• Waardering: 9.8/10 bij Webwinkelkeur
  • Gratis verzending én gratis retour
  • Handgemaakt in Nederland
  • Gratis proefslapen

Beste donzen dekbed 2020

Onze top 3 dekbedden

Wij zetten ze op een rijtje
Productafbeelding
Titel
Type dons
Vulkracht
Tijk
Prijs
Nuvaro Gold 4-seizoenen Donzen dekbed Beste prijs/kwaliteit
Nuvaro Gold 4-seizoenen Donzen dekbed

100% Poolse 1A ganzendons

Ca. 200 mm

NM 130

Vanaf 479,- Bekijk product
Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed Beste exclusief
Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed

100% Siberische ganzendons

Meer dan 200 mm

NM 130

Vanaf 699,- Bekijk product
Loiva Silver 4-seizoenen Donzen dekbed Beste budget
Loiva Silver 4-seizoenen Donzen dekbed

100% Duitse landdons

Ca. 180 mm

NM 130

Vanaf 289,- Bekijk product

Wat is het beste donzen dekbed en hoe wordt dit bepaald?

Vaak wordt ons gevraagd wat nou eigenlijk het beste donzen dekbed is om onder te slapen. Dit is echter niet eenzijdig aan te geven voor iedereen, omdat niet elke persoon dezelfde warmtebehoefte heeft.

Ook wil de een meer gewicht op zich voelen dan de ander om comfortabel te kunnen slapen, dit zijn factoren die voor iedereen anders zijn en waardoor het lastig is om slechts één beste donzen dekbed aan te geven.

Natuurlijk spelen de andere eigenschappen van het dekbed zelf en de overige factoren in de slaapomgeving hier ook een rol in, die we hieronder verder zullen toelichten om een duidelijk overzicht te bieden. Als je een goed dekbed koopt wil je ook dat het zo goed mogelijk kan functioneren en niet dat je er alsnog niks aan hebt door bijvoorbeeld een slecht dekbedovertrek.

slaaptemperatuur-beste donzen dekbed
Je ervaring met een dekbed wordt gedeeltelijk bepaald door de slaapkamertemperatuur

Slaapkamertemperatuur

Niet iedereen heeft een even warme slaapkamer, wat invloed kan hebben op de ervaring met je dekbed. Als je op een warme slaapkamer ligt heb je een dunner dekbed nodig en meer ventilatie, waar je bij een koude slaapkamer juist een dikker dekbed nodig zal hebben.

Daarom zijn er ook aparte zomer- en winterdekbedden, zodat je dit hierop kunt aanpassen. Maar heb je bijvoorbeeld in de zomer de airconditioning op de slaapkamer aan op een erg lage temperatuur, dan zou je alsnog een winterdekbed kunnen gebruiken om te juiste slaaptemperatuur te bereiken om comfortabel te slapen.

Lees meer over de slaapkamertemperatuur in dit handige artikel

Afkomst van het dons

De kwaliteit van het dons kan grote verschillen vertonen, afhankelijk van de afkomst van het dons en hoe de eend of gans is behandeld. Een eend of gans die in een goede en veilige omgeving is volgroeid en niet tussendoor is geplukt zal veel beter dons geven dan slecht behandelde dieren, dit is waarom we ook afraden om slechte en goedkope donzen dekbedden aan te schaffen.

Bij Better Nights maken we alleen gebruik van dons afkomstig van diervriendelijke dons en nooit van levende pluk. Alle dieren hebben in vrijheid geleefd en zijn natuurlijk volgroeid. Er is nooit sprake van dwangvoeding, mishandeling of ongezonde omstandigheden voor de dieren.

Lees meer over het verschil tussen een Better Nights dekbed en een goedkoper alternatief

4 seizoenen dekbed dons
Al onze dekbedden worden handgemaakt in ons atelier in Doetinchem op bestelling

Vulkracht van het dons

Hoewel dit hand in hand gaat met de kwaliteit van het dons willen we dit voor de zekerheid toch even apart noemen. De vulkracht van het dons bepaalt hoe groot de donsvlok zich uitzet en hoeveel warmte en ventilatie het dons zal bieden.

Duurdere dekbedden hebben dan ook grotere en betere donsvlokken, waardoor je minder gewicht nodig hebt om hetzelfde volume aan dekbed te behalen. Bovendien is er ook meer ruimte tussen de vlokken waardoor je extra ventilatie hebt en je dus minder snel zult gaan zweten.

Slecht dons met een lage vulkracht (of waar de vulkracht helemaal niet wordt genoemd) heeft dan ook een groot risico om uit slechtere omstandigheden voort te komen.

Bij Better Nights beginnnen we met een ondergrens van 170mm vulkracht, wat al een behoorlijk goede dons is. We raden ook aan geen genoegen te nemen met minder en dit ook als minimum te nemen voor een donzen dekbed.

Als je echter van een zwaar dekbed houdt of aan een wollen dekbed gewend bent, is het een groot verschil met een goed donzen dekbed. Voor meer gewicht is dan juist een goedkoper donzen dekbed aan te raden, waar kleinere donsvlokken in zitten en daardoor meer gewicht heeft.

Lees meer over de vulkracht van dons

Nuvaro Exclusive Summer 260x220 Donzen dekbed 100% Ganzendons
Het tijk is het materiaal dat het dons omhult en dat jij op je huid voelt, dit moet dus absoluut zacht aanvoelen

Tijk van het dekbed

Het tijk is het omhulsel van het dekbed, de buitenste laag die tegen je lichaam aan ligt en het dons bij elkaar houdt. Dit is dus een zeer belangrijk gedeelte van het dekbed, omdat je dit de hele nacht voelt en dus zo zacht mogelijk moet zijn en vocht goed moet opnemen en afvoeren.

Zoals op de foto hierboven is te zien wordt het in vakken gestikt, zodat het dons binnen het dekbed op zijn plaats blijft. Het tijk bij een goed dekbed moet 100% donsdicht zijn zodat het dons niet eruit kan komen.

Op deze manier kan er ook geen huisstofmijt in komen en zijn al onze donzen dekbedden dus ook anti allergisch. Een goede tijk is altijd gemaakt van katoen. Hoe lichter de katoenen tijk, hoe groter het slaapcomfort.

Hoe licht en fijn een tijk is kun je zien aan de beschrijving van het dekbed, dit wordt in NM weergegeven. Hoe hoger het NM getal, hoe luxer de tijk. Alle tijken vanaf 100 NM worden gezien als zeer hoge kwaliteit tijk. De tijken vanaf 200 NM worden gezien als superieure tijken en zijn terug te vinden in de echt luxe dekbedden.

Lees meer over de tijk van een dekbed

dekbedovertrek beste donzen dekbed
Een dekbedovertrek speelt een grote rol bij het functioneren van een donzen dekbed

Invloed van ander bedlinnen

Andere bedlinnen dat wordt gebruikt kan ook een grote invloed hebben op het functioneren van het donzen dekbed. Als je een duur donzen dekbed hebt, maar daarnaast een goedkoop synthetisch dekbedovertrek wordt alle ventilatie die het donzen dekbed biedt weer teniet gedaan.

Door gebruik te maken van een dekbedovertrek van hoge kwaliteit (lees er meer over), een goede molton en wellicht een matrasbeschermer (en uiteraard een goed matras!) kun je de slaapomgeving compleet maken en kan het donzen dekbed functioneren zoals het zou moeten.

Denk dus niet alleen maar aan het kopen van het beste donzen dekbed, zonder de verdere slaapomgeving daarop in te richten, omdat je dekbed niet als enige een rol speelt bij jou slaapervaring.


Donzen dekbed
Alle donzen dekbedden hieronder worden van diervriendelijk dons gemaakt

De Beste Donzen Dekbedden

Omdat het zoals gezegd afhangt van de gebruiker hebben we het beste dekbed onderverdeeld in vijf onderdelen, namelijk het beste dekbed algemeen, het beste budget dekbedbeste zwaargewichtbeste lichtgewicht en beste luxe dekbed.

Om het beste dekbed te vinden voor jou persoonlijk raden we je aan om de dekbed keuzehulp te doorlopen en zo te bepalen wat het beste dekbed voor jouw specifieke situatie is.

Onze redacteuren onderzoeken, testen en adviseren onafhankelijk van elkaar de beste producten; de uiteindelijke uitkomst van onze afzonderlijke testen hebben we gecombineerd in één overzicht.

Onze favoriete donzen dekbedden per categorie

Nuvaro Gold 4 seizoenen 240x220 Donzen dekbed Donzen dekbed 2 3

Nuvaro Gold 4 Seizoenen Donzen Dekbed

(14 beoordelingen) Vanaf 479,- Handgemaakt Bekijk product

Beste donzen dekbed algemeen: Nuvaro Gold 4-seizoenen Donzen dekbed

Het Nuvaro Gold 4-seizoenen Donzen dekbed is met afweging van alle factoren als prijs-kwaliteit, warmte, vulkracht, duurzaamheid, vulling en tijk gekozen als beste dekbed van 2020 in de categorie algemeen.

Dit dekbed is qua budget vriendelijk ten opzichte van andere donzen dekbedden, maar biedt voor de prijs een zeer goede kwaliteit waar het hele jaar onder kan worden geslapen.

Dit luxe 4-seizoenen dekbed is gevuld met luxe 100% Poolse 1a ganzendons. Het is hygiënisch schoon en ook geschikt voor mensen met allergieën. Koppelbaar door koppelknopen in versterkte knoopsgaten.

Het zomergedeelte is lekker licht met warmteklasse 4, het herfstgedeelte is warmer en heeft warmteklasse 2. Voor de écht koude winternachten kunnen deze twee gedeelten worden samengeknoopt en heeft het dekbed warmteklasse 1.

NM 130 100% fijne katoenen donsdichte tijk, verdeeld in cassettes en carrées voor superieure ontplooiing van de dons, de dons blijft onderhoudsvriendelijk op zijn plek.

loiva silver 4 seizoenen dekbed 1

Loiva Silver 4-seizoenen Donzen dekbed

(8 beoordelingen) Vanaf 289,- Handgemaakt Bekijk product

Beste donzen dekbed budget: Loiva Silver 4-seizoenen Donzen dekbed

Het Loiva Silver 4-seizoenen Donzen dekbed is een prachtig 4-seizoenen dekbed tegen een wel zeer voordelige prijs voor deze kwaliteit.

Dit luxe 4-seizoenen dekbed is het gehele jaar bruikbaar en rijk gevuld met 100% Duitse Landdons, één van de beste donsgebieden in Europa.

Luxe superzachte katoenen tijk, welke is verdeeld in carrées en cassettes voor optimale ontplooiing van de dons en zodat de dons niet kan verschuiven.

Het dekbed heeft NM 130 100% fijne katoenen donsdichte tijk waardoor de dons goed op zijn plek blijft.

Voor een zeer competitieve prijs krijg je een kwaliteit die je bij veel andere fabrikanten voor deze prijs niet hoeft te verwachten.

Heerlijk zacht en toch blijf je er lekker warm onder. Dit dekbed is ideaal voor diegene die een donzen dekbed van hoge kwaliteit wil maar niet al te veel wil betalen hiervoor.

Het Duitse Landdons in dit dekbed betekent dat de donsvlokken iets kleiner zijn, waardoor warmte beter wordt vastgehouden en dit dekbed zeer geschikt is voor mensen die warm willen blijven en wat gewicht op zich willen voelen.

Wil je meer ventilatie en wat minder gewicht op je voelen, dan is het Nuvaro Gold 4-seizoenen donzen dekbed de meerprijs zeker waard.

nuvaro excellent 4 seizoenen donzen dekbed 1

Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed

(2 beoordelingen) Vanaf 699,- Handgemaakt Bekijk product

Beste donzen dekbedzwaargewicht“: Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed

Het Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed bevat 100% Siberische Ganzendons (1A), een extreem hoge kwaliteit ganzendons met meer dan 200mm vulkracht.

Dit betekent dat de vlok zich groot uitzet, waardoor je veel volume krijgt met weinig gewicht. Omdat Siberië een zeer koud gebied is heeft deze gans de dons ook perfect ontwikkeld om warmte vast te houden en te ventileren, waardoor je een zeer comfortabele slaapervaring beleeft onder dit dons.

Hierdoor wordt veel lichaamswarmte vastgehouden tussen de donsvlokken en blijf je heerlijk warm, terwijl de ventilatie perfect is.

Dit donzen dekbed biedt nóg meer luxe dan het Nuvaro Gold 4-seizoenen dekbed. Het dons wordt samengehouden door tijk van 100% katoenen superzachte nano-edelbatist, NM 130, verdeeld in donscarrées.

Onder dit exclusieve Siberische ganzendonzen dekbed slaap je het hele jaar door perfect, of het nou zomer of winter is.

Nuvaro Exclusive Summer 260x220 Donzen dekbed Donzen dekbed 4

Nuvaro Exclusive Summer Donzen dekbed

(5 beoordelingen) Vanaf 759,- Handgemaakt Bekijk product

Beste donzen dekbed zomer: Nuvaro Exclusive Summer Donzen dekbed

Het Nuvaro Exclusive Summer Donzen dekbed is rijk gevuld met luxe 100% zachte 1a Mazurische ganzendons voor superieur slaapcomfort.

Het dons is door middel van superzachte katoenen tijk (NM 240) verdeeld in doorgestikte carrées zodat de dons niet kan verschuiven.

Dit superlichte zomerdekbed van Mazurische ganzendons is veruit het beste donzen dekbed voor de zomer. Je hebt weinig gewicht op je en wat er op je ligt is van zo’n hoge kwaliteit dat de ventilatie perfect is en je geen nacht zwetend wakker ligt.

Dit donzen zomerdekbed zorgt voor een optimale regeling van de temperatuur en afvoer van vocht en lichaamswarmte, zodat je zelfs op warme zomernachten heerlijk kunt slapen.

De zeer hoge vulkracht houdt in dat met een laag gewicht aan dons een hoog volume van de deken wordt bereikt, waardoor de ventilatie groot is.

Let er wel op dat je er bij dit beste donzen dekbed voor de zomer veel rekening mee moet houden dat je een goed dekbedovertrek gebruikt. Het verkeerde overtrek voorkomt een goede ventilatie en kan het dekbed een stuk zwaarder maken dan nodig.

De donsvlok van de Mazurische gans is groter dan die van een normale gans, het dekbed vult zichzelf dus op met dons en lucht en zorgt er daardoor voor dat je met weinig gewicht de ideale warmte behoudt.

Nuvaro Exclusive 4 seizoenen Donzen dekbed

Nuvaro Exclusive 4-seizoenen Donzen dekbed

(1 beoordeling) Vanaf 999,- Handgemaakt Bekijk product

Beste donzen dekbed luxe: Nuvaro Exclusive 4-seizoenen Donzen dekbed

Het Nuvaro Exclusive 4-seizoenen donzen dekbed is doorgaans vanwege de prijsstelling geen optie, maar als je écht veel wil investeren in extreem luxe slaapcomfort kan het niet nóg beter dan dit dekbed.

Het Mazurische dons staat ook bekend als een van de allerbeste donssoorten ter wereld. Het is extreem zacht en heeft een zeer hoge vulkracht.

Omdat het dons goed aan elkaar zit en een speciale structuur heeft zorgt het voor een hoge isolatie en ventilatie, waardoor er minder dons nodig is om heerlijk warm te blijven.

Daardoor zijn deze donzen dekbedden zeer licht maar extreem comfortabel en luxe. Het bovenstaande beste donzen dekbed voor de zomer is het zomergedeelte van dit dekbed, maar met deze 4-seizoenen uitvoering slaap je het hele jaar comfortabel.

Het dons is onderverdeeld door middel van doorgestikte carrées, dit superieure donzen dekbed houdt je altijd goed warm. Zeer onderhoudsvriendelijk en uitstekend ventilerend.

Conclusie Beste Donzen Dekbed:

Kies afhankelijk van je budget en warmtebehoefte het beste donzen dekbed uit voor jouw persoonlijke situatie, waar je nog lang van kunt genieten en heerlijke nachten onder zult hebben.

Wil je simpelweg een warm dekbed en meer gewicht op je voelen, dan is de Loiva Silver al voldoende en hoef je geen duurder dekbed aan te schaffen.

Ben je echter op zoek naar meer comfort, ventilatie en luchtigheid in een dekbed, dan kun je beter voor een duurder exemplaar gaan.

Over het algemeen geldt dat hoe duurder een dekbed, hoe comfortabeler en lichter het wordt.

Simpelweg omdat er beter dons wordt gebruikt met een hogere vulkracht, dus minder gewicht en meer comfort.

Hou er zoals gezegd rekening mee dat ook andere factoren een rol spelen bij het creëren van de ideale slaapomgeving en probeer deze daar waar mogelijk ook op aan te passen.

Meer weten over slapen? Onze Kennisbank
23 juli 2021 Een digitale wekker: waarom en welke?

Comfortabel in je warme bed, met je hoofd op een zacht kussen en heerlijk in je dekbed gerold….en dan hoor je PIEP PIEP PIEP!! Je alarm. Abrupt uit een diepe slaap gewekt en dromenland achter je gelaten. Ondanks dat een wekker voor velen van ons een onmisbaar item is ben jij niet de enige als […]

Lees artikel
9 juli 2021 Massagekussen

Met een massagekussen heerlijk genieten, ontspannen en lekker wegdromen Stel je voor, je komt thuis na een lange dag hard werken en je kan heerlijk genieten van een massage En dat zonder je partner lief aan te kijken of je portemonnee te trekken. Dat klinkt toch geweldig?! Lees snel verder en ontdek hoe jij in […]

Lees artikel
8 juli 2021 Anti-Snurk Kussen

Wist je dat Nederland meer dan 6 miljoen snurkers telt? Helemaal niets om je voor te schamen dus! Maar omdat snurken een geluid tot wel 90 decibel kan produceren kan het wel zijn dat de nachtrust van jou of je partner er onder lijdt. Er zijn meerdere hulpmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat je minder […]

Lees artikel
18 juni 2021 Deken met mouwen

Een deken met mouwen om heerlijk te relaxen op de bank, terwijl de deken op zijn plek blijft Op je vrije dag heerlijk op de bank wegkruipen onder een deken en een serie of film kijken. Maar op het moment dat jij de afstandsbediening van tafel wilt pakken voel je de kou alweer onder je […]

Lees artikel
11 juni 2021 Een kussen op maat, het beste kussen voor jou

Wist je dat je een derde van je leven slapend doorbrengt? In dat geval wil je dit natuurlijk zo comfortabel mogelijk doen. Want niets is lekkerder dan na een lange dag je hoofd op je kussen neer te leggen en naar dromeland te vertrekken. Daarbij is een goed kussen belangrijker dan je misschien denkt. Met […]

Lees artikel
4 juni 2021 Orthopedisch hoofdkussen

Wat is een orthopedisch hoofdkussen en waarom zou je het gebruiken? Je wilt ’s ochtends het liefst uitgerust en fit wakker worden zodat je genoeg energie hebt om de dag te beginnen. Dan zit je niet te wachten op een stijve nek of rugpijn. Toch heeft 80% van de Nederlandse bevolking rug- of nekklachten. Een […]

Lees artikel
De waardering van www.betternights.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 60 reviews.