Ganzendons dekbed

Toont alle 10 resultaten

Voor wie alleen het allerbeste wil: de biologische ganzendons dekbedden van Better Nights. Daar waar de dons afkomstig is van eerlijke vrije-uitloopboerderijen en waar het dekbed nog ambachtelijk in Nederland gemaakt wordt.

Een ganzendons dekbed is het verreweg het beste materiaal om onder de slapen. Het is extreem isolerend maar tegelijkertijd ventilerend wanneer dit nodig is. Alsof je onder een wolkje ligt. Ons ganzendons is Europees gecertificeerd, nooit van levende pluk en afkomstig van blije ganzen die in vrijheid geleefd hebben.

Heerlijk warm ganzendons dekbed

Dekbedden die gemaakt zijn van ganzendons, passen zich volledig aan naar je lichaam. De donsvlok, die een stuk groter is dan bij een eendendons dekbed, zet zich uit door de enorme isolatiewaarde.

Onze ganzen komen uit regio’s waar het in de zomer erg warm is en in de winter erg koud. De Siberische gans bijvoorbeeld moet in de winter temperaturen tot -50 graden trotseren, daar waar het in de zomer gerust 30 graden wordt.

Om ervoor te zorgen dat het dier niet sterft van de kou en in de zomer van de hitte, moet het dons dus goed isoleren en tegelijkertijd ventileren. Het beste van twee werelden dus. Of je nou een 4 seizoenen dekbed neemt of een winterdekbed, je blijft met een donzen dekbed van ganzendons heerlijk warm.

Ganzendons:

  • is een heerlijk licht product. Zelfs een winterdekbed weegt niet veel
  • is een knisperend, warm dekbed in de winter en een dunne koele deken in de zomer
  • staat bekend als het beste dekbed ooit gemaakt

Waarom een ganzendons dekbed?

Er bestaat een groot verschil tussen ganzendons dekbedden en eendendons dekbedden. Ganzendons dekbedden en ganzendons kussens worden bijna altijd beschouwd als producten van de hoogste kwaliteit, terwijl veren dekbedden en veren kussens beschouwd worden als steviger en voordeliger. Dat wil niet zeggen dat producten van veren slecht zijn. Maar, de producten van ganzendons zijn zo luxueus en premium dat ze de producten van veren verbleken in vergelijking daarmee.

Ganzendons en veren zijn twee heel verschillende materialen. Ongetwijfeld zijn veren zacht. Ze hebben een stijf midden, dat is de ganzenveer, en er stralen haarachtige slierten uit. Deze veren beschermen de vogels tegen kou, en houden ze ook droog door het water aan de wind bloot te stellen om te drogen.

Het lijdt geen twijfel dat veren uitstekend verwarmend materiaal zijn. Maar, ze hebben een belangrijke zwakte. Na verloop van tijd hebben veren kussens en dekbedden de neiging aan elkaar te kleven en af te vlakken. Dit vervormt de kussens en dekbedden blijvend, waardoor ze oncomfortabel worden voor de gebruikers.

Ganzendons daarentegen is in de vorm van ronde clusters. Als ze samenkomen, maken ze grotere clusters die pluiziger en nog comfortabeler zijn. Ze verliezen hun vorm niet met de tijd, wat betekent dat ze veel langer meegaan dan veren produkten. Verder is ganzendons voor de vogels de laatste verdedigingslinie tegen de elementen van de natuur. Daarom is een ganzendons dekbed veel warmer en comfortabeler dan veren.

Na verloop van tijd en door het gebruik, worden de strengen veren plakkerig en verliezen hun pluizigheid. De stekels in het midden blijven echter even sterk als altijd. Uiteindelijk beginnen ze uit de kussens en dekbedden te steken en prikken ze je. Stel je voor dat de stekelige veren je op je lichaam en je hoofd prikken. Veel succes met slapen hiermee.

In vergelijking daarmee is er niets hards of prikkende aan ganzendons. Dus zelfs na jarenlang gebruik zul je alleen de zachtheid en warmte voelen. Als duurzaamheid en langdurig gebruik een prioriteit zijn, dan is ganzendons een goede keuze.

Vulkracht is de verhouding tussen volume en gewicht. Hoe meer vulkracht een materiaal heeft, hoe minder ervan nodig is om hetzelfde volume aan vulling te leveren. Als je dus een vulmateriaal met een hoog vulvermogen gebruikt, zullen je dekbedden en kussens lichter zijn.

Wil je het beste materiaal, dan wordt Mazurisch ganzendons door velen beschouwd als absoluut het beste in zijn klasse. Als mensen zichzelf echt op luxe willen trakteren, gaan ze voor Mazurische ganzendons kussens en Mazurische ganzendons dekbedden. De veren, daarentegen, hebben geen vulkracht. Dit maakt het moeilijk onderscheid te maken tussen veren van verschillende kwaliteit.

Lees hier meer over vulkracht

Eigenschappen ganzendons dekbed

Ganzendons heeft allerlei eigenschappen. Het houdt je zowel warm als koel. Ganzendons is een ademend materiaal. Door zijn hoge vulkracht is er minder ganzendons nodig om de kussens en dekbedden te vullen. Daardoor is er binnen de ganzendons clusters veel ruimte om de lucht te laten circuleren. Het biedt al deze eigenschappen zonder ooit op de comfortfactor in te boeten. Veren hebben geen van deze voordelen.

Veren zijn gemakkelijk te verkrijgen van de vogels. Hun lage kwaliteit in combinatie met hun gemakkelijke verkrijgbaarheid betekent dat veren goedkoop zijn. Zij bieden echter niet hetzelfde isolatieniveau als ganzendons, dat veel beter is dan veren.

Wat ganzendons zo duur maakt, is dat ganzendons uiterst moeilijk te verkrijgen is. De schaarste wordt nog vergroot door het verschil in kwaliteit van ganzendons dat door verschillende ganzen van verschillende leeftijden wordt geproduceerd. Volwassen ganzen leveren het zachtste, comfortabelste en dons met de hoogste vulkracht.

Jonge ganzen leveren dons van lage kwaliteit. Het is dus een dure onderneming om de ganzen te verzorgen tot ze volwassen zijn, wanneer de beste tijd is aangebroken om dons van ze te krijgen. Ondanks alle moeite is er veel vraag naar het dons van deze volwassen ganzen, vooral bij mensen die op zoek zijn naar een luxe dekbed.

Handgemaakt ganzendons dekbed in Nederland – pas ná de bestelling

Kies je voor een ganzendons dekbed van Better Nights? Dan kies je niet alleen voor jezelf, maar ook voor het dierenwelzijn.

We zijn van mening dat het lekkerder slaapt wanneer je weet dat de dieren een heerlijk leven hebben gehad. Zonder dwangvoeding, mishandeling of andere ongezonde omstandigheden.

Plaats je een bestelling bij Better Nights? Heel fijn. Ons atelier in Doetinchem (Gelderland) gaat dan direct voor je aan de slag met jouw ganzendons dekbed. Juist, pas een bestelling.

Onze producten liggen namelijk nooit opgeslagen in een stoffige fabriek. Zo houden we de kwaliteit hoog. Zo hoog dat we ook een 100% tevredenheidsgarantie hebben.

Als dit niet het lekkerste dekbed is waar je ooit onder gelegen hebt, kun je het zonder opgaaf van reden kosteloos retourneren.

Dekbed advies

Geen idee welke afmeting, tijk, vulkracht en type ganzendons dekbed het beste bij je situatie past? Geen probleem. Better Nights heeft hiervoor de Dekbed Keuzehulp ontwikkeld. Een handige tool die je gemakkelijk helpt bij het kiezen van het juiste product.

Kom je er dan alsnog niet uit? Start een chat met een van onze slaapexperts, bel ons of mail ons op info@betternights.nl. We helpen je heel graag verder.

Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed - Better Nights

Het Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed is een zeer luxe 4-seizoenen dekbed dat je het hele jaar om de juiste slaaptemperatuur zal houden.

Product merk: Nuvaro

Valuta product: EUR

Prijs product: 699

Product op voorraad: InStock

Waardering redacteur
5

Pros

  • Geschikt voor het hele jaar lang
  • Veel warmte met weinig gewicht

Cons

  • Met dons moet iets voorzichtiger om worden gegaan dan wol of tencel. Je moet bijvoorbeeld geen zware tas op het dekbed zetten of erop gaan zitten.
  • Een exclusief dekbed vergt ook investeringen in de slaapomgeving.

Wanneer kies ik voor dit dekbed?

Kies voor dit dekbed als je op zoek bent naar een luxe 100% ganzendons dekbed, dat bruikbaar is voor het hele jaar en iets minder gewicht heeft dan ons populairste ganzendons dekbed terwijl het dezelfde warmte biedt. Het dekbed bestaat uit een zomergedeelte (warmteklasse 4) en een herfstgedeelte (warmteklasse 2). Deze dekbedden zijn aan elkaar te maken door koppelknopen, waardoor je een lekker dik winterdekbed krijgt (warmteklasse 1).

