Waardering: 9.4/10 bij Webwinkelkeur

Gratis verzending én gratis retour

Handgemaakt in Nederland

Gratis proefslapen

Showroom in Doetinchem

Menu

Filter op prijs

Advies nodig?

Neem contact met ons op

Direct antwoord

Klik op de chat button aan de rechterkant

Antwoord binnen 1 werkdag

BetterNights Doetinchem

Donzen dekbed

Toont alle 12 resultaten

 • Dekbed op maat Perfect op maat
  Dekbed op maat
 • Nuvaro Gold Donzen Winterdekbed
 • voordeligste dekbed Voordeligste donzen dekbed
  Loiva Silver 4-seizoenen Donzen dekbed
 • Zomerzon Meest Luxe Zomerdekbed
  Nuvaro Exclusive Summer Donzen dekbed
 • Meest verkochte dekbed Beste Dekbed 2024
  Nuvaro Gold 4-seizoenen Donzen dekbed
 • Loiva Summerlight Donzen dekbed
 • Nuvaro Exclusive 4-seizoenen Donzen dekbed
 • winterdekbed Meest luxe winterdekbed
  Nuvaro Exclusive Donzen Winterdekbed
 • Nuvaro Excellent Donzen Winterdekbed
 • Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed
 • Loiva Silver Donzen Winterdekbed
 • Nuvaro Donzen Kinderdekbed

Of je nu een luchtig dekbed zoekt voor warme zomers of een warm dekbed voor krakend koude winters, de donzen dekbedden van Better Nights zijn er voor jou. Heerlijk zachte en goedgevulde dons dekbedden van de beste kwaliteit. 100% diervriendelijke, eerlijke eenden- of ganzendons uit de beste regio’s van Europa.

Onze dons dekbedden worden op maat gemaakt in ons atelier in Doetinchem, pas na een bestelling. Zo ben je verzekerd van topkwaliteit dons, dat nooit opgeslagen is geweest in een stoffige fabriekshal. Nooit.

Alles wordt met de hand gemaakt, zo is het zelfs mogelijk om producten op maat te laten maken die niet op de webshop terug te vinden zijn. Wil je dus een donzen dekbed op maat laten maken dat voldoet aan al jouw eisen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen voor advies en een offerte op maat.

Dons voor de beste slaapervaring

Bij Better Nights geloven we dat een goede nachtrust begint met een perfect dekbed, daarom maken wij donzen dekbedden met de hand om jou de beste slaapervaring te bieden.

Onze dekbedden worden gevult met topkwaliteit ganzendons, bekend om zijn lichtheid, warmte en ademend vermogen.

Dit zorgt ervoor dat je warm blijft in de winter en koel in de zomer, waardoor je elke nacht heerlijk kunt slapen.

Handgemaakt op bestelling

Elk dekbed wordt op bestelling gemaakt, speciaal voor jou en met een persoonlijke tint.

Geen opslag in stoffige ruimtes; alleen vers, schoon en klaar voor de beste nachtrust van je leven – Lees dit uitgebreide onderzoek van 11 maart 2024 over slaapkwaliteit.

Hierdoor ben je verzekerd van een product van de hoogste kwaliteit – geen massaproductie maar handwerk, dat met respect voor de materialen is gemaakt.

Elk dekbed wordt met liefde gemaakt in ons eigen atelier.

Ontdek de luxe, comfort en superieure kwaliteit van onze donzen dekbedden en je wil nooit meer iets anders!

Veel gestelde vragen over een

Donzen dekbed

Wat is een goed donzen dekbed?

Een goed donzen dekbed biedt een heerlijke slaapervaring dankzij het luchtige dons, dat warmte vasthoudt maar tegelijkertijd goed ventileert, waardoor je het hele jaar door verzekerd bent van een goede nachtrust.

 

Waarom een donzen dekbed?

Dons is het zachte pluis onder de buitenste veren van een vogel. Vogels vertrouwen op dons voor hun isolatie. Deze pluizige clusters hebben geen scherpe stekels en daarom is dons een populair vulmateriaal voor dekbedden.
Dons biedt de ultieme zachtheid zonder pijnlijke stekels die door het materiaal steken. Donsvlokken zijn ook licht en ademend, zodat je je warm en knus voelt zonder oververhit te raken.

Welk donzen dekbed moet ik kopen?

Er zijn veel verschillende dekbedden. Het juiste dekbed kiezen hangt af van je eigen verwarmingsbehoeften, de slaapomgeving en nog veel meer. Gebruik onze dekbed keuzehulp om het beste dekbed voor jou te vinden

Wat is beter: eenden- of ganzendons?

