• Waardering: 9.8/10 bij Webwinkelkeur
 • Gratis verzending én gratis retour
 • Handgemaakt in Nederland
 • Gratis proefslapen
 • Showroom in Doetinchem

Waarom ligt een hotel dekbed altijd zo lekker en waar koop ik deze?

Een hotel dekbed voelt zo fijn aan, waar zijn deze van gemaakt en kan ik deze ook voor thuis kopen?

Je kent het wel. Even een lekker nachtje weg met je partner, je vriend(in) naar je favoriete stad. Een heerlijke overnachting geboekt waar het net een tikje luxer mag. Je kruipt ’s avonds onder het heerlijke, knisperende dekbed en vraagt je af: wat is dit hotel dekbed toch heerlijk, waar is dit van gemaakt? In dit blogartikel kom je erachter!

donzen dekbed lits jumeaux

Van welke materiaal is een hotel dekbed?

Ieder hotel is natuurlijk anders en het type dekbed waar je onder slaapt verschilt ook vaak. Wanneer je in een hotel slaapt waar je €500 per nacht betaalt, is de kans aannemelijk dat het dekbed van hogere kwaliteit is dan de hotels waar je voor €50 een nacht kunt verblijven.

Het valt ons op dat de kleine hotelketens die iets hoger geprijsd zijn, veel meer uitgeven aan luxueus beddengoed dan de grote ketens.

Tijdens onze zoektocht naar de verschillende materialen, zijn we opvallend vaak synthetische dekbedden tegengekomen. Dit zijn de lager geprijsde producten. Verder zien we een aantal ketens die een synthetische donsvezel of donzen dekbedden op bed leggen.

Opvallend is dat geen van de hotels die we gecheckt hebben een tencel of wollen dekbed op bed hebben liggen.

Hotel dekbed

De grote hotelketens

Na wat onderzoek zit er aardig wat verschil in de dekbedden van de grote ketens. We hebben gekeken naar de dekbedden van Van der Valk, NH, Fletcher en Bastion. Deze grote ketens hebben allen hun eigen kijk op wat het beste dekbed is voor zijn klant. De grote hotelketens kiezen voor de volgende materialen:

 • Bastion: synthetisch
 • NH Hotels: synthetisch
 • Van der Valk: synthetische donsvezel + dons
 • Fletcher: dons

Twijfel je welk materiaal dekbed het beste bij je past? Doe dan de dekbed keuzehulp en kom erachter!

1 persoons dekbed
Een hotel dekbed ligt er net fris gewassen op in een schone opgeruimde omgeving, een complete ervaring

Let op: voor je een hotel dekbed aankoopt

Voordat je besluit om direct over te gaan op de aanschaf van een dekbed, is het belangrijk om een aantal punten zeer goed te overwegen.

 • De temperatuur in je hotelkamer

Een hotelkamer is bijna altijd voorzien van climate control én airco. De temperatuur van de slaapkamer is hierom altijd behaaglijk. In je slaapkamer kun je deze omstandigheden bijna nooit nabootsen.

Een synthetisch dekbed houdt bijvoorbeeld veel warmte vast en ventileert slecht. In de hotelkamer zet je de airco dan een tandje hoger, maar als dit thuis niet kan is een donzen of tencel dekbed een beter alternatief.

 • Je slaapt niet alleen onder een ander dekbed

In een hotel zijn alle omstandigheden anders. Het bed is zachter, je slaapt op een ander kussen én een ander dekbed. Is het wel het dekbed dat je die heerlijke nacht bezorgd heeft?

Bedenk dit goed, alvorens een hotel dekbed aan te schaffen. Zou je hier de komende 10 jaar lekker onder kunnen slapen? Als het antwoord ja is, ga dan op zoek naar een hotel dekbed.

 • Je slaapt onder fris beddengoed

Thuis ken je het vast ook wel, als er fris gewassen en vers beddengoed op bed ligt slaap je toch een stuk fijner en voelt het een heel stuk frisser. Pas gewassen met wasverzachter met een lekker geurtje, dat geeft toch een heel andere dimensie dan een dekbed thuis dat er al een week ligt.

 • De setting

Een hotel staat vrijwel altijd gelijk aan een positieve emotie. Je bent een nacht weg met je geliefde, vriend of bent een mooie reis aan het maken. Het geluksstofje in je lichaam kan ervoor zorgen dat alles net iets lekkerder aanvoelt dan wanneer je weer in je eigen bed ligt.

Conclusie hotel dekbed

In dit artikel hebben we onderzocht waarom hoteldekbedden vaak als zo comfortabel worden ervaren en welke materialen grote hotelketens doorgaans gebruiken voor hun dekbedden.

Er is een duidelijk verschil in kwaliteit en materiaalgebruik tussen verschillende hotels, waarbij synthetische dekbedden vaker voorkomen in budgethotels en donzen dekbedden in luxere hotels.

Belangrijke overwegingen voordat je een hoteldekbed aanschaft zijn de temperatuur in je slaapkamer, het feit dat je in een hotel onder andere omstandigheden slaapt, en het effect van een fris opgemaakt bed op je slaapervaring.

Het is essentieel om te bedenken welk materiaal het beste bij jouw persoonlijke voorkeuren past voordat je een hoteldekbed koopt.

Als je op zoek bent naar een hoogwaardig dekbed voor thuis, raden we aan te investeren in een donzen dekbed, omdat dons bekend staat om zijn goede ventilatie.

Fletcher en Van der Valk worden genoemd als hotels met kwalitatieve dekbedden, die ook beschikbaar zijn op platforms zoals Bol.com.

Hopelijk geeft dit artikel je iets meer inzicht in de verschillende dekbedden per hotelketen. De conclusie van Better Nights is dat er niet enorm geïnvesteerd wordt in hoge kwaliteit dekbedden.

Wij raden je aan om dit wel te doen en te investeren in een goed donzen dekbed, zodat je elke nacht heerlijk kunt slapen. Hieronder een aantal voorstellen van Better Nights.

Fletcher heeft wat ons betreft het beste hoteldekbed, omdat dons bij uitstek het beste materiaal is voor een ventilerend dekbed. Van der Valk is een goede tweede. Deze dekbedden zijn overigens gewoon te verkrijgen op Bol.com:

Meer informatie?

Wil je liever eerst meer informatie voordat je besluit over te gaan op de aanschaf van een hotel dekbed? Heel begrijpelijk. Bij Better Nights staan we graag voor je klaar. Stuur ons een berichtje via de chat, bel of mail ons en we adviseren je graag wat het beste dekbed voor jou is.

Veel gestelde vragen over hotel dekbedden

Van welk materiaal zijn hoteldekbedden gemaakt?

Hoteldekbedden kunnen variëren in materiaal, afhankelijk van het hotel. Sommige hotels gebruiken synthetische dekbedden, terwijl andere dekbedden hebben gemaakt van synthetische donsvezels, dons of andere materialen zoals tencel en wol.

Waar kan ik hoteldekbedden kopen voor thuisgebruik?

Hoteldekbedden zijn vaak verkrijgbaar bij gespecialiseerde beddengoedwinkels en online retailers. Je kunt ook proberen contact op te nemen met het hotel zelf om te vragen waar ze hun dekbedden vandaan halen.

Waarom voelen hoteldekbedden zo comfortabel aan?

Hoteldekbedden worden vaak als comfortabel ervaren vanwege de frisse, schone omgeving in hotels, het gebruik van hoogwaardige materialen en het gevoel van luxe dat wordt geassocieerd met een hotelverblijf.

Moet ik overwegen welk materiaal het beste bij mij past voordat ik een hoteldekbed koop?

Ja, het is belangrijk om te overwegen welk materiaal het beste bij jou past voordat je een hoteldekbed koopt.

Synthetische dekbedden houden bijvoorbeeld warmte vast en ventileren slecht, terwijl donzen of tencel dekbedden betere alternatieven kunnen zijn, afhankelijk van je slaapomstandigheden.

Zal een hoteldekbed thuis dezelfde ervaring bieden als in een hotel?

Het is belangrijk op te merken dat de slaapervaring in een hotel vaak wordt beïnvloed door andere factoren zoals een zachter bed, verschillende kussens en een andere omgeving. Een hoteldekbed alleen kan mogelijk niet dezelfde ervaring thuis bieden.

Is de setting van een hotel van invloed op hoe comfortabel het hoteldekbed aanvoelt?

Ja, de positieve emotie die vaak gepaard gaat met een hotelverblijf kan ervoor zorgen dat alles, inclusief het hoteldekbed, comfortabeler aanvoelt dan thuis in je eigen bed.

Zijn hoteldekbedden van hoge kwaliteit?

De kwaliteit van hoteldekbedden kan variëren afhankelijk van het hotel en de prijsklasse. Sommige hotels investeren in hoogwaardig beddengoed, terwijl andere mogelijk kiezen voor meer betaalbare opties.

Zijn er hotelketens die bekendstaan om hun comfortabele dekbedden?

Verschillende hotelketens hebben verschillende voorkeuren voor dekbedmaterialen. Bijvoorbeeld, Bastion en NH Hotels gebruiken synthetische dekbedden, Van der Valk gebruikt synthetische donsvezels en dons, en Fletcher gebruikt dons.

Wat moet ik overwegen voordat ik een hoteldekbed aanschaf?

Het is belangrijk om te overwegen of het dekbed geschikt is voor jouw slaapomstandigheden, zoals temperatuurbeheersing en ventilatie. Ook moet je nadenken of je de frisse hotelsetting en de associaties met een hotelverblijf wilt repliceren.

Waar kan ik meer informatie vinden over welk hoteldekbed het beste bij mij past?

Als je twijfelt over welk type dekbed het beste bij je past, kun je gebruikmaken van de dekbed keuzehulp om meer informatie te krijgen over welk dekbed geschikt is voor jouw behoeften.

Andere interessante blogartikelen:

Reacties op: Waarom ligt een hotel dekbed altijd zo lekker en waar koop ik deze?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blog geschreven door: Kay van den Bosch

Kay van den Bosch heeft gedurende ruim 5 jaar een solide loopbaan opgebouwd als Customer Service Manager en Slaapexpert binnen de slaapindustrie.

Met een achtergrond in klantenservicebeheer en slaapexpertise blijft Kay een waardevolle bron van begeleiding voor mensen die worstelen met slaapproblemen, zijn voortdurende inzet om anderen te helpen getuigt van zijn toewijding aan het welzijn van anderen.

Meer weten over slapen? Onze Kennisbank
22 februari 2024 Slecht Slapen Overgang – Wat zijn effectieve oplossingen?

De overgang is een natuurlijke fase in het leven van een vrouw, waarin haar hormoonniveaus en lichamelijke processen veranderen. Een veelvoorkomend probleem dat veel vrouwen ervaren tijdens de overgang is slecht slapen. De verstoring van de hormoonbalans kan leiden tot opvliegers, nachtelijk zweten en stemmingswisselingen, die allemaal van invloed kunnen zijn op de kwaliteit van […]

Lees artikel
Twee eenpersoons dekbedden of een tweepersoons dekbed?

De keuze tussen twee eenpersoons dekbedden of één tweepersoons dekbed is een interessante kwestie die veel stellen en individuen bezighoudt bij het inrichten van hun slaapkamer. Deze beslissing kan invloed hebben op de kwaliteit van de slaap, het comfort, en zelfs de relatie tussen partners. In dit artikel verkennen we de voor- en nadelen van […]

Lees artikel
19 februari 2024 Welk dekbed is het warmst? Een uitgebreide gids voor maximale warmte en comfort

In de donkere wintermaanden is er niets zo geruststellend als het knusse gevoel van onder een warm dekbed kruipen. Maar met de overvloed aan keuzes op de markt kan het selecteren van het juiste dekbed een uitdaging zijn. Het kiezen van het juiste dekbed speelt een grote rol bij jouw goede nachtrust. Welk dekbed is […]

Lees artikel
De bedsprei

Waarom nog een bedsprei gebruiken en welke zijn het beste? Een bedsprei heeft misschien een stoffig en ouderwets imago. Misschien denk je direct aan een gehaakte sprei die bij je grootouders op bed lag. Wis deze gedachte en vervang deze door het beeld van een bed in een luxe hotelkamer. Een bedsprei is weer helemaal […]

Lees artikel
Beste slaaphouding

Wat is de beste slaaphouding en wat zijn de voordelen? Laten we eerlijk zijn, je slaapt een groot deel van je leven, zelfs wanneer je geen 8 uur per nacht maakt. Je staat er misschien niet bij stil maar je slaaphouding speelt een grote rol in je slaapkwaliteit. Dit betekent dat het misschien tijd is […]

Lees artikel
Hoe val je snel in slaap?

Hoe val je snel in slaap zodat je niet meer slapeloos wakker hoeft te liggen? Iedereen droomt ervan om, direct nadat je hoofd het kussen raakt en je onder je dekbed ligt, in een diepe slaap te vallen. Gebeurt jou dat avond na avond? Geniet er dan van want in de meeste gevallen kost het […]

Lees artikel
De waardering van www.betternights.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 216 reviews.