Waardering: 9.4/10 bij Webwinkelkeur

Gratis verzending én gratis retour

Handgemaakt in Nederland

Gratis proefslapen

Showroom in Doetinchem

Menu

Loiva Silver 4-seizoenen Donzen dekbed

(13 klantbeoordelingen)

Gratis verzenden én retourneren

Betalen zoals je wilt, vooraf of achteraf

7 dagen proefslapen!

Onze klanten geven ons een

Productinfo

Dons is lichter dan wol of tencel en hier kun je lichter onder slapen met meer ventilatie. Dit is een mooi voordelig instapmodel voor als je voor het eerst een donzen dekbed wilt proberen en niet direct veel geld kwijt wilt zijn. Slaap je liever onder meer gewicht en heb je het snel koud? Dan is een wollen dekbed wellicht meer geschikt voor je.

Ben je op zoek naar een luxe 4-seizoenen dekbed dat je het hele jaar kunt gebruiken, maar dat niet al te duur is? Het Loiva Silver 4-seizoenen dekbed biedt een heerlijk zacht dekbed gevuld met 100% Duitse landdons. Het dons is zorgvuldig verdeeld in even vlakken over het hele dekbed, zodat het dons zich niet in een hoek kan ophopen.

Deze verdeling in vlakjes is gedaan met zeer fijn garen, het zogenaamde tijk. Dit zeer dunne katoenen draad is extreem zacht en zal zeker niet schuren tijdens het slapen, maar natuurlijk heb je ook al een dekbedovertrek dat een tussenlaag vormt en vocht opneemt.

Diervriendelijk dekbed

Je hebt natuurlijk al veel aanbiedingen gezien van zeer goedkope donzen dekbedden, maar vertrouwt het niet helemaal en vraagt je af wat de kwaliteit daarvan is en of dit wel diervriendelijk is samengesteld.

Het is goed dat je je dit afvraagt en ook zeer terecht. Veel bedrijven maken misbruik van het gebrek aan kennis bij klanten. Door met 100% ganzendons te adverteren, zullen ze je misschien wel over de streep trekken. Er zit namelijk een enorm verschil in (te) goedkope dekbedden en écht dons. We hebben hier een artikel over geschreven, waarin we hier uitgebreid op terugkomen. Lees hier het artikel wat het verschil is tussen een Better Nights dekbed en een goedkoper alternatief.

Mocht je nog steeds twijfelen, denk dan aan het volgende. In een donzen dekbed zit soms ruim een kilo dons (let op: GEEN veren). Dit is toch onmogelijk om voor minder dan €150 te kunnen maken? Laat je niet misleiden door voordelige advertenties die zeer lage kwaliteit beiden.

Waarom is de Loiva Silver dan in verhouding dan zo goedkoop?

In vergelijking met andere dekbedden van Better Nights is de Loiva Silver goedkoper omdat het Duitse landdons waar het mee vult voordeliger en minder licht is dan andere typen dons. Een Loiva Silver is dan in verhouding ook een zwaarder donzen dekbed. Omdat de donsvlokken minder groot zijn, is er meer dons nodig om hetzelfde volume te hebben als andere donzen dekbedden.

Daardoor is het dekbed voordeliger, omdat dons dat zich verder uitzet ook kostbaarder en lichter is. Voor mensen die het snel koud hebben is de Loiva Silver dan ook een van de betere donzen dekbedden. Door de kleinere vlokken is er veel isolatie van de warmte maar minder ventilatie, waardoor je het ’s nachts warmer heeft dan met een dunner donzen dekbed. Voor mensen die veel transpireren in bed is de Loiva Silver dus minder geschikt en raden we eerder een donzen dekbed als de Nuvaro Gold aan.

Een heerlijk instapmodel voor als je nog niet eerder onder een donzen dekbed heeft geslapen en dit voor een relatief lage prijs voor het eerst wil gaan proberen. Vind je dit dekbed nog steeds te licht? Dan raden we je aan om over te stappen op een tencel of wollen dekbed, aangezien deze dekbedden meer gewicht bieden.

