Waardering: 9.4/10 bij Webwinkelkeur

Gratis verzending én gratis retour

Handgemaakt in Nederland

Gratis proefslapen

Showroom in Doetinchem

Menu

Loiva Summerlight Donzen dekbed

(2 klantbeoordelingen)

Gratis verzenden én retourneren

Betalen zoals je wilt, vooraf of achteraf

7 dagen proefslapen!

Onze klanten geven ons een

Productinfo

Dit donzen dekbed is heerlijk licht, zodat je weinig gewicht op je hebt tijdens de warme zomerdagen. Voor een lage instapprijs slapen onder een dekbed met goede ventilatie en vochtafvoer.

Het Loiva Summerlight Donzen dekbed is een heerlijk licht donzen zomerdekbed, dat door de ventilatie en afvoer van vocht ervoor zorgt dat je op de warmste nachten ook goed kunt slapen. Gemaakt van 90% zachte Poolse ganzendons en 10% veren, houdt het je de hele zomer lekker koel. De vulling is goed verdeeld over het dekbed en schuift niet, zodat je altijd goed bedekt bent tijdens de slaap en dat het dons goed kan ventileren.

Het dekbed is gevuld met 90% Poolse 1A ganzendons. Dit is milieuvriendelijke én diervriendelijke dons uit een van de mooiste regio’s van Europa. Dit prachtige dons zet zich groot uit en zorgt er zo voor dat je een heerlijk luchtig en zacht dekbed op je hebt liggen, het hele jaar lang.

Dit donzen dekbed wordt in ons atelier in Doetinchem met de hand voor je klaargemaakt, pas ná een bestelling. Zo weet je zeker dat je geen dekbed uit een stoffige fabriekshal krijgt, maar een die handgemaakt voor jou is geprepareerd.

 

Een fijne tijk

Wat men vaak vergeet, maar zeker niet onbelangrijk is bij de aanschaf van een dekbed, is de tijk. Het 100% katoenen ‘omhulsel’ van het Loiva Premium dekbed beschikt over fijne NM130 tijk, wat betekent dat het heerlijk zacht aanvoelt op je huid en je je dus zeer comfortabel zal voelen met dit dekbed bovenop je.

De tijk is zo dicht op elkaar gestikt dat het anti-allergeen is en je dus prima met een huisstofmijtallergie hieronder kan slapen.

 

Loiva Summerlight Donzen dekbed: Eerlijk dons

Niemand wil onder een dekbed liggen waarvan hij weet dat de dieren die de dons hebben geleverd, onder erbarmelijke omstandigheden hebben geleefd. Bij Better Nights zijn we zeer streng in de selectie van ons dons.

Dit dons is afkomstig van een Poolse boerderij waar de ganzen in vrijheid hebben geleefd. Er is hier nooit sprake van levende pluk. De ganzen zijn op natuurlijke wijze volgroeid en hebben een goed leven gehad.

Verder is het dons volledig gereinigd op milieuvriendelijke wijze en is het 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar.

Plus- en minpunten

 • Dun dekbed met zeer goede vochtafvoer om de warme nachten door te komen
 • Zeer voordelig voor deze kwaliteit
 • Je hebt een apart dekbed nodig voor de koudere nachten
 • Met dons moet iets voorzichtiger om worden gegaan dan wol of tencel. Je moet bijvoorbeeld geen zware tas op het dekbed zetten of erop gaan zitten. Lees meer over donzen dekbed onderhoud.
 • Specificaties

  Levertijd

  2-3 werkdagen

  Warmteklasse

  Warmteklasse 4

  Vulling

  90% Poolse Ganzendons (1A)

  Vulkracht

  Ca. 170 mm

  Tijk

  NM 130, 100% fijne katoenen donsdichte tijk

  Onderhoud

  Wasbaar (tot maximaal 40 graden) en recyclebaar

  Anti-allergeen

  Ja

  Certificering

  Europese norm voor Dons, Anti-allergie keurmerk en textiel keurmerk

  Garantie

  15 jaar op productie, constructie en materialen

  Vulgewicht

  AfmetingVulgewicht in gram
  140/200250 gram
  140/220280 gram
  160/220320 gram
  200/200360 gram
  200/220390 gram
  240/200430 gram
  240/220470 gram
  260/220520 gram

  Diervriendelijk & duurzaam

  De dons wordt op een duurzame, diervriendelijke manier gewonnen. Alle dieren hebben in vrijheid geleefd op vrije-uitloopboerderijen.

  Anti-allergisch

  Het is onmogelijk voor de huisstofmijt om zich te vestigen in een donzen dekbed. 100% anti-allergeen dus.

  Warm en koel

  Dons is met afstand het beste materiaal om zowel warmte vast te houden, als te reguleren. Warme zomers of koude winters zijn vanaf nu geen probleem meer.

  Heerlijk zacht

  Dons is een vederlicht en zacht product wat je bijna niet voelt op je huid. Heerlijk dus om ’s avonds onder te kruipen.

  Veerkrachtig

  Dons staat bekend als een geweldig veerkrachtig product. Druk het dekbed maar eens plat en kijk wat er gebeurt.

  Veel vochtopname

  Dons heeft een hoog absorptievermogen. Het neemt eenvoudig vocht op en laat het ook weer snel verdampen.

  100% tevredenheidsgarantie

  Als dit niet het lekkerste dekbed is waar je ooit onder gelegen hebt, kun je deze zonder opgaaf van reden kosteloos retourneren.

  Belangrijke vragen

  Wanneer kies ik voor dit dekbed?

  De Loiva Summerlight is je beste keus als je op zoek bent naar een goed donzen dekbed dat van hoge kwaliteit en diervriendelijk is samengesteld, maar iets meer gewicht heeft door de 10% veren in het dekbed.Wil je een dons dekbed maar toch iets meer gewicht op je lichaam voelen, dan is de Loiva Summerlight je beste keus.Dit winterdekbed houdt je het grootste gedeelte van het jaar heerlijk warm, maar een lichter dekbed voor de zomer wordt wel aangeraden.

  In dezelfde prijscategorie vallen ook de Loiva Silver en de Nuvaro Gold. Wanneer kies ik waarvoor?

  Kies voor een Nuvaro Gold als je op zoek bent naar een lichtere, luxere en nog zachtere optie. Dit dekbed is gemaakt van Poolse ganzendons, dat groter en lichter is. Het dekbed heeft hetzelfde gewicht, maar is groter en zachter omdat de donsvlokken groter zijn en meer ruimte innemen.Kies voor de Loiva Silver als je een compleet donzen dekbed wil dat ook iets zwaarder is, maar geen veren bevat.

  Hoe weet ik of dit dekbed geschikt is voor mij?

  Je bekijkt nu een dekbed met Poolse landdons (lees hierboven meer over het verschil in regio’s).
  Dit dons staat erom bekend dat het VEEL warmte vasthoudt meer niet al te groot uitzet, waardoor er meer donsvlokken in een dekbed zitten. Het voelt dus aan als relatief dik omdat het minder groot uitzet dan andere donssoorten.
  Nog steeds niet zeker? Doe dan de dekbed keuzehulp, waarbij we je aan de hand van een aantal vragen de juiste kant op helpen.

  Hoe onderhoud ik dit dekbed?

 • Dagelijks even opschudden en open laten liggen
 • Niet te vaak wassen, eens per 2 jaar is ruim voldoende
 • Bij voorkeur bij de stomerij laten reinigen (lees onderhoud donzen dekbed)
 • Nooit buiten of uit het raam hangen, alleen op bed met open ramen
 • Dons heeft een hoog absorptievermogen en zelfreinigend vermogen door het natuurlijke vetlaagje op de veren
 • Meer weten? Lees onze pagina over donzen dekbed onderhoud.

  Wat is het verschil in donsgebieden?

  Om dit te begrijpen, is het belangrijk om je te ‘verplaatsen’ in een gans die daar leeft. Bij Better Nights verkopen we dons uit de volgende gebieden: > Duitsland > Polen > Mazurische regio (Pools premium) > IJsland > Siberië
  Probeer nu te kijken naar de temperaturen gedurende het jaar. Om Siberië als voorbeeld te nemen. Daar kan het in de winter tot -40 graden worden. In de zomer is het er echter + 30 graden. Een gans die hier leeft, moet in de winter voldoende warmte kunnen vasthouden, en in zomer voldoende kunnen ventileren om te overleven.
  De stelregel is dus: hoe groter het temperatuurverschil tussen de zomer en winter, hoe beter het dons.
  Omdat het moeilijker is voor een gans om in deze condities te overleven, is het dons exclusiever en dus duurder. Tegelijkertijd is er veel minder dons nodig om jou warm te houden in de winter.
  De meest exclusieve dekbedden bij Better Nights hebben dus minder dons, en niet meer.

  Wat is een NM 130 tijk?

  Een tijk is simpel gezegd de buitenste laag van een dekbed, het omhulsel dus waar de dons in zit. Een goede tijk is te herkennen aan de NM waarde.
  Dit is de technische benaming van hoeveel garen er gebruikt zijn bij het produceren van een dekbed. Hoe hoger het NM getal, hoe luxer de tijk.
  Alle tijken vanaf 100 NM worden gezien als “zeer hoge kwaliteit” tijk. De tijken vanaf 200 NM worden gezien als “superieure tijken”.
  De tijk van dit dekbed is de NM 140, wat valt onder de zeer hoge kwaliteit tijken.
  De waarde NM uitleggen kunnen we het beste aan de hand van een voorbeeld. > Stel je hebt een tijk van NM 130. In dat geval is één gram garen 130 meter lang. > Bij een tijk met NM 240 is één gram garen maar liefst 240 meter lang.
  Lees hier alles over de tijk.

  Wat betekent circa 180 mm vulkracht?

  Vulkracht is hoe goed het dons de warmte isoleert, weergegeven in cijfers. Hoe hoger de vulkracht, hoe beter het dons is en hoe minder dons er nodig is om warm te blijven.
  Dons met een vulkracht van circa 140/150 mm wordt gekwalificeerd als “Goed”. Dons met een vulkracht van 150 tot 190mm wordt gekwalificeerd als “Zeer goed”. Dons met een vulkracht hoger dan 190mm en 200mm + wordt gekwalificeerd als “Superieur”.
  De vulkracht van dit dekbed is circa 200mm, wat onder de superieure dekbedden valt.
  De hoogste vulkracht biedt altijd het hoogste comfort, dus het minste gewicht en de beste warmte en ventilatie. Heb je echter liever het gevoel van wat meer gewicht op u, dan kunt u ook kiezen voor een iets zwaarder dekbed.
  Lees hier meer over vulkracht.

  Belangrijke vragen producteigenschappen

  Wat is de levertijd van dit dekbed?

  Je bent er misschien al wel aan gewend: “vandaag besteld is morgen is huis”. Wij werken anders, en dat doen we voor jou. Pas nadat je een bestelling hebt geplaatst, gaan we jouw dekbed klaarmaken. Alles wordt vers en met de hand gemaakt in ons atelier in Doetinchem.
  Zoals je zult begrijpen, duurt dit langer dan wanneer we een dekbed uit het schap halen en naar je toesturen. Afhankelijk van hoe druk dit is, versturen wij binnen 1 – 3 werkdagen jouw dekbed.

  Van welke keurmerken zijn jullie dekbedden voorzien?

  Dit product voldoet aan de Europese certificering van dons (DIN EN 12934). Ook bevat het een NOMITE keurmerk (anti-allergeen) en een Öko-Tex (vertrouwen in textiel) keurmerk. Wij zijn (bewust) niet in het bezit van het RDS-keurmerk.

  Waarom vind ik online 100% ganzendons dekbedden die veel goedkoper zijn?

  Veel bedrijven maken misbruik van het gebrek aan kennis bij klanten. Door met 100% ganzendons te adverteren, zullen ze je misschien wel over de streep trekken. Er zit namelijk een enorm verschil in (te) goedkope dekbedden en écht dons. We hebben hier een artikel over geschreven, waarin we hier uitgebreid op terugkomen. Lees hier het artikel wat het verschil is tussen een Better Nights dekbed en een goedkoper alternatief.
  Mocht je nog steeds twijfelen, denk dan aan het volgende. In een donzen dekbed zit soms ruim een kilo dons (let op: GEEN veren). Dit is toch onmogelijk om voor minder dan €150 te kunnen maken? Laat je niet misleiden.

  Er is geen beter dekbed dan dat van ons. Twijfel je?

  Heb je onze tevredenheidsgarantie gezien? Wij zijn er 100% van overtuigd dat we de beste dekbedden verkopen die je in dit land kan krijgen. Ja, ook beter dan de grote, luxe merken die je op de reclame ziet.
  Koop je dit dekbed en is dit niet het beste dekbed waar je ooit onder geslapen hebt? Dan kun je hem gratis retourneren. No questions asked.
  Alternatieven Atelier- en handgemaakt
  inhoud Inhoud
  tijk Tijk
  vulling Vulling
  vulkracht Vulkracht
  anti-allergeen Anti-allergeen
  Prijs
  Nuvaro Tencel de Luxe zomerdekbed
  (1)
  100% Tencel
  100% Tencel-Edelsatijn
  100% Tencel
  Ja
   189,00
  Loiva Summerlight Donzen dekbed
  (2)
  90% Poolse Ganzendons (1A)
  NM 130, 100% fijne katoenen donsdichte tijk
  90% Poolse Ganzendons (1A)
  Ca. 170 mm
  Ja
   239,00
  Nuvaro Exclusive Summer Donzen dekbed
  (5)
  100% Mazurische ganzendons (1A)
  NM 240, 100% superieure katoenen donsdichte tijk
  100% Mazurische ganzendons (1A)
  Meer dan 200 mm
  Ja
   759,00

  Reviews

  2 beoordelingen voor Loiva Summerlight Donzen dekbed

  1. Koen

   Heerlijk dekbed voor de zomer

  2. Tom

   Heerlijk dekbed!

  Een beoordeling toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *