• Waardering: 9.8/10 bij Webwinkelkeur
  • Gratis verzending én gratis retour
  • Handgemaakt in Nederland
  • Gratis proefslapen
  • Showroom in Doetinchem

Donzen dekbed

Bij Better Nights nemen we jouw slaapervaring zeer serieus. Daarom gaan we een stap verder om ervoor te zorgen dat jouw donzen dekbed perfect is. We produceren het pas wanneer jij je bestelling plaatst, zodat het dons nooit langdurig wordt opgeslagen in een stoffige ruimte. Zo krijg je gegarandeerd een fris en onberispelijk dekbed.

Laat je betoveren door de magie van Better Nights. Ontdek de perfectie van onze handgemaakte donzen dekbedden en ervaar de ultieme luxe en comfort voor een goede nachtrust. Kies voor een dekbed dat met liefde en vakmanschap is gemaakt, speciaal voor jou. Welkom bij Better Nights, waar we je slaapervaring naar een hoger niveau tillen.

4-Seizoenen 4-Seizoenen Zomerdekbed Zomerdekbed Winterdekbed Winterdekbed 240x220 240x220 160x220 160x220 Ganzendons Ganzendons

Resultaat 1–12 van de 14 resultaten wordt getoond

Bij Better Nights nemen we jouw slaapervaring zeer serieus. Daarom gaan we een stap verder om ervoor te zorgen dat jouw donzen dekbed perfect is. We produceren het pas wanneer jij je bestelling plaatst, zodat het dons nooit langdurig wordt opgeslagen in een stoffige ruimte. Zo krijg je gegarandeerd een fris en onberispelijk dekbed.

Laat je betoveren door de magie van Better Nights. Ontdek de perfectie van onze handgemaakte donzen dekbedden en ervaar de ultieme luxe en comfort voor een goede nachtrust. Kies voor een dekbed dat met liefde en vakmanschap is gemaakt, speciaal voor jou. Welkom bij Better Nights, waar we je slaapervaring naar een hoger niveau tillen.

Of je nu een luchtig dekbed zoekt voor warme zomers of een warm dekbed voor krakend koude winters, de donzen dekbedden van Better Nights zijn er voor jou. Heerlijk zachte en goedgevulde dons dekbedden van de beste kwaliteit. 100% diervriendelijke, eerlijke eenden- of ganzendons uit de beste regio's van Europa.

Onze dons dekbedden worden op maat gemaakt in ons atelier in Doetinchem, pas na een bestelling. Zo ben je verzekerd van topkwaliteit dons, dat nooit opgeslagen is geweest in een stoffige fabriekshal. Nooit.

Alles wordt met de hand gemaakt, zo is het zelfs mogelijk om producten op maat te laten maken die niet op de webshop terug te vinden zijn. Wil je dus een donzen dekbed op maat laten maken dat voldoet aan al jouw eisen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen voor advies en een offerte op maat.

Bij Better Nights streven we naar niets minder dan het allerbeste voor jouw slaapervaring. Daarom bieden we de crème de la crème van donzen dekbedden, hoofdkussens en andere slaapproducten aan: onze AAA-kwaliteit donzen dekbedden. Elk van onze dekbedden wordt zorgvuldig gecontroleerd voordat het naar jou wordt verzonden.

Wat ons onderscheidt is dat jouw donzen dekbed pas wordt geproduceerd zodra je een bestelling plaatst. Op die manier garanderen we dat het dons van jouw dekbed nooit in een stoffige ruimte wordt opgeslagen. Zo ben je verzekerd van een fris en perfect samengesteld dekbed, speciaal voor jou.

Bij Better Nights koesteren we onze ambachtelijke benadering. Elk donzen dekbed en product wordt met de hand en met veel vakmanschap vervaardigd in ons atelier. Dit zorgt ervoor dat elk item uniek en van uitzonderlijke kwaliteit is.

Wij zijn trots op ons dons, en dat zie je terug in elk donzen dekbed dat we aanbieden. Al ons dons voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en is 100% ethisch verkregen. Zo kun je met een gerust hart genieten van een eerlijk en duurzaam product.

Bij Better Nights willen we dat je elke nacht geniet van een ongeëvenaarde slaapervaring. Ontdek zelf de magie van onze donzen dekbedden en ervaar de ultieme combinatie van luxe, comfort en kwaliteit. Welkom bij Better Nights, waar we jouw slaap serieus nemen.

Veel gestelde vragen over een Donzen dekbed

Wat is een goed donzen dekbed?

Een goed donzen dekbed biedt een heerlijke slaapervaring door het luchtige dons, dat warmte vasthoudt maar tegelijkertijd goed ventileert. Een voorbeeld van een goed donzen dekbed is het Nuvaro Gold 4-seizoenen dekbed, dat het hele jaar door zorgt voor een goede nachtrust.

Waarom een donzen dekbed?

Dons is het zachte pluis onder de buitenveren van een vogel. Vogels vertrouwen op dons voor isolatie. Deze pluizige clusters hebben geen scherpe stekels, en daarom is dons een populair vulmateriaal voor dekbedden.
Dons biedt de ultieme zachtheid zonder pijnlijke stekels die door het materiaal heen steken. Dons vlokken zijn ook licht en ademend, zodat u zich warm en behaaglijk voelt zonder oververhit te raken.

Welk donzen dekbed kopen?

Er zijn veel verschillende donzen dekbedden. De keuze voor het juiste donzen dekbed hangt af van je eigen warmtebehoeften, de slaapomgeving en meer. Doe onze dekbed keuzehulp om het beste dekbed voor jou te vinden!

Wat is beter: eenden of ganzendons?

Donzen dekbedden bevatten ganzen- of eendendons. Ganzendons bevat grotere dons vlokken en houdt meer warmte vast. Daarom zijn ganzendons dekbedden zo populair, maar ze zijn ook duurder dan eendendons.
Eendendons daarentegen heeft kleinere donsvlokken en isoleert minder goed, maar eendendons dekbedden zijn goedkoper dan ganzendons. Voor wie een budget heeft en op zoek is naar een donzen dekbed, is eendendons een uitstekende keuze.

Welke nadelen heeft een donsdeken?

Donzen dekbedden hebben behalve de vele voordelen ook een aantal nadelen ten opzichte van andere materialen. Donzen dekbedden zijn duurder in aanschaf en vergen iets meer onderhoud en voorzichtigheid in het gebruik.
Daarnaast zijn er mensen die graag meer gewicht op zich voelen bij het slapen, een heerlijk licht donzen dekbed is daarom niet ideaal voor mensen die een zwaarder dekbed willen.

Is dons warmer dan veren?

Het lijdt geen twijfel dat veren uitstekend verwarmend materiaal zijn. Maar, ze hebben een groot zwak punt. Na verloop van tijd hebben veren kussens en dekbedden de neiging aan elkaar te plakken en plat te worden. Hierdoor vervormen de kussens en dekbedden permanent, waardoor ze oncomfortabel worden voor de gebruikers.
Ganzendons daarentegen heeft de vorm van ronde clusters. Wanneer ze samenkomen, vormen ze grotere clusters die pluiziger en nog comfortabeler zijn. Donzen dekbedden verliezen hun vorm niet met de tijd, wat betekent dat ze veel langer meegaan dan verenproducten. Verder is ganzendons voor de vogels de laatste verdedigingslinie tegen de elementen van de natuur. Daarom is het een stuk warmer en comfortabeler dan veren.

Wat is de beste kwaliteit dons?

De beste kwaliteit dons komt van volwassen ganzen uit koudere gebieden, omdat deze donsvlokken zich verder ontwikkelen en je perfect isoleren. Het beste dons is eiderdons, dit is echt een zeer kostbaar soort dons.
In IJsland zijn er bepaalde gebieden waar de eidereenden zich in de zomer verzamelen om eieren te leggen. De boeren die eigenaar zijn van deze gebieden bieden de eenden een toevluchtsoord. Ze creëren zelfs structuren en habitats voor de eenden om hen te helpen hun eieren veilig te leggen. Ze beschermen de vogels ook tegen roofdieren zoals meeuwen, nertsen en vossen.
Wanneer de eieren bijna zijn uitgekomen, halen de eiderkwekers een deel van het eiderdons uit de nesten en vervangen dat door droog hooi. Wanneer de vogel en de jongen het nest aan het eind van de zomer verlaten, neemt de eiderkweker de rest van het eiderdons weer mee.
Op deze manier worden geen vogels beschadigd tijdens het oogsten. De vogels zijn volledig wild en vrij, ze arriveren aan het begin van de zomer en vertrekken tegen eind juni.
Er zijn goede redenen waarom het dekbed zo waardevol is en waarom het wordt beschouwd als een luxeproduct van topklasse.
Dit komt omdat het een aantal unieke kenmerken heeft:
Vezelstructuur: De vezels van het dons zijn op een unieke manier met elkaar verstrengeld.
Zachtheid: Eiderdons is ongelooflijk zacht, zo zacht dat het aanvoelt alsof je een wolk aanraakt.
Isolerend: Het heeft krachtige isolerende en temperatuurregulerende eigenschappen.
Lichtheid: Eiderdons is zeer licht. Het zet op natuurlijke wijze uit en houdt veel lucht vast, terwijl het tegelijkertijd sterk isoleert.
Compressiebestendigheid: Eiderdons is zeer goed bestand tegen compressie, waardoor donzen dekbedden van dit materiaal luchtig blijven.
Het is moeilijk om het ongelooflijke gevoel van eiderdons in woorden uit te leggen. Het is echt een ongelooflijke ervaring om dit dons dekbed vast te houden en aan te raken, het voelt aan als iets van een andere wereld.
Eiderdons is waarschijnlijk het lichtste, zachtste, warmste en meest comfortabele natuurlijke materiaal op aarde.

Hoe lang doe je met een donzen dekbed?

Een veren- en donzen dekbed gaat bij een goede behandeling vele jaren mee. Wij geven een geruststellende garantie van 15 jaar op ieder dons dekbed, maar weten dat een goed behandeld veren- en donzen dekbed veel langer mee kan gaan met goed onderhoud.

Wat zit er in een donzen dekbed?

Een donzen dekbed bevat donspluisjes van ganzendons en/of eendendons. Lees hier meer over dons.
De waardering van www.betternights.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 205 reviews.