Waardering: 9.4/10 bij Webwinkelkeur

Gratis verzending én gratis retour

Handgemaakt in Nederland

Gratis proefslapen

Showroom in Doetinchem

Menu

Nuvaro Exclusive 4-seizoenen Donzen dekbed in 240 x 220

(1 klantbeoordeling)

Gratis verzenden én retourneren

Betalen zoals je wilt, vooraf of achteraf

7 dagen proefslapen!

Onze klanten geven ons een

Productinfo

Dons van deze kwaliteit is zeer licht, maar houdt je absoluut warm en zorgt ervoor dat je niet snel zult zweten. Dit 4-seizoenen dekbed is het meest luxueuze dekbed wat Nuvaro te bieden heeft en dit voel je direct. Ik raad dit dekbed alleen aan als je hele bedsituatie aangepast is op een exclusief dekbed. Vergeet niet dat je matras(topper) en dekbedovertrek veel effect hebben op de werking van het dekbed. Ben je van plan om dit dekbed te kopen? Neem dan eerst contact op met onze slaapexpert om een advies op maat te krijgen.

Het Nuvaro Exclusive 4-seizoenen Donzen dekbed is een zeer luxe 4-seizoenendekbed gemaakt van 100% Mazurische ganzendons. Een van de meest luxe donzen dekbedden die verkrijgbaar zijn, door dit extreem zachte dons dat zich groot uitzet.

Omdat dit zachte Mazurische ganzendons zich zo groot uitzet ontstaat er veel ruimte tussen de donsvlokken. Hierdoor wordt warmte behouden maar is er ook veel ventilatie, waardoor te warmte lucht wordt afgevoerd en koele lucht binnenkomt. Daardoor heb je onder het Nuvaro Exclusive 4-seizoenen dekbed de perfecte slaaptemperatuur.

Dit 4-seizoenen dekbed van de hoogste kwaliteit bestaat uit een zomerdekbed en een herfstdekbed die je kunt koppelen door middel van de knopen in de versterkte knoopsgaten. Op die manier haal je een dekbed in huis met warmteklasse 4 (zomer), warmteklasse 2 (herfst) én warmteklasse 1 (winter).

Het dekbed is gevuld met 100% Mazurische 1A ganzendons. Dit is milieuvriendelijke én diervriendelijke dons uit een van de mooiste regio’s van Europa.

Dit donzen dekbed wordt in ons atelier in Doetinchem met de hand voor je klaargemaakt, pas ná een bestelling. Zo weet je zeker dat je geen dekbed uit een stoffige fabriekshal krijgt, maar een die handgemaakt voor jou is geprepareerd.

 

De allerbeste tijk

Het gaat bij een luxe dekbed natuurlijk niet alleen om de vulling, maar ook om het omhulsel daarvan dat je tegen je huid aan gaat voelen, de tijk. Omdat dit is gemaakt van 100% katoen en geweven is met NM240 tijk (extreem fijn garen), is het heerlijk zacht en voelt het perfect aan op de huid.

De tijk is zo dichtgestikt dat het anti-allergeen is en je dus prima met een huisstofmijtallergie hieronder kan slapen.

 

Dons waar je op kan vertrouwen

Niemand wil onder een dekbed liggen waarvan hij weet dat de dieren die de dons hebben geleverd, onder erbarmelijke omstandigheden hebben geleefd. Bij Better Nights zijn we zeer streng in de selectie van ons dons.

Dit dons is afkomstig van een Poolse boerderij in de regio Mazurië waar de ganzen in vrijheid hebben geleefd. Er is hier nooit sprake van levende pluk. De ganzen zijn op natuurlijke wijze volgroeid en hebben een goed leven gehad.

Verder is het dons volledig gereinigd op milieuvriendelijke wijze en is het 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar.

Plus- en minpunten

 • Een lekker dik dekbed door het grote volume en vulkracht van de dons
 • Veel warmte met weinig gewicht
 • Met dons moet iets voorzichtiger om worden gegaan dan wol of tencel. Je moet bijvoorbeeld geen zware tas op het dekbed zetten of erop gaan zitten. Lees meer over donzen dekbed onderhoud.
 • Een exclusief dekbed vergt ook investeringen in de slaapomgeving
 • Specificaties

  Levertijd

  2 – 3 werkdagen

  Warmteklasse

  Samengeknoopt: warmteklasse 1. Zomergedeelte: herfstklasse 4. Herfstgedeelte: warmteklasse 2

  Vulling

  100% Mazurische ganzendons (1A)

  Vulkracht

  Meer dan 200 mm

  Tijk

  NM 240, 100% superieure katoenen donsdichte tijk

  Onderhoud

  Wasbaar (tot maximaal 40 graden) en recyclebaar

  Anti-allergeen

  Ja

  Certificering

  Europese norm voor Dons, Anti-allergie keurmerk en textiel keurmerk

  Garantie

  15 jaar op productie, constructie en materialen

  Vulgewicht

  AfmetingVulgewicht in gram
  140/200175 + 320 gram
  140/220200 + 360 gram
  160/220220 + 400 gram
  200/220300 + 500 gram
  240/220370 + 625 gram
  260/220425 + 725 gram

  Diervriendelijk & duurzaam

  De dons wordt op een duurzame, diervriendelijke manier gewonnen. Alle dieren hebben in vrijheid geleefd op vrije-uitloopboerderijen.

  Anti-allergisch

  Het is onmogelijk voor de huisstofmijt om zich te vestigen in een donzen dekbed. 100% anti-allergeen dus.

  Warm en koel

  Dons is met afstand het beste materiaal om zowel warmte vast te houden, als te reguleren. Warme zomers of koude winters zijn vanaf nu geen probleem meer.

  Heerlijk zacht

  Dons is een vederlicht en zacht product wat je bijna niet voelt op je huid. Heerlijk dus om ’s avonds onder te kruipen.

  Veerkrachtig

  Dons staat bekend als een geweldig veerkrachtig product. Druk het dekbed maar eens plat en kijk wat er gebeurt.

  Veel vochtopname

  Dons heeft een hoog absorptievermogen. Het neemt eenvoudig vocht op en laat het ook weer snel verdampen.

  100% tevredenheidsgarantie

  Als dit niet het lekkerste dekbed is waar je ooit onder gelegen hebt, kun je deze zonder opgaaf van reden kosteloos retourneren.

  Belangrijke vragen

  Wanneer kies ik voor dit dekbed?

  Kies voor dit dekbed als je op zoek bent naar een extra luxe en zeer licht 100% ganzendons dekbed, waar je het grootste gedeelte van het jaar comfortabel onder kunt slapen.

  Het 100% Mazurische ganzendons zet zich groot uit en biedt dus een zeer luchtig dekbed en dezelfde warmte en ventilatie met minder gewicht aan dons.

  Het dekbed bestaat uit een zomergedeelte (warmteklasse 4) en een herfstgedeelte (warmteklasse 2). Deze dekbedden zijn aan elkaar te maken door koppelknopen, waardoor je een lekker dik winterdekbed krijgt (warmteklasse 1).

  In dezelfde prijscategorie vallen ook de Nuvaro Gold en Nuvaro Excellent. Wanneer kies ik waarvoor?

  Kies voor een Nuvaro Gold 4-seizoenen als je op zoek bent naar een voordeligere optie die iets meer gewicht heeft dan de Nuvaro Exclusive.

  Kies voor de Nuvaro Excellent als je een budget hebt tussen de Nuvaro Gold en Nuvaro Exclusive in, maar toch zeer hoge kwaliteit wil.

  Waar komt dit dons vandaan?

  Het dons wat in dit Nuvaro dekbed zit, is van Poolse komaf. Het dekbed is gemaakt van 100% Mazurische ganzendons, klasse 1A. Klasse 1A houdt in dat het verse, niet gerecyclede dons is.

  Het dons dat wij uit Polen halen, is afkomstig van ganzen die in vrijheid geleefd hebben. Het is niet afkomstig van levende pluk, en de dieren zijn altijd goed behandeld.

  Zo is er nooit sprake geweest van dwangvoeding, mishandeling of ongezonde omstandigheden. Het is Europees gecertificeerd en op een milieuvriendelijke wijze verwerkt.

  Wat is het verschil in donsgebieden?

  Om dit te begrijpen, is het belangrijk om je te ‘verplaatsen’ in een gans die daar leeft. Bij Better Nights verkopen we dons uit de volgende gebieden: > Duitsland > Polen > Mazurische regio (Pools premium) > IJsland > Siberië

  Probeer nu te kijken naar de temperaturen gedurende het jaar. Om Siberië als voorbeeld te nemen. Daar kan het in de winter tot -40 graden worden. In de zomer is het er echter + 30 graden. Een gans die hier leeft, moet in de winter voldoende warmte kunnen vasthouden, en in zomer voldoende kunnen ventileren om te overleven.

  De stelregel is dus: hoe groter het temperatuurverschil tussen de zomer en winter, hoe beter het dons.

  Omdat het moeilijker is voor een gans om in deze condities te overleven, is het dons exclusiever en dus duurder. Tegelijkertijd is er veel minder dons nodig om jou warm te houden in de winter.

  De meest exclusieve dekbedden bij Better Nights hebben dus minder dons, en niet meer.

  Hoe weet ik of dit dekbed geschikt is voor mij?

  Je bekijkt nu een dekbed met Mazurische ganzendons (lees hierboven meer over het verschil in regio’s). Dit dons staat erom bekend dat het VEEL warmte vasthoudt en erg licht in gewicht is. Het voelt dus niet als een dik dekbed maar het houdt wel veel warmte vast.

  Nog steeds niet zeker? Doe dan de dekbed keuzehulp, waarbij we je aan de hand van een aantal vragen de juiste kant op helpen.

  Hoe onderhoud ik dit dekbed?

  • Dagelijks even opschudden en open laten liggen
  • Niet te vaak wassen, eens per 2 jaar is ruim voldoende
  • Bij voorkeur bij de stomerij laten reinigen (lees donzen dekbed onderhoud)
  • Nooit buiten of uit het raam hangen, alleen op bed met open ramen
  • Dons heeft een hoog absorptievermogen en zelfreinigend vermogen door het natuurlijke vetlaagje op de veren


  Meer weten? Lees onze pagina over donzen dekbed onderhoud.

  Wat is een NM 240 tijk?

  Een tijk is simpel gezegd de buitenste laag van een dekbed, het omhulsel dus waar de dons in zit. Een goede tijk is te herkennen aan de NM waarde.

  Dit is de technische benaming van hoeveel garen er gebruikt zijn bij het produceren van een dekbed. Hoe hoger het NM getal, hoe luxer de tijk.

  Alle tijken vanaf 100 NM worden gezien als “zeer hoge kwaliteit” tijk. De tijken vanaf 200 NM worden gezien als “superieure tijken”.

  De tijk van dit dekbed is de NM 140, wat valt onder de zeer hoge kwaliteit tijken.

  De waarde NM uitleggen kunnen we het beste aan de hand van een voorbeeld. > Stel je hebt een tijk van NM 130. In dat geval is één gram garen 130 meter lang. > Bij een tijk met NM 240 is één gram garen maar liefst 240 meter lang.

  Lees hier alles over de tijk.

  Wat betekent meer dan 200 mm vulkracht?

  Vulkracht is hoe goed het dons de warmte isoleert, weergegeven in cijfers. Hoe hoger de vulkracht, hoe beter het dons is en hoe minder dons er nodig is om warm te blijven.

  Dons met een vulkracht van circa 140/150 mm wordt gekwalificeerd als “Goed”. Dons met een vulkracht van 150 tot 190mm wordt gekwalificeerd als “Zeer goed”. Dons met een vulkracht hoger dan 190mm en 200mm + wordt gekwalificeerd als “Superieur”.

  De vulkracht van dit dekbed is circa 200mm, wat onder de superieure dekbedden valt.

  De hoogste vulkracht biedt altijd het hoogste comfort, dus het minste gewicht en de beste warmte en ventilatie. Heb je echter liever het gevoel van wat meer gewicht op u, dan kunt u ook kiezen voor een iets zwaarder dekbed.

  Lees hier meer over vulkracht.

  Belangrijke vragen producteigenschappen

  Wat is de levertijd van dit dekbed?

  Je bent er misschien al wel aan gewend: “vandaag besteld is morgen is huis”. Wij werken anders, en dat doen we voor jou. Pas nadat je een bestelling hebt geplaatst, gaan we jouw dekbed klaarmaken. Alles wordt vers en met de hand gemaakt in ons atelier in Doetinchem.

  Zoals je zult begrijpen, duurt dit langer dan wanneer we een dekbed uit het schap halen en naar je toesturen. Afhankelijk van hoe druk dit is, versturen wij binnen 1 – 3 werkdagen jouw dekbed.

  Van welke keurmerken zijn jullie dekbedden voorzien?

  Dit product voldoet aan de Europese certificering van dons (DIN EN 12934). Ook bevat het een NOMITE keurmerk (anti-allergeen) en een Öko-Tex (vertrouwen in textiel) keurmerk. Wij zijn (bewust) niet in het bezit van het RDS-keurmerk.

  Waarom vind ik online 100% ganzendons dekbedden die veel goedkoper zijn?

  Veel bedrijven maken misbruik van het gebrek aan kennis bij klanten. Door met 100% ganzendons te adverteren, zullen ze je misschien wel over de streep trekken. Er zit namelijk een enorm verschil in (te) goedkope dekbedden en écht dons. We hebben hier een artikel over geschreven, waarin we hier uitgebreid op terugkomen. Lees hier het artikel wat het verschil is tussen een Better Nights dekbed en een goedkoper alternatief.

  Mocht je nog steeds twijfelen, denk dan aan het volgende. In een donzen dekbed zit soms ruim een kilo dons (let op: GEEN veren). Dit is toch onmogelijk om voor minder dan €150 te kunnen maken? Laat je niet misleiden.

  Er is geen beter dekbed dan dat van ons. Twijfel je?

  Heb je onze tevredenheidsgarantie gezien? Wij zijn er 100% van overtuigd dat we de beste dekbedden verkopen die je in dit land kan krijgen. Ja, ook beter dan de grote, luxe merken die je op de reclame ziet.

  Koop je dit dekbed en is dit niet het beste dekbed waar je ooit onder geslapen hebt? Dan kun je hem gratis retourneren. No questions asked.
  Alternatieven Atelier- en handgemaakt
  inhoud Inhoud
  tijk Tijk
  vulling Vulling
  vulkracht Vulkracht
  anti-allergeen Anti-allergeen
  Prijs
  Nuvaro Gold 4-seizoenen Donzen dekbed
  (18)
  100% Poolse 1A ganzendons
  NM 130, 100% fijne katoenen donsdichte tijk, verdeeld in donscarrées
  100% Poolse 1A ganzendons
  Ca. 200 mm
  Ja
   529,00
  Nuvaro Exclusive 4-seizoenen Donzen dekbed
  (1)
  100% Mazurische ganzendons (1A)
  NM 240, 100% superieure katoenen donsdichte tijk
  100% Mazurische ganzendons (1A)
  Meer dan 200 mm
  Ja
   999,00
  Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed
  (2)
  100% Siberische ganzendons
  100% katoenen superzachte nano-edelbatist, NM 130, verdeeld in donscarrées
  100% Siberische ganzendons
  Meer dan 200 mm
  Ja
   699,00

  Reviews

  1 beoordeling voor Nuvaro Exclusive 4-seizoenen Donzen dekbed in 240 x 220

  1. kay

   Heerlijk luchtig dekbed waar ik ook fantastisch onder kan slapen nou het kouder wordt.

  Een beoordeling toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *