnen vasthouden, en in zomer voldoende kunnen ventileren om te overleven.

De stelregel is dus: hoe groter het temperatuurverschil tussen de zomer en winter, hoe beter het dons.

Omdat het moeilijker is voor een gans om in deze condities te overleven, is het dons exclusiever en dus duurder. Tegelijkertijd is er veel minder dons nodig om jou warm te houden in de winter.

De meest exclusieve dekbedden bij Better Nights hebben dus minder dons, en niet meer.
Je bekijkt nu een dekbed met Pools ganzendons (lees hierboven meer over het verschil in regio’s). Dit dons staat erom bekend dat het VEEL warmte vasthoudt en erg licht in gewicht is. Het voelt dus niet als een dik dekbed maar het houdt wel veel warmte vast.

Nog steeds niet zeker? Doe dan de dekbed keuzehulp, waarbij we je aan de hand van een aantal vragen de juiste kant op helpen.
 • Dagelijks even opschudden en open laten liggen
 • Niet te vaak wassen, eens per 2 jaar is ruim voldoende
 • Bij voorkeur bij de stomerij laten reinigen (lees donzen dekbed onderhoud)
 • Nooit buiten of uit het raam hangen, alleen op bed met open ramen
 • Dons heeft een hoog absorptievermogen en zelfreinigend vermogen door het natuurlijke vetlaagje op de veren

Meer weten? Lees onze pagina over donzen dekbed onderhoud.
Een tijk is simpel gezegd de buitenste laag van een dekbed, het omhulsel dus waar de dons in zit. Een goede tijk is te herkennen aan de NM waarde.

Dit is de technische benaming van hoeveel garen er gebruikt zijn bij het produceren van een dekbed. Hoe hoger het NM getal, hoe luxer de tijk.

Alle tijken vanaf 100 NM worden gezien als “zeer hoge kwaliteit” tijk. De tijken vanaf 200 NM worden gezien als “superieure tijken”.

De tijk van dit dekbed is de NM 140, wat valt onder de zeer hoge kwaliteit tijken.

De waarde NM uitleggen kunnen we het beste aan de hand van een voorbeeld. > Stel je hebt een tijk van NM 130. In dat geval is één gram garen 130 meter lang. > Bij een tijk met NM 240 is één gram garen maar liefst 240 meter lang.

Lees hier alles over de tijk.
Vulkracht is hoe goed het dons de warmte isoleert, weergegeven in cijfers. Hoe hoger de vulkracht, hoe beter het dons is en hoe minder dons er nodig is om warm te blijven.

Dons met een vulkracht van circa 140/150 mm wordt gekwalificeerd als “Goed”. Dons met een vulkracht van 150 tot 190mm wordt gekwalificeerd als “Zeer goed”. Dons met een vulkracht hoger dan 190mm en 200mm + wordt gekwalificeerd als “Superieur”.

De vulkracht van dit dekbed is circa 200mm, wat onder de superieure dekbedden valt.

De hoogste vulkracht biedt altijd het hoogste comfort, dus het minste gewicht en de beste warmte en ventilatie. Heb je echter liever het gevoel van wat meer gewicht op u, dan kunt u ook kiezen voor een iets zwaarder dekbed.

Lees hier meer over vulkracht.
Belangrijke vragen producteigenschappen Atelier- en handgemaakt
Je bent er misschien al wel aan gewend: “vandaag besteld is morgen is huis”. Wij werken anders, en dat doen we voor jou. Pas nadat je een bestelling hebt geplaatst, gaan we jouw dekbed klaarmaken. Alles wordt vers en met de hand gemaakt in ons atelier in Doetinchem.

Zoals je zult begrijpen, duurt dit langer dan wanneer we een dekbed uit het schap halen en naar je toesturen. Afhankelijk van hoe druk dit is, versturen wij binnen 1 – 3 werkdagen jouw dekbed.
Dit product voldoet aan de Europese certificering van dons (DIN EN 12934). Ook bevat het een NOMITE keurmerk (anti-allergeen) en een Öko-Tex (vertrouwen in textiel) keurmerk. Wij zijn (bewust) niet in het bezit van het RDS-keurmerk.
Veel bedrijven maken misbruik van het gebrek aan kennis bij klanten. Door met 100% ganzendons te adverteren, zullen ze je misschien wel over de streep trekken. Er zit namelijk een enorm verschil in (te) goedkope dekbedden en écht dons. We hebben hier een artikel over geschreven, waarin we hier uitgebreid op terugkomen. Lees hier het artikel wat het verschil is tussen een Better Nights dekbed en een goedkoper alternatief.

Mocht je nog steeds twijfelen, denk dan aan het volgende. In een donzen dekbed zit soms ruim een kilo dons (let op: GEEN veren). Dit is toch onmogelijk om voor minder dan €150 te kunnen maken? Laat je niet misleiden.
Heb je onze tevredenheidsgarantie gezien? Wij zijn er 100% van overtuigd dat we de beste dekbedden verkopen die je in dit land kan krijgen. Ja, ook beter dan de grote, luxe merken die je op de reclame ziet.

Koop je dit dekbed en is dit niet het beste dekbed waar je ooit onder geslapen hebt? Dan kun je hem gratis retourneren. No questions asked.
Alternatieven Atelier- en handgemaakt
inhoud Inhoud
tijk Tijk
vulling Vulling
vulkracht Vulkracht
anti-allergeen Anti-allergeen
Prijs
Loiva Summerlight Donzen dekbed
(2)
90% Poolse Ganzendons (1A)
NM 130, 100% fijne katoenen donsdichte tijk
90% Poolse Ganzendons (1A)
Ca. 170 mm
Ja
 239,00
Je bekijkt nu dit product
Nuvaro Gold 4-seizoenen 260x220 Donzen dekbed 100% Ganzendons
Nuvaro Gold 4-seizoenen Donzen dekbed
(18)
100% Poolse 1A ganzendons
NM 130, 100% fijne katoenen donsdichte tijk, verdeeld in donscarrées
100% Poolse 1A ganzendons
Ca. 200 mm
Ja
 529,00
Nuvaro Exclusive Summer Donzen dekbed
(5)
100% Mazurische ganzendons (1A)
NM 240, 100% superieure katoenen donsdichte tijk
100% Mazurische ganzendons (1A)
Meer dan 200 mm
Ja
 759,00
Reviews Atelier- en handgemaakt
 1. Marcel Bouwman

  Fijn dekbed dat het hele jaar gebruikt kan worden door de twee delen. In de zomer heb je allebei een deel, hoef je niet eens ruzie te maken over de deken!

 2. Shanti

  Zo zacht en fijn, het liefst blijf ik de hele dag in bed liggen.

 3. Maarten Schuurmans

  Het hele jaar door op een goede slaaptemperatuur, kan dit dekbed aan iedereen aanraden!!!

 4. Geert W.

  Handig formaat met ideale diktes van beide delen. Kwaliteitsvol. Zacht, net warm genoeg, voelt aangenaam aan. Allergieklachten zijn hierdoor verdwenen!

 5. Fam. Zuilekom

  Belofte maakt waar. Aan de telefoon werd gezegd dat dit het beste dekbed is en dat klopt ook. Mijn man en ik vinden hem beide fantastisch.

 6. Ruud Bergmans

  Precies het juiste gewicht voor mij, niet te licht en niet te zwaar

 7. Ans van Eeven

  Heerlijk dekbed, ben goed warm gebleven tijdens de koudere dagen maar het voelde niet broeierig aan.

 8. L. Arends

  Dit dekbed is het geld dubbel en dwars waard, hier kan ik zeker 10 jaar mee vooruit.

 9. Marinka

  Wat een heerlijk zacht dekbed, zo fluffy en warm. Het liefst blijf ik met dit dekbed nu de hele dag in bed liggen!

 10. Horst

  Prachtig dekbed en veel sneller in huis dan ik had verwacht

 11. Eddy

  Met dit dekbed blijf ik het liefst de hele dag in bed liggen, nou toch niks mag probeer ik dat ook zo veel mogelijk te doen.

 12. Henriette Willems (geverifieerde eigenaar)

  Heb het dekbed nu ongeveer een jaar. Het is fijn een dekbed, maar voor ons behoorlijk warm. Nu net de dikste van twee er weer opgelegd. Moet eigenlijk nog wat kouder worden. Slapen met open raam, zonder verwarming.

 13. wilma

  Heel blij met dit fijne dekbed! Goede kwaliteit en goed telefonisch advies gekregen van Pascal. Hier spreekt ervaring en passie voor dekbedden. Kan dit dekbed iedereen aanraden.

 14. Kogenhop

  In 1 woord een geweldig dekbed! Nog nooit zo een fijn en warm dekbed gehad, zeer goed vochtregulerend ook. Een super cadeau van mijn man! Mede dankzij de zeer goede service van better nights heeft mijn man nu ook een dekbed op maat.

 15. Janneke (geverifieerde eigenaar)

  Wat een heerlijk dekbed! Heerlijk warm zonder te zweten. Ik ga met plezier naar bed en blijf nu graag nog even liggen als ik wakker word 😊

 16. Frans

  Heel goed dekbed, levering duurde iets langer maar Pascal hield me goed op te hoogte, ben er erg tevreden mee. Zelfs mijn naam op het label van het dekbed, mooi zo persoonlijke gemaakt

 17. Sjoukje

  Hallo Betternights,

  Kunt u mij laten weten of u m.b.t. Black Friday ook extra korting geeft ?

  Groeten, Sjoukje

 18. Dirk-Jan Moedt (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb dit Nuvaro Gold 4-seizoenen Donzen dekbed gisteren mogen ontvangen.
  Mooi verpakt in een tas en de klasse straalt van het hele product af.
  Meteen getest vannacht en het is een heerlijk dekbed.
  Het hangt als een wolk om je heen en is lekker warm en dan heb ik alleen het dikste dekbed nog maar gebruikt.
  Ik ben heel erg blij met dit dekbed.

18 beoordelingen voor Nuvaro Gold 4-seizoenen Donzen dekbed

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *