Waardering: 9.4/10 bij Webwinkelkeur

Gratis verzending én gratis retour

Handgemaakt in Nederland

Gratis proefslapen

Showroom in Doetinchem

Menu

Filter op prijs

Advies nodig?

Neem contact met ons op

Direct antwoord

Klik op de chat button aan de rechterkant

Antwoord binnen 1 werkdag

BetterNights Doetinchem

Tencel dekbed

Tencel, ook bekend als lyocell, is een innovatieve stof die gemaakt is van natuurlijke materialen. Het wordt gewaardeerd om zijn duurzaamheid, zachtheid en ademend vermogen, waardoor het ideaal is voor een comfortabele en rustgevende nachtrust.

Tencel dekbedden zijn geliefd vanwege hun hypoallergene eigenschappen en vochtafvoerend vermogen, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met allergieën of een gevoelige huid. Bovendien is Tencel een duurzaam materiaal dat op verantwoorde wijze wordt geproduceerd, waarbij hernieuwbare houtbronnen worden gebruikt. Door te kiezen voor een Tencel dekbed draag je bij aan een beter milieu.

Toont alle 5 resultaten

  • Dekbed op maat Perfect op maat
    Dekbed op maat
  • Meest verkochte dekbed Beste Vegan Dekbed 2024
    Nuvaro Tencel de Luxe 4 seizoenen dekbed
  • vegan 100% Vegan
    Nuvaro Tencel de Luxe zomerdekbed
  • vegan 100% Vegan
    Nuvaro Tencel de Luxe Winterdekbed
  • Nuvaro Tencel Kinderdekbed

Op zoek naar een 100% duurzaam, milieuvriendelijk product?

Wist je dat een Tencel dekbed een van de meest milieuvriendelijke dekbedden verkrijgbaar is? Een tencel dekbed is gemaakt van het hout van de eucalyptusboom. Dit wordt verwerkt tot een fluweelzachte vezel, dat enorm temperatuur regulerend is.

Tencel voelt zo zacht als zijde, is zo koel als linnen, zo warm als wol en neemt bovendien 150% meer vocht op dan katoen. Het is bovendien helemaal plantaardig, waardoor het geschikt is voor vegans.

Ervaar de perfectie van een Tencel dekbed

Liever geen donzen dekbed maar toch op zoek naar een ademend, vochtregulerend en heerlijk zacht dekbed? Dan ben je zojuist op de goede plek aangekomen bij een tencel dekbed.

Tencel (ook wel Lyocell) is een natuurlijke vezel die gemaakt is van eucalyptusbomen uit duurzaam beheerde bossen. Het dekbed is hierom 100% plantaardig, diervrij en Vegan.

De fantastische eigenschappen

Wanneer je goed kijkt naar de foto’s van onze tencel dekbedden, zie je dat de tijk iets anders gestikt is. Deze vormen namelijk de contouren van het lichaam en sluit hierom perfect aan. Het geheel ligt hierdoor nog lekkerder. Het ventilerende vermogen van het dekbed zorgt er tegelijkertijd voor dat het nooit te warm of te koud wordt.

  • Vochtregulerend – heerlijk voor een zwoele zomernacht
  • Duurzaam, biologisch, plantaardig
  • 100% Diervrij
  • Anti-allergisch

Tencel staat bekend als het materiaal dat op het gebied van vochtregulatie, luchtigheid en gewicht tussen dons en wol in staat.

Een tencel dekbed zal zich niet zo gemakkelijk naar het lichaam vormen als dons, hoewel het door het apart stikken van de tijk toch een hoop ondervangen wordt. Het is bovendien zwaarder dan dons maar lichter dan wol.

In de zomer heb je een relatief licht zomerdekbed en in de winter heb je het gevoel dat je écht ergens onder ligt.

Ook kun je kiezen voor de 4 seizoenen dekbed oplossing, waarmee je een herfst/lentedeel kan samenkoppelen met het zomerdeel.

Samengeknoopt lig je onder een heerlijk dik dekbed voor de koudste winternachten.

Een tencel dekbed van Better Nights

Op Better Nights vind je een kleine, toch complete selectie Tencel dekbedden. Voor iedere warmteklasse het juiste dekbed. Wil je liever wat meer informatie over een Tencel dekbed en de natuurlijke werking hiervan?

Neem gerust eens contact met ons op. Elke tencel dekbed / alle lyocell producten zijn wasbaar tot 40 graden, recyclebaar en anti-allergisch. Heb je een huisstofmijtallergie? Dat is geen probleem!

Veel gestelde vragen over een

Tencel dekbed

Wat is Tencel?

Tencel is een merknaam voor lyocell, een soort kunststofvezel die gemaakt wordt van houtpulp van de eucalyptus. De vezel is zacht, ademend en hypoallergeen, wat betekent dat het minder waarschijnlijk is om allergische reacties te veroorzaken.

Waarom een tencel dekbed?

Tencel dekbedden zijn zacht, ademend en hypoallergeen, wat betekent dat ze comfortabel en veilig zijn om onder te slapen. Ze zijn ook goed vochtregulerend, wat betekent dat ze warmte en vocht afvoeren om te helpen een aangenaam slaapklimaat te behouden.

Hoe onderhoud ik mijn Tencel dekbed?

Je kunt je Tencel dekbed het beste op een lage temperatuur wassen in de wasmachine. Gebruik geen bleekmiddel en droog het dekbed op lage temperatuur in de droger of hang het op een droge en welgeventileerde plaats. Als je het dekbed op de juiste manier onderhoudt, kan het jarenlang meegaan.

Is een Tencel dekbed warm?

Net als een wollen en linnen dekbed kan Tencel zowel in de zomer als in de winter worden gebruikt. Hoewel het warm is, heeft het een goed ademend vermogen, zodat het zelfs in de zomer niet benauwd wordt. Het gladde oppervlak van Tencel-vezel heeft antibacteriële en anti-allergische eigenschappen.

Wat is beter: bamboe of tencel?

Tencel heeft een hoge mate van vochtopname dankzij de cellulosevezels. Tencel dekbedden absorberen 150% meer water dan katoen of bamboe, maar verbruiken slechts 10-30% van de energie die nodig is om katoen te drogen.

Is een Tencel dekbed geschikt voor mensen met allergieën?

Ja, Tencel dekbedden zijn hypoallergeen, wat betekent dat ze minder waarschijnlijk zijn om allergische reacties te veroorzaken. Als u echter last heeft van allergieën, is het altijd het beste om uw arts te raadplegen voordat u een nieuw dekbed koopt.

Kan ik een Tencel dekbed op een elektrische deken gebruiken?

Ja, je kunt een Tencel dekbed op een elektrische deken gebruiken. Zorg ervoor dat de temperatuur van de elektrische deken niet te hoog is om beschadiging van het dekbed te voorkomen. Het is ook aan te raden om het dekbed regelmatig te inspecteren op beschadigingen of tekenen van slijtage voordat je het op een elektrische deken gebruikt.
De waardering van www.betternights.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 206 reviews.