Inhoudsopgave

  1. Beste Donzen Dekbed van 2019
  2. Onze favoriete donzen dekbedden per categorie
  3. Beste donzen dekbed algemeen
  4. Beste budget donzen dekbed
  5. Beste Zwaargewicht donzen dekbed
  6. Beste Lichtgewicht donzen dekbed
  7. Beste Luxe donzen dekbed
  8. Conclusie beste donzen dekbed

Beste Donzen Dekbed van 2019

Nuvaro Gold 4-seizoenen 260x220 Donzen dekbed 100% Ganzendons

Luxe 4-seizoenen dekbed in de premiumklasse. Koppelbaar door koppelknopen in versterkte knoopsgaten. Gevuld met luxe 100% Poolse 1a ganzendons, luxe ganzendons uit één van de mooiste gebieden in Europa. Rijke, zachte katoenen tijk, welke is verdeeld in cassettes en carrées voor superieure ontplooiing van de dons, de dons blijft onderhoudsvriendelijk op zijn plek. Superieur comfort!

Vaak wordt ons gevraagd wat nou eigenlijk het beste donzen dekbed is. Dit is sterk afhankelijk van de warmtebehoefte van de gebruiker, maar over het algemeen hangt het af van de kwaliteit dons en de vulkracht daarvan in combinatie met de tijk.

Dit is ook vaak het verschil tussen dons dat in slechte omstandigheden wordt gekweekt en dons dat wel in alle vrijheid is ontwikkeld en zich veel beter ontplooit.

Slecht dons met een lage vulkracht (of waar de vulkracht helemaal niet wordt genoemd) heeft dan ook een groot risico om uit slechtere omstandigheden voort te komen.

Bij Better Nights beginnnen we met een ondergrens van 170mm vulkracht, wat al een behoorlijk goede dons is. We raden ook aan geen genoegen te nemen met minder en dit ook als minimum te nemen voor een donzen dekbed.

Omdat het zoals gezegd afhangt van de gebruiker hebben we het beste dekbed onderverdeeld in vijf onderdelen, namelijk het beste dekbed algemeen, het beste budget dekbed, beste zwaargewicht, beste lichtgewicht en beste luxe dekbed.

Om het beste dekbed te vinden voor u raden we u aan om de dekbed keuzehulp te doorlopen en zo te bepalen wat het beste dekbed in uw specifieke situatie is.

Onze redacteuren onderzoeken, testen en adviseren onafhankelijk van elkaar de beste producten; de uiteindelijke uitkomst van onze afzonderlijke testen hebben we gecombineerd in één overzicht.

Onze favoriete donzen dekbedden per categorie

Beste Donzen Dekbed
Nuvaro Gold 4-seizoenen 260x220 Donzen dekbed 100% Ganzendons

Beste donzen dekbed algemeen:
Nuvaro Gold 4-seizoenen Donzen dekbed

“Luxe 4-seizoenen dekbed in de premiumklasse. Gevuld met luxe 100% Poolse 1a ganzendons.”

Beste Lichtgewicht

Beste Lichtgewicht donzen dekbed: Nuvaro Exclusive Summer Donzen dekbed

“Rijk gevuld met luxe 100% zachte 1a Mazurische ganzendons met superzachte katoenen tijk verdeeld voor superieur slaapcomfort.

Beste Budget
Loiva Silver 4-seizoenen 260 x 220 Donzen dekbed 100% Landdons

Beste budget donzen dekbed: Loiva Silver 4-seizoenen Donzen dekbed

“Luxe 4-seizoenen dekbed, het gehele jaar bruikbaar. Rijk gevuld met 100% Duitse Landdons.”

Beste Zwaargewicht

Beste Zwaargewicht donzen dekbed: Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed

“Zeer luxe 4-seizoenen dekbed in de excellent klasse. Rijk gevuld met luxe 100% zachte 1a Siberische Ganzendons.”

Beste Luxe

Beste Luxe donzen dekbed: Nuvaro Exclusive 4-seizoenen Donzen dekbed

“Een luxer 4-seizoenen dekbed van ganzendons gaat u niet vinden. Rijk gevuld met luxe 100% 1a Mazurische ganzendons.”

Nuvaro Gold 4-seizoenen 260x220 Donzen dekbed 100% Ganzendons

Beste donzen dekbed algemeen: Nuvaro Gold 4-seizoenen Donzen dekbed

Het Nuvaro Gold 4-seizoenen Donzen dekbed is met afweging van alle factoren als prijs-kwaliteit, warmte, vulkracht, duurzaamheid, vulling en tijk gekozen als beste dekbed van 2019 in de categorie algemeen.

Dit dekbed is qua budget vriendelijk ten opzichte van andere donzen dekbedden, maar biedt voor de prijs een zeer goede kwaliteit waar het hele jaar onder kan worden geslapen.

Dit luxe 4-seizoenen dekbed is gevuld met luxe 100% Poolse 1a ganzendons. Het is hygiënisch schoon en ook geschikt voor mensen met allergieën. Koppelbaar door koppelknopen in versterkte knoopsgaten.

Het zomergedeelte is lekker licht met warmteklasse 4, het herfstgedeelte is warmer en heeft warmteklasse 2. Voor de écht koude winternachten kunnen deze twee gedeelten worden samengeknoopt en heeft het dekbed warmteklasse 1.

NM 130 100% fijne katoenen donsdichte tijk, verdeeld in cassettes en carrées voor superieure ontplooiing van de dons, de dons blijft onderhoudsvriendelijk op zijn plek.

Loiva Silver 4-seizoenen 260 x 220 Donzen dekbed 100% Landdons

Beste budget donzen dekbed: Loiva Silver 4-seizoenen Donzen dekbed

Het Loiva Silver 4-seizoenen Donzen dekbed is een prachtig 4-seizoenen dekbed tegen een wel zeer voordelige prijs voor deze kwaliteit.

Dit luxe 4-seizoenen dekbed is het gehele jaar bruikbaar en rijk gevuld met 100% Duitse Landdons, één van de beste donsgebieden in Europa.

Luxe superzachte katoenen tijk, welke is verdeeld in carrées en cassettes voor optimale ontplooiing van de dons en zodat de dons niet kan verschuiven.

Het dekbed heeft NM 130 100% fijne katoenen donsdichte tijk waardoor de dons goed op zijn plek blijft.

Voor een zeer competitieve prijs krijgt u een kwaliteit die u bij veel andere fabrikanten voor deze prijs niet hoeft te verwachten.

Heerlijk zacht en toch blijft u er lekker warm onder. Dit dekbed is ideaal voor diegene die een donzen dekbed van hoge kwaliteit wil maar niet al te veel wil betalen hiervoor.

Het Duitse Landdons in dit dekbed betekent dat de donsvlokken iets kleiner zijn, waardoor warmte beter wordt vastgehouden en dit dekbed zeer geschikt is voor mensen die warm willen blijven en wat gewicht op zich willen voelen.

Wilt u meer ventilatie en wat minder gewicht op u, dan is het Nuvaro Gold 4-seizoenen donzen dekbed de meerprijs zeker waard.

Nuvaro Excellent 4-seizoenen 270x240 Donzen dekbed 100% Ganzendons

Beste Zwaargewicht donzen dekbed: Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed

Het Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed bevat 100% Siberische Ganzendons (1A), een extreem hoge kwaliteit ganzendons met meer dan 200mm vulkracht.

Dit betekent dat de vlok zich groot uitzet, waardoor u veel volume krijgt met weinig gewicht.

Omdat Siberië een zeer koud gebied is heeft deze gans de dons ook perfect ontwikkeld om warmte vast te houden en te ventileren, waardoor u een zeer comfortabele slaapervaring beleeft onder dit dons.

Hierdoor wordt veel lichaamswarmte vastgehouden tussen de donsvlokken en blijft u heerlijk warm, terwijl de ventilatie perfect is.

Dit donzen dekbed biedt nóg meer luxe dan het Nuvaro Gold 4-seizoenen dekbed. Het dons wordt samengehouden door tijk van 100% katoenen superzachte nano-edelbatist, NM 130, verdeeld in donscarrées.

Onder dit exclusieve Siberische ganzendonzen dekbed slaapt u het hele jaar door perfect, of het nou zomer of winter is.

Nuvaro Exclusive Summer Donzen Zomerdekbed

Beste Lichtgewicht donzen dekbed: Nuvaro Exclusive Summer Donzen dekbed

Het Nuvaro Exclusive Summer Donzen dekbed is rijk gevuld met luxe 100% zachte 1a Mazurische ganzendons voor superieur slaapcomfort.

Het dons is door middel van superzachte katoenen tijk (NM 240) verdeeld in doorgestikte carrées zodat de dons niet kan verschuiven.

Dit superlichte zomerdekbed van Mazurische ganzendons is perfect voor de zomer. U heeft weinig gewicht op u en wat er op u ligt is van zo’n hoge kwaliteit dat de ventilatie perfect is en u geen nacht zwetend wakker ligt.

Dit donzen zomerdekbed zorgt voor een optimale regeling van de temperatuur en afvoer van vocht en lichaamswarmte, zodat u zelfs op warme zomernachten heerlijk kunt slapen.

De zeer hoge vulkracht houdt in dat met een laag gewicht aan dons een hoog volume van de deken wordt bereikt, waardoor de ventilatie groot is.

De donsvlok van de Mazurische gans is groter dan die van een normale gans, het dekbed vult zichzelf dus op met dons en lucht en zorgt er daardoor voor dat u met weinig gewicht de ideale warmte behoudt.

Nuvaro Exclusive 4-seizoenen donzen dekbed

Beste Luxe donzen dekbed: Nuvaro Exclusive 4-seizoenen Donzen dekbed

Het Nuvaro Exclusive 4-seizoenen Donzen dekbed is doorgaans vanwege de prijsstelling geen optie, maar als u écht veel wil investeren in extreem luxe slaapcomfort kan het niet nóg beter dan dit dekbed.

Het Mazurische dons staat ook bekend als een van de allerbeste donssoorten ter wereld. Het is extreem zacht en heeft een zeer hoge vulkracht.

Omdat het dons goed aan elkaar zit en een speciale structuur heeft zorgt het voor een hoge isolatie en ventilatie, waardoor er minder dons nodig is om heerlijk warm te blijven.

Daardoor zijn deze donzen dekbedden zeer licht maar extreem comfortabel en luxe.

Het dons is onderverdeeld door middel van doorgestikte carrées, dit superieure donzen dekbed houdt u altijd goed warm. Zeer onderhoudsvriendelijk en uitstekend ventilerend.

Conclusie beste donzen dekbed:

Kies afhankelijk van uw budget en warmtebehoefte een donzen dekbed uit waar u nog lang van kunt genieten.

Wilt u simpelweg een warm dekbed, dan is de Loiva Silver al voldoende en hoeft u geen duurder dekbed aan te schaffen.

Bent u echter op zoek naar meer comfort, ventilatie en luchtigheid in een dekbed, dan kunt u beter voor een duurder exemplaar gaan.

Over het algemeen geldt dat hoe duurder een dekbed, hoe comfortabeler het wordt.

Simpelweg omdat er beter dons wordt gebruikt met een hogere vulkracht, dus minder gewicht en meer comfort.