Donzen dekbedden bevatten ganzen- of eendendons. Ganzendons bevat grotere donsvlokken en houdt meer warmte vast. Daarom zijn dekbedden van ganzendons zo populair, maar ze zijn ook duurder dan eendendons.

Eendendons daarentegen heeft kleinere donsvlokken en isoleert minder goed, maar eendendons dekbedden zijn goedkoper dan ganzendons. Voor mensen met een budget die op zoek zijn naar een donzen dekbed, is eendendons een uitstekende keuze.

Wat zijn de nadelen van een donzen dekbed?

Naast de vele voordelen hebben donzen dekbedden ook een aantal nadelen in vergelijking met andere materialen.

Ze zijn duurder in aanschaf en vereisen iets meer onderhoud en verzorging in gebruik.

Daarnaast zijn er mensen die graag meer gewicht voelen tijdens het slapen, dus een heerlijk licht donzen dekbed is daarom niet ideaal voor mensen die een zwaarder dekbed willen.

Is dons warmer dan veren?

Het lijdt geen twijfel dat veren uitstekend verwarmend materiaal zijn. Maar, ze hebben een groot zwak punt. Na verloop van tijd hebben veren kussens en dekbedden de neiging aan elkaar te plakken en plat te worden.

Hierdoor vervormen de kussens en dekbedden permanent, waardoor ze oncomfortabel worden voor de gebruikers.

Ganzendons daarentegen heeft de vorm van ronde clusters. Wanneer ze samenkomen, vormen ze grotere clusters die pluiziger en nog comfortabeler zijn.

Donzen dekbedden verliezen hun vorm niet met de tijd, wat betekent dat ze veel langer meegaan dan verenproducten.

Verder is ganzendons voor de vogels de laatste verdedigingslinie tegen de elementen van de natuur. Daarom is het een stuk warmer en comfortabeler dan veren.

Wat is de beste kwaliteit dons?

De beste kwaliteit dons komt van volwassen ganzen uit koudere gebieden, omdat deze donsvlokken zich blijven ontwikkelen en je perfect isoleren. Het beste dons is eiderdons, een zeer waardevolle donssoort.
In IJsland zijn er bepaalde gebieden waar eidereenden zich in de zomer verzamelen om eieren te leggen. De boeren die deze gebieden bezitten, bieden de eenden een schuilplaats. Ze maken zelfs structuren en habitats voor de eenden zodat ze hun eieren veilig kunnen leggen. Ze beschermen de vogels ook tegen roofdieren zoals meeuwen, nertsen en vossen.
Als de eieren bijna uitgebroed zijn, verwijderen eidereendenboeren een deel van het eiderdons uit de nesten en vervangen dit door droog hooi. Als de vogel en de jongen aan het eind van de zomer het nest verlaten, neemt de eiderkweker de rest van het eiderdons mee.
Op deze manier worden er geen vogels beschadigd tijdens het oogsten. De vogels zijn volledig wild en vrij, komen aan het begin van de zomer aan en vertrekken eind juni.
Er zijn goede redenen waarom het dekbed zo waardevol is en waarom het wordt beschouwd als een luxeproduct van topklasse.
Het heeft namelijk een aantal unieke eigenschappen:
Vezelstructuur : De vezels van het dons zijn op een unieke manier met elkaar verweven.
Zachtheid : Dons is ongelooflijk zacht, zo zacht dat het voelt alsof je een wolk aanraakt.
Isolerend : Het heeft sterk isolerende en temperatuurregulerende eigenschappen.
Lichtheid : Eiderdons is erg licht. Het zet natuurlijk uit en houdt veel lucht vast, terwijl het tegelijkertijd sterk isoleert.
Drukvastheid : Eiderdons is zeer goed bestand tegen druk, waardoor donzen dekbedden van dit materiaal luchtig blijven.Het is moeilijk om het ongelooflijke gevoel van dons in woorden uit te leggen. Het is echt een ongelooflijke ervaring om dit donzen dekbed vast te houden en aan te raken, het voelt als iets van een andere wereld.Eiderdons is waarschijnlijk het lichtste, zachtste, warmste en meest comfortabele natuurlijke materiaal op aarde.

Hoe lang gaat een donzen dekbed mee?

Een donzen dekbed gaat vele jaren mee als het goed wordt behandeld. We geven een geruststellende garantie van 15 jaar op elk donzen dekbed, maar we weten dat een goed behandeld donzen of veren dekbed veel langer mee kan gaan als het goed wordt onderhouden.

De waardering van www.betternights.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 206 reviews.