• Waardering: 9.8/10 bij Webwinkelkeur
  • Gratis verzending én gratis retour
  • Handgemaakt in Nederland
  • Gratis proefslapen
  • Showroom in Doetinchem

Welke maat dekbed bij bed 180×200?

Het kiezen van het juiste formaat dekbed is essentieel voor een comfortabele nachtrust. Bij een bed van 180×200 cm zijn er verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en andere factoren.

Welke maat dekbed bij bed 180×200: de opties

In dit artikel zullen we de verschillende maten dekbedden bespreken die geschikt zijn voor een bed van 180×200 cm, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Nuvaro Tencel de Luxe zomerdekbed 240x220 100% Tencel

Standaardformaat dekbedden

Het standaardformaat voor een tweepersoonsdekbed in Nederland is 200×200 cm. Dit formaat dekbed kan ook geschikt zijn voor een bed van 180×200 cm. Het biedt voldoende dekking en ruimte voor twee personen om comfortabel onder te liggen.

Het voordeel van een standaardformaat dekbed is dat het gemakkelijk verkrijgbaar is en dat er een breed scala aan dekbedovertrekken beschikbaar is.

Oversized dekbedden

Als je wat extra ruimte en dekking wilt, kun je overwegen om te kiezen voor een oversized dekbed. Een populaire maat is 240×200 cm. Met deze maat heb je aan beide zijden van het bed extra stof hangen, wat een luxueus en omhullend gevoel geeft.

Het kan vooral nuttig zijn als je partner veel beweegt tijdens het slapen of als je zelf graag wat meer bewegingsvrijheid hebt.

Twee aparte dekbedden

Een andere optie voor een bed van 180×200 cm is om te kiezen voor twee aparte eenpersoonsdekbedden. Dit kan handig zijn als jij en je partner verschillende voorkeuren hebben wat betreft dekbedden.

Met twee aparte dekbedden kan elke persoon zijn of haar eigen dekbed kiezen op basis van warmte en comfort. Bovendien zal het gebruik van aparte dekbedden de kans op het wegkapen van dekens verminderen, wat kan leiden tot een betere nachtrust.

Better-Nights-Showroom-Doetinchem (7)

Afwijkende maten

Naast de standaard- en oversized dekbedmaten zijn er ook andere afwijkende maten beschikbaar. Sommige winkels en fabrikanten bieden dekbedden aan in maten die specifiek zijn ontworpen voor bedden van 180×200 cm. Deze kunnen variëren van 180×200 cm tot 220×240 cm, afhankelijk van het merk en de collectie.

Het voordeel van een dekbed in een afwijkende maat is dat het precies past bij de afmetingen van je bed, waardoor er geen overhangende stof is. Dit kan vooral handig zijn als je een strak opgemaakt bed wilt of als je esthetische redenen hebt om een precieze pasvorm te willen.

Hier zijn ook enkele maten dekbedden met een lengte van 220 cm die geschikt kunnen zijn voor een bed van 180×200 cm:

  • Standaardformaat: 220×200 cm – Dit formaat biedt extra lengte, wat vooral handig kan zijn als je lang bent of als je graag wat extra dekbed wilt om je volledig in te wikkelen.
  • Oversized dekbed: 240×220 cm – Deze maat geeft zowel extra lengte als breedte. Het biedt een ruimere dekking en is ideaal als je meer bewegingsruimte wilt of als je bed hoger is dan gemiddeld.
  • Twee aparte dekbedden: 2x 110×220 cm – Als je de voorkeur geeft aan individuele dekbedden, kun je kiezen voor twee eenpersoonsdekbedden met een lengte van 220 cm. Dit geeft elke persoon voldoende lengte en dekking voor een comfortabele nachtrust.
  • Afwijkende maten: Sommige merken bieden dekbedden in afwijkende maten aan, zoals 180×220 cm of 200×220 cm. Deze maten kunnen ook geschikt zijn voor een bed van 180×200 cm, waarbij de extra lengte zorgt voor een goede pasvorm.

Bij het kiezen van een dekbedmaat is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Overweeg de gewenste dekking, of je de voorkeur geeft aan een strak opgemaakt bed of juist wat overhangende stof wilt, en of je extra lengte nodig hebt voor comfort.

Neem de tijd om verschillende maten uit te proberen en kies degene die het beste aan je wensen voldoet voor een goede nachtrust.

Nachtlampje slaapkamer

Conclusie Welke maat dekbed bij bed 180×200?

Bij het kiezen van een dekbedmaat voor een bed van 180×200 cm zijn er verschillende opties om te overwegen. Het standaardformaat van 200×200 cm is een veelvoorkomende keuze die voldoende dekking biedt.

Als je meer ruimte en dekking wilt, kun je kiezen voor een oversized dekbed van 240×200 cm. Het gebruik van twee aparte eenpersoonsdekbedden is ook een mogelijkheid, vooral als je verschillende voorkeuren hebt ten opzichte van je partner.

Vergeet niet om ook naar afwijkende maten te kijken, aangezien sommige merken specifieke dekbedmaten aanbieden voor bedden van 180×200 cm. Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur en comfort, dus kies een maat die het beste bij jou en je partner past.

Veel gestelde vragen over Welke maat dekbed bij bed 180×200?

Welke maat dekbed is standaard geschikt voor een bed van 180×200 cm?

Het standaardformaat voor een bed van 180×200 cm is 200×200 cm. Dit formaat biedt voldoende dekking en ruimte voor twee personen.

Kan ik ook een oversized dekbed gebruiken voor een bed van 180×200 cm?

Ja, je kunt ook kiezen voor een oversized dekbed, zoals 240×200 cm. Dit formaat geeft extra dekking en kan nuttig zijn als je meer ruimte wilt of als je partner veel beweegt tijdens het slapen.

Wat zijn de voordelen van twee aparte dekbedden voor een bed van 180×200 cm?

Het gebruik van twee aparte eenpersoonsdekbedden biedt het voordeel dat elke persoon zijn of haar eigen dekbed kan kiezen op basis van warmte en comfort. Dit voorkomt ook het wegkapen van dekens, wat kan leiden tot een betere nachtrust.

Zijn er afwijkende maten dekbedden beschikbaar voor een bed van 180×200 cm?

Ja, sommige merken bieden dekbedden aan in afwijkende maten, zoals 180×200 cm, 220×240 cm of 200×220 cm. Deze maten kunnen een betere pasvorm bieden als je een strak opgemaakt bed wilt of esthetische redenen hebt om een precieze pasvorm te willen.

Wat moet ik overwegen bij het kiezen van de juiste maat dekbed voor mijn bed van 180×200 cm?

Bij het kiezen van de juiste maat dekbed is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren, zoals de gewenste dekking, bewegingsruimte en esthetiek. Ook de lengte van het dekbed kan een rol spelen, vooral als je lang bent of behoefte hebt aan extra lengte.

Waar kan ik dekbedden vinden in verschillende maten voor een bed van 180×200 cm?

Dekbedden in verschillende maten zijn verkrijgbaar bij beddenspeciaalzaken, warenhuizen en online winkels. Zorg ervoor dat je de maten zorgvuldig controleert voordat je een aankoop doet en let op de specifieke afmetingen die worden aangeboden.

Reacties op: Welke maat dekbed bij bed 180×200?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blog geschreven door: Kay van den Bosch

Kay van den Bosch heeft gedurende ruim 5 jaar een solide loopbaan opgebouwd als Customer Service Manager en Slaapexpert binnen de slaapindustrie.

Met een achtergrond in klantenservicebeheer en slaapexpertise blijft Kay een waardevolle bron van begeleiding voor mensen die worstelen met slaapproblemen, zijn voortdurende inzet om anderen te helpen getuigt van zijn toewijding aan het welzijn van anderen.

Meer weten over slapen? Onze Kennisbank
22 februari 2024 Slecht Slapen Overgang – Wat zijn effectieve oplossingen?

De overgang is een natuurlijke fase in het leven van een vrouw, waarin haar hormoonniveaus en lichamelijke processen veranderen. Een veelvoorkomend probleem dat veel vrouwen ervaren tijdens de overgang is slecht slapen. De verstoring van de hormoonbalans kan leiden tot opvliegers, nachtelijk zweten en stemmingswisselingen, die allemaal van invloed kunnen zijn op de kwaliteit van […]

Lees artikel
Twee eenpersoons dekbedden of een tweepersoons dekbed?

De keuze tussen twee eenpersoons dekbedden of één tweepersoons dekbed is een interessante kwestie die veel stellen en individuen bezighoudt bij het inrichten van hun slaapkamer. Deze beslissing kan invloed hebben op de kwaliteit van de slaap, het comfort, en zelfs de relatie tussen partners. In dit artikel verkennen we de voor- en nadelen van […]

Lees artikel
19 februari 2024 Welk dekbed is het warmst? Een uitgebreide gids voor maximale warmte en comfort

In de donkere wintermaanden is er niets zo geruststellend als het knusse gevoel van onder een warm dekbed kruipen. Maar met de overvloed aan keuzes op de markt kan het selecteren van het juiste dekbed een uitdaging zijn. Het kiezen van het juiste dekbed speelt een grote rol bij jouw goede nachtrust. Welk dekbed is […]

Lees artikel
De bedsprei

Waarom nog een bedsprei gebruiken en welke zijn het beste? Een bedsprei heeft misschien een stoffig en ouderwets imago. Misschien denk je direct aan een gehaakte sprei die bij je grootouders op bed lag. Wis deze gedachte en vervang deze door het beeld van een bed in een luxe hotelkamer. Een bedsprei is weer helemaal […]

Lees artikel
Beste slaaphouding

Wat is de beste slaaphouding en wat zijn de voordelen? Laten we eerlijk zijn, je slaapt een groot deel van je leven, zelfs wanneer je geen 8 uur per nacht maakt. Je staat er misschien niet bij stil maar je slaaphouding speelt een grote rol in je slaapkwaliteit. Dit betekent dat het misschien tijd is […]

Lees artikel
Hoe val je snel in slaap?

Hoe val je snel in slaap zodat je niet meer slapeloos wakker hoeft te liggen? Iedereen droomt ervan om, direct nadat je hoofd het kussen raakt en je onder je dekbed ligt, in een diepe slaap te vallen. Gebeurt jou dat avond na avond? Geniet er dan van want in de meeste gevallen kost het […]

Lees artikel
De waardering van www.betternights.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 216 reviews.