In dezelfde prijscategorie vallen ook de Nuvaro Gold en de Nuvaro Exclusive. Wanneer kies ik waarvoor?

De Nuvaro Gold kies je als je een iets lager budget hebt of toch net iets meer gewicht op je wil voelen met een donzen dekbed. De Nuvaro Exclusive kies je als je een iets ruimer budget hebt en nóg meer luxe en luchtigheid wil van een dekbed.

Waar komt dit dons vandaan?

Het dons wat in dit Nuvaro dekbed zit, is van Siberische oorsprong. Het dekbed is gemaakt van 100% Ganzendons, klasse 1A. Klasse 1A houdt in dat het verse, niet gerecyclede dons is. Het dons dat wij uit Siberië halen, is afkomstig van ganzen die in vrijheid geleefd hebben. Het is niet afkomstig van levende pluk, en de dieren zijn altijd goed behandeld. Zo is er nooit sprake geweest van dwangvoeding, mishandeling of ongezonde omstandigheden. Het is Europees gecertificeerd en op een milieuvriendelijke wijze verwerkt.

Wat is het verschil in donsgebieden?

Om dit te begrijpen, is het belangrijk om je te ‘verplaatsen’ in een gans die daar leeft. Bij Better Nights verkopen we dons uit de volgende gebieden: > Duitsland > Polen > Mazurische regio (Pools premium) > IJsland > Siberië

Probeer nu te kijken naar de temperaturen gedurende het jaar. Om Siberië als voorbeeld te nemen. Daar kan het in de winter tot -40 graden worden. In de zomer is het er echter + 30 graden. Een gans die hier leeft, moet in de winter voldoende warmte kunnen vasthouden, en in zomer voldoende kunnen ventileren om te overleven.

De stelregel is dus: hoe groter het temperatuurverschil tussen de zomer en winter, hoe beter het dons.

Omdat het moeilijker is voor een gans om in deze condities te overleven, is het dons exclusiever en dus duurder. Tegelijkertijd is er veel minder dons nodig om jou warm te houden in de winter. De meest exclusieve dekbedden bij Better Nights hebben dus minder dons in plaats van meer.

Hoe onderhoud ik dit dekbed?

Dagelijks even opschudden en open laten liggen
Niet te vaak wassen, eens per 2 jaar is ruim voldoende
Bij voorkeur bij de stomerij laten reinigen (lees donzen dekbed onderhoud)
Nooit buiten of uit het raam hangen, alleen op bed met open ramen
Dons heeft een hoog absorptievermogen en zelfreinigend vermogen door het natuurlijke vetlaagje op de veren

Wat is een NM 130 tijk?

Een tijk is simpel gezegd de buitenste laag van een dekbed, het omhulsel dus waar de dons in zit. Een goede tijk is te herkennen aan de NM waarde.

Dit is de technische benaming van hoeveel garen er gebruikt zijn bij het produceren van een dekbed. Hoe hoger het NM getal, hoe luxer de tijk.

Alle tijken vanaf 100 NM worden gezien als “zeer hoge kwaliteit” tijk. De tijken vanaf 200 NM worden gezien als “superieure tijken”.

De tijk van dit dekbed is de NM 140, wat valt onder de zeer hoge kwaliteit tijken.

De waarde NM uitleggen kunnen we het beste aan de hand van een voorbeeld. > Stel je hebt een tijk van NM 130. In dat geval is één gram garen 130 meter lang. > Bij een tijk met NM 240 is één gram garen maar liefst 240 meter lang.

Wat betekent circa 200 mm vulkracht?

Vulkracht is hoe goed het dons de warmte isoleert, weergegeven in cijfers. Hoe hoger de vulkracht, hoe beter het dons is en hoe minder dons er nodig is om warm te blijven.

Dons met een vulkracht van circa 140/150 mm wordt gekwalificeerd als “Goed”. Dons met een vulkracht van 150 tot 190mm wordt gekwalificeerd als “Zeer goed”. Dons met een vulkracht hoger dan 190mm en 200mm + wordt gekwalificeerd als “Superieur”.

De vulkracht van dit dekbed is circa 200mm, wat onder de superieure dekbedden valt.

De hoogste vulkracht biedt altijd het hoogste comfort, dus het minste gewicht en de beste warmte en ventilatie. Heb je echter liever het gevoel van wat meer gewicht op u, dan kunt u ook kiezen voor een iets zwaarder dekbed.

Wat is de levertijd van dit dekbed?

Je bent er misschien al wel aan gewend: “vandaag besteld is morgen is huis”. Wij werken anders, en dat doen we voor jou. Pas nadat je een bestelling hebt geplaatst, gaan we jouw dekbed klaarmaken. Alles wordt vers en met de hand gemaakt in ons atelier in Doetinchem.

Zoals je zult begrijpen, duurt dit langer dan wanneer we een dekbed uit het schap halen en naar je toesturen. Afhankelijk van hoe druk dit is, versturen wij binnen 1 – 3 werkdagen jouw dekbed.

Van welke keurmerken zijn jullie dekbedden voorzien?

Dit product voldoet aan de Europese certificering van dons (DIN EN 12934). Ook bevat het een NOMITE keurmerk (anti-allergeen) en een Öko-Tex (vertrouwen in textiel) keurmerk. Wij zijn (bewust) niet in het bezit van het RDS-keurmerk.

Waarom vind ik online 100% ganzendonzen dekbedden die veel goedkoper zijn?

Veel bedrijven maken misbruik van het gebrek aan kennis bij klanten. Door met 100% ganzendons te adverteren, zullen ze je misschien wel over de streep trekken. Er zit namelijk een enorm verschil in (te) goedkope dekbedden en écht dons. We hebben hier een artikel over geschreven, waarin we hier uitgebreid op terugkomen. Lees hier het artikel wat het verschil is tussen een Better Nights dekbed en een goedkoper alternatief. Mocht je nog steeds twijfelen, denk dan aan het volgende. In een donzen dekbed zit soms ruim een kilo dons (let op: GEEN veren). Dit is toch onmogelijk om voor minder dan €150 te kunnen maken? Laat je niet misleiden.

Alleen het allerbeste ganzendons voor onze dekbedden

Een ganzendons dekbed is zo populair omdat deze dekbedden geschikt zijn voor zowel warme zomers als voor koude winters. Hoe is dit mogelijk?

Een ganzendons dekbed gemaakt van Siberische ganzendons is ideaal voor zowel koude als warme temperaturen.

Dit komt omdat de gans zelf in staat moet zijn om te overleven in temperaturen die variëren van -50 graden in de winter tot +30 graden in de zomer.

Hierdoor heeft het dons een uitstekend ventilerend vermogen waardoor het ganzendons dekbed altijd comfortabel aanvoelt, niet te warm en niet te koud.

Ons dons is verder:

  • 100% diervriendelijk
  • Europees gecertificeerd
  • Milieuvriendelijk en ambachtelijk verwerkt.

Lees meer over ons verhaal.

Ganzendons afkomstig van gelukkige ganzen

Voor wie alleen het beste wil: de ganzendons dekbedden. Better Nights zoekt voor een ganzendons dekbed alleen maar naar ganzendons uit eerlijke regio’s.

Wij vinden het extreem belangrijk dat de ganzen voor onze ganzendonzen dekbedden niet levend geplukt worden, dat er geen sprake is van dwangvoeding, mishandeling of ongezonde omstandigheden voor de dieren.

Hierom zijn we zeer selectief met het inkopen van onze dons. Een ganzendons dekbed kopen bij Better Nights?

Dan ben je zeker van het welzijn van de ganzen en eenden. Slaapt toch een stukje lekkerder, nietwaar?

Veel gestelde vragen over een Ganzendons dekbed

Wat is het beste ganzendons dekbed?

Verreweg ons meest verkochte dekbed, de Nuvaro Gold 4-seizoenen. Luxe 100% Poolse ganzendons, verwerkt in twee koppelbare dekbedden.

De Nuvaro Gold bestaat uit een zomerdekbed en een herfstdekbed, die je kunt koppelen door middel van de knopen in de versterkte knoopsgaten. Op die manier haal je een dekbed in huis met warmteklasse 4 (zomer), warmteklasse 2 (herfst) én warmteklasse 1 (winter).

Is ganzendons warm?

De warmte van een donzen dekbed wordt bepaald door een combinatie van factoren, waaronder de soort dons, de verhouding tussen dons en veertjes en het totale vulgewicht. Ganzendons is een van de meest populaire keuzes voor de vulling van een donzen dekbed, en dat is niet zonder reden. Hoewel het duurder is dan eendendons, biedt het een superieure warmte-isolatie en vochtregulatie. Dit betekent dat u zich tijdens de koude wintermaanden warm en comfortabel zult voelen onder uw dekbed, terwijl u in de zomer koel blijft. Een dekbed met ganzendons is een investering in uw slaapkwaliteit. Het is een luxe die u zichzelf verdient, voor een nachtrust die zo comfortabel is dat u niet meer wilt opstaan.

Waarom ganzendons dekbed?

Als een waar wondermateriaal, neemt ganzendons transpiratie en verdampingswarmte op alsof het niets is. Hierdoor behoudt het dekbed zijn frisheid en blijft de lichaamstemperatuur de gehele nacht bijna constant. Het is een van de meest efficiënte isolatiematerialen die er bestaan, met een erg hoge isolatiewaarde. Dit betekent dat u snel een comfortabele warmte voelt, vooral tijdens de koude nachten. Ganzendons is als een beschermend cocon voor uw lichaam, waardoor u zich elke nacht als een koning of koningin voelt. Dit is de ultieme keuze voor wie van comfort houdt en een goede nachtrust wil.

Wat is het verschil tussen dons en veren?

In tegenstelling tot dons, bevatten veren een duidelijke kern waardoor ze minder elasticiteit hebben. Dit kan leiden tot een steviger gevoel in dekbedden en kussens die met beide materialen zijn gevuld. Hoewel dit voor sommigen als prettig kan worden ervaren, geeft het dons de voorkeur als het gaat om flexibiliteit en comfort. Dons is namelijk veel soepeler en volumineuzer, en past zich aan aan de vorm van uw lichaam voor een ongeëvenaard niveau van comfort en warmte.
Meer weten over slapen? Onze Kennisbank
31 mei 2023 4 Seizoenen Dekbed: Het Perfecte Allround Comfort

Een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en welzijn, en het juiste dekbed speelt hierbij een belangrijke rol. Een 4 seizoenen dekbed is een uitstekende keuze voor mensen die het hele jaar door comfort en gemak willen ervaren. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat een 4 seizoenen dekbed precies is, de […]

Lees artikel
29 mei 2023 Dekbed maten: Welke maat dekbed is het beste voor jou?

Bij het creëren van een comfortabele en gezellige slaapomgeving is het kiezen van het juiste dekbed essentieel. De juiste dekbed maten kiezen zorgt niet alleen voor voldoende warmte en comfort, maar kan ook bijdragen aan de algehele esthetiek van je slaapkamer. In dit artikel zullen we de verschillende dekbed maten bespreken, zodat je het perfecte […]

Lees artikel
26 mei 2023 Ultiem comfort en elegantie: Ontdek de voordelen van een donzen lits-jumeaux dekbed

Een goede nachtrust is essentieel voor ons welzijn en het kiezen van het juiste dekbed is een belangrijk onderdeel van het creëren van een comfortabele slaapomgeving. Voor wie op zoek is naar ultiem comfort en luxe, is een donzen dekbed lits jumeaux een uitstekende keuze. Met zijn zachte, lichte en warme eigenschappen biedt dit type […]

Lees artikel
24 mei 2023 Het perfecte 1 persoons dekbed: Ultiem comfort en warmte

Het hebben van een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Een belangrijk element voor een goede nachtrust is het juiste beddengoed, en een hoogwaardig donzen dekbed kan een wereld van verschil maken. In dit artikel zullen we ons richten op één persoons donzen dekbedden, en waarom ze een uitstekende keuze zijn voor […]

Lees artikel
23 maart 2023 Vouwbed

Het Vouwbed: Compacte En Praktische Slaapoplossing Voor Kleine Ruimtes Een goede nachtrust is van vitaal belang voor onze gezondheid en welzijn. Helaas hebben niet alle huizen genoeg ruimte voor een permanent bed. Als je een kleine slaapkamer hebt, kan het zijn dat je niet genoeg ruimte hebt om een bed neer te zetten en je […]

Lees artikel
22 maart 2023 Verzwaringsdeken kind

Hoe een verzwaringsdeken je kind kan helpen om beter te slapen Een verzwaringsdeken kan een goede oplossing zijn voor kinderen die moeite hebben met slapen en niet van een licht donzen dekbed houden. Door het gewicht van de deken ervaart het kind een lichte druk op het lichaam, wat vergelijkbaar is met een knuffel. Dit […]

Lees artikel
De waardering van www.betternights.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 184 reviews.