Plus- en minpunten

 • Een van de voordeligste donzen dekbedden van hoge kwaliteit die er verkrijgbaar zijn.
 • Iets zwaarder dan andere donssoorten, hierdoor heb je iets meer gewicht op je liggen.
 • Specificaties

  Levertijd

  2 – 3 werkdagen

  Warmteklasse

  Samengeknoopt: warmteklasse 1. Zomergedeelte: warmteklasse 4. Herfstgedeelte: warmteklasse 2

  Vulling

  100% Duitse landdons (1A)

  Vulkracht

  Ca. 180 mm

  Tijk

  NM 130, 100% fijne katoenen donsdichte tijk

  Onderhoud

  Wasbaar (tot maximaal 40 graden) en recyclebaar

  Anti-allergeen

  Ja

  Certificering

  Europese norm voor Dons, Anti-allergie keurmerk en textiel keurmerk

  Garantie

  15 jaar op productie, constructie en materialen

  Vulgewicht

  Afmeting Vulgewicht in gram
  140/200 300 + 500 gram
  140/220 350 + 550 gram
  160/220 400 + 600 gram
  200/200 425 + 700 gram
  200/220 450 + 800 gram
  240/200 500 + 800 gram
  240/220 550 + 900 gram
  260/220 700 + 925 gram

  Diervriendelijk & duurzaam

  De dons wordt op een duurzame, diervriendelijke manier gewonnen. Alle dieren hebben in vrijheid geleefd op vrije-uitloopboerderijen.

  Anti-allergisch

  Het is onmogelijk voor de huisstofmijt om zich te vestigen in een donzen dekbed. 100% anti-allergeen dus.

  Warm en koel

  Dons is met afstand het beste materiaal om zowel warmte vast te houden, als te reguleren. Warme zomers of koude winters zijn vanaf nu geen probleem meer.

  Heerlijk zacht

  Dons is een vederlicht en zacht product wat je bijna niet voelt op je huid. Heerlijk dus om ’s avonds onder te kruipen.

  Veerkrachtig

  Dons staat bekend als een geweldig veerkrachtig product. Druk het dekbed maar eens plat en kijk wat er gebeurt.

  Veel vochtopname

  Dons heeft een hoog absorptievermogen. Het neemt eenvoudig vocht op en laat het ook weer snel verdampen.

  100% tevredenheidsgarantie

  Als dit niet het lekkerste dekbed is waar je ooit onder gelegen hebt, kun je deze zonder opgaaf van reden kosteloos retourneren.

  Belangrijke vragen

  Wanneer kies ik voor dit dekbed?

  De Loiva Silver is je beste keus als je op zoek bent naar een goed 100% donzen dekbed dat van hoge kwaliteit en diervriendelijk is samengesteld, maar geen al te hoog budget hebt voor een nieuw dekbed. Het dekbed bestaat uit een zomergedeelte (warmteklasse 4) en een herfstgedeelte (warmteklasse 2). Deze dekbedden zijn aan elkaar te maken door koppelknopen, waardoor je een lekker dik winterdekbed krijgt (warmteklasse 1). Dit dekbed is ons budget dekbed. We bieden dit voordeliger aan omdat we het 100% Duitse landdons groter in kunnen kopen door de enorme vraag.

  In dezelfde prijscategorie vallen ook de Nuvaro Gold en de Nuvaro Excellent. Wanneer kies ik waarvoor?

  Kies voor een Nuvaro Gold 4-seizoenen als je op zoek bent naar een luxere en nog zachtere optie. Dit dekbed is gemaakt van Poolse ganzendons, dat groter en lichter is. Het dekbed heeft hetzelfde gewicht, maar is groter en zachter omdat de donsvlokken groter zijn en meer ruimte innemen. Kies voor de Nuvaro Excellent als je een lichter dekbed prettig vindt. Dit dons komt bovendien uit Siberië en is dus luxer. Dit product is ook duurder in aanschaf.

