• Waardering: 9.8/10 bij Webwinkelkeur
  • Gratis verzending én gratis retour
  • Handgemaakt in Nederland
  • Gratis proefslapen

Beste donzen dekbed 2021

Onze top 3 dekbedden

Wij zetten ze op een rijtje
Productafbeelding
Titel
Type dons
Vulkracht
Tijk
Prijs
Nuvaro Gold 4-seizoenen Donzen dekbed Beste prijs/kwaliteit
Nuvaro Gold 4-seizoenen Donzen dekbed

100% Poolse 1A ganzendons

Ca. 200 mm

NM 130

Vanaf 479,- Bekijk product
Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed Beste exclusief
Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed

100% Siberische ganzendons

Meer dan 200 mm

NM 130

Vanaf 699,- Bekijk product
Loiva Silver 4-seizoenen Donzen dekbed Beste budget
Loiva Silver 4-seizoenen Donzen dekbed

100% Duitse landdons

Ca. 180 mm

NM 130

Vanaf 289,- Bekijk product

Wat is het beste donzen dekbed en hoe wordt dit bepaald?

Vaak wordt ons gevraagd wat nou eigenlijk het beste donzen dekbed is om onder te slapen. Dit is echter niet eenzijdig aan te geven voor iedereen, omdat niet elke persoon dezelfde warmtebehoefte heeft. Slecht slapen heeft een grote invloed op je gezondheid, dit kan met een goed dekbed een stuk worden verbeterd.

Ook wil de een meer gewicht op zich voelen dan de ander om comfortabel te kunnen slapen, dit zijn factoren die voor iedereen anders zijn en waardoor het lastig is om slechts één beste donzen dekbed aan te geven.

Natuurlijk spelen de andere eigenschappen van het dekbed zelf en de overige factoren in de slaapomgeving hier ook een rol in bij de keuze voor het beste donzen dekbed voor jou, die we hieronder verder zullen toelichten om een duidelijk overzicht te bieden.

Als je een goed dekbed koopt wil je ook dat het zo goed mogelijk kan functioneren en niet dat je er alsnog niks aan hebt door bijvoorbeeld een slecht dekbedovertrek.

slaaptemperatuur-beste donzen dekbed
Je ervaring met een dekbed wordt gedeeltelijk bepaald door de slaapkamertemperatuur

Slaapkamertemperatuur

Niet iedereen heeft een even warme slaapkamer, wat invloed kan hebben op de ervaring met je dekbed. Als je op een warme slaapkamer ligt heb je een dunner dekbed nodig en meer ventilatie, waar je bij een koude slaapkamer juist een dikker dekbed nodig zal hebben. Voor iedereen is er dus een ander beste donzen dekbed.

Daarom zijn er ook aparte zomer- en winterdekbedden, zodat je dit hierop kunt aanpassen. Maar heb je bijvoorbeeld in de zomer de airconditioning op de slaapkamer aan op een erg lage temperatuur, dan zou je alsnog een winterdekbed kunnen gebruiken om te juiste slaaptemperatuur te bereiken om comfortabel te slapen.

Lees meer over de slaapkamertemperatuur in dit handige artikel

ganzenveren-dons
Het beste donzen dekbed heeft zoveel mogelijk dons en zo min mogelijk veren

Ganzendons of veren?

Ganzendons en veren zijn twee zeer verschillende materialen. Ongetwijfeld zijn veren zacht. Ze hebben een stijf midden, dat is de staart, en daar komen haarachtige strengen uit. Deze veren beschermen de vogels tegen de kou, en houden ze ook droog door het water bloot te stellen aan de wind om te drogen.

Het lijdt geen twijfel dat veren uitstekend verwarmend materiaal zijn. Maar, ze hebben een groot zwak punt. Na verloop van tijd hebben veren kussens en dekbedden de neiging aan elkaar te plakken en plat te worden. Hierdoor vervormen de kussens en dekbedden permanent, waardoor ze oncomfortabel worden voor de gebruikers.

Ganzendons daarentegen heeft de vorm van ronde clusters. Wanneer ze samenkomen, vormen ze grotere clusters die pluiziger en nog comfortabeler zijn. Ze verliezen hun vorm niet met de tijd, wat betekent dat ze veel langer meegaan dan verenproducten. Verder is ganzendons voor de vogels de laatste verdedigingslinie tegen de elementen van de natuur. Daarom is het een stuk warmer en comfortabeler dan veren.

donsvlok-natuur
Het beste donzen dekbed heeft de grootste donspluisjes, die samen clusters vormen

Mettertijd en door gebruik worden de slierten veren plakkerig en verliezen hun pluizigheid. De stekels in hun midden blijven echter even sterk als altijd. Uiteindelijk beginnen ze uit de kussens en dekbedden te steken, en prikken uiteindelijk in je. Stel je voor dat de stekelige veren je op je lichaam, en op je hoofd prikken. Veel geluk om daarmee ’s nachts in slaap te vallen.

In vergelijking daarmee is er niets hards of prikkende uit ganzendons. Dus zelfs na jarenlang gebruik voel je alleen de zachtheid en warmte. Als duurzaamheid en langdurig gebruik een prioriteit zijn, dan is ganzendons een prima keuze.

gans-hoofd-sneeuw
Het beste donzen dekbed wordt gemaakt met dons van ganzen uit koude gebieden

Afkomst van het dons

De kwaliteit van het dons kan grote verschillen vertonen, afhankelijk van de afkomst van het dons en hoe de eend of gans is behandeld. Een eend of gans die in een goede en veilige omgeving is volgroeid en niet tussendoor is geplukt zal veel beter dons geven dan slecht behandelde dieren, dit is waarom we ook afraden om slechte en goedkope donzen dekbedden aan te schaffen.

Bij Better Nights maken we alleen gebruik van dons afkomstig van diervriendelijke dons en nooit van levende pluk. Alle dieren hebben in vrijheid geleefd en zijn natuurlijk volgroeid. Er is nooit sprake van dwangvoeding, mishandeling of ongezonde omstandigheden voor de dieren. In deze beste donzen dekbed gids zul je dus ook alleen maar dekbedden van goede afkomst vinden.

Lees meer over het verschil tussen een Better Nights dekbed en een goedkoper alternatief

4 seizoenen dekbed dons
Al onze dekbedden worden handgemaakt in ons atelier in Doetinchem op bestelling

Vulkracht van het dons

Hoewel dit hand in hand gaat met de kwaliteit van het dons willen we dit voor de zekerheid toch even apart noemen. De vulkracht van het dons bepaalt hoe groot de donsvlok zich uitzet en hoeveel warmte en ventilatie het dons zal bieden.

Een duurder ganzendons dekbed heeft dan ook grotere en betere donsvlokken, waardoor je minder gewicht nodig hebt om hetzelfde volume aan dekbed te behalen. Bovendien is er ook meer ruimte tussen de vlokken waardoor je extra ventilatie hebt en je dus minder snel zult gaan zweten.

Slecht dons met een lage vulkracht (of waar de vulkracht helemaal niet wordt genoemd) heeft dan ook een groot risico om uit slechtere omstandigheden voort te komen.

Bij Better Nights beginnnen we met een ondergrens van 170mm vulkracht, wat al een behoorlijk goede dons is. We raden ook aan geen genoegen te nemen met minder en dit ook als minimum te nemen voor een donzen dekbed.

Als je echter van een zwaar dekbed houdt of aan een wollen dekbed gewend bent, is het een groot verschil met een goed donzen dekbed. Voor meer gewicht is dan juist een goedkoper donzen dekbed aan te raden, waar kleinere donsvlokken in zitten en daardoor meer gewicht heeft.

Lees meer over de vulkracht van dons

Nuvaro Exclusive Summer 260x220 Donzen dekbed 100% Ganzendons
Het tijk is het materiaal dat het dons omhult en dat jij op je huid voelt, dit moet dus absoluut zacht aanvoelen

Tijk van het dekbed

Het tijk is het omhulsel van het dekbed, de buitenste laag die tegen je lichaam aan ligt en het dons bij elkaar houdt. Dit is dus een zeer belangrijk gedeelte van het dekbed, omdat je dit de hele nacht voelt en dus zo zacht mogelijk moet zijn en vocht goed moet opnemen en afvoeren.

Zoals op de foto hierboven is te zien wordt het in vakken gestikt, zodat het dons binnen het dekbed op zijn plaats blijft. Het tijk bij een goed dekbed moet 100% donsdicht zijn zodat het dons niet eruit kan komen.

Op deze manier kan er ook geen huisstofmijt in komen en zijn al onze donzen dekbedden dus ook anti allergisch. Een goede tijk is altijd gemaakt van katoen. Hoe lichter de katoenen tijk, hoe groter het slaapcomfort.

Hoe licht en fijn een tijk is kun je zien aan de beschrijving van het dekbed, dit wordt in NM weergegeven. Hoe hoger het NM getal, hoe luxer de tijk. Alle tijken vanaf 100 NM worden gezien als zeer hoge kwaliteit tijk. De tijken vanaf 200 NM worden gezien als superieure tijken en zijn terug te vinden in de echt luxe dekbedden.

In deze beste donzen dekbed gids zul je geen dekbedden tegenkomen met een tijk van minder dan 130 NM.

Lees meer over de tijk van een dekbed

dekbedovertrek beste donzen dekbed
Een dekbedovertrek speelt een grote rol bij het functioneren van een donzen dekbed

Invloed van ander bedlinnen

Andere bedlinnen dat wordt gebruikt kan ook een grote invloed hebben op het functioneren van het donzen dekbed. Als je een duur donzen dekbed hebt, maar daarnaast een goedkoop synthetisch dekbedovertrek wordt alle ventilatie die het donzen dekbed biedt weer teniet gedaan.

Door gebruik te maken van een dekbedovertrek van hoge kwaliteit (lees er meer over), een goede molton en wellicht een matrasbeschermer (en uiteraard een goed matras!) kun je de slaapomgeving compleet maken en kan het donzen dekbed functioneren zoals het zou moeten.

Denk dus niet alleen maar aan het kopen van het beste donzen dekbed, zonder de verdere slaapomgeving daarop in te richten, omdat je dekbed niet als enige een rol speelt bij jou slaapervaring.


Donzen dekbed
Alle donzen dekbedden hieronder worden van diervriendelijk dons gemaakt

Prijzen van donzen dekbedden

Veren zijn gemakkelijk van de vogels te krijgen. Hun lage kwaliteit in combinatie met hun gemakkelijke verkrijgbaarheid maakt dat veren goedkoop zijn. Ze bieden echter niet hetzelfde isolatieniveau als ganzendons, dat veel beter is dan veren.

Wat ganzendons zo duur maakt, is dat ganzendons uiterst moeilijk te verkrijgen is. De zeldzaamheid wordt nog verergerd door het verschil in kwaliteit van ganzendons dat door verschillende oude ganzen wordt geproduceerd. Volwassen ganzen leveren het zachtste, meest comfortabele, en de hoogste vulkracht dons. Jonge ganzen leveren dons van lage kwaliteit.

De verzorging van de ganzen tot ze het volwassen stadium bereiken, wanneer het de beste tijd is om dons van ze te krijgen, is dus een dure onderneming. Ondanks alle moeite is het dons dat van zulke volwassen ganzen verkregen wordt zeer gewild, vooral bij mensen die een luxe dekbed willen.

De kwaliteit is dus een stuk beter dan bij fokkerijen die zoveel mogelijk jonge ganzen fokken en zo vaak mogelijk plukken, waaruit lage kwaliteit dons komt en goedkope donzen dekbedden worden aangeboden. Bij Better Nights gaan we voor kwaliteit, dus de prijzen liggen daarvoor ook iets hoger.

ganzendonzen-winter-dekbedden
We kiezen alleen voor dons van volwassen ganzen en niet van levende pluk – Beter dierenwelzijn en betere kwaliteit

De Beste Donzen Dekbedden

Omdat het zoals gezegd afhangt van de gebruiker hebben we het beste donzen dekbed onderverdeeld in vijf onderdelen, namelijk het beste dekbed algemeen, het beste budget dekbedbeste zwaargewichtbeste lichtgewicht en beste luxe dekbed.

Om het beste donzen dekbed te vinden voor jou persoonlijk raden we je aan om de dekbed keuzehulp te doorlopen en zo te bepalen wat het beste dekbed voor jouw specifieke situatie is.

Onze redacteuren onderzoeken, testen en adviseren onafhankelijk van elkaar de beste producten; de uiteindelijke uitkomst van onze afzonderlijke testen hebben we gecombineerd in één overzicht.

Onze favoriete donzen dekbedden per categorie

Nuvaro Gold 4 seizoenen 240x220 Donzen dekbed Donzen dekbed 2 3

Nuvaro Gold 4 Seizoenen Donzen Dekbed

(14 beoordelingen) Vanaf 479,- Handgemaakt Bekijk product

Beste donzen dekbed algemeen: Nuvaro Gold 4-seizoenen Donzen dekbed

Het Nuvaro Gold 4-seizoenen Donzen dekbed is met afweging van alle factoren als prijs-kwaliteit, warmte, vulkracht, duurzaamheid, vulling en tijk gekozen als beste dekbed van 2020 in de categorie algemeen.

Dit dekbed is qua budget vriendelijk ten opzichte van andere donzen dekbedden, maar biedt voor de prijs een zeer goede kwaliteit waar het hele jaar onder kan worden geslapen.

Dit luxe 4-seizoenen dekbed is gevuld met luxe 100% Poolse 1a ganzendons. Het is hygiënisch schoon en ook geschikt voor mensen met allergieën. Koppelbaar door koppelknopen in versterkte knoopsgaten.

Het zomergedeelte is lekker licht met warmteklasse 4, het herfstgedeelte is warmer en heeft warmteklasse 2. Voor de écht koude winternachten kunnen deze twee gedeelten worden samengeknoopt en heeft het dekbed warmteklasse 1.

NM 130 100% fijne katoenen donsdichte tijk, verdeeld in cassettes en carrées voor superieure ontplooiing van de dons, de dons blijft onderhoudsvriendelijk op zijn plek.

loiva silver 4 seizoenen dekbed 1

Loiva Silver 4-seizoenen Donzen dekbed

(8 beoordelingen) Vanaf 289,- Handgemaakt Bekijk product

Beste donzen dekbed budget: Loiva Silver 4-seizoenen Donzen dekbed

Het Loiva Silver 4-seizoenen Donzen dekbed is een prachtig 4-seizoenen dekbed tegen een wel zeer voordelige prijs voor deze kwaliteit.

Dit luxe 4-seizoenen dekbed is het gehele jaar bruikbaar en rijk gevuld met 100% Duitse Landdons, één van de beste donsgebieden in Europa.

Luxe superzachte katoenen tijk, welke is verdeeld in carrées en cassettes voor optimale ontplooiing van de dons en zodat de dons niet kan verschuiven.

Het dekbed heeft NM 130 100% fijne katoenen donsdichte tijk waardoor de dons goed op zijn plek blijft.

Voor een zeer competitieve prijs krijg je een kwaliteit die je bij veel andere fabrikanten voor deze prijs niet hoeft te verwachten.

Heerlijk zacht en toch blijf je er lekker warm onder. Dit dekbed is ideaal voor diegene die een donzen dekbed van hoge kwaliteit wil maar niet al te veel wil betalen hiervoor.

Het Duitse Landdons in dit dekbed betekent dat de donsvlokken iets kleiner zijn, waardoor warmte beter wordt vastgehouden en dit dekbed zeer geschikt is voor mensen die warm willen blijven en wat gewicht op zich willen voelen.

Wil je meer ventilatie en wat minder gewicht op je voelen, dan is het Nuvaro Gold 4-seizoenen donzen dekbed de meerprijs zeker waard.

nuvaro excellent 4 seizoenen donzen dekbed 1

Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed

(2 beoordelingen) Vanaf 699,- Handgemaakt Bekijk product

Beste donzen dekbedzwaargewicht“: Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed

Het Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed bevat 100% Siberische Ganzendons (1A), een extreem hoge kwaliteit ganzendons met meer dan 200mm vulkracht.

Dit betekent dat de vlok zich groot uitzet, waardoor je veel volume krijgt met weinig gewicht. Omdat Siberië een zeer koud gebied is heeft deze gans de dons ook perfect ontwikkeld om warmte vast te houden en te ventileren, waardoor je een zeer comfortabele slaapervaring beleeft onder dit dons.

Hierdoor wordt veel lichaamswarmte vastgehouden tussen de donsvlokken en blijf je heerlijk warm, terwijl de ventilatie perfect is.

Dit donzen dekbed biedt nóg meer luxe dan het Nuvaro Gold 4-seizoenen dekbed. Het dons wordt samengehouden door tijk van 100% katoenen superzachte nano-edelbatist, NM 130, verdeeld in donscarrées.

Onder dit exclusieve Siberische ganzendonzen dekbed slaap je het hele jaar door perfect, of het nou zomer of winter is.

Nuvaro Exclusive Summer 260x220 Donzen dekbed Donzen dekbed 4

Nuvaro Exclusive Summer Donzen dekbed

(5 beoordelingen) Vanaf 759,- Handgemaakt Bekijk product

Beste donzen dekbed zomer: Nuvaro Exclusive Summer Donzen dekbed

Het Nuvaro Exclusive Summer Donzen dekbed is rijk gevuld met luxe 100% zachte 1a Mazurische ganzendons voor superieur slaapcomfort.

Het dons is door middel van superzachte katoenen tijk (NM 240) verdeeld in doorgestikte carrées zodat de dons niet kan verschuiven.

Dit superlichte zomerdekbed van Mazurische ganzendons is veruit het beste donzen dekbed voor de zomer. Je hebt weinig gewicht op je en wat er op je ligt is van zo’n hoge kwaliteit dat de ventilatie perfect is en je geen nacht zwetend wakker ligt.

Dit donzen zomerdekbed zorgt voor een optimale regeling van de temperatuur en afvoer van vocht en lichaamswarmte, zodat je zelfs op warme zomernachten heerlijk kunt slapen.

De zeer hoge vulkracht houdt in dat met een laag gewicht aan dons een hoog volume van de deken wordt bereikt, waardoor de ventilatie groot is.

Let er wel op dat je er bij dit beste donzen dekbed voor de zomer veel rekening mee moet houden dat je een goed dekbedovertrek gebruikt. Het verkeerde overtrek voorkomt een goede ventilatie en kan het dekbed een stuk zwaarder maken dan nodig.

De donsvlok van de Mazurische gans is groter dan die van een normale gans, het dekbed vult zichzelf dus op met dons en lucht en zorgt er daardoor voor dat je met weinig gewicht de ideale warmte behoudt. Daarom is dit het beste donzen dekbed voor de zomer en warmere nachten.

Nuvaro Exclusive 4 seizoenen Donzen dekbed

Nuvaro Exclusive 4-seizoenen Donzen dekbed

(1 beoordeling) Vanaf 999,- Handgemaakt Bekijk product

Beste donzen dekbed luxe: Nuvaro Exclusive 4-seizoenen Donzen dekbed

Het Nuvaro Exclusive 4-seizoenen donzen dekbed is doorgaans vanwege de prijsstelling geen optie, maar als je écht veel wil investeren in extreem luxe slaapcomfort kan het niet nóg beter dan dit dekbed.

Het Mazurische dons staat ook bekend als een van de allerbeste donssoorten ter wereld. Het is extreem zacht en heeft een zeer hoge vulkracht.

Omdat het dons goed aan elkaar zit en een speciale structuur heeft zorgt het voor een hoge isolatie en ventilatie, waardoor er minder dons nodig is om heerlijk warm te blijven.

Daardoor zijn deze donzen dekbedden zeer licht maar extreem comfortabel en luxe. Het bovenstaande beste donzen dekbed voor de zomer is het zomergedeelte van dit dekbed, maar met deze 4-seizoenen uitvoering slaap je het hele jaar comfortabel.

Het dons is onderverdeeld door middel van doorgestikte carrées, dit superieure donzen dekbed houdt je altijd goed warm. Zeer onderhoudsvriendelijk en uitstekend ventilerend.

Conclusie Beste Donzen Dekbed:

Kies afhankelijk van je budget en warmtebehoefte het beste donzen dekbed uit voor jouw persoonlijke situatie, waar je nog lang van kunt genieten en heerlijke nachten onder zult hebben.

Wil je simpelweg een warm dekbed en meer gewicht op je voelen, dan is de Loiva Silver al voldoende en hoef je geen duurder dekbed aan te schaffen.

Ben je echter op zoek naar meer comfort, ventilatie en luchtigheid in een dekbed, dan kun je beter voor een duurder exemplaar gaan.

Over het algemeen geldt dat hoe duurder een dekbed, hoe comfortabeler en lichter het wordt.

Simpelweg omdat er beter dons wordt gebruikt met een hogere vulkracht, dus minder gewicht en meer comfort.

Hou er zoals gezegd rekening mee dat ook andere factoren een rol spelen bij het creëren van de ideale slaapomgeving en probeer deze daar waar mogelijk ook op aan te passen, zodat je het beste donzen dekbed ook volledig kunt benutten.

Veel gestelde vragen over het beste donzen dekbed

Waarom een donzen dekbed?

Dons is het zachte pluis onder de buitenveren van een vogel. Vogels vertrouwen op dons voor isolatie. Deze pluizige clusters hebben geen scherpe stekels, en daarom is dons een populair vulmateriaal voor dekbedden.

Dons biedt de ultieme zachtheid zonder pijnlijke stekels die door het materiaal heen steken. Donsvlokken zijn ook licht en ademend, zodat u zich warm en behaaglijk voelt zonder oververhit te raken.

Welk donzen dekbed kopen?

Er zijn veel verschillende donzen dekbedden. De keuze voor het juiste donzen dekbed hangt af van je eigen warmtebehoeften, de slaapomgeving en meer. Doe onze dekbed keuzehulp om het beste dekbed voor jou te vinden!

Wat is beter: eenden of ganzendons?

Donzen dekbedden bevatten ganzen- of eendendons. Ganzendons bevat grotere donsvlokken en houdt meer warmte vast. Daarom zijn ganzendons dekbedden zo populair, maar ze zijn ook duurder dan eendendons.

Eendendons daarentegen heeft kleinere donsvlokken en isoleert minder goed, maar eendendons dekbedden zijn goedkoper dan ganzendons. Voor wie een budget heeft en op zoek is naar een donzen dekbed, is eendendons een uitstekende keuze.

Welke nadelen heeft een donsdeken?

Donzen dekbedden hebben behalve de vele voordelen ook een aantal nadelen ten opzichte van andere materialen. Donzen dekbedden zijn duurder in aanschaf en vergen iets meer onderhoud en voorzichtigheid in het gebruik.

Daarnaast zijn er mensen die graag meer gewicht op zich voelen bij het slapen, een licht donzen dekbed is daarom niet ideaal voor mensen die een zwaarder dekbed willen.

Is dons warmer dan veren?

Het lijdt geen twijfel dat veren uitstekend verwarmend materiaal zijn. Maar, ze hebben een groot zwak punt. Na verloop van tijd hebben veren kussens en dekbedden de neiging aan elkaar te plakken en plat te worden. Hierdoor vervormen de kussens en dekbedden permanent, waardoor ze oncomfortabel worden voor de gebruikers.

Ganzendons daarentegen heeft de vorm van ronde clusters. Wanneer ze samenkomen, vormen ze grotere clusters die pluiziger en nog comfortabeler zijn. Ze verliezen hun vorm niet met de tijd, wat betekent dat ze veel langer meegaan dan verenproducten. Verder is ganzendons voor de vogels de laatste verdedigingslinie tegen de elementen van de natuur. Daarom is het een stuk warmer en comfortabeler dan veren.

Wat is de beste kwaliteit dons?

De beste kwaliteit dons komt van volwassen ganzen uit koudere gebieden, omdat deze donsvlokken zich verder ontwikkelen en je perfect isoleren. Het beste dons is eiderdons, dit is echt een zeer kostbaar soort dons.

In IJsland zijn er bepaalde gebieden waar de eidereenden zich in de zomer verzamelen om eieren te leggen. De boeren die eigenaar zijn van deze gebieden bieden de eenden een toevluchtsoord. Ze creëren zelfs structuren en habitats voor de eenden om hen te helpen hun eieren veilig te leggen. Ze beschermen de vogels ook tegen roofdieren zoals meeuwen, nertsen en vossen.

Wanneer de eieren bijna zijn uitgekomen, halen de eiderkwekers een deel van het eiderdons uit de nesten en vervangen dat door droog hooi. Wanneer de vogel en de jongen het nest aan het eind van de zomer verlaten, neemt de eiderkweker de rest van het eiderdons weer mee.

Op deze manier worden geen vogels beschadigd tijdens het oogsten. De vogels zijn volledig wild en vrij, ze arriveren aan het begin van de zomer en vertrekken tegen eind juni.

Er zijn goede redenen waarom het dekbed zo waardevol is en waarom het wordt beschouwd als een luxeproduct van topklasse.

Dit komt omdat het een aantal unieke kenmerken heeft:
Vezelstructuur: De vezels van het dons zijn op een unieke manier met elkaar verstrengeld.
Zachtheid: Eiderdons is ongelooflijk zacht, zo zacht dat het aanvoelt alsof je een wolk aanraakt.
Isolerend: Het heeft krachtige isolerende en temperatuurregulerende eigenschappen.
Lichtheid: Eiderdons is zeer licht. Het zet op natuurlijke wijze uit en houdt veel lucht vast, terwijl het tegelijkertijd sterk isoleert.
Compressiebestendigheid: Eiderdons is zeer goed bestand tegen compressie, waardoor dekbedden van dit materiaal luchtig blijven.

Het is moeilijk om het ongelooflijke gevoel van eiderdons in woorden uit te leggen. Het is echt een ongelooflijke ervaring om het vast te houden en aan te raken, het voelt aan als iets van een andere wereld.
Eiderdons is waarschijnlijk het lichtste, zachtste, warmste en meest comfortabele natuurlijke materiaal op aarde.

Hoe lang doe je met een donzen dekbed?

Een veren- en donzen dekbed gaat bij een goede behandeling vele jaren mee. Wij geven een geruststellende garantie van 15 jaar, maar weten dat een goed behandeld veren- en donzen dekbed veel langer mee kan gaan met goed onderhoud.

Wat zit er in een donzen dekbed?

Een donzen dekbed bevat donspluisjes van ganzendons en/of eendendons. Lees hier meer over dons.

Meer weten over slapen? Onze Kennisbank
23 november 2021 Acupressuur Mat

Een acupressuur mat en de vele gezondheidsvoordelen hiervan In de snelle hectische wereld waarin we tegenwoordig leven zijn we de hele dag in de weer met werk, vrienden, deadlines en afspraken. Hierdoor vergeet je vaak dat het ontzetten belangrijk het is om even de tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen. Het gevolg hiervan kan […]

Lees artikel
16 november 2021 Stuitkussen

Een stuitkussen vermindert de pijn en houdt je ruggengraat recht Je stuitje lijkt misschien wel het meest nutteloze deel van je lichaam maar wanneer je er last van hebt kan het behoorlijk in de weg zitten. En dan met name tijdens het zitten. Het is een kwetsbaar onderdeel van je lichaam maar zorg je er […]

Lees artikel
9 november 2021 Lendekussen

Een lendekussen ondersteunt je onderrug en bevordert een juiste zithouding Zitten en liggen. Zo brengen wij het grootste gedeelte van ons leven door. Natuurlijk hangt het af van je leeftijd en je werk maar de optelsom is toch het grootste deel van een etmaal. In beide gevallen kan een verkeerde houding een flinke impact hebben […]

Lees artikel
2 november 2021 Voetkussen

Een voetkussen voor een comfortabele ondersteuning voor je benen en voeten De kans is groot dat je zelf, of iemand in de omgeving, om wat voor reden dan ook bedrust moest nemen en met de benen omhoog moest liggen. Vaak blijkt dat een doe-het-zelf-voetverhoging met een aantal kussens net niet het gewenste resultaat oplevert. In […]

Lees artikel
28 oktober 2021 Welke maat dekbed past er bij mijn matras?

Maat dekbed en afmetingen gids Een dekbed in je slaapkamer kan alles zijn wat je nodig hebt om het ’s nachts aangenamer te maken. Donzen dekbedden zijn een warm en donzig lichtgewicht alternatief voor een te warm synthetisch dekbed. Niet te vergeten, dekbedden zijn ongelooflijk veelzijdig, omdat een dekbedovertrek het makkelijker maakt om je beddengoed […]

Lees artikel
26 oktober 2021 White noise machine

Met een white noise machine heerlijk ongestoord in slaap vallen Val jij altijd gemakkelijk in een heerlijke diepe slaap wanneer je het geluid van regen op de achtergrond hoort? Dan ben je zeker niet de enige. Veel mensen vallen makkelijker in slaap met een rustgevend geluid of gezoem op de achtergrond. Niet alleen volwassenen, ook […]

Lees artikel
De waardering van www.betternights.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 80 reviews.