• Waardering: 9.3/10 bij Webwinkelkeur
 • Gratis verzending én gratis retour
 • Handgemaakt in Nederland
 • Gratis proefslapen
 • Showroom in Doetinchem

Loiva Silver Donzen Winterdekbed

Schrijf een review| (1)
Aanbieding!
(1 klantbeoordeling)
Levertijd: 2-3 werkdagen

 249,00

Afmeting Vulgewicht in gram
140/200 600 gram
140/220 700 gram
160/220 800 gram
200/200 900 gram
200/220 1000 gram
240/200 1100 gram
240/220 1200 gram
260/220 1300 gram
 • Gratis verzenden én retourneren
 • Betalen zoals je wilt, vooraf of achteraf
 • 7 dagen proefslapen!
 • Onze klanten geven ons een
dekbedafmeting Twijfel je over de dekbedafmeting? Klik hier

proefslapen 7 dagen gratis thuis proefslapen. Lees meer

bezoek showroom Persoonlijk advies? Kom langs in onze showroom!

Productinfo

hymke van betternights
Dons is lichter dan wol of tencel en hier heb je meer ventilatie zodat je minder snel zult zweten. Dit is een mooi voordelig instapmodel voor een donzen winterdekbed, zodat je kunt proberen of dons geschikt voor je is zonder een al te hoog budget. Slaap je liever onder meer gewicht en heb je het snel koud? Dan is een wollen dekbed wellicht meer geschikt voor je.

Het Loiva Silver Donzen Winterdekbed is een fijn winterdekbed dat je het grootste gedeelte van het jaar kunt gebruiken, maar dat niet al te duur is? Het Loiva Silver winterdekbed biedt een heerlijk zacht dekbed gevuld met 100% Duitse landdons. Het dons is zorgvuldig verdeeld in even vlakken over het hele dekbed, zodat het dons zich niet in een hoek kan ophopen.

Deze verdeling in vlakjes is gedaan met zeer fijn garen, het zogenaamde tijk. Dit zeer dunne katoenen draad is extreem zacht en zal zeker niet schuren tijdens het slapen, maar natuurlijk heb je ook al een dekbedovertrek dat een tussenlaag vormt en vocht opneemt.

Diervriendelijk dekbed

Je hebt natuurlijk al veel aanbiedingen gezien van zeer goedkope donzen dekbedden, maar vertrouwt het niet helemaal en vraagt je af wat de kwaliteit daarvan is en of dit wel diervriendelijk is samengesteld.

Het is goed dat je je dit afvraagt en ook zeer terecht. Veel bedrijven maken misbruik van het gebrek aan kennis bij klanten. Door met 100% ganzendons te adverteren, zullen ze je misschien wel over de streep trekken. Er zit namelijk een enorm verschil in (te) goedkope dekbedden en écht dons. We hebben hier een artikel over geschreven, waarin we hier uitgebreid op terugkomen. Lees hier het artikel wat het verschil is tussen een Better Nights dekbed en een goedkoper alternatief.

Mocht je nog steeds twijfelen, denk dan aan het volgende. In een donzen dekbed zit soms ruim een kilo dons (let op: GEEN veren). Dit is toch onmogelijk om voor minder dan €150 te kunnen maken? Laat je niet misleiden door voordelige advertenties die zeer lage kwaliteit beiden.

Waarom is de Loiva Silver dan in verhouding dan zo goedkoop?

In vergelijking met andere dekbedden van Better Nights is de Loiva Silver goedkoper omdat het Duitse landdons waar het mee vult voordeliger en minder licht is dan andere typen dons. Een Loiva Silver is dan in verhouding ook een zwaarder donzen dekbed. Omdat de donsvlokken minder groot zijn, is er meer dons nodig om hetzelfde volume te hebben als andere donzen dekbedden.

Daardoor is het dekbed voordeliger, omdat dons dat zich verder uitzet ook kostbaarder en lichter is. Voor mensen die het snel koud hebben is de Loiva Silver dan ook een van de betere donzen dekbedden. Door de kleinere vlokken is er veel isolatie van de warmte maar minder ventilatie, waardoor je het ’s nachts warmer heeft dan met een dunner donzen dekbed. Voor mensen die veel transpireren in bed is de Loiva Silver dus minder geschikt en raden we eerder een donzen dekbed als de Nuvaro Gold aan.

Een heerlijk instapmodel voor als je nog niet eerder onder een donzen dekbed heeft geslapen en dit voor een relatief lage prijs voor het eerst wil gaan proberen. Vind je dit dekbed nog steeds te licht? Dan raden we je aan om over te stappen op een tencel of wollen dekbed, aangezien deze dekbedden meer gewicht bieden.

Plus- en minpunten
 • Geschikt voor het grootste gedeelte van het jaar
 • Zeer voordelig voor deze kwaliteit
 • Minder luchtig en ventilerend dan de duurdere donzen dekbedden
 • Met dons moet iets voorzichtiger om worden gegaan dan wol of tencel. Je moet bijvoorbeeld geen zware tas op het dekbed zetten of erop gaan zitten. Lees meer over donzen dekbed onderhoud.
Specificaties
levertijd Levertijd 2-3 werkdagen
warmteklasse Warmteklasse Warmteklasse 2
vulling Vulling 100% Duitse landdons (1A)
vulkracht Vulkracht Ca. 170 mm
tijk Tijk NM 130, 100% fijne katoenen donsdichte tijk
Onderhoud Onderhoud Wasbaar (tot maximaal 40 graden) en recyclebaar
anti-allergeen Anti-allergeen Ja
certificering Certificering Europese norm voor Dons, Anti-allergie keurmerk en textiel keurmerk
garantie Garantie 15 jaar op productie, constructie en materialen
Diervriendelijk & duurzaam

De dons wordt op een duurzame, diervriendelijke manier gewonnen. Alle dieren hebben in vrijheid geleefd op vrije-uitloopboerderijen.

Anti-allergisch

Het is onmogelijk voor de huisstofmijt om zich te vestigen in een donzen dekbed. 100% anti-allergeen dus.

Warm en koel

Dons is met afstand het beste materiaal om zowel warmte vast te houden, als te reguleren. Warme zomers of koude winters zijn vanaf nu geen probleem meer.

Heerlijk zacht

Dons is een vederlicht en zacht product wat je bijna niet voelt op je huid. Heerlijk dus om ’s avonds onder te kruipen.

Veerkrachtig

Dons staat bekend als een geweldig veerkrachtig product. Druk het dekbed maar eens plat en kijk wat er gebeurt.

Veel vochtopname

Dons heeft een hoog absorptievermogen. Het neemt eenvoudig vocht op en laat het ook weer snel verdampen.

Belangrijke vragen over dit Dekbed Atelier- en handgemaakt
Kies voor dit dekbed als je nog niet eerder een donzen dekbed hebt gehad en dit voor een voordelige prijs wil uitproberen. Of als je hiervoor een heel goedkoop dekbed hebt gehad, maar een instapper in een hoger segment wil uitproberen.
Het dons wat in dit Loiva dekbed zit, is van Duitse oorsprong. Het dekbed is gemaakt van 100% landdons, klasse 1A. Klasse 1A houdt in dat het verse, niet gerecyclede dons is.
Het dons dat wij uit Duitsland halen, is afkomstig van ganzen die in vrijheid geleefd hebben. Het is niet afkomstig van levende pluk, en de dieren zijn altijd goed behandeld.
Zo is er nooit sprake geweest van dwangvoeding, mishandeling of ongezonde omstandigheden. Het is Europees gecertificeerd en op een milieuvriendelijke wijze verwerkt.
Om dit te begrijpen, is het belangrijk om je te ‘verplaatsen’ in een gans die daar leeft. Bij Better Nights verkopen we dons uit de volgende gebieden: > Duitsland > Polen > Mazurische regio (Pools premium) > IJsland > Siberië
Probeer nu te kijken naar de temperaturen gedurende het jaar. Om Siberië als voorbeeld te nemen. Daar kan het in de winter tot -40 graden worden. In de zomer is het er echter + 30 graden. Een gans die hier leeft, moet in de winter voldoende warmte kunnen vasthouden, en in zomer voldoende kunnen ventileren om te overleven.
De stelregel is dus: hoe groter het temperatuurverschil tussen de zomer en winter, hoe beter het dons.
Omdat het moeilijker is voor een gans om in deze condities te overleven, is het dons exclusiever en dus duurder. Tegelijkertijd is er veel minder dons nodig om jou warm te houden in de winter. De meest exclusieve dekbedden bij Better Nights hebben dus minder dons in plaats van meer.
 • Dagelijks even opschudden en open laten liggen
 • Niet te vaak wassen, eens per 2 jaar is ruim voldoende
 • Bij voorkeur bij de stomerij laten reinigen (lees donzen dekbed onderhoud)
 • Nooit buiten of uit het raam hangen, alleen op bed met open ramen
 • Dons heeft een hoog absorptievermogen en zelfreinigend vermogen door het natuurlijke vetlaagje op de veren

 • Meer weten? Lees onze pagina over donzen dekbed onderhoud.
  Een tijk is simpel gezegd de buitenste laag van een dekbed, het omhulsel dus waar de dons in zit. Een goede tijk is te herkennen aan de NM waarde.
  Dit is de technische benaming van hoeveel garen er gebruikt zijn bij het produceren van een dekbed. Hoe hoger het NM getal, hoe luxer de tijk.
  Alle tijken vanaf 100 NM worden gezien als “zeer hoge kwaliteit” tijk. De tijken vanaf 200 NM worden gezien als “superieure tijken”.
  De tijk van dit dekbed is de NM 140, wat valt onder de zeer hoge kwaliteit tijken.
  De waarde NM uitleggen kunnen we het beste aan de hand van een voorbeeld. > Stel je hebt een tijk van NM 130. In dat geval is één gram garen 130 meter lang. > Bij een tijk met NM 240 is één gram garen maar liefst 240 meter lang.
  Lees hier alles over de tijk.
  Vulkracht is hoe goed het dons de warmte isoleert, weergegeven in cijfers. Hoe hoger de vulkracht, hoe beter het dons is en hoe minder dons er nodig is om warm te blijven.
  Dons met een vulkracht van circa 140/150 mm wordt gekwalificeerd als “Goed”. Dons met een vulkracht van 150 tot 190mm wordt gekwalificeerd als “Zeer goed”. Dons met een vulkracht hoger dan 190mm en 200mm + wordt gekwalificeerd als “Superieur”.
  De vulkracht van dit dekbed is circa 200mm, wat onder de superieure dekbedden valt.
  De hoogste vulkracht biedt altijd het hoogste comfort, dus het minste gewicht en de beste warmte en ventilatie. Heb je echter liever het gevoel van wat meer gewicht op u, dan kunt u ook kiezen voor een iets zwaarder dekbed.
  Lees hier meer over vulkracht.
  Belangrijke vragen producteigenschappen Atelier- en handgemaakt
  Je bent er misschien al wel aan gewend: “vandaag besteld is morgen is huis”. Wij werken anders, en dat doen we voor jou. Pas nadat je een bestelling hebt geplaatst, gaan we jouw dekbed klaarmaken. Alles wordt vers en met de hand gemaakt in ons atelier in Doetinchem. Zoals je zult begrijpen, duurt dit langer dan wanneer we een dekbed uit het schap halen en naar je toesturen. Afhankelijk van hoe druk dit is, versturen wij binnen 1 – 3 werkdagen jouw dekbed.
  Dit product voldoet aan de Europese certificering van dons (DIN EN 12934). Ook bevat het een NOMITE keurmerk (anti-allergeen) en een Öko-Tex (vertrouwen in textiel) keurmerk. Wij zijn (bewust) niet in het bezit van het RDS-keurmerk.
  Veel bedrijven maken misbruik van het gebrek aan kennis bij klanten. Door met 100% ganzendons te adverteren, zullen ze je misschien wel over de streep trekken. Er zit namelijk een enorm verschil in (te) goedkope dekbedden en écht dons.
  We hebben hier een artikel over geschreven, waarin we hier uitgebreid op terugkomen. Lees hier het artikel wat het verschil is tussen een Better Nights dekbed en een goedkoper alternatief.
  Mocht je nog steeds twijfelen, denk dan aan het volgende. In een donzen dekbed zit soms ruim een kilo dons (let op: GEEN veren). Dit is toch onmogelijk om voor minder dan €150 te kunnen maken? Laat je niet misleiden.
  Alternatieven Atelier- en handgemaakt
  inhoud Inhoud
  tijk Tijk
  vulling Vulling
  vulkracht Vulkracht
  anti-allergeen Anti-allergeen
  Prijs
  Nuvaro Gold Donzen Winterdekbed
  (11)
  100% Poolse ganzendons (1A)
  NM 130, 100% fijne katoenen donsdichte tijk
  100% Poolse ganzendons (1A)
  Ca. 200 mm
  Ja
   479,00
  Je bekijkt nu dit product
  Loiva Silver 260x220 Donzen Winterdekbed 100% Landdons
  Loiva Silver Donzen Winterdekbed
  (1)
  100% Duitse landdons (1A)
  NM 130, 100% fijne katoenen donsdichte tijk
  100% Duitse landdons (1A)
  Ca. 170 mm
  Ja
   249,00
  Nuvaro Excellent Donzen Winterdekbed
  (2)
  100% Siberische Ganzendons (1A)
  NM 130, 100% fijne katoenen donsdichte tijk
  100% Siberische Ganzendons (1A)
  Meer dan 200 mm
  Ja
   499,00
  Reviews Atelier- en handgemaakt
  1. Maikel Bekkers

   Slaap er nou 3 weken onder en ik word nooit zwetend wakker zoals bij mijn vorige dekbed van *grote Zweedse meubelketen* wel vaak zo was. Zeer tevreden.

  1 beoordeling voor Loiva Silver Donzen Winterdekbed

  Een beoordeling toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *