• Waardering: 9.8/10 bij Webwinkelkeur
  • Gratis verzending én gratis retour
  • Handgemaakt in Nederland
  • Gratis proefslapen
  • Showroom in Doetinchem

Donzen dekbed

Keuzehulp Keuzehulp 4-Seizoenen 4-Seizoenen Zomerdekbed Zomerdekbed Winterdekbed Winterdekbed 240x220 240x220 160x220 160x220 Ganzendons Ganzendons

Toont alle 12 resultaten

Of je nu een luchtig dekbed zoekt voor warme zomers of een warm dekbed voor krakend koude winters, de donzen dekbedden van Better Nights zijn er voor jou. Heerlijk zachte en goedgevulde dons dekbedden van de beste kwaliteit. 100% diervriendelijke, eerlijke eenden- of ganzendons uit de beste regio's van Europa.

Onze dons dekbedden worden op maat gemaakt in ons atelier in Doetinchem, pas na een bestelling. Zo ben je verzekerd van topkwaliteit dons, dat nooit opgeslagen is geweest in een stoffige fabriekshal. Nooit.

Alles wordt met de hand gemaakt, zo is het zelfs mogelijk om producten op maat te laten maken die niet op de webshop terug te vinden zijn. Wil je dus een donzen dekbed op maat laten maken dat voldoet aan al jouw eisen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen voor advies en een offerte op maat.

Bij Better Nights streven we naar niets minder dan het allerbeste voor jouw slaapervaring. Daarom bieden we de crème de la crème van heerlijk luchtige dekbedden, kussens en andere slaapproducten: onze AAA kwaliteit donzen dekbedden. Al onze dekbedden worden zorgvuldig gecontroleerd voordat ze naar je worden verzonden.

Wat ons onderscheidt, is dat jouw unieke dekbed pas wordt geproduceerd als je een bestelling plaatst. Zo garanderen we dat het dons van je dekbed nooit in een stoffige ruimte wordt opgeslagen. Zo ben je verzekerd van een vers en perfect samengesteld dekbed, speciaal voor jou.

Bij Better Nights koesteren we onze ambachtelijke aanpak. Elk dekbed, kussen en ander Better Nights product wordt met de hand en met groot vakmanschap gemaakt in ons atelier. Dit zorgt ervoor dat elk item uniek is en van uitzonderlijke kwaliteit.

We zijn trots op ons dons en dat zie je terug in elk dekbed en kussen dat we aanbieden. Al ons dons voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en is 100% ethisch verantwoord. Zo kun je met een gerust hart genieten van een eerlijk en duurzaam product.

Bij Better Nights willen we dat je elke nacht geniet van een ongeëvenaarde slaapervaring. Ontdek zelf de magie van onze donzen dekbedden en ervaar de ultieme combinatie van luxe, comfort en kwaliteit. Welkom bij Better Nights, waar we je nachtrust serieus nemen.

Veel gestelde vragen over een Donzen dekbed

Wat is een goed donzen dekbed?

Een goed donzen dekbed biedt een heerlijke slaapervaring dankzij het luchtige dons, dat warmte vasthoudt maar tegelijkertijd goed ventileert. Een voorbeeld van een goed donzen dekbed is het Nuvaro Gold 4-seizoenen dekbed, waardoor je het hele jaar door verzekerd bent van een goede nachtrust.

 

Waarom een donzen dekbed?

Dons is het zachte pluis onder de buitenste veren van een vogel. Vogels vertrouwen op dons voor hun isolatie. Deze pluizige clusters hebben geen scherpe stekels en daarom is dons een populair vulmateriaal voor dekbedden.
Dons biedt de ultieme zachtheid zonder pijnlijke stekels die door het materiaal steken. Donsvlokken zijn ook licht en ademend, zodat je je warm en knus voelt zonder oververhit te raken.

Welk donzen dekbed moet ik kopen?

Er zijn veel verschillende dekbedden. Het juiste dekbed kiezen hangt af van je eigen verwarmingsbehoeften, de slaapomgeving en nog veel meer. Gebruik onze dekbed keuzehulp om het beste dekbed voor jou te vinden

 

Wat is beter: eenden- of ganzendons?

Donzen dekbedden bevatten ganzen- of eendendons. Ganzendons bevat grotere donsvlokken en houdt meer warmte vast. Daarom zijn dekbedden van ganzendons zo populair, maar ze zijn ook duurder dan eendendons.

Eendendons daarentegen heeft kleinere donsvlokken en isoleert minder goed, maar eendendons dekbedden zijn goedkoper dan ganzendons. Voor mensen met een budget die op zoek zijn naar een donzen dekbed, is eendendons een uitstekende keuze.

Wat zijn de nadelen van een donzen dekbed?

Naast de vele voordelen hebben donzen dekbedden ook een aantal nadelen in vergelijking met andere materialen.

Ze zijn duurder in aanschaf en vereisen iets meer onderhoud en verzorging in gebruik.

Daarnaast zijn er mensen die graag meer gewicht voelen tijdens het slapen, dus een heerlijk licht donzen dekbed is daarom niet ideaal voor mensen die een zwaarder dekbed willen.

Is dons warmer dan veren?

Het lijdt geen twijfel dat veren uitstekend verwarmend materiaal zijn. Maar, ze hebben een groot zwak punt. Na verloop van tijd hebben veren kussens en dekbedden de neiging aan elkaar te plakken en plat te worden.

Hierdoor vervormen de kussens en dekbedden permanent, waardoor ze oncomfortabel worden voor de gebruikers.

Ganzendons daarentegen heeft de vorm van ronde clusters. Wanneer ze samenkomen, vormen ze grotere clusters die pluiziger en nog comfortabeler zijn.

Donzen dekbedden verliezen hun vorm niet met de tijd, wat betekent dat ze veel langer meegaan dan verenproducten.

Verder is ganzendons voor de vogels de laatste verdedigingslinie tegen de elementen van de natuur. Daarom is het een stuk warmer en comfortabeler dan veren.

Wat is de beste kwaliteit dons?

De beste kwaliteit dons komt van volwassen ganzen uit koudere gebieden, omdat deze donsvlokken zich blijven ontwikkelen en je perfect isoleren. Het beste dons is eiderdons, een zeer waardevolle donssoort.
In IJsland zijn er bepaalde gebieden waar eidereenden zich in de zomer verzamelen om eieren te leggen. De boeren die deze gebieden bezitten, bieden de eenden een schuilplaats. Ze maken zelfs structuren en habitats voor de eenden zodat ze hun eieren veilig kunnen leggen. Ze beschermen de vogels ook tegen roofdieren zoals meeuwen, nertsen en vossen.
Als de eieren bijna uitgebroed zijn, verwijderen eidereendenboeren een deel van het eiderdons uit de nesten en vervangen dit door droog hooi. Als de vogel en de jongen aan het eind van de zomer het nest verlaten, neemt de eiderkweker de rest van het eiderdons mee.
Op deze manier worden er geen vogels beschadigd tijdens het oogsten. De vogels zijn volledig wild en vrij, komen aan het begin van de zomer aan en vertrekken eind juni.
Er zijn goede redenen waarom het dekbed zo waardevol is en waarom het wordt beschouwd als een luxeproduct van topklasse.
Het heeft namelijk een aantal unieke eigenschappen:
Vezelstructuur : De vezels van het dons zijn op een unieke manier met elkaar verweven.
Zachtheid : Dons is ongelooflijk zacht, zo zacht dat het voelt alsof je een wolk aanraakt.
Isolerend : Het heeft sterk isolerende en temperatuurregulerende eigenschappen.
Lichtheid : Eiderdons is erg licht. Het zet natuurlijk uit en houdt veel lucht vast, terwijl het tegelijkertijd sterk isoleert.
Drukvastheid : Eiderdons is zeer goed bestand tegen druk, waardoor donzen dekbedden van dit materiaal luchtig blijven.Het is moeilijk om het ongelooflijke gevoel van dons in woorden uit te leggen. Het is echt een ongelooflijke ervaring om dit donzen dekbed vast te houden en aan te raken, het voelt als iets van een andere wereld.Eiderdons is waarschijnlijk het lichtste, zachtste, warmste en meest comfortabele natuurlijke materiaal op aarde.

Hoe lang gaat een donzen dekbed mee?

Een donzen dekbed gaat vele jaren mee als het goed wordt behandeld. We geven een geruststellende garantie van 15 jaar op elk donzen dekbed, maar we weten dat een goed behandeld donzen of veren dekbed veel langer mee kan gaan als het goed wordt onderhouden.

Wat zit er in een donzen dekbed?

Een donzen dekbed bevat donspluis van ganzendons en/of eendendons. Lees hier meer over dons .
De waardering van www.betternights.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 216 reviews.