U kent het wel. Even een lekker nachtje weg met uw partner, uw vriend(in) naar uw favoriete stad. Een heerlijke overnachting geboekt waar het net een tikje luxer mag. U kruipt ’s avonds onder het heerlijke, knisperende dekbed en vraagt zich af: wat is dit hotel dekbed toch heerlijk, waar is dit van gemaakt? In dit blogartikel komt u erachter!

Van welke materiaal is een hotel dekbed?

Ieder hotel is natuurlijk anders en het type dekbed waar u onder slaap verschilt ook vaak. Wanneer u in een hotel slaapt waar u €500 per nacht betaalt, is de kans aannemelijk dat het dekbed van hogere kwaliteit is dan de hotels waar u voor €50 een nacht kunt verblijven.

Het valt ons op dat de kleine hotelketens die iets hoger geprijsd zijn, veel meer uitgeven aan luxueus beddengoed dan de grote ketens.

Tijdens onze zoektocht naar de verschillende materialen, zijn we opvallend vaak synthetische dekbedden tegengekomen. Dit zijn de lager geprijsde producten. Verder zien we een aantal ketens die een synthetische donsvezel of donzen dekbedden op bed leggen.

Opvallend is dat geen van de hotels die we gecheckt hebben een tencel of wollen dekbed op bed hebben liggen.

Hotel dekbed

De grote hotelketens

Na wat onderzoek zit er aardig wat verschil in de dekbedden van de grote ketens. We hebben gekeken naar de dekbedden van Van der Valk, NH, Fletcher en Bastion. Deze grote ketens hebben allen hun eigen kijk op wat het beste dekbed is voor zijn klant. De grote hotelketens kiezen voor de volgende materialen:

 • Bastion: synthetisch
 • NH Hotels: synthetisch
 • Van der Valk: synthetische donsvezel + dons
 • Fletcher: dons

Twijfelt u welk materiaal dekbed het beste bij u past? Doe dan de dekbed keuzehulp en kom erachter!

Let op: voor u een hotel dekbed aankoopt

Voordat u besluit om direct over te gaan op de aanschaf van een dekbed, is het belangrijk om een aantal punten zeer goed te overwegen.

 

 • De temperatuur in uw hotelkamer

Een hotelkamer is bijna altijd voorzien van climate control én airco. De temperatuur van de slaapkamer is hierom altijd behaaglijk. In uw slaapkamer kunt u deze omstandigheden bijna nooit nabootsen.

Een synthetisch dekbed houdt bijvoorbeeld veel warmte vast en ventileert slecht. In de hotelkamer zet u de airco dan een tandje hoger, maar als dit thuis niet kan is een donzen of tencel dekbed een beter alternatief.

 

 • U slaapt niet alleen onder een ander dekbed

In een hotel zijn alle omstandigheden anders. Het bed is zachter, u slaapt op een ander kussen én een ander dekbed. Is het wel het dekbed dat u die heerlijke nacht bezorgd heeft?

Bedenk dit goed, alvorens een hotel dekbed aan te schaffen. Zou u hier de komende 10 jaar lekker onder kunnen slapen? Als het antwoord ja is, ga dan op zoek naar een hotel dekbed.

 

 • De setting

Een hotel staat vrijwel altijd gelijk aan een positieve emotie. U bent een nacht weg met uw geliefde, vriend of bent een mooie reis aan het maken. Het geluksstofje in uw lichaam kan ervoor zorgen dat alles net iets lekkerder aanvoelt dan wanneer u weer in uw eigen bed ligt.

Waar koop ik een hoteldekbed?

Hopelijk geeft dit artikel u iets meer inzicht in de verschillende dekbedden per hotelketen. De conclusie van Better Nights is dat er niet enorm geïnvesteerd wordt in hoge kwaliteit dekbedden.

Wij raden u aan om dit wel te doen en te investeren in een goed donzen dekbed, zodat u elke nacht heerlijk kunt slapen. Hieronder een aantal voorstellen van Better Nights.

-38%
 • siezoen4-seizoenen dekbed
 • type dons100% Landdons
(8)
Vanaf: 449289
Levertijd: 2 - 3 werkdagen
-25%
 • siezoen4-seizoenen dekbed
 • type dons100% Ganzendons
(8)
Vanaf: 639479
Levertijd: 2 - 3 werkdagen
 • siezoen4-seizoenen dekbed
 • type dons100% Ganzendons
(1)
Vanaf: 999
Levertijd: 5 werkdagen
 • siezoen4-seizoenen dekbed
 • type dons90% Ganzendons
(2)
Vanaf: 419
Levertijd: 2 - 3 werkdagen
 • siezoen4-seizoenen dekbed
 • type dons100% Ganzendons
Vanaf: 699
Levertijd: 2 - 3 werkdagen

Fletcher heeft wat ons betreft het beste hoteldekbed, omdat dons bij uitstek het beste materiaal is voor een ventilerend dekbed. Van der Valk is een goede tweede. Deze dekbedden zijn overigens gewoon te verkrijgen op Bol.com:

Dit bericht is gepost in Wiki. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.betternights.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 12 reviews.