  Hoe weet ik of dit dekbed geschikt is voor mij?

  Je bekijkt nu een dekbed met Duitse landdons (lees hierboven meer over het verschil in regio’s).
  Dit dons staat erom bekend dat het VEEL warmte vasthoudt meer niet al te groot uitzet, waardoor er meer donsvlokken in een dekbed zitten. Het voelt dus aan als relatief dik omdat het minder groot uitzet dan andere donssoorten.
  Dit dekbed is dus geschikt voor mensen die veel warmtebehoefte hebben. Ben je een koukleum in de winter? Dan is dit dekbed zeker geschikt voor je.
  Nog steeds niet zeker? Doe dan de dekbed keuzehulp, waarbij we je aan de hand van een aantal vragen de juiste kant op helpen.

  Hoe onderhoud ik dit dekbed?

 • Dagelijks even opschudden en open laten liggen
 • Niet te vaak wassen, eens per 2 jaar is ruim voldoende
 • Bij voorkeur bij de stomerij laten reinigen (lees onderhoud donzen dekbed)
 • Nooit buiten of uit het raam hangen, alleen op bed met open ramen
 • Dons heeft een hoog absorptievermogen en zelfreinigend vermogen door het natuurlijke vetlaagje op de veren
 • Meer weten? Lees onze pagina over donzen dekbed onderhoud.

  Wat is de levertijd van dit dekbed?

  Je bent er misschien al wel aan gewend: “vandaag besteld is morgen is huis”. Wij werken anders, en dat doen we voor jou. Pas nadat je een bestelling hebt geplaatst, gaan we jouw dekbed klaarmaken. Alles wordt vers en met de hand gemaakt in ons atelier in Doetinchem. Zoals je zult begrijpen, duurt dit langer dan wanneer we een dekbed uit het schap halen en naar je toesturen. Afhankelijk van hoe druk dit is, versturen wij binnen 1 – 3 werkdagen jouw dekbed. Er is geen beter dekbed dan die van ons. Twijfel je? Heb je onze tevredenheidsgarantie gezien? Wij zijn er 100% van overtuigd dat we de beste dekbedden verkopen die je in dit land kan krijgen. Ja, ook beter dan de grote, luxe merken die je op de reclame ziet. Koop je dit dekbed en is dit niet het beste dekbed waar je ooit onder geslapen hebt? Dan kun je hem gratis retourneren. No questions asked. Meer weten over onze tevredenheidsgarantie en het proefslapen? Lees dan verder.

  Waar komt dit dons vandaan?

  Het dons wat in dit Loiva dekbed zit, is van Duitse komaf. Het dekbed is gemaakt van 100% landdons, klasse 1A. Klasse 1A houdt in dat het verse, niet gerecyclede dons is. Het dons dat wij uit Duitsland halen, is afkomstig van ganzen die in vrijheid geleefd hebben. Het is niet afkomstig van levende pluk, en de dieren zijn altijd goed behandeld. Zo is er nooit sprake geweest van dwangvoeding, mishandeling of ongezonde omstandigheden. Het is Europees gecertificeerd en op een milieuvriendelijke wijze verwerkt.

  Wat is het verschil in donsgebieden?

  Probeer nu te kijken naar de temperaturen gedurende het jaar. Om Siberië als voorbeeld te nemen. Daar kan het in de winter tot -40 graden worden. In de zomer is het er echter + 30 graden. Een gans die hier leeft, moet in de winter voldoende warmte kunnen vasthouden, en in zomer voldoende kunnen ventileren om te overleven. De stelregel is dus: hoe groter het temperatuurverschil tussen de zomer en winter, hoe beter het dons. Omdat het moeilijker is voor een gans om in deze condities te overleven, is het dons exclusiever en dus duurder. Tegelijkertijd is er veel minder dons nodig om jou warm te houden in de winter. De meest exclusieve dekbedden bij Better Nights hebben dus minder dons, en niet meer.

  Wat is een NM 130 tijk?

  Een tijk is simpel gezegd de buitenste laag van een dekbed, het omhulsel dus waar de dons in zit. Een goede tijk is te herkennen aan de NM waarde. Dit is de technische benaming van hoeveel garen er gebruikt zijn bij het produceren van een dekbed. Hoe hoger het NM getal, hoe luxer de tijk.
  Alle tijken vanaf 100 NM worden gezien als “zeer hoge kwaliteit” tijk.
  De tijken vanaf 200 NM worden gezien als “superieure tijken”.
  De tijk van dit dekbed is de NM 130, wat valt onder de zeer hoge kwaliteit tijken.
  De waarde NM uitleggen kunnen we het beste aan de hand van een voorbeeld. > Stel je hebt een tijk van NM 130. In dat geval is één gram garen 130 meter lang. > Bij een tijk met NM 240 is één gram garen maar liefst 240 meter lang.
  Lees hier alles over de tijk.

  Wat betekent circa 180 mm vulkracht?

  Vulkracht is hoe goed het dons de warmte isoleert, weergegeven in cijfers. Hoe hoger de vulkracht, hoe beter het dons is en hoe minder dons er nodig is om warm te blijven. Dons met een vulkracht van circa 140/150 mm wordt gekwalificeerd als “Goed”. Dons met een vulkracht van 150 tot 190mm wordt gekwalificeerd als “Zeer goed”. Dons met een vulkracht hoger dan 190mm en 200mm + wordt gekwalificeerd als “Superieur”. De vulkracht van dit dekbed is circa 180mm, wat onder de zeer goede dekbedden valt. De hoogste vulkracht biedt altijd het hoogste comfort, dus het minste gewicht en de beste warmte en ventilatie. Heb je echter liever het gevoel van wat meer gewicht op u, dan kunt u ook kiezen voor een iets zwaarder dekbed. Lees hier meer over vulkracht.

  Belangrijke vragen producteigenschappen

  Wat is de levertijd van dit dekbed?

  Je bent er misschien al wel aan gewend: “vandaag besteld is morgen is huis”. Wij werken anders, en dat doen we voor jou. Pas nadat je een bestelling hebt geplaatst, gaan we jouw dekbed klaarmaken. Alles wordt vers en met de hand gemaakt in ons atelier in Doetinchem.
  Zoals je zult begrijpen, duurt dit langer dan wanneer we een dekbed uit het schap halen en naar je toesturen. Afhankelijk van hoe druk dit is, versturen wij binnen 1 – 3 werkdagen jouw dekbed.

  Van welke keurmerken zijn jullie dekbedden voorzien?

  Dit product voldoet aan de Europese certificering van dons (DIN EN 12934). Ook bevat het een NOMITE keurmerk (anti-allergeen) en een Öko-Tex (vertrouwen in textiel) keurmerk. Wij zijn (bewust) niet in het bezit van het RDS-keurmerk.

  Van welke keurmerken zijn jullie dekbedden voorzien?

  Dit product voldoet aan de Europese certificering van dons (DIN EN 12934). Ook bevat het een NOMITE keurmerk (anti-allergeen) en een Öko-Tex (vertrouwen in textiel) keurmerk. Wij zijn (bewust) niet in het bezit van het RDS-keurmerk. Lees hier waarom.

  Waarom vind ik online 100% ganzendons dekbedden die veel goedkoper zijn?

  Veel bedrijven maken misbruik van het gebrek aan kennis bij klanten. Door met 100% ganzendons te adverteren, zullen ze je misschien wel over de streep trekken. Er zit namelijk een enorm verschil in (te) goedkope dekbedden en écht dons. We hebben hier een artikel over geschreven, waarin we hier uitgebreid op terugkomen. Lees hier het artikel wat het verschil is tussen een Better Nights dekbed en een goedkoper alternatief.
  Mocht je nog steeds twijfelen, denk dan aan het volgende. In een donzen dekbed zit soms ruim een kilo dons (let op: GEEN veren). Dit is toch onmogelijk om voor minder dan €150 te kunnen maken? Laat je niet misleiden.

  Er is geen beter dekbed dan dat van ons. Twijfel je?

  Heb je onze tevredenheidsgarantie gezien? Wij zijn er 100% van overtuigd dat we de beste dekbedden verkopen die je in dit land kan krijgen. Ja, ook beter dan de grote, luxe merken die je op de reclame ziet.
  Koop je dit dekbed en is dit niet het beste dekbed waar je ooit onder geslapen hebt? Dan kun je hem gratis retourneren. No questions asked.
  Alternatieven Atelier- en handgemaakt
  inhoud Inhoud
  tijk Tijk
  vulling Vulling
  vulkracht Vulkracht
  anti-allergeen Anti-allergeen
  Prijs
  Nuvaro Gold 4-seizoenen Donzen dekbed
  (18)
  100% Poolse 1A ganzendons
  NM 130, 100% fijne katoenen donsdichte tijk, verdeeld in donscarrées
  100% Poolse 1A ganzendons
  Ca. 200 mm
  Ja
   529,00
  Loiva Silver 4-seizoenen Donzen dekbed
  (13)
  100% Duitse landdons (1A)
  NM 130, 100% fijne katoenen donsdichte tijk
  100% Duitse landdons (1A)
  Ca. 180 mm
  Ja
   449,00
  Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed
  (2)
  100% Siberische ganzendons
  100% katoenen superzachte nano-edelbatist, NM 130, verdeeld in donscarrées
  100% Siberische ganzendons
  Meer dan 200 mm
  Ja
   699,00

  Reviews

  13 beoordelingen voor Loiva Silver 4-seizoenen Donzen dekbed

  1. Tarja

   Heerlijk dekbed, grappig dat het merk Loiva (Finse woord voor zacht) heet!

  2. Jos

   Heerlijk dekbed, snel in huis.

  3. kay

   Ligt heerlijk, werd snel bezorgd en ik voel het verschil echt tussen dit dekbed en mijn vorige goedkopere dekbed!

  4. Fam. Hoogeveen

   Prima prijs-kwaliteit. Dekbed bevalt goed

  5. Marian de Liet

   Lekker 4-seizoenen dekbed voor het hele jaar.

  6. tom

   Goed en goedkoop voor de kwaliteit. Blij mee.

  7. D uit Renesse

   Lekker zacht – goede support

  8. Margaret

   Voor wat je krijgt is dit absoluut niet te duur. In de zomer en in de koudere nachten slaap ik heerlijk en niet te warm of te koud.

  9. dayen de beet (geverifieerde eigenaar)

   6 februari 2021 is eindelijk mijn keuze op een donzendekbed & kussen van Betternights gevallen. Levering 2-3 werkdagen. Ik kan niet wachten. Helaas is het inmiddels 6 dagen (12 februari,) later en nog steeds geen bericht :(. Vervolgens zelf contact opgenomen met Better nights. Een vriendelijke man wist me te vertellen, dat mijn bestelling vertraging had opgelopen omdat er materie (tijk) niet op voorraad was en dat ik het dekbed pas eind volgende week kan verwachten. Licht teleurgesteld hing ik op, het rest mij niet meer dan geduldig te wachten op mijn lang verwachten dekbed en kussen.

  10. Carmen

   Bedankt voor de goede en persoonlijke service, dit dekbed valt zo fijn om me heen, heb nog nooit zo’n goed dekbed gehad.

  11. Harro

   Leuk dekbed, ik kom het hele seizoen goed aan mijn slaap toe zonder het te warm of koud te krijgen. Meteen vanuit de jacuzzi afdrogen en het bed in voor heerlijke nachten onder dit dekbed!

  12. Ruurd

   Voor deze prijs een heel goede kwaliteit!

  13. Monika

   Heel fijn dekbed, het houdt met elke nacht goed warm en kan heerlijk slapen met mijn vriend

  Een beoordeling toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *