Waardering: 9.4/10 bij Webwinkelkeur

Gratis verzending én gratis retour

Handgemaakt in Nederland

Gratis proefslapen

Showroom in Doetinchem

Menu

Filter op prijs

Advies nodig?

Neem contact met ons op

Direct antwoord

Klik op de chat button aan de rechterkant

Antwoord binnen 1 werkdag

BetterNights Doetinchem

4-seizoenen dekbed dons

Ontdek de perfecte metgezel voor alle seizoenen in onze uitgebreide collectie donzen 4-seizoenen dekbedden.

Laat je omarmen door de luxe zachtheid van dons terwijl u geniet van de veelzijdigheid die deze dekbedden bieden.

Toont alle 5 resultaten

  • Dekbed op maat Perfect op maat
    Dekbed op maat
  • voordeligste dekbed Voordeligste donzen dekbed
    Loiva Silver 4-seizoenen Donzen dekbed
  • Meest verkochte dekbed Beste Dekbed 2024
    Nuvaro Gold 4-seizoenen Donzen dekbed
  • Nuvaro Exclusive 4-seizoenen Donzen dekbed
  • Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed

Een donzen 4-seizoenen dekbed is het beste van twee werelden. Het allerbeste materiaal verwerkt in twee dekbedden, die samen te knopen zijn tot één geheel.

Zo heeft u een heerlijk zomerdekbed voor zwoele zomeravonden, een heerlijk knisperend winterdekbed voor de krakend koude winters alles dat hiertussen zit.

Een 4-seizoenen dekbed dons: altijd een goede keus

Het hele jaar door een geschikt dekbed om onder te slapen. Dat is een 4-seizoenen dekbed. Dit 4-seizoenen dekbed dons bestaat uit twee dekbedden: een zomerdeel en een lente/herfstdeel.

Deze zijn vervolgens samen te knopen tot een winterdeel, zodat u de koudste periode van het jaar ook heerlijk warm ligt onder een fluffy dekbed.

Gaat het zonnetje schijnen en breekt de warmere periode van het jaar aan? Berg dan het gewenste deel op in de meegeleverde kwaliteitstas en leg het dekbed weg: de zomer gaat beginnen!

Een 4-seizoenen dekbed dons is het beste van twee werelden: voor ieder seizoen, gemaakt van het beste materiaal.

Ook geschikt voor mensen met huisstofmijtallergie.
100% eerlijke, diervriendelijke dons.

Winkel op maat:

Veel gestelde vragen over een

4-seizoenen dekbed dons

Wat is een goed donzen dekbed?

Een goed donzen dekbed biedt een heerlijke slaapervaring door het luchtige dons, dat warmte vasthoudt maar tegelijkertijd goed ventileert. Een voorbeeld van een goed donzen dekbed is het Nuvaro Gold 4-seizoenen dekbed, dat het hele jaar door zorgt voor een goede nachtrust.

Waarom een donzen dekbed?

Dons is het zachte pluis onder de buitenveren van een vogel. Vogels vertrouwen op dons voor isolatie. Deze pluizige clusters hebben geen scherpe stekels, en daarom is dons een populair vulmateriaal voor dekbedden.
Dons biedt de ultieme zachtheid zonder pijnlijke stekels die door het materiaal heen steken. Donsvlokken zijn ook licht en ademend, zodat u zich warm en behaaglijk voelt zonder oververhit te raken.

Welk donzen dekbed kopen?

Er zijn veel verschillende donzen dekbedden. De keuze voor het juiste donzen dekbed hangt af van je eigen warmtebehoeften, de slaapomgeving en meer. Doe onze dekbed keuzehulp om het beste dekbed voor jou te vinden!

Wat is beter: eenden of ganzendons?

Donzen dekbedden bevatten ganzen- of eendendons. Ganzendons bevat grotere donsvlokken en houdt meer warmte vast. Daarom zijn ganzendons dekbedden zo populair, maar ze zijn ook duurder dan eendendons.
Eendendons daarentegen heeft kleinere donsvlokken en isoleert minder goed, maar eendendons dekbedden zijn goedkoper dan ganzendons. Voor wie een budget heeft en op zoek is naar een donzen dekbed, is eendendons een uitstekende keuze.

Welke nadelen heeft een donsdeken?

Donzen dekbedden hebben behalve de vele voordelen ook een aantal nadelen ten opzichte van andere materialen. Donzen dekbedden zijn duurder in aanschaf en vergen iets meer onderhoud en voorzichtigheid in het gebruik.
Daarnaast zijn er mensen die graag meer gewicht op zich voelen bij het slapen, een licht donzen dekbed is daarom niet ideaal voor mensen die een zwaarder dekbed willen.

Is dons warmer dan veren?

Het lijdt geen twijfel dat veren uitstekend verwarmend materiaal zijn. Maar, ze hebben een groot zwak punt. Na verloop van tijd hebben veren kussens en dekbedden de neiging aan elkaar te plakken en plat te worden. Hierdoor vervormen de kussens en dekbedden permanent, waardoor ze oncomfortabel worden voor de gebruikers.
Ganzendons daarentegen heeft de vorm van ronde clusters. Wanneer ze samenkomen, vormen ze grotere clusters die pluiziger en nog comfortabeler zijn. Ze verliezen hun vorm niet met de tijd, wat betekent dat ze veel langer meegaan dan verenproducten. Verder is ganzendons voor de vogels de laatste verdedigingslinie tegen de elementen van de natuur. Daarom is het een stuk warmer en comfortabeler dan veren.

Wat is de beste kwaliteit dons?

De beste kwaliteit dons komt van volwassen ganzen uit koudere gebieden, omdat deze donsvlokken zich verder ontwikkelen en je perfect isoleren. Het beste dons is eiderdons, dit is echt een zeer kostbaar soort dons.
In IJsland zijn er bepaalde gebieden waar de eidereenden zich in de zomer verzamelen om eieren te leggen. De boeren die eigenaar zijn van deze gebieden bieden de eenden een toevluchtsoord. Ze creëren zelfs structuren en habitats voor de eenden om hen te helpen hun eieren veilig te leggen. Ze beschermen de vogels ook tegen roofdieren zoals meeuwen, nertsen en vossen.
Wanneer de eieren bijna zijn uitgekomen, halen de eiderkwekers een deel van het eiderdons uit de nesten en vervangen dat door droog hooi. Wanneer de vogel en de jongen het nest aan het eind van de zomer verlaten, neemt de eiderkweker de rest van het eiderdons weer mee.
Op deze manier worden geen vogels beschadigd tijdens het oogsten. De vogels zijn volledig wild en vrij, ze arriveren aan het begin van de zomer en vertrekken tegen eind juni.
Er zijn goede redenen waarom het dekbed zo waardevol is en waarom het wordt beschouwd als een luxeproduct van topklasse.
Dit komt omdat het een aantal unieke kenmerken heeft:
Vezelstructuur: De vezels van het dons zijn op een unieke manier met elkaar verstrengeld.
Zachtheid: Eiderdons is ongelooflijk zacht, zo zacht dat het aanvoelt alsof je een wolk aanraakt.
Isolerend: Het heeft krachtige isolerende en temperatuurregulerende eigenschappen.
Lichtheid: Eiderdons is zeer licht. Het zet op natuurlijke wijze uit en houdt veel lucht vast, terwijl het tegelijkertijd sterk isoleert.
Compressiebestendigheid: Eiderdons is zeer goed bestand tegen compressie, waardoor donzen dekbedden van dit materiaal luchtig blijven.
Het is moeilijk om het ongelooflijke gevoel van eiderdons in woorden uit te leggen. Het is echt een ongelooflijke ervaring om dit dons dekbed vast te houden en aan te raken, het voelt aan als iets van een andere wereld.
Eiderdons is waarschijnlijk het lichtste, zachtste, warmste en meest comfortabele natuurlijke materiaal op aarde.

Hoe lang doe je met een donzen dekbed?

Een veren- en donzen dekbed gaat bij een goede behandeling vele jaren mee. Wij geven een geruststellende garantie van 15 jaar op ieder dons dekbed, maar weten dat een goed behandeld veren- en donzen dekbed veel langer mee kan gaan met goed onderhoud.

Wat zit er in een donzen dekbed?

Een donzen dekbed bevat donspluisjes van ganzendons en/of eendendons. Lees hier meer over dons.
De waardering van www.betternights.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 206 reviews.