• Waardering: 9.8/10 bij Webwinkelkeur
  • Gratis verzending én gratis retour
  • Handgemaakt in Nederland
  • Gratis proefslapen

Ganzendons dekbed

Toont alle 10 resultaten

Voor wie alleen het allerbeste wil: de biologische ganzendons dekbedden van Better Nights. Daar waar de dons afkomstig is van eerlijke vrije-uitloopboerderijen en waar het dekbed nog ambachtelijk in Nederland gemaakt wordt.

Ganzendons is het verreweg het beste materiaal om onder de slapen. Het is extreem isolerend maar tegelijkertijd ventilerend wanneer dit nodig is. Alsof je onder een wolkje ligt. Ons ganzendons is Europees gecertificeerd, nooit van levende pluk en afkomstig van blije ganzen die in vrijheid geleefd hebben.

Heerlijk warm ganzendons dekbed

Dekbedden die gemaakt zijn van ganzendons, passen zich volledig aan naar je lichaam. De donsvlok, die een stuk groter is dan bij eendendons, zet zich uit door de enorme isolatiewaarde.

Onze ganzen komen uit regio’s waar het in de zomer erg warm is en in de winter erg koud. De Siberische gans bijvoorbeeld moet in de winter temperaturen tot -50 graden trotseren, daar waar het in de zomer gerust 30 graden wordt.

Om ervoor te zorgen dat het dier niet sterft van de kou en in de zomer van de hitte, moet het dons dus goed isoleren en tegelijkertijd ventileren. Het beste van twee werelden dus. Of je nou een 4 seizoenen dekbed neemt of een winterdekbed, je blijft met een donzen dekbed van ganzendons heerlijk warm.

Ganzendons:

  • is een heerlijk licht product. Zelfs een winterdekbed weegt niet veel
  • is een knisperend, warm dekbed in de winter en een dunne koele deken in de zomer
  • staat bekend als het beste dekbed ooit gemaakt

Waarom een ganzendons dekbed?

Er bestaat een groot verschil tussen ganzendons dekbedden en eendendons dekbedden. Ganzendons dekbedden en ganzendons kussens worden bijna altijd beschouwd als producten van de hoogste kwaliteit, terwijl veren dekbedden en veren kussens beschouwd worden als steviger en voordeliger. Dat wil niet zeggen dat producten van veren slecht zijn. Maar, de producten van ganzendons zijn zo luxueus en premium dat ze de producten van veren verbleken in vergelijking daarmee.

Ganzendons en veren zijn twee heel verschillende materialen. Ongetwijfeld zijn veren zacht. Ze hebben een stijf midden, dat is de ganzenveer, en er stralen haarachtige slierten uit. Deze veren beschermen de vogels tegen kou, en houden ze ook droog door het water aan de wind bloot te stellen om te drogen.

Het lijdt geen twijfel dat veren uitstekend verwarmend materiaal zijn. Maar, ze hebben een belangrijke zwakte. Na verloop van tijd hebben veren kussens en dekbedden de neiging aan elkaar te kleven en af te vlakken. Dit vervormt de kussens en dekbedden blijvend, waardoor ze oncomfortabel worden voor de gebruikers.

Ganzendons daarentegen is in de vorm van ronde clusters. Als ze samenkomen, maken ze grotere clusters die pluiziger en nog comfortabeler zijn. Ze verliezen hun vorm niet met de tijd, wat betekent dat ze veel langer meegaan dan veren produkten. Verder is ganzendons voor de vogels de laatste verdedigingslinie tegen de elementen van de natuur. Daarom is het veel warmer en comfortabeler dan veren.

Na verloop van tijd en door het gebruik, worden de strengen veren plakkerig en verliezen hun pluizigheid. De stekels in het midden blijven echter even sterk als altijd. Uiteindelijk beginnen ze uit de kussens en dekbedden te steken en prikken ze je. Stel je voor dat de stekelige veren je op je lichaam en je hoofd prikken. Veel succes met slapen hiermee.

In vergelijking daarmee is er niets hards of prikkende aan ganzendons. Dus zelfs na jarenlang gebruik zul je alleen de zachtheid en warmte voelen. Als duurzaamheid en langdurig gebruik een prioriteit zijn, dan is ganzendons een goede keuze.

Vulkracht is de verhouding tussen volume en gewicht. Hoe meer vulkracht een materiaal heeft, hoe minder ervan nodig is om hetzelfde volume aan vulling te leveren. Als je dus een vulmateriaal met een hoog vulvermogen gebruikt, zullen je dekbedden en kussens lichter zijn.

Wil je het beste materiaal, dan wordt Mazurisch ganzendons door velen beschouwd als absoluut het beste in zijn klasse. Als mensen zichzelf echt op luxe willen trakteren, gaan ze voor Mazurische ganzendons kussens en Mazurische ganzendons dekbedden. De veren, daarentegen, hebben geen vulkracht. Dit maakt het moeilijk onderscheid te maken tussen veren van verschillende kwaliteit.

Lees hier meer over vulkracht

Eigenschappen ganzendons dekbed

Ganzendons heeft allerlei eigenschappen. Het houdt je zowel warm als koel. Ganzendons is een ademend materiaal. Door zijn hoge vulkracht is er minder ganzendons nodig om de kussens en dekbedden te vullen. Daardoor is er binnen de ganzendons clusters veel ruimte om de lucht te laten circuleren. Het biedt al deze eigenschappen zonder ooit op de comfortfactor in te boeten. Veren hebben geen van deze voordelen.

Veren zijn gemakkelijk te verkrijgen van de vogels. Hun lage kwaliteit in combinatie met hun gemakkelijke verkrijgbaarheid betekent dat veren goedkoop zijn. Zij bieden echter niet hetzelfde isolatieniveau als ganzendons, dat veel beter is dan veren.

Wat ganzendons zo duur maakt, is dat ganzendons uiterst moeilijk te verkrijgen is. De schaarste wordt nog vergroot door het verschil in kwaliteit van ganzendons dat door verschillende ganzen van verschillende leeftijden wordt geproduceerd. Volwassen ganzen leveren het zachtste, comfortabelste en dons met de hoogste vulkracht.

Jonge ganzen leveren dons van lage kwaliteit. Het is dus een dure onderneming om de ganzen te verzorgen tot ze volwassen zijn, wanneer de beste tijd is aangebroken om dons van ze te krijgen. Ondanks alle moeite is er veel vraag naar het dons van deze volwassen ganzen, vooral bij mensen die op zoek zijn naar een luxe dekbed.

Handgemaakt ganzendons dekbed in Nederland – pas ná de bestelling

Kies je voor een ganzendons dekbed van Better Nights? Dan kies je niet alleen voor jezelf, maar ook voor het dierenwelzijn.

We zijn van mening dat het lekkerder slaapt wanneer je weet dat de dieren een heerlijk leven hebben gehad. Zonder dwangvoeding, mishandeling of andere ongezonde omstandigheden.

Plaats je een bestelling bij Better Nights? Heel fijn. Ons atelier in Doetinchem (Gelderland) gaat dan direct voor je aan de slag met jouw ganzendons dekbed. Juist, pas een bestelling.

Onze producten liggen namelijk nooit opgeslagen in een stoffige fabriek. Zo houden we de kwaliteit hoog. Zo hoog dat we ook een 100% tevredenheidsgarantie hebben.

Als dit niet het lekkerste dekbed is waar je ooit onder gelegen hebt, kun je het zonder opgaaf van reden kosteloos retourneren.

Dekbed advies

Geen idee welke afmeting, tijk, vulkracht en type ganzendons dekbed het beste bij je situatie past? Geen probleem. Better Nights heeft hiervoor de Dekbed Keuzehulp ontwikkeld. Een handige tool die je gemakkelijk helpt bij het kiezen van het juiste product.

Kom je er dan alsnog niet uit? Start een chat met een van onze slaapexperts, bel ons of mail ons op info@betternights.nl. We helpen je heel graag verder.

Meer weten over slapen? Onze Kennisbank
19 oktober 2021 Kapok kussen

Een natuurlijk kapok kussen – Wat is het precies en wat zijn de voordelen hiervan? Wist je dat je een derde van je leven slaapt? Het is dus belangrijk om een goed kussen te kiezen waarop jij je hoofd elke nacht laat rusten. De laatste tijd hoor je vaker over een hoofdkussen dat gevuld is […]

Lees artikel
12 oktober 2021 Matrasbeschermer

Met een matrasbeschermer gaat je matras langer mee en hou je het hygiënisch schoon Je slaapt het beste op een goed matras. Heb je eindelijk het perfecte matras gevonden hebt wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Misschien heb je er nooit bewust bij stilgestaan maar als je goed voor je matras […]

Lees artikel
5 oktober 2021 Warmtekussen

Een warmtekussen houdt je warm en kan verlichting bieden bij oververmoeide en pijnlijke spieren Stijve nek, gespannen spieren of spierpijn. Klachten die veel voorkomen maar hierdoor niet minder vervelend zijn. De warmte van een sauna of een bad doet vaak wonderen en zorgt voor pijnverlichting en ontspanning. Maar een warm bad of een sauna heb […]

Lees artikel
28 september 2021 Blauw licht filter bril

Een blauw licht filter bril helpt je schadelijk licht te vermijden en houdt je langer geconcentreerd en minder vermoeid Netflix in bed, nog even snel die werk e-mail beantwoorden voordat je gaat slapen of nog even door Facebook en Instagram scrollen vlak voordat je jouw ogen sluit. Beeldschermen beheersen een groot deel van ons leven en hebben […]

Lees artikel
1 september 2021 Wigkussen – Wat is het en waar is het goed voor?

Een wigkussen om je zithouding te verbeteren en comfortabeler te zitten We zitten wat af als Nederlanders. Dit kan komen door je werk, omdat je lange dagen maakt op kantoor of veel met de auto moet reizen. Het kan ook zijn dat je langdurig zit voor je plezier, omdat je een verre reis met het […]

Lees artikel
26 augustus 2021 Meditatiekussen

Mediteren kan heel ontspannend werken maar dan moet je niet afgeleid worden doordat je oncomfortabel zit. Er zijn verschillende soorten meditatiekussens die jou kunnen helpen. In dit artikel nemen we ze graag met je door en leggen we de voordelen van het gebruik van een meditatiekussen uit. Mediteren Mediteren is niets nieuws. Dat meditatie eeuwen […]

Lees artikel
De waardering van www.betternights.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 71 